ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הצילו!! פריז בגשם :uhoh:

פורום טיולי משפחות
    6
    7
    4252
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronip10
      ronip10 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו טסים לפריז ביום חמישי ל8 ימים. אני כלכך עמוסה שעוד לא התיישבתי לתכנן טיול (בסוף אעשה זאת בטיסה) אבל עכשיו ראיתי שצפוי גשם!!! מיום שבת בערב לפחות עד שלישי.

אז מה עושים עם הילדודים בפריז בגשם? (בנות 6,Cool

חשבתי אולי לעשות יום מוזיאונים, מה מומלץ לילדים?
      ונורא נורא רציתי סיבוב שווקים ביום ראשון Sad הם פותחים אותם בגשם? והסקרה קר והאומנים סביבו?

בנוסף, אין כרטיסים לאייפל עד ה 14 ליוני! חוץ מאשר ב11 בלילה.

איי איזה באסה...

המלצות בבקשה........
      רוני
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שושי
        שושי נערך לאחרונה על ידי

לא צריך כל כל לחשוש מגשם, זה גשם של קייץ, לא קר, לא רוחות, אפשר לקחות שיכמיות ולהמשיך לטייל.
        נכנסנו ליורודוסני ביום גשום, אחרי שעתיים הפסיק, בצהריים כבר היה ממש חם, גם שכתוב גשם, זה לא אומר כל היום..
        מקווה שריניני בסביבה ותיכנס לעזר, אם לא, צריך לבקש מאלונה שתצעק את שמה, אותה, היא תמיד שומעת Smile
        • זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

יש פה המון ידע בפורום על פריז, גם בין הגולשים הקבועים וגם בין דפי הפורום. צריך לעשות קצת חיפוש, לקרוא על דיווחים של משפחות שחזרו ולבדוק את שעות הפתיחה של האתרים השונים באינטרנט.

יש בפריז מוזיאוני מדע וטבע, מוזיאוני אופנה ועוד. מה יעזור שניתן רשימה? את המיקום בפריז, את שעות הפתיחה ואת החיבור של אותו רעיון לאיזשהו סדר יום מתקבל על הדעת, כל אחד צריך לתכנן לעצמו.

רעיון מוצלח במצב הזה, כשאין זמן, הוא להיכנס לחנות ספרים ולבחור בין כל הספרים הרבים שיש על פריז אחד שמציע מסלולים.

מציעה לך גם להוריד מהאינטרנט קצת מידע על נפוליאון, על לואי ה-14, לואי ה-16 ואשתו המפורסמת מארי אנטואנט. הבת שלי היתה מוכרחה לראות בקונסרז'רי (באי הגדול, זה שעליו נמצאת קתדרלת נוטרדם, הנקרא "איל ד'לה סיטה") את החדר של מארי אנטואנט, כי היא שמעה עליה סיפורים במהלך הטיול ועוד לפני כן. כל כך קל ליצור עניין אצל ילדים.

יש במערכת הטיפים מידע על הפסאז'ים של פריז. גם ברשת אפשר למצוא את רשימות הפסאז'ים. חנות אחת של מיניאטורות בפסאז' עשויה לרתק שתי ילדות לשעה ארוכה. ויש עוד הרבה הפתעות בעיר, גם במתחמים המקורים, ובוודאי שבגנים ובאזורים הפתוחים - שעשויות להיות מהנות לילדים.

ולגבי מגדל אייפל:
          עלייה למגדל באמצע הלילה עשויה להיות הרפתקה כיפית ומרגשת. פריז המוארת יפהפייה. השאלה איך מחזיקים שתי ילדות במצב צבירה שמאפשר לתפקד בשעה כזאת. אם תנוחו באמצע היום - אולי אפשר?

תבלו ותיהנו.

• doriza
            doriza נערך לאחרונה על ידי

אפשר לעלות לשער הנצחון במקום לאייפל - התצפית משם גם יפה ונראה לי שתספק גם את הבנות וגם אותכם. יש אפשרות לעלות לתצפית גם ממגדל מונפרנס, לעלות עד לגג הבניין.

ביום גשום אפשר להכנס למוזיאון השעווה - יכול להיות נחמד לבנות.
            גשם זה עניין של מזל: לפעמים הוא רק טפטוף קליל ולא מעיק, לפעמים הוא יותר חזק אך נפסק אחרי שעה שעתיים ולפעמים, כמו שקרה לנו שנה שעברה בפריז, הגשם מאד חזק ונמשך כמה שעות טובות ואז צריך לשלוף את התוכנית החלופית. בכלל, לא צריך להלחץ מהתחזית באינטרנט, הרבה פעמים כשמגיעים רואים שיש אחלה מזג אוויר Smile

דורית
            • דבורה ברקן
              דבורה ברקן נערך לאחרונה על ידי

היי רוני
              היינו בפסח בפריס עם נכדנו בן ה11 וחצי.החלטנו לראות את פריס מלמעלה ממגדל המונפרנאס.רואים את כל פריס ב360 מעלות.
              את האייפל ראינו מואר כשעשינו שייט על הסיין.
              מקום נוסף שיכול לתת מענה לעניין הגשם הוא נסיעה לפארק דה לה וילט-מוזיאון ענק עם עניין רב לילדים בכל הגילים.
              מסכימה עם קודמיי,יש המון חומר באתר.
              פריס נהדרת בכל מזג אויר ולכל גיל.

ערב טוב,דבורה.ב
              • זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי במגדל מונפרנס אבל הרעיון נראה לי מוצלח.

לא הייתי בטוחה אם להמליץ על מוזיאון השעווה. הוא איכשהו מתחבר אצלי לגיל בוגר יותר, אבל המוזיאון מוצלח מאוד, ואם מגיעים אליו, היציאה היא דרך פסאז' ג'ופרואה. לפני שלוש שנים היתה שם חנות מיניטורות שהבת שלי לא רצתה לצאת ממנה. ולא רחוק משם, קרוב מאוד לגלרי לפאייט - פסאז' הנסיכים, שכולו מוקדש לחנויות צעצועים.

גלרי לפאייט מעורר התפעלות לדעתי גם בקרב ילדים. גם שם בילינו בין חנויות הצעצועים, וקומת הגג נחמדה מאוד. יש משם יופי של תצפית.

ובכלל תצפיות זה יופי של דבר. המעלית השקופה של מרכז פומפידו אל הקומות העליונות מעלה את קרנו של המוזיאון הזה. אפשר לערוך שם סיור קצר ולבדוק מה יש באגף הילדים.

כשנמצאים באי הקטן ("איל סט לואי"), הולכים עד הקצה ועוברים לרובע הלטיני בגשר, ממול נמצא "מכון העולם הערבי", וגם לו יש קומת גג עם תצפית חביבה על האי הקטן.
                • rinini
                  rinini נערך לאחרונה על ידי

רוני, מה באסה, מה את מדברת, כבר חודשיים שלא ירדה כאן טיפת גשם, והירוק הופך צהוב מרגע לרגע. שירד משהו, רק יהיה לכם יפה יותר.

ובאמת שאין מה להתרגש מגשם של קיץ, בדיוק כמו ששושי אמרה.

חוץ מזה, התחזית ליותר מ-4 ימים קדימה מאד לא מדויקת. ולא רק לארבעה ימים: למשל היום חזו גשם וסופות רעמים, ובחוץ היה אמנם מעונן למשך שעתיים, אבל נשיאים ורוח, וגשם אין..
                  האביב הנוכחי הוא הכי חם והכי יבש שהיה כאן מאז 1900, ולא נראה לי שזה הולך להשתנות באופן משמעותי לכבודך Cool

בנוסף, נתנו לך מלא הצעות מעולות לדברים שאפשר לעשות בשעות גשומות. חותמת על כולן (חוץ ממוזיאון השעווה שבאופן אישי מגעיל אותי קצת, אבל זה באמת עניין של טעם). מוסיפה שמבחינת הילדים שלי לה-וילט, שהזכירה דבורה, הוא כזה מקום מעולה, שאפילו בחנות המזכרות רחבת הידיים שלו מוכנים להשאר במשך שעות. (ואם במקרה תבקרו שם ב-7/6 בבוקר ותראו קבוצת ילדי כיתה ב' מתוקים שיצאו לטיול בית-ספר, חפשו אחד מתולתל ונסו לדבר איתו עברית, יכול להיות שזה יעבוד!).

יהיה לכם מעולה, אין סיכוי שלא Smile
                  רינת.
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון