דחוף- תוקף דרכון
-
שלום לכולם,
נוסעת בשבת הבאה- 9.7 ללונדון. הדרכון בתוקף עד ה- 12.1.12 יומיים מעל חצי שנה .האם יש בעיה להכנס לאנגליה?
באתר של משרד הפנים בארץ כתוב - דרכון בתוקף לפחות חצי שנה.....
האם מישהו נתקל בבעיה עם תוקף כזה של דרכון?
תודה ושבת קסומה,
שלומית -
דחוף- תוקף דרכוןתפני דחוף לקונסוליה או השגרירות הבריטית ותבררי ... -
דחוף- תוקף דרכוןהאם זה אכן דחוף או שתוקף לחצי שנה מספיק? -
דחוף- תוקף דרכוןאין לי מושג רשמי ...
מה שנכון שתמיד מבקשים שהדרכון יהיה בתוקף לפחות חצי שנה קדימה ...
ממתי? מהיציאה? מהחזרה?
תנסי בשגרירות הבריטית ... ועדיף שעה אחת קודם ... -
דחוף- תוקף דרכוןהם סגורים עד יום שני.
האם למישהו הייתה התנסות בעניין? -
דחוף- תוקף דרכוןהדרישה שהדרכון יהיה בתוקף לפחות חצי שנה היא דרישה של משרד הפנים שלנו ותנאי ליציאה מן הארץ.
תנאי הכניסה לארץ אחרת נקבעים ע"י כל מדינה לחוד.
באתר של ה UK Border Agency האחראי על ביקורת הגבולות בבריטניה כלל לא מופיעה דרישה לתוקף מינימלי של דרכון.
על פי האתר כל מה שצריך זה דרכון, landing card (שממלאים במטוס) ו"right to enter the UK", מה שקיים לגבי אזרחי ישראל המגיעים לביקור תיירותי קצר רגיל.
גם באתר רשמי של ה US Department of State המיעץ לאזרחי ארה"ב המענינים לבקר בבריטניה כתוב במפורש:
While some countries impose a minimum passport validity of three, six, or nine months for arriving passengers, there is no such requirement for the United Kingdom.
האתר הזה כמובן פונה לאזרחי ארה"ב, אבל דומה שהכלל תקף לכולם.
יחד עם זאת, למען השקט הנפשי שלך, אני מציעה לוודא את הדברים עם השגרירות לפני הניסעה. -
דחוף- תוקף דרכוןשלומית, אני בכלל לא מבינה למה להתלבט ולמה להיות במתח - למה לא תגשי למשרד הפנים ביום ראשון, שמונה בבוקר ותקבלי הארכה על המקום! בתנאי כמובן שלא צריך לחדש, כי אז זה לוקח יותר זמן. אני בטוחה ששם תקבלי את הפתרון הטוב ביותר, גם אם זה כרוך בתשלום נוסף.
רבקה -
דחוף- תוקף דרכוןג'ני הרגעת אותי!
רבקה- יש צורך לחדש ולא להאריך.
אברר ביום ראשון במשרד הפנים וביום שני בשגרירות בריטניה
שוב תודה ושבת קסומה
שלומית