ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רפטינג בפרו

פורום דרום אמריקה
    7
    11
    4044
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • saritg
      saritg נערך לאחרונה על ידי

זקוקה לתשובה דחופה! האם ידוע למישהו פרטים על חברת SWISS RAFT המארגנת רפטינג בנהר בפרו? האם אפשר לסמוך על הבטיחות של החברה? אשמח לשמוע מידע גם ממישהו שעשה רפטינג דרכה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו
        הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו נערך לאחרונה על ידי

רפטינג בפרו
        זאת החברה מס 1 לראפטינג בפרו.
        היחידה שיש להם מסוק חילוץ שלהם וסטנדרטים אירופאים.
        אבל הם גם יקרים יותר מהאחרים.

זה לא אומר שמאיוק (לדוגמא) לא טובים.

איתן (צוות ההוסטל)
        הוסטל ריוונדל, לימה פרו
        • Okapi
          Okapi נערך לאחרונה על ידי

רפטינג בפרו - מאיוק מול סוויס ראפט.
          סוויס ראפט עולים 650 סול, מאיוק עולים 600 סול (תכפיל ב1.3 בשביל שקל).
          סוויס ראפט נחשבים מעולים, ואנחנו יצאנו ל3 ימים עם מאיוק כי מאיוק (שנחשבים לא פחות טובים!) יצאו ביום ראשון וסוויס ראפט ביום שני.
          בשתי החברות מוצע אותו דיל - תחבורה, צהריים וערב ביום הראשון, בוקר-צהריים-ערב ביום השני, ובוקר וצהריים ביום השלישי, דיסק עם תמונות וחולצה. יש אותה כמות אנשים בסירה, ואותה כמות קיאקי בטיחות.

אמנם הייתי מרוצה ממאיוק, אבל לא אמליץ עליה בחום. המדריכים היו מקצועיים מאד (ספציפית בסירה שלנו היה כנראה המדריך האחראי, שהוא גם מתחרה באולימפיאדה הקרובה בקיאקים), אבל מנגד צחקו והתפעלו ביניהם על הציצים של הבחורות, כשחשבו שאנחנו לא מבינים ספרדית.
          הם תמיד דאגו לאוכל והיה מאד טעים ומאד "ישראלי" (נניח, בופה ללא הגבלה כך שאפשר לאכול כמה שרוצים, פנקייקים, גרנולה והמון בשר) אבל ביום האחרון פישלו והביאו לכל הצמחונים דגים. מה שאומר שלארוחה האחרונה אכלתי רק צ'יפס.
          המים - שהם מבטיחים שהם מינרלים - לקוחים מאיזה נקיק שהם עוצרים את הסירה וממלאים ממנו מים. לא מעט אנשים שלשלו ביום השני, וכאמור מכיוון שלא אכלתי בשר אני נוטה להאשים את המים...

בקיצור בגדול הייתי מרוצה, היה מאד בטיחותי ומקצועי, ומנגד אין לי שום דבר טוב או רע להגיד על סוויס ראפט. מן הסתם כל התיירים בוחרים רק חברה אחת אז אף אחד לא באמת יודע להגיד מי יותר טוב Smile
          אם אי פעם אחזור לקוסקו אהמר על סוויס ראפט, בתקווה שהם מציעים מקצועיות ובטיחות כמו מאיוק, אבל שהמים שלהם באמת מינרלים, ושיהיה אוכל צמחוני ושלא יקראו לבחורות "פוטה". או לחלופין מביאה איתי עוד שני בקבוקים. והר של נייר טואלט.
          • Okapi

רפטינג בפרו - מאיוק מול סוויס ראפט.
            טוב, קראתי את התגובה של עצמי והתעצבנתי. היו כמה דברים קטנים שהרגיזו אותי במאיוק.

* הם הבטיחו 2-3 אנשים באוהל, אבל כשהגענו הם הוציאו אוהל אחד לארבעה אנשים.
            * לא היה נייר טואלט, שזה גם בקטנה, אבל מנגד כולם חוסכים כמה שיותר מקום בתיק ושלשלו ביום השני כך שלא נעים להתקע בלי
            * החולצות שהם מחלקים בסוף זה חמוד אבל אין לי מה לעשות עם חולצה אקסטרה-לארג'.

אני יודעת שכל מה שמניתי כאן כנראה אצל הרוב ייחשב כשטויות, או פינוק באיזו רמה כזו או אחרת. כנראה שאם אתה מוריד מהמשוואה את המים המזוהמים, לישון 4 באוהל יכול דווקא להיות מצחיק ויש לך חוויה אחת גדולה של לשלשל בנחל כי אין נייר טואלט Smile
            ואני שוב רוצה להדגיש שהרגיש מאד בטיחותי והציוד היה טוב והמדריכים היו שדים (לטובה) במים.
            וכל הדברים שעיצבנו אותי (חוץ מהמים) הם טעויות אדם, ואין ערבות שזה לא יקרה בחברה אחרת.

סתם יצאתי עם הרגשה פרווה ממאיוק. זו בפירוש האטרקציה הכי יקרה בדרום אמריקה, ואני חושבת שמגיע יותר מצ'יפס ביום האחרון. קצת התאכזבתי, ומכיוון שאני יכולה להרשות לעצמי 50 סול הייתי מנסה פעם הבאה את סוויס ראפט ולא חוזרת למאיוק.
            • חתול-רובוט
              חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

נילי
              נראה לי ששווה להכניס את מה שכתבת למדור הטיפים.

זה באמת די מרגיז.

עניין קילקול הקיבה ההמוני זכור גם לי מהראפטינג שלי לפני שש שנים. אני, איכשהו, נפגעתי פחות [אולי במקרה שלנו זה היה בבשר ולא במים, וגם אני צמחוני], אבל חבר שלי הגיע כמעט עד-כדי אישפוז.

גם לי זכור העניין שהפגינו המדריכים בבנות המין היפה, שחרג מהמקובל בנסיבות מקצועיות.

רמת הבטיחות אצלם זכורה לי כלא-משהו.

בכל מקרה, בדיעבד, ולאור שיעור התאונות הלא נמוך, הייתי מוותר על הראפטינג בכלל. חוויה מסוכנת ללא הצדקה ולא מתגמלת מספיק. יש ספורט אתגרי, ויש ספורט שהוא סתם מסוכן.
              • לילוש
                לילוש נערך לאחרונה על ידי

רפטינג בפרו
                אני עשיתי ראפטינג עם סוויס ראפט ב- 2005 והיה מעולה
                גם אצלינו מילאו מים מאיזה נקיק ולא הייתה לי שום בעיה, נראה לי שהמים דווקה בסדר גמור, גם כשעשיתי את הקארטרה היו פעמים שמילאתי מים מנחלים ( Razz נהרות..) ומפלים קטנים...
                האוכל היה מעולה. מצד שני אולי יש לי קיבה חזקה..... Laughing ( Confused עד בוליביה חח..)
                ישנו 4 באוהל אבל זה היה מזמן אז אולי 3
                בקיצור כיף גדול ואחת החוויות היותר מרגשות שלי בטיול
                • לילוש
                  לילוש נערך לאחרונה על ידי

רפטינג בפרו
                  בעצם ב- 2008
                  ב- 2005 רציתי לעשות, חיכיתי בסבלנות והגשמתי 3 שנים אחרי
                  • Okapi

רפטינג בפרו
                    אשמח להוסיף למדור הטיפים, תסבירו לי איך. ואם יש מישהו שיכול לנתח את סוויס ראפט זה יהיה נהדר, בטח יעזור לכמה חבר'ה.

ואני שוב רוצה לציין שכן נהניתי וכנראה שכן הייתי עושה שוב רפטינג, ואם אין סוויס ראפט אז אפילו יוצאת שוב עם מאיוק. אני מכירה רק שמועות על שיעור התאונות שם ולא מספרים מדויקים, אבל כן הרגשתי שמאד בטיחותי ושהמדריכים שלנו אולי קצת מגעילים אבל יודעים מה הם עושים.
                    סתם יצאתי עם הרגשה פרווה ברובד אישי שכנראה אחרים עם קיבות חזקות יותר לא היו מתרגשים ממנה.
                    קיבלתי קצת את הרושם שמאיוק מלאים בהבטחות ("מים מינרלים", "2-3 באוהל", "אוכל צמחוני") ומרשים לעצמם לחפף, מה שלא קרה לי עם אף חברה אחרת שיצאתי איתה לטרק בפרו. אוכל זה קדוש ומאד מכבדים שומרי כשרות, צמחונים, רגישים ללקטוז או סתם אנשים שדוחה אותם לאכול שרקן. ומאד נדיר שישנים יותר מ2 באוהל.

בדיעבד הייתי עושה איזשהו הימור והולכת על סוויס ראפט, בידיעה שגם שם אני יכולה ליפול על מדריך דוחה ושזה לא קשור לחברה. בכל מקרה הרפטינג שלי היה לפני שבועיים וחצי (7 לאוגוסט) כך שהרושם מאד מעודכן (ציוד וכו'), בטח יהיה מעניין אם מישהו יתרום מידע מעודכן על סוויס ראפט...

ובכל מקרה המון בהצלחה, רפטינג זה נורא כיף, ותשמרו על עצמכם!
                    נילי
                    • b.v
                      b.v נערך לאחרונה על ידי

רפטינג בפרו - המלצה בבקשה
                      איזה ראפטינג אתם ממליצים לנו לעשות שם בפרו ובאיזה עיר?
                      • הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו
                        הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו נערך לאחרונה על ידי

קוסקו, 3 ימים, עם SWISS

איתן (צוות ההוסטל)
                        הוסטל ריוונדל, לימה פרו
                        • מתא
                          מתא נערך לאחרונה על ידי

אני ממליץ בחום על חברת Activities Peru ועל מדריכיה הנהדרים. עשינו איתם אחלה ראפטינג, האנגלית שלהם מושלמת, יש להם ניסיון של 7 שנים בנהרות בקולרדו בארה"ב ואפילו שרדנו את האוכל בלי שאף אחד שלשל.
                          מחר אני אפרט קצת יותר...אבל באופן כללי החברה מומלצת בחום, והמחירים שלה גם זולים בבערך שליש מסוויז ראפט.
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון