בחזרה

צפון מערב ארהב וקנדה

• שלום,

אנחנו זוג עם תינוקת, רוצים לטייל בקרוואן בקיץ הקרוב, יוני-יולי, בצפון מערב ארה"ב ומערב קנדה.

פרק זמן של כשלושה עד ארבעה שבועות עם התינוקת במנשא.

אנחנו מנוסים עם קרוואן בארה"ב, גמענו מרחקים רבים, וכבר עשינו שלושה טיולים נפרדים דומים, במערב (קליפורניה-אריזונה-יוטה-נוודה), בצפון מזרח ובדרום מזרח ארה"ב, בין היתר הודות לעזרה ולטיפים מהפורום הנהדר הזה.

אנחנו רוצים לאסוף את הקרוואן בסיאטל ולעשות מסלול מעגלי (אחרי מספר ימי טיול בסיאטל).

המסלול נכון לעכשיו הוא:

יום 1- יציאה מסיאטל לחצי האי אולימפיק

יום 2- מערב חצי האי אולימפיק

יום 3- נסיעה דרומה על כביש 101 עד ניופורט

יום 4- פורטלנד

יום 5- הר רייניר

יום 6- הר סיינט הלנס

יום 7- אגם שלן

יום 8- מזרח הרי הקסקייד

יום 9- הפארק הלאומי צפון קסקייד

יום 10-13- ונקובר

יום 14- טופינו

יום 15- טופינו

יום 16- ויקטוריה

יום 17- ויקטוריה

יום 18- חזרה לסיאטל

נשמח לדעת:

1. האם כביש 101 ופורטלנד שווים את הנסיעה?
    2. יש מה לעשות בצפון חצי האי אולימפיק?
    3. נשמח לחידודים של המסלולים והארות/הערות באם יש, והצעות ליעדים ו/או עצירות נוספות בדרך, גם אם יוסיפו לנו עוד ימים למסלול. פחות באתרי טבע שדורשים מאיתנו הליכה מרובה, אלא יותר בערים, עיירות ונופים.

תודה רבה

• @bilabu

שלום

ראשית אני חוזר ומציין עובדת אי ניסיון שלי בשיתוף ילדים ותינוק בפרט.

שנית אני חוזר ומודה שמאחר ועבר זמן רב מאז טיולינו בשתי הרצועות של החוף צפון מערבי

אז בטוח שאני לא יכול להיות חד בהתיחסות לחלוקה, אבל יכול לנסות.

לדוגמה-

ראשית לא להיבהל מאתרי הטבע שבמסלול שלכם כי ממש אפשר להתבסס על תצפיות ובהחלט שתוכלו

לספר לחברים שהייתם באתרי הטבע המדוברים!!!!

אחרי פורטלנד לא יכול להיות קודם ריינייר ואחר כך הר סיינט אלן -צריך להיות קודם מאונט סיינט אלן

יש מה לראות בצפון האי אולימפיק-הוריקן רידג', אגם קרסנט, המעיינות החמים ,והמפלים בסול דוק

המעבר ממערב חצי האי אולימפי אל ניופורט חוף אורגון מאוד תלוי מהיכן באולימפיק אתם מתכננים לצאת דרומה

ואני מוסיף ששווה להקציב לחוף אורגון יום נוסף.

וכן ,כביש 101 לחופי אורגון (עם הגישה ממנו לנקודות החן של החוף)הוא שווה ויש אפילו כאלה בפורום שהעיזו לרשום שנהנו יותר מכביש חוף 1 המפורסם קליפוניה.

הייתי מוריד מכמות הימים בוונקובר לטובת ריווח חוף אורגון והדרך מפורטלנד אל סיינט אלן>>מאונט ריינייר>>לייק שלן

אני מעתיק לכאן מה שרשמתי לפני שנים על המסלול מלייק שלן לנורת' קסקייד כולל

נורת' קסקייד נשיונל פארק-כביש 20 מדינת ושינגטון
    16/8 נורת' קסקייד נשיונל פארק- מדינת וושינגטון

צריך להתרגל לעובדה שאנחנו כבר נמצאים ברצועה הראשונה של מערב היבשת- קרי החוף המערבי,ושאנחנו בדרך לרכס הרים אחר-
    (Cascades Range) מרכסי הרי הרוקיס, להם הורגלנו ברצועה השניה
    של המערב,ויאמר מיד- עכשוו, כשאנחנו אחרי ביקור בשני קטעי פארקים לאומיים בהרי הקסקייד שבמדינת ושינגטון ,ואחד באורגון,ועוד כמה יערות לאומיים הררים גם הם-בדרך אליהם, אז כמי שנחשבים שפוטים של הרי הרוקיס,אין יותר מאושרים מאיתנו שחזרנו לצפון מערב,ושנגענו גם בהם!.

אז ביום הזה יצאנו מ-Chelan צפונה על ה-97, וה-153 אל עבר כביש 20 שעליו נחצה את הנורת' קסקייד ממזרח למערב.
    קטע דרך לא קטן על הכבישים הנ"ל עובר קודם לצידו ,ואחר כך בליבו, של יער לאומי אוקאנוגן,בדרך לפארק נורת' קסקייד המיועד.

מי שנוסע על ה-20 מהמזרח ,טבעי שיעצור בעיירה האחרונה הגדולה יחסית- Winthrop שהיא נחמדה ,מלאת חנויות מזכרות, מסעדות,מוטלים, ותיירים.
    עיירה זו מהווה למעשה או נקודת מוצא ואו נקודת סיום לפארק הקסקייד.
    מי שבא מהכיוון הזה לא ימצא למעשה בצד המזרחי מרכז מבקרים,מרכז כזה נמצא בצד המערבי ליד הנקודה Newhalem ,כנראה מהסיבה שרוב המתיירים בקסקייד באים מכביש מערבי מהיר מס 5.
    נקודת חובה הבאה היא –Washington Pass Overlook,שלט מציין את נקודה זו פניה ימינה לחניה והליכה קצרה אל נקודות תצפית, והחגיגה לעניים, ולמצלמה,-פסגות הרים מושלגות חלקן מחודדות ביניהם
    פיסגת הליברטי בל שהיא לא הגבוהה ביותר אך מהיותר מעוצבות והיא מהנקודות המשמשות את "המכירה" של הפארק.
    מנקודת התצפית שבה כמה עמדות נראה כביש 20 הרחק למטה והשילוב של הפסגות והכביש פשוט מושלם!

בקטע הזה של כביש הקסקייד בין washington Pass ו-Rainy Pass ממש קמ בודדים בין שני המעברים, ישנן נקודות יציאה למסלולי הליכה לאגמים ולפי הסדר Blue Lake ,ולאחר מכן סמוך למעבר הרים רייני
    האגמים Rainy,ו-Ann ,אנחנו הצטרפנו לרוב המשפחות שטיילו ביום יפה זה ,למסלול סלול וקל שמאפשר גם להשתמש בעגלות ילדים Rainy lake Trail ומגיע תוך קמ ומחצה ,למרפסת תצפית לאגם רייני היפה,כשהרים סביב לו.
    בהמשך הכביש,הגענו לנקודות תצפית, הראשונה על אגם רוס,זהו אגם ארוך ומפותל שמכאן עולה צפונה וחוצה את הגבול אל בריטיש קולומביה הקנדי,והשניה אל אגם דיאבלו.
    עוד לפני שמגיעים למרכז המבקרים של הפארק ,עצרנו אחרי הגשר שמעל הנהר ג'ורג' ,לטובת תצפית על Gorge Creek falls,הצרים והיורדים מגובה מרשים.

את ההפסקה הנדרשת האחרונה לפני היציאה מתחום הפארק עשינו במרכז המבקרים שם הצטיידנו בחומר מודפס ,שלא דאגנו לאסוף בעיירה ווינטרופ בצד המזרחי ,כי חשבנו שנקבל בשערי כניסה כלשהם, שהסתבר בהמשך שאינם קיימים ב- North Cascade Highway שסגור לפחות מאמצע נובמבר לאפריל.

אם יש עניין, אז על לייק שלן ועוד יעדים אנסה לחזור לשרשור בהמשך

מוני

• אנחנו טיילנו למעשה בכל הימים 1-13 שלכם כחלק מטיול ארוך מאד במערב עם 3 ילדים יחסית קטנים (אבל לא תינוקות)

בעיני אולימפיק+ כביש 101 דורשים הרבה יותר זמן - כביש 101/חופי אורגון ככביש עצמו פחות מעניין, אבל מצורף באין סוף גיחות, אנחנו בילינו במקטע הזה 5 ימים נפלאים (בניופורט עצה ישנו 2 לילות אחרי לילה באזור צפוני יותר). בצד המערבי של אולימפיק הייתי יומיים וגם היה נפלא

בעיני אם אין אפשרות להרחיב את המקטע הזה אז הייתי מצמצם ליעד אחד מהשניים (אולימפיק כי הוא יותר בדרך)

מצד שני הייתי חושב על קיצוץ בימים 6-8 (שוב מהחוויות האישיות)

לקבלת תחושה מפנה לבלוג של הטיול שלנו 

ימי מערב אולימפיק

ימי חופי אורגון

הפארק הלאומי צפון קסקייד בהחלט מצדיק יום טיול - די דומה למה שמוני כתב (בוודאי אגם דיאבלו)

• @bilabu חצי האי אולימפיק הוא מבחינתי בדרוג הגבוה של המקומות היפים שאני מכיר בארה"ב. אני לא בטוח שאתם מקדישים לו את הזמן המתאים, כאשר שלושת הימים כוללים גם נסיעות לא קצרות מסיאטל לחצי האי ואחר כך ירידה עליו דרומה עד ניופורט באורגון. אני הקדשתי לאזור הזה זמן כפול (לחצי האי + המקטע הצפוני של חופי אורגון).

מצרף קישור לסיכום הטיול בפורום כאן

יש לשים לב שהביקור בחצי האי אולימפיק היה די בתחילת הטיול ובחופי אורגון בחציו השני של הטיול. הם לא שולבו יחד אצלי.

ימים 3-6 - חצי האי אולימפיק.

ימים 20-21 מניופורט עד פורטלנד ויום 22 הוא ביקור בעיר.

לגבי צפון האי אולימפיק - Huricane Ridge - עבורי מנקודות התצפית הכי מרהיבות. אזכיר גם את כביש 112 לאורך חוף הצפוני שמגיעה ל- Neah Bay. שם ניתן לרכוש כרטיס כניסה לפארק שבשמורת האינדיאנים - Cape Flattery, הנקודה הצפון מערבית של חצי האי אולימפיק.

• תודה רבה על התשובות וההארות.

מוני, מדוע זה משנה מהיכן באולימפיק נצא דרומה? וכמובן שנשמח לשמוע על עוד יעדים במסלול.

בעקבות ההמלצות החד משמעיות לעלות על כביש 101, החלטנו להוסיף אותו עד ניופורט ומשם להתחבר לפורטלנד.

ערכנו את המסלול ודייקנו אותו בעקבות ההצעות שהעלתם: יום 1- יציאה מסיאטל לחצי האי אולימפיק (שיט במעבורת) יום 2- צפון חצי האי אולימפיק יום 3- מערב חצי האי אולימפיק יום 4- אסטוריה, סיסייד וקנון ביץ' יום 5- כף מיארס, מפרץ דפו, פארק המדינה קערת השטן, וחצי האי יקוינה יום 6- ניופורט יום 7- פורטלנד יום 8- הר סיינט הלנס יום 9- הר ריינייר יום 10- נסיעה לכיוון אגם שלן יום 11- אגם שלן יום 12- ווינת'רופ יום 13- הפארק הלאומי צפון רכס קסקייד יום 14- המשך הפארק הלאומי צפון רכס קסקייד יום 15-17- ונקובר יום 18- נסיעה לטופינו יום 19- טופינו יום 20- ויקטוריה יום 21- ויקטוריה יום 22- חזרה לסיאטל

• @bilabu

בחלוקה הקודמת יום 2 אתם הייתם במערב חצי האי אולימפיק,

וביום 3 חוף אורגון עד ניופורט, ובזה סיימתם את החוף

בחלוקה הנוכחית אתם נותנים יום 3 מערב חצי האי ביום הבא 4 אתם מגיעים עד קנון ביץ'

יום 5 עוד נקודות חן בחוף , ויום 6 ניופורט וזה כבר נראה יותר טוב, ובטח לא משנה מהיכן תעזבו את האולימפיק.

חלוקה כללית טובה מאוד לדעתי!!

אגב לגבי נורת' קסקייד יתכן שביום השלישי ואם מזג אויר מחייך כדאי לבדוק מעבר מכביש 20 ל-542

שהוא Mt Baker Hwy

https://maps.app.goo.gl/fLHbgfzSyTbbS4vu9

מצרף דיווח מהאתר של שגב (segev17) על חויותיהם בכביש להר בייקר

הר בייקר של שגב

מקווה שיצטרף ויביע דעה

מוני

• היי מסכים שהחלוקה הרבה יותר טובה לגבי הר בייקר - מכייון שאני מניח שתישנו לאחר צפון קסקייד (אגב השקעתם בפארק יומיים אז מניח שתעשו מסלולי הליכה מאתגרים יותר, הפארק שופע בכאלו ויחסית מצומצם במסלולים קלים) היכנשהו בדרך לונקובר ומכיוון שיש לכם זמן בונקובר, הייתי שוקל בחיוב מעבר בהר בייקר - שווה לבדוק מראש מזג אוויר (מבחינתנו זו היתה חווית שלג מושלמת בתחילת אוגוסט)

• ערב טוב ושבוע טוב אנחנו זוג בני +70 שיוצאים להגשים חלום ישן . לטייל ברוקי'ס הקנדיים ובוונקובר אנחנו ננחת בקלגרי , ונגיע לוונקובר אחרי 10 ימים נשמח מאוד לקבל הצעות ורעיונות למסלולים , אתרים ואטרקציות מיטביות שיש באזור הרוקי'ס הקנדיים למשך עשרת הימים האלה בתודה מראש וחג פסח שמח אריק

• @argav2 אתם מוזמנים להסתכל בסיכום טיול שעשיתי באיזור ב- 2014. חלקו המרכזי התנהל בין ונקובר לרוקיס הקנדיים (כולל).

סיכום הטיול נמצא כאן

התמונות נמצאות כאן

אם עומדים לרשותכם 10 ימים, יתכן ואת הדרך מערבה תצטרכו לעשות על כביש 1 במקום לקחת את כביש Sea to Sky (כביש 99) שעובר דרך Whistler.

• @argav2

שלום

אין בעיה להגיב בשרשור הזה, אך טוב היית עושה

אם היית פותח הודעה חדשה.

בנוסף לדורון אני מוסיף דיווח מפורט על ביקור מקלגרי לקלגרי

של הגולשת שרה-

הבלוג של שרה

מוני

בחזרה