עמק הוואכאו באוסטריה
-
אנחנו טסים לוינה , ונוסעים לזלצבורגלנד לשבועיים (כמו רבים פה, עקב העלות הגבוהה של טיסה למינכן השנה).
אחרי לינה ליד שדה"ת בוינה, יש לנו יום נסיעה, וחשבתי להאריך קצת את הדרך ולנסוע דרך עמק הוואכאו במקום במסלול קצר יותר ודרומי יותר.
הבנתי שהכוכב של העמק הוא מנזר מלק, אבל מה מאפיין את הדרך? הכרמים מזכירים את איזור אלזס?
אין לנו ממש כוונה לעצור בכל מקום, אבל אשמח לדעת קצת יותר מה אפשר לראות תוך כדי נסיעה, רצוי במרחקים הגיוניים זה מזה במהלך הנסיעה. אשמח גם לטיפים לאתרים קטנים אבל שיעזרו לשבור את הנסיעה (אנחנו עם 3 בנים בני 13,11,3). ונקודה אחרונה - יש לי פרנויה בנושא ואין לי כוונות לעזוב את האוטו עם כל המזוודות לבדו בתחילת הטיול, כך שצריך קשר עין, או שנתפצל).
באתר הרשמי של עמק הווכאו מצאתי רק הפניות למנזר מלק ולכנסיות שונות.
תודה! -
עמק הוואכאו באוסטריההכרמים "מזכירים" את אלזאס, כי כרמים בכל מקום מזכירים את האחרים.
אבל העיירות שונות.
אפשר לאורך הדנובה לעצור בעיירות הקלאסיות קרמס-דורנשטיין-מלק, וליום טיול אחרי נחיתה ולפני זלצבורגלנד זה מספיק בהחלט. -
עמק הוואכאו באוסטריהתודה יונית.
עוד תובנות יתקבלו בברכה. -
עמק הוואכאו באוסטריההאמת, שאין עוד הרבה תובנות. יונית שמה את האצבע בדיוק על הנקודה הטובה ביותר במסלול של עמק ווכאו. אפשר לשוטט שם המון זמן, עם הכפרים הקטנים, הכרמים וכו'. יש לכם יום לאזור. קרמס-דורנשטין-מלק זה הפסגה של האזור. יש עוד עיירות כל אחת מהן מקסימה אבל זה לטיול אחר נפרד לגמרי.
אלונה -
עמק הוואכאו באוסטריהלפני כשנתיים עשינו את אותה דרך - התחלנו בוינה, וסיימנו בשבוע באזור זלצבורג. בדרך עצרנו ל - 3 ימים בעמק הוואכאו. אוגוסט, בוינה היה מעניין = אבל חם, אין מזגנים בשום מקום - לא במוזיאונים, לא בארמונות, לא בדירה ולא בתחבורה הציבורית. לא היה קל...לאחר מספר ימים יצאנו לעמק הדנובה - הוואכאו.
שכרנו דירה בדורנשטיין - ואופניים ל - 3 הימים. הזמנו מראש 4 זוגות מבעלי הבית, אך לילד הקטן נסענו בעצתם לכפר הסמוך ושכרנו עבורו אופניים (נדמה לי שבעלי הדירה הזמינו גם את הזוג הזה עבורינו, אבל אני כבר לא זוכרת..). לכל אורך הדנובה יש מסלול אופניים (שלטים מסמנים איפה המסלול) של 300 ק"מ!. אנשים מכל אירופה באים לפדל את המסלול - צעירים, זקנים, נכים, משפחות עם תינוקות. לכולם אופניים מתאימים - לנכים, למשפחות עם ילדים קטנים ותינוקות - וכולם כולם רוכבים.
ברור שלא חייבים לרכב את כל המסלול. אנחנו - שני מבוגרים, שני בני נוער וילד (היה אז בין 10) - רכבנו כמה שהתחשק, ונהננו - עד השמיים. רוכבים לאורך הנהר (אפשר לעצור ולהתרחץ), אפשר לחצות עם מעבורת, נכנסים לעיירות מקסימות, עוצרים לאכול, לבקר בכנסייה, רוכבים דרך כרמים - גן עדן!! הייתי צריכה לצבוט את עצמי מדי פעם כדי להאמין שאני רוכבת בנוף כזה קסום ויפה.
ייתכן מאוד שלא מתאים לכם - אך גם יום אחד כזה יכול להיות קסם. בכל מקרה, העיירות באזור מקסימות, לא רק מלק (עם המנזר), גם דורנשטיין ואחרות. שווה לנסוע, לעזצר איפה שבא, ללכת לאורך הדנובה, להתרחץ. בקיצור - לדעתי אזור קסום. -
עמק הוואכאו באוסטריהתודה רבה לשתיכן.
ספציפית באופניים יש לי בעיה בגלל קטנצ'יק בן 3+ הפחד שלי להסיע אותו על כסא (הייתי שמחה אם הייתי יכולה לשכור נגרר כזה שהוא יושב בו בגובה נמוך), אבל נשמע לי באמת כיף כמו שתיארת.. נחכה שיגדל
-
עמק הוואכאו באוסטריההיות ומדובר רק ביום אחד של מעבר, רוב הסיכויים שלא תספיקו יותר מעצירה אחת בדרך.
במלק אפשר לבלות כמה שעות, כשהחלק היותר מענין בביקור שם, במיוחד עבור הילדים, יהיה הפארק והפאביליון.
בפארק יש פינות ישיבה שיכולות להיות נפלאות לפיקניק צהריים.