ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב

פורום אירופה
    19
    31
    11100
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • avihu1234
      avihu1234 נערך לאחרונה על ידי

תקלה עם חברת אוסטריין איירליינס
      שבת שלום
      קראתי את הפוסט.למשפחתנו יש טיסה ב 9 לאוגוסט לוינה ואחרי 40 דקות טיסת המשך לזלצבוג.יש לי חשש כבד עם הטיסת המשך שתהיה פשלה.
      אפשר לדעת מה היתה התקלה בדיוק?איזה משא ומתן יש בניכם? יש אפשרות כלשהי להערך למקרה תקלה בטיסת ההמשך וצמצם נזקים אם יהיו ?
      אשמח מאוד לקבל תשובה
      רונית.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Yonatan in Dublin
        Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

40 דקות באמת קונקשן מאוד קצר
        יש עוד טיסה לזלצבורג יותר מאוחר?
        אם הם אישרו את הקונקשן הזה הם אמורים לקחת אחריות אם תהיה תקלה.
        • אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

40 דקות באמת קונקשן מאוד קצר
          יצא לנו אשכול מעניין,עד שSPR תחזור לספר על התקלות והאיר לתלויים בטיסות ההמשך מה יכולות להיות הבעיות.
          הצלחנו גם לעניין את אורי ואני מכבדת את דעתו.
          אורי,מסכימה איתך מאוד,למרות שהייתי רוצה לחשוב שיהיה אחרת,אבל כבר לא ילדה ומבינה שהיום יום זוחל לעט והשנים,השנים רצות כל כך מהר...
          יכול להיות שזה הגיל או שהצורך להפעיל את הראש כל הזמן במספרים וגדולים,בחופש אני לא מתביישת, פחות רוצה לחשבן.
          אין לנו צורך במסעדות פאר,להיפך מעדיפים מקומות קטנים וחמודים,וכן קניות בסופר ואכילה בפיקניק מול אגם או ביער.קפה?אני מחוברת עליו לאינפוזיה ותמיד הקומקום איתי.אפילו בארץ בודקת את המלון לפני,האם יש או אין קומקום.
          המגירות שלי מלאות בכל אותם מקומות יפים שלעט,לעט נגיע אליהם.
          בטוחה שגם לשוויץ מבלי השוואות בין המקומות כי כל מקום הוא בפני עצמו, שונה אחד מהשני.
          אני בעד שאנשים יטיילו לאן שידם מסגת,וזה לא משנה אם יהיה זה לטורקיה או שוויץ רק רצוי לעשות תאום ציפיות לפני ולא לצאת ליעד כי השכנה נסעה.
          באיזשהו יום מקווה לפתוח אשכול אם משפט חלומות מתגשמים של בעלי:יפאן ו/או נורווגיה.
          אני חולמת בקטן והרבה Very Happy
          אמה
          *יש לנו מישהיא בעבודה שנפלנו מתגובתה על חופשות.אירופה הירוקה משעעממת אותה למוות,מקום שנסגר מוקדם מחוק מבחינתה מראש.לכן כל המקומות עם הבילויים בפאבים או דיסקוטקים,מסיבות למינהם יכולים לבוא בחשבון ו..טיולים מאורגנים ליעדים אקזוטיים,השנה היתה בסין.היא בחורה נחמדה, לא בדיוק צעירה כבר(שלא תשמע אותי)היא מתאמת ציפיות לדבריה,לכן נהנית בכל חופשה ויעד Laughing הצעתי לה את באזל עם איזי ג'ט ואלזס בחורף ,נחשו את התשובה Laughing
          הרבה בריאות וטיולים קצרים, ארוכים -יפים
          • אברהם רוזנבלום
            אברהם רוזנבלום נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
            שלום
            מהתלונות שראיתי כאן עולה שהעלות במסעדות מאוד יקרה, אני מציע למי שרוצה לחסוך לקנות בסופר ולבשל ולהכין סנדוויצ'ים.
            בנוסף, היום את הטיסות אפשר לעשות באיזי ג'ט בעלות נמוכה יחסית, לינה בדירת נופש בכפר לא מרכזי זולה בהרבה מישראל (אנחנו שוכרים השנה דירה ל6 נפשות + מזרו במחיר של 80 פרנק ללילה)
            לגבי תחבורה אם שוכרים רכב ניתן להוזיל עלויות אם שוכרים בצד הצרפתי ע"י ז'נבה או באזל. אם מסתמכים על התבור"צ המצוינת קונים כמובן סוויס פס.
            לגבי העליה לפסגות אני חושב שניתן בהחלט להחליף את היונגפרויך בעליה לשילטהורן, טיטליס במרכז או קליין מטרהורן (3800 מטר) ומיטלאלאלין בדרום.
            כדאי גם לנצל את הכניסה החופשית למוזיאונים שמעניק כרטיס הסוויס פאס.
            בהצלחה לכל הנופשים הקיץ
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
              את שוייץ עצמה לא ניסינו עדיין (למעט כמה שעות גיחה מאיטליה - לא נחשב). אבל בעניין עלות המדינה:

אני מאלה שאוהבים להתפנק בטיול. לא אחנה מחוץ לאתר התיירות כדי לשלם פחות על חנייה. אני לא אלך למוזיאון ביום היחיד בחודש שהמוזיאון פתוח בחינם כי זה היום הכי עמוס.
              אבל דווקא בגלל זה אני חושב שצריך לברר מראש למה נכנסים כדי שלא נהיה מופתעים.
              לא מתאים לכם להכין סנדוויצים - סבבה, זכותכם. זה לא אומר שצריך לנסוע לרומניה. אפשר לנסוע לשוויץ, או נורבגיה, ומותר לאכול במסעדות. אבל צריך להיות מוכן (נפשית ופיננסית) למחיר.
              לסיים טיול בגרעון של 2000 שקל (ביחס לתקציב) זה בסדר. גרעון של 5000 שקל מתחיל להיות בעיה שיקל לנו זמן להתאושש ממנה, ושתעיב על היכולת והרצון לטיול הבא.

העלות של יום בחו"ל למשפחה של 4 נפשות (לא כולל טיסות) נעה לרוב מ-700 עד 2000 ש"ח. הטווח מאד גדול ורובו בשליטתנו.

אגב - לי אישית יש 'מזל'. כני שלא אוכל בשר בחו"ל (ללא תעודת כשרות), תקציב האוכל נמוך בהרבה, ובאופן טבעי הולכים פחות למסעדות 'רציניות'.
              • momoo0
                momoo0 נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
                חייבת להגיב פה.
                אני כשנוסעת לחו"ל, למקום שחלמתי עליו, לא מסתכלת על עלויות.נוסעת, נהנית, מגשימה חלומות, וכל יום שחולף לא יחזור לעולם.אני לא מתכוונת אח"כ בגיל מבוגר להסתכל אחורה ולחשוב:חבל שלא הייתי כשעדיין יכלתי....
                אז פחות ירושה להשאיר לילדים....

ודבר שני: חזרנו לפני כשבועיים מרומניה. אני אישית התאכזבתי מאד, לא אמליץ לאף אחד לטוס לשם, משעמם, נופים לא מרגשים, בוקרשט מכוערת.ממש לא מובן לי ממה ההתלהבות.
                גם אם שוויץ יקרה בטרוף - אין לי ספק שאגיע לשם.זה באמת עניין של סדרי עדיפויות. אז בשביל נפש בריאה - יש להגשים חלומות (ולא בגדר של מינוס בבנק...).
                • אילן Ilan
                  אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
                  מומווO !
                  את לא היחידה שחזרת מאוכזבת מרומניה, ראי קישור ! Laughing
                  מצרף גם גלולת אנטי-שיעמום רומנית. Laughing
                  • גם סבתא חנה מאוכזבת
                  • גלולה אנטי-שיעמום
                  • אילן Ilan
                    אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
                    שלום SPR !
                    טיולנו הראשון בחו"ל היה בתקופה בה שילמנו מס נסיעות כדי לצאת מהארץ Shocked , דולרים קנינו ברח' לילינבלום ועשינו 5 ארצות ב-10 ימים, כמובן שהיה קשה לזכור באיזו ארץ התעוררת בבוקר. Laughing Laughing
                    טיילנו באוסטריה כש המטבע עדיין היה השילינג ולאחר מכן עברנו גם לשוויץ.
                    גם אז אוסטריה היתה יותר זולה ולדעתי האישית עם הרבה יותר מים מאשר שוויץ. זה היה מהתרשמות של שלושה ימים בלבד. לאוסטריה עוד חזרנו אך לשוויץ לא.
                    • 1234ayelet
                      1234ayelet נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
                      הייתי ביוני במשך שבועיים בשוויץ.
                      העניין היה שלחפני 28 שנה בעלי נסע לאירופה במסגרת עבודתו. נותרו לו כ-3 ימים לפני החזרה לארץ, כך שהוא לקח מכונית ונסע בשוויץ.
                      הוא חזר מוקסם מהנופים (לא עלה ברכבלים וכד' אלא רק נסע) ושנים דיבר על רצונו לחזור לשוויץ
                      השנה כאמור עשינו זאת.
                      ארץ יקרה ומקסימה!
                      בעצתה של רחל ויתרתי על רוב הערים הגדולות והתרכזנו בנופים. בדיעבד זו היתה החלטה נבונה מאד.

ארוחה חמה אכלנו פעם ביומיים עקב המחירים.
                      בסופרים הסצתדרנו עם דובדבנים 0יותר זול מאשר בארץ Smile), לחמים משובחים , גבינות מצויינות ויוגורט מעולה (כן, וכמובן שוקולד שוויצרי Wink).

לא חסכנו בעליה להרים כמו היונגפראו והמטרהורן. בדיעבד הייתי עולה על פחות הרים כאלו שמצריכים תשלום נכבד מאד (ומסתפקת בשניים). עצם הנסיעה בקניונים (לא מתכוונת לכאלו עם סטימצקי וסופר פארם Wink), כשמסביב מפלים, נוף מרהיב ופרות רועות, היה שווה יותר מכל.
                      כן גם ההליכה במסלולים כמו אלו בגרידלוואלד (מסלול טיול רגלי המוביל ליציאה מגרינדלוואלד לעבר ישובים אחרים).

סה"כ היה נהדר. חוויה נפלאה.
                      מה שכן, תכננו בשבועיים "לכסות" את כל שוויץ ולהגיע גם ליער השחור. לבסוף הספקנו רק חלק משוויץ ללא היער השחור ועם הרבה טעם של עוד.

ומי שדיבר על הגיל צודק. בשלב מסויים בחיים מתחילים להבין שכדאי לעשות את הדברים ולא לדחות לבוא ימות המשיח כי השנים חולפות מהר מדי.
                      • 1234ayelet
                        1234ayelet נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
                        ודבר נוסף
                        אני משתדלת לשלב בין יעדים זולים ליקרים.
                        שנה שעברה ביקרתי במזרח אירופה. השנה בשוויץ.
                        וככה הדברים מתאזנים פחות או יותר.
                        • SPRR
                          SPRR נערך לאחרונה על ידי

שוויץ יקר מאוד ודי מאכזב
                          היי.איילת העלתי את הנושא בפורום מיפני שאין שום סיבה לשלם כפול ומשולש על אותו מוצר ,אולי לסמן וי על שוויץ. באוסטריה ואיטליה לדוגמא תקבלי את אותם קניונים ,מפלים ,אגמים, הרים , קרחונים, מסלולי הליכה,ומגלשות הרים מהנות.וגם הצד הקולינרי עשיר יותר במיוחד באיטליה.כנראה ששוויץ ממותגת יותר וחרוטה בזיכרוננו מימי הילדות והיידי בת ההרים.היום כשאנו כימעט בני 57 היגשמנו חלום שהיסתבר שהחלום לא כלכך ורוד.תודה ויום טוב.בייי
                          • 1
                          • 2
                          • 2 / 2
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון