ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול סולו בניו יורק

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    3
    3
    312
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shay vaknin 0
      Shay vaknin 0 נערך לאחרונה על ידי

אז אני בן 30 אוטוטו ובאמת החלום שלי זה לטייל בניו יורק. 
      חברים שלי כבר התחתנו או שחלקם בזוגיות, וגם אלה שעדיין רווקים הייתי אומר שלטוס לניו ירק למשך שבועיים זאת הוצאה כבדה. 
      כבר יצא לי לטוס לבד למילאנו בסופש שנה שעברה שטסתי להופעה אבל במשך השישי שבת סגרתי עם מישהי ישראלית שגרה שם סיורים שהיא עושה לתיירים מהארץ, אז ככה שזה תפס לי חצי יום כל פעם. 
      להסתדר לבד זה לא החשש שלי, זה יותר בקטע הבטחוני. 
      מי שהיה ומכיר, בטוח שם מבחינת אנטשמיות? אולי אני חושש לשווא אבל משהתחילה המלחמה אז אני לא יודע מה לחשוב כלכך לגבי הנושא.
      וגם מה מבחינת השעות המאוחרות בעיר? למשל קראתי שבמטרו לא הכי בטוח בלילה,לא מתכוון עכשיו 2.3 בלילה, קצת לפני. 
      התכנון שלי הוא לאיזור אוגוסט לטוס ד״א. 

אשמח לדעת מה אתם ממליצים לי לעשות

dhz הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @Shay vaknin 0 נערך לאחרונה על ידי

@shay-vaknin-0 טיילתי בצורה נרחבת בעצמי בארה"ב. אני נוהג לנסוע לשם כל שנה עד שנתיים ועברתי ברוב חלקי המדינה העצומה הזאת. למרות זאת, בעיר ניו יורק לא ביקרתי זמן רב מאד. בכל זאת, אני חושב שאני יכול לענות לחלק מהשאלות שלך בצורה שאיננה ספציפית לניו יורק סיטי עצמה.

ראשית, מעולם לא הרגשתי חוסר נוחות להזדהות בארה"ב כישראלי כאשר נשאלתי. מעולם לא נתקלתי בתגובה שלילית. פעמים רבות קיבלתי תגובה מאד חיובית של תמיכה בישראל. זה היה נכון גם בסתיו האחרון, כשנה לאחר תחילת המלחמה. יחד עם זאת, ניו יורק סיטי היא קצת שונה מחלקים נרחבים של ארה"ב. תושביה הם בליל של אנשים שהגיעו מכל העולם. כידוע היו בה הפגנות שנאה לישראל לפני שנה (אם גם הפגנות של מיעוט מבוטל יחסית לגודל העיר).

אם אינך דתי, הצעתי היא לא להבליט את יהדותך ואת היותך ישראלי. ממילא אין לך עם מי לדבר בעברית ברחוב. אל תלך עם חולצות שיש בהן כיתוב בעברית או אלמנטים של ישראל או של יהדות. התרחק מהפגנות נגד ישראל. העצות האלו נכונות לכל מקום בעולם. תחת הצעות אלו אין שום סיבה שמישהו זר ברחוב יתיחס אליך כאל ישראלי.

אם אתה דתי, החלף את הכיפה בכובע קסקט. כבר לפני שנים רבות, העת ביקור בחו"ל, פגשתי שם אדם דתי מישראל שהסביר לי כי לבישת כיפה איננה מצווה אלא נוהג ולכן בחו"ל ניתן להחליפה בכובע על מנת למנוע תשומת לב מיותרת.

לגבי הבטיחות ברכבת התחתית - אני לא כתובת. לגבי העיר עצמה, היא לא מובילה ברמת הפשע בארה"ב. ביקרתי בערים שנמצאות גבוה ממנה ברמות הפשע. הנקודה היא שכמו בכל עיר, יש חלקים טובים ובטוחים ויש כאלו שהם לא בטוחים. אני די משוכנע שבאיזורי הבילוי המרכזיים אתה לא צריך לחשוש אם אתה נוהג בצורה אחראית על פי ההגיון הבריא (למשל, לא נכנס לבד לסימטאות חשוכות).

לסיכום, לא הייתי מותר על הגשמת החלום וביקור בעיר ניו יורק בגלל החשש מאנטישמיות או מהפשע. הייתי מנסה להתכונן על ידי חיפוש באינטרנט של מידע לגבי איזורים לא בטוחים בעיר ונמנע מכניסה אליהם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • הצועד בנעליו
          הצועד בנעליו @Shay vaknin 0 נערך לאחרונה על ידי

@shay-vaknin-0

יש בניו יורק מיליוני אנשים, מאיפה ידעו שאתה ישראלי?

בארה"ב אנשים מתעניינים במבטא שלי, בד"כ מנחשים דרום אפריקה או קליפורניה, אני תמיד אומר שאני ישראלי. כמובן שאם אני אחשוש שבודקים אם לפגוע בי אני לא אזדהה כישראלי, זה עוד לא קרה.

ביטחון אישי לא נראה לי שונה בהרבה מתל אביב, לדעתי צרך פשוט להתנהג בצורה שקולה,

לא רואה בעיה להסתובב בטיימס סקוור בלילה, יש אזורים שכדאי להימנע והם בד"כ לא אזורים תיירותיים.

אם אתה חושש ספציפית מהמטרו סע באוטובוס או קח אובר/מונית. אני מרגיש בטוח יותר בנסיעה ציבורית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון