טיפים איך לעבור טיסה?
-
שלום רב,
יש לנו טיסת אל על עם ביתנו בת שנה וחמישה חודשים
טיסת אל על 11 שעות..
אחרי שסגרנו ושילמנו וסגרנו מלונות, הודיעו לנו שאין עריסה במטוס(זה עד גיל 9 חודשים) ונצטרך להחזיק אותה בידיים במהלך הטיסה..
זאת טיסת לילה שאני מקווה שבחלקה היא תישן...
טיפים מישהו!!! איך עוברים ביוט כזה... 11 שעות על הידיים!!!
שאלנו לגבי להביא סלקל אומרים שאי אפשר!!!
רעיונות???
תודה -
טיפים איך לעבור טיסה עם תינוקותטיפ:
לתת לתינוקת בקבוק דייסה בזמן ההמראה.
פעולת היניקה מונעת הוצרות לחץ באזניים וכך התינוקות מגיעים רגועים
אפשר להכין מראש בMP שירי ילדים שהתינוקת אוהבת ומכירה, ולהשמיע לה באוזניות (בהשגחה) ברגעים הקשים..
להכין הפתעות מעניינות לדרך, משחק (בלי חלקים) חדש שלא מכירה וירתק אותה...
להביא מחשב נייד לטיסה, ולהקרין בייבי מוצרט, טיף וטף שירי ילדים ששמרנו מראש וכו'
באתר חברת אל-על יש עמוד המלצות להורים הטסים עם ילדים קטנים (מצורף בהמשך).
החברה אוסרת שימוש בסל-קל במהלך הטיסה – וההורים נדרשים למוסרו על מדרגות המטוס. תינוקות עד גיל 9 חודשים זכאים לקבל עריסה מיוחדת, אך יש להזמינה מראש ומספר העריסות מוגבל. עם זאת, העריסה תותקן עבור התינוק רק לאחר המראה – ותקופל לפני נחיתה.
תינוק שמשלם כרטיס ילד וזכאי למקום ישיבה – באחריות ההורים להביא כסא בטיחות הנושא את התווית this restraint certified for use in motor veichles and aircraft.
ההורים רשאים להשתמש בכסא הבטיחות הזה בהמראה ובנחיתה.
נסי להיעזר בטיפים המצורפים,
שיהיה קל ובהצלחה -
טיפים איך לעבור טיסה עם תינוקותזה מה שמופיע באתר החברה!!!!!!!!
http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/AllAboutYourFlight/BeforeY ourFlight/Infants.htm
כל מטוסי אל על מצוידים בהתקנים מיוחדים לערסלים. אנא שימו לב כי מספר המושבים עם התקן לערסלים מוגבל ומשתנה בהתאם לדגם המטוס.
"העריסות יסופקו בעדיפות ראשונה לנוסעים עם תינוקות אשר הזמינו מראש.
עריסה יכולה לשאת תינוק שגילו עד 24 חודשים, בתנאי שמשקלו אינו עולה על 18 ק"ג והתינוק נכנס במלואו לעריסה במצב שכיבה (מידות העריסה: אורך – 74 ס"מ ; גובה/עומק – 22.5 ס"מ ; רוחב – 34 ס"מ).
הזמנתי דרך סוכנת אבל לא זה עד גיל 9 חודשים ובתי בת 18 חודש בידיים!!!
התקשרתי להתלונן באל על אבל חוץ מלהגיד שאני צודק כלום -
טיפים איך לעבור טיסה עם תינוקותכמה רעיונות:
1. להתקשר לסוכנת שתנסה לעשות לכם הושבה בשלישיית מושבים כשהורה אחד במעבר והורה שני בחלון. לקוות שלא יהיה נוסע שיקבל את הכיסא האמצעי ואז התינוקת תוכל לישון בינכם. במידה ויגיע נוסע (סיכוי גבוה בתקופות עמוסות) תוכלו לבקש ממנו להחליף עם אחד מכם מקומות. תאמינו לי שהוא ישמח.
2. שוב להתקשר לסוכנת. לבקש שהיא תתעקש לקנות לכם בכסף מושב מועדף. (אפילו לאחד מכם) שתתקשר לאלעל (הרי יש לה קשרים אם היא סוכנת). שתסביר להם שהייתה אי הבנה ושאתם מוכנים לשלם ממיטב כספכם למושב מועדף (אבל לא ליד דלתות החירום). כשהקטנה תרדם, תוכלו לפרוס לה שמיכת פעילות על השטיח למרגלותיכם ולכסות אותה כך שתישן.
3. אם הגעתם לטיסה ועדיין לא נמצא פתרון, גשו לכלכל ותשאלו אותו האם יש דרך להעביר את הנוסע שבמושב בינכם למקום אחר כדי שתוכלו להשכיב את הילדה.
4. אופציה אחרונה: לכתוב מכתב נחמד ויפה, בלי כעס לשירות הלקוחות של אלעל ולבקש את עזרתם. לכעוס לא יעזור במקרה הזה. אני פניתי בעבר לשירות הלקוחות פעמיים ונעניתי בצורה מאד יפה ועם המון רצון לעזור.
בהצלחה. מקווה שהטיסה תעבור ממש בקלות. -
היא נרדמת במנשא?פשוט הקטנה שלי בגיל הזה עוד נרדמה במנשא (בטיסה ראשונה זה היה בלופי אח"כ כבר ביאמו) וככה ישנה עלי בטיסת הלוך לגרמניה. ככה לפחות הידיים משוחררות.
אל על ממש "דרקוניים" - דווקא ב"לופטהנזה" הייקית, הקטנה שלי קיבלה עריסה גם בגיל שנושק לשנתיים ולידנו ישבה תינוקת גדולת מימדים שנדחסה גם היא לעריסה... -
היא נרדמת במנשא?זאת פשוט חוצפה מצד אל על לפחות שיראו שהם מנסים למצוא פתרון ומנסיוני בחברות אחרות שבהן טסתי יש לכך פתרון אפשרי.
לפני שלוש שנים הזמנתי טיסה של אוסטרייין אירליינס לאוסטריה כולל עריסה אצל נציג טלפוני באחת מחברות הנופש. לאחר מספר ימים שכבר ההזמנה אושרה חזר אליי הנציג וטען שאין לחברה עריסות בטיסות של 4 שעות. מיואש מכך שאצטרך לתפוס ילדה בת 5 חודשים כל הטיסה החלטתי להתקשר ישירות למשרדי אוסטריין אירליינס בת״א. דיברתי עם נציגה אדיבה מאוד שציינה שאני צודק והציעה לי פיתרון ובו במידה והטיסה לא תהיה מלאה אהיה בעדיפות לקבל מושב לילדה ללא שום עלות. הטיסה גם בהלוך וגם בחזור לא היתה מלאה וכפי שהובטח לי 3 חודשים קודם אכן לא הושיבו לידינו אדם נוסף וכך הילדה ישנה בכיסא האמצעי שהיה בינינו.
מקרה דומה היה לי בחברת מאלב ההונגרית לפני שנתיים. הילדה הייתה בגיל שנה וחמישה חודשים. הנציג הטלפני של אותה חברת נופש ציין בעת ההזמנה שאין אפשרות לעריסה בגיל הזה. מנסיוני דיברתי ישירות עם נציגה ממשרדי מאלב בארץ שאמרה לי שאינה יכולה להבטיח לי דבר והציעה לי להגיע מוקדם בימי הטיסות ולשאול את דיילת הקרקע אם יש מקום פנוי ואם יהיה מקום פנוי במטוס אקבל אותו ללא עלות. בהלוך הטיסה הייתה מלאה אך בחזור קיבלנו מושב ריק שלבסוף ויתרנו עליו כיוון שהיה זוג עם תאומים בני אותו גיל והצענו להם לשבת במקומינו.
המקרים שלי מוכיחים שלא רק בכדורגל אנחנו לא אירופה אלא גם בכל מה שקשור לשירות ללקוח... -
ואם היתה עריסה זה היה עוזר לך?עריסה זה מאד בעייתי לילדה בת שנה וחצי. העריסה קטנה יחסית, ובכלל לא עמוקה. ואם הילדה תתיישב פתאום היא עשויה ליפול.
גם ילדים בגיל הזה לא מתלהבים (לרוב) מלישון בכזה דבר קטן.
טסתי פעמיים עם ילדים בגיל הזה, ללא עריסה ולא נתקלתי בבעיה. בטיסות לילה הם שמחו לישון עלי או על אישתי.
ועוד שלושה סיפורים:
1. עריסה לא מובטחת בשום שלב. בטיסה האחרונה לארה"ב הקטן היה בן 5 חודשים. כשהזמנו אמרו לנו שאין עריסה פנויה (יש יותר תינוקות מעריסות). בסוף היה מקום פנוי אבל העריסה הייתה שבורה. גם דברים כאלה קורים.
2. בטיסה חזרה מאותו טיול (כשכן הייתה עריסה), היה קטע ארוך בטיסה של מערבולות, שבהם נתבקשנו לחגור חגורות. הנוהל במקרה הזה הוא שצריך להוציא את התינוק מהעריסה ולחבק אותו שוב.
3. כשנגמרו המערבולות והחזרנו אותו לעריסה, לא התלהבנו מלהרדם ושפתאום תהיה קפיצה של המטוס והוא יעוף, אז נרדמנו נשענים קדימה עם ידיים על העריסה. עשה לי כזה כאב גב.
מה שאני מנסה להגיד זה שעריסה זה נחמד, אבל זה ממש לא קריטי אז לא צריך להתעצבן.
ודרך אגב - בשורה של העריסה אי אפשר להרים את הידית בין המושבים. בשורות אחרות אפשר, ואז הילד ישן לרוחב - רגליים על הורה אחד וראש על השני. -
ואם היתה עריסה זה היה עוזר לך?אז ככה שטסתי בחיי המון,
והיה זכור לי ולאישתי שאי אפשר להרים את הידית בין המושבים!!!
שמח לשמוע שאני טועה!
זה כנראה מה שנעשה נשכיב אותה לרוחב
עריסה הייתה עוזרת להערכתי
אבל זה כבר לא רלוונטי תודה לכולם על התמיכה והעזרה -
ואם היתה עריסה זה היה עוזר לך?שלום,
מאיזה גיל זכאי תינוק לכיסא משלו?
מהרישומים כאן, אני מקווה שאני לא יופתע: יש לי תינוקת בת שנתיים ו5 חודשים, אנו טסים בקרוב לצרפת ( לא עם אל-על
האם היא זכאית לכיסא משלה?
תודה
אלכס -
ואם היתה עריסה זה היה עוזר לך?זכאות זה ביטוי יפה
תינוק מכל גיל זכאי לכסא אם הוא שילם עליו (למען הדיוק ההורים משלמים).
עד גיל שנתיים מותר לא לשלם (ולא לקבל) כסא לילד - ואז משלמים הרבה הרבה פחות.
מגיל שנתיים - חייבים לשלם על כסא.
אם בטיסה הלוך עוד אין שנתיים ובחזור יש - משלמים מלא על החזור
אל תשאלו אותי מה קורה אם טסים ביומולדת. -
ל gadtalאני ממש סקרנית לדעת מה זה אומר כשאתה כותב "זה כבר לא רלוונטי".
האם זה אומר שהבעייה נפתרה על הצד הטוב או שהנסיעה בוטלה? אנחנו עונים על שרשור כזה בתקווה שיסייע ואם נמצא הפתרון, אשמח לדעת מה הוא. -
ל gadtalלא רלוונטי מכיוון שלא נותנים לי עריסה...
הוא שאל האם עריסה הייתה עוזרת ועניתי שזה לא רלוונטי...
הזמנו כבר טיסות, והיא תישן או על הידיים שלנו, בין המושבים עלינו, או שכמו הלילות האחרונים לא תישן כלל.... -
ל gadtalבכל מקרה, שתהיה לכם טיסה נעימה ושיעבור הכי קל שרק יכול להיות. -
אהבתי את ההערה האחרונה שלך..."או שכמו בלילות האחרונים, לא תישן בכלל..."
כמה מוכר...
והזכיר לי איך באחת הטיסות לארה"ב טסתי עם ביתי בת העשרה חודשים אז.
על הטיסה המסויימת הזו אני מספרת איך "הלכתי לניו יורק ברגל". כל הטיסה (!!!!) הילדה האנרגטית שלי זחלה במעברי המטוס הלוך ושוב, כאני, בעיניים טרוטות ורגליים דואבות, מהדסת אחריה.
היא הגיעה לניו יורק מטונפת היטב אחרי שניגבה בגופה את המטוס כולו, שמחה ועירנית לעילא. אני... זה כבר סיפור אחר
ולא לדאוג. הטיסה תעבור. לא לשכוח שהעיקר הוא הטיול שיבוא בעקבותיה.
קחו בגדים להחלפה(גם חמים, כי קר במטוס וגם לעצמכם למקרה של תקלות לא צפויות...) שמיכה קלה, שפע חיתולים, משטחי החתלה חד פעמיים, מעט צעצועים (ללא רעשים אלקטרוניים, מתוך התחשבות באחרים), אקמולי וטיפות אזניים ליתר בטחון, קצת חטיפים ונישנושים שהיא אוהבת ובעיקר המון סבלנות וחוש הומור.
תהנו! -
אהבתי את ההערה האחרונה שלך...הלוואי שיושיבו לידכם איזה זקן שיברח איך שתתחיל הטיסה -
אהבתי את ההערה האחרונה שלך...למה לדבר ככה? זקן זה תמיד מושג יחסי. פעם בני 40 נראו לי ממש קשישים. היום אני מרגישה בשיא פריחתי. מה קורה ל "והדרת פני זקן"?
פעם 40 היה ה- 30 החדש.
חוץ מזה, גם אתה תהיה זקן פעם. זוכר?