לאוס או קמבודיה?!
-
שלום לכולם!
אני נוסע באמצע אוגוסט לטיול של שישה שבועות במזרח בדגש על תאילנד.
התכנון הכללי הוא 4-5 שבועות בתאילנד והשאר בלאוס או קמבודיה כשהאופציות הן:
שבועיים בלאוס וחודש תאילנד.
שבוע בקמבודיה וחמישה שבועות בתאילנד כשהשבוע הנוסף בתאילנד יוקדש לצפון (שבועיים במקום שבוע).
מה כדאי לעשות לדעתכם?
אני יודע שהתשובה יכולה להיות מאוד סובייקטיבית אבל אשמח לשמוע דעות של אנשים שהיו שם, ובנוסף אם אפשר התייחסות לגורמים כמו מזג האוויר באותה תקופה, ויזות או הדרכים/ מעברים וכו' שיכולים להשפיע על ההחלטה... -
לאוס או קמבודיה?!מה שצריך להשפיע על ההחלטה (לדעתי) הוא מה שאתה רוצה לעשות בכל אחת מהמדינות.
תגיד מה מעניין אותך ואולי אז נוכל להמליץ על אחת המדינות. -
לאוס או קמבודיה?!אני ממליץ על לאוס - למי שרוצה לראות נופים ואנשים - אנשים שקטים , מקבלים את התייר תמיד בחיוך .
החסרון בלאוס - שבוע זה מעט מידיי .
קמבודיה - אני מסייג את עצמי , אני לא כל כך התחברתי לקמבודיה , מנסים לתחמן אותך בכל דבר , תמיד אין להם עודף , וצריך לעמוד איתם על המקח - מונית שדרדשה 20 דולר קיבלה בסוף שבע . מצד שני שבוע זמן מספיק לקמבודיה , סיאם ריפ + פרום פן . -
לאוס או קמבודיה?!
א: בטיול של חודש בתאילנד אתה יכול בהחלט להקדיש עשרה ימים - שבועיים לצפון.
כי שם יש הכי הרבה מה לראות
האיים זה איים ואם היה באחד האיים שבוע דייך
ושבוע נוסף לאיזור בנגקוק
ללאוס שבועיים זה מעט מדי זמן ואם תחליט על לאוס כדאי שתיסע לשם כשאתה בצפון תאילנד מצייאנג ראי!!!!
אבל שים לב שבטיול של שבועיים בצפון לאוס בין 4 ימים נסיעות מציאנג ראי ללאוס ובין המקומות בלאוס וחזרה לבנגקוק!!
כך שכדאי לשקול את זה בתכנון ואולי להקדיש ללאוס חודש שלם בעתיד
קמבודיה מאד יפה יש שם המון מה לראות פרט למקדשי אנגקור ופנום פן הדרום מאד מעניין
בשבועיים תוכל לראות את הקטע סיאם ריאפ פנום פן והדרום - סהנוקוויל וקאמפוט
חזרה לתאילנד דרך סיהנוקוויל אבל זה יהיה טיול מאד לחוץ. -
לאוס או קמבודיה?!יש דברים שמושכים אותי בכל אחת מהמדינות..
רוב ההמלצות שקיבלתי עד כה היו על לאוס, אבל החשש שלי הוא שלא יספיקו לי שם שבועיים, במיוחד לאור זמני הנסיעה הארוכים.
לעומת זאת, הבנתי שאני יכול למצות בשבוע את קמבודיה ולהרוויח את השבוע הנוסף בצפון תאילנד, אבל מצד שני האטרקציה המרכזית שם היא המקדשים והבנתי שכאלה יש גם הרבה בצפון תאילנד ואני לא רוצה להגיע למצב של רוויה/ עודף מקדשים...
בגלל זה אני מתלבט...
אודה לכל עזרה נוספת!! -
לאוס או קמבודיה?!אין אף מדינה שאפשר "למצות" בשבוע. בשבוע תוכל לשלב בין סיאם ריפ לפנום פן - שתי הערים הגדולות של קמבודיה - לא מעבר.
מקדשי אנקור לא דומים בשום צורה שהיא למקדשים בצפון תאילנד. מדובר באחד מפלאי עולם, אתר ארכיאולוגי מדהים. המקדשים בצפון תאילנד הם מקדשים מודרנים, פעילים.
בדיוק כתבתי תגובה שמשווה (בצורה גסה, כמובן) בין לאוס וקמבודיה. תגובה ארבע בלינק המצורף. -
לאוס או קמבודיה?!לאוס בוודאות!
היינו גם וגם. אני מסייגת את עצמי ואומרת שההרגשה היא סובייקטיבית ואישית, אבל ממש לא נהננו בקמבודיה, ואילו לאוס הייתה המקום שהכי נהנת בו בטיול!
בלאוס יש נופים יפים יותר, אנשים הרבה יותר נחמדים, אטרקציות נחמדות (מפלים, אבובים וכו').
הדבר המרגש היחיד בקמבודיה אלו מקדשי אנגקור ואט, שהם באמת יפים אבל לדעתי לא שווים את הזמן והכסף.
-
לאוס או קמבודיה?!זה באמת מאד סובייקטיבי. בלאוס פגשתי אנשים מאד מאד נחמדים, אבל אני לא חושבת שהקמבודים נופלים מהם. היתרון הנוסף - בקמבודיה נתקלתי ביותר אנשים דוברי אנגלית, מה שאיפשר שיחות ממש. אחד הערבים הכי מוצלחים שלי היו כשביליתי ערב שלם בקראצ'י עם שופטת מקומית, אחותה, וגברת אחת שניסתה ללמד חברה שלי להשתמש בצ'ופסטיקס. בכלל, נראה לי שאזור קראצ'י (ואני כוללת בזה גם את קו טראנג) היה המקום שבו פגשתי הכי הרבה נשים מקסימות וידידותיות.