sitting in an English garden
-
כפר אנגלי - יום שני - היום השני (והשביעי לטיול)לפני הנסיעה ביקש ממני בעלי לארגן ביקור בשוק עתיקות. מצאתי לו שוק גדול בעיר ניוברי, מרחק שעה וחצי מברודווי.
התכנון היה להתייצב באוטו כבר בשמונה בבוקר כדי שחס וחלילה לא נפספס אף כסא מהמאה ה18 או שרפרף בסגנון אר-דקו.
בפועל יצאנו רק בתשע ובגלל שהGPS כיוון אותנו בדרך ארוכה ומתפתלת בכבישים הצרים של הקוטסוולדס, לקח לנו למעלה משעתיים להגיע. הבעל הלחוץ כבר קיטר שהשוק ייגמר לו, אבל למרבה המזל הגענו ומצאנו שוק חי ובועט, המתנהל בסדר מופתי.
האמת, זו חוויה מאד מיוחדת וססגונית ומי שממש מתעקש יכול למצוא מציאות. אנחנו למשל יצאנו עם אוצר בלום של שלוש קופסאות פח וקולב....
אני והילדים מיצינו אחרי שעה וחצי של שיטוט וחזרנו לרכב לאכול, הבעל המשיך לחפש את 'האחת' במשך שעה נוספת. אנחנו חיכינו בסבלנות ואח"כ גם לא בסבלנות....
-
עוד תמונות מהשוק
-
עוד תמונות מהשוק
-
חוזרים מהשוקכשחזרנu מהשוק החלטנו לטייל בעיירה המקסימה שלנו, נכנסנו נפעמים לחנויות המעוצבות, וליד כל בית קפה/תה חמוד הצהרתי 'שכאן אני חייבת, אבל ממש חייבת לשתות השבוע קפה'...איכשהו זה לא יצא. אחרי שעברנו כרחוב וחצי התחיל לרדת גשם, המשכנו עוד כברת דרך קלה עם מטריות, כיאה למשפחה אנגלית שלא נבהלת מקצת גשם...אבל אז הגיעה השעה חמש וחצי וכל החנויות נסגרו....אז שבנו הבייתה לצ'ארלי והשוקולד.....
-
חוזרים מהשוק
-
חוזרים מהשוקמיקה,
מקסים - איך את מחזירה אותי לנופים האלה, לרחובות, לחנויות...
הלב נצבט בגעגועים.
ואיזה שוק נהדר - ממש כמו בתכניות של ה-BBC על מצודי עתיקות.
אהבתי את תמונת העגלות - מעולה!
מחכה לשובך ולהמשך עלילותיכם,
אוסי
-
חוזרים מהשוקלא מבינה לאן נעלמה ההודעה שלי מתחילת הסיפור שלך, כשביקשתי יפה עוד תמונות של היפייפיה באדום... בינתיים אני רואה שהיא מצטלמת יפה בכל צבע...
תודה מיקה על התמונות היפות והסיפור היפה.
רבקה -
חוזרים מהשוקמיקה, מיקה, איזה כיף לקרוא על יום ראשון שלכם, על שוק העתיקות - ותמונות המתוקה שמתבוננת בבבואתה - נהדרת... !
תמשיכי ככה, בדיוק ככה... אני נהנית מכל רגע !
המון תודה, יעל -
חוזרים מהשוקמיקה, אני גם רוצה לנסוע איתך... מבטיחה לשבת איתך בכל בית קפה שתרצי, אחד אחרי השני, כי זה בדיוק מה שגם אני אוהבת לעשות. -
חוזרים מהשוקיעל ואוסי - אני שמחה שאתן ממשיכות ללוות אותי....
רבקה - איך אני שמחה שמישהי שמה לב לצבעוניות של הבגדים של ביתי, מאד הקפדתי להתאים בינה לבין הסביבה (עוד תיווכחי בזה בהמשך...)
ותמי - קבענו לסיבוב בתי קפה, באיזה ארץ את ממליצה?
-
חוזרים מהשוקהי מיקה,
אני רואה שכבר הגעת רחוק בסיפורך, אבל השלמתי את החומר במהירות
תודה על הסיפור הקולח והמענין ועל התמונות היפהפיות.
מירה -
יום שלישי - השמיני לטיולהדרך מהקוטג' שלנו מובילה אל snow hill manor, אחוזה וגן אנגלי עליה אפרט בהמשך. החלטנו לפתוח את הבוקר ולטייל בה, אלא שמסתבר שהאחוזה פתוחה רק בימי רביעי ושישי.
לא נורא סה"כ חמש דקות נסיעה והרווחנו טיול בכפר היפהפה snow hill שניתן להגדירו, בניסוח בריטי, כunspoilt. כפר 'אותנטי' נטול תיירים, כמה מפליא היה לגלות שיש גם אנשים 'אמיתיים' שגרים בכפרים הללו.....
משם המשכנו לבורטון און דה ווטר, שם בילינו את מרבית היום.
-
יום שלישי - השמיני לטיול
-
יום שלישי - השמיני לטיולBourton on the water היא עיירה יפה ותיירותית, אולי התיירותית ביותר בקוטסוולדס. על אף הרצון שלנו לחמוק מנחילי התיירים, בורטון נעמה לנו מאד והצלחנו לבלות בה שש שעות תמימות!!!!!
הגענו אליה בשעה 11:00, מזג האוויר היה עדיין קריר והעיירה הייתה ריקה למדי. הבחירה הטבעית הייתה ללכת בצד של הרחוב בו זורם הנחל ונמצאים הגשרים להם חייבת העיירה את פירסומה.
למרות שכבר ביקרנו בעיירה בעבר ולמרות שהתמונות של הגשרים מופיעים בכל ברושור של הקוטסוולדס, העין איננה עייפה מלהתלהב מהמראה והיד לא מפסיקה ללחוץ על המצלמה.
בבורטון גילה בעלי, תאב העתיקות, שגם בחנויות רגילות יש כלים נאים, קופסאות פח וספלי תה ומאז אותו יום ועד סוף הטיול הוא לא הפסיק לבלות בחנויות, (בשלב מסויים הוא גם החל לרכוש ולרכוש....עד שנאלצתי לעצור אותו מפאת חוסר מקום במזוודה).
האטרקציה המלהיבה בבורטון הוא המוזיאון למכוניות עתיקות.
אוסף מדהים של מכוניות ומוצרים נלווים, של אדם פרטי, שכמו בעלי, אסף ואסף ואסף....היה מאד מרתק וכמובן שבעלי הזדהה מאד עם תחביבו של האיש ומבחינתו המוזיאון היה אחת מן האטרקציות הכי מוצלחות בטיול כולו.
-
יום שלישי - השמיני לטיולבמוזיאון המכוניות נמצא גם בראם האמיתי מסדרת הטלוויזיה. ומסתבר שאת הפתיח לסדרה צילמו בתוך המוזיאון וברחוב של בורטון.
עוד במוזיאון צעצועים ישנים, כרזות מעניינות והכל מסודר לפי תקופות מתחילת המאה הקודמת ועוד שנות העשרים עם הזוהר שלהן, דרך שנות השלושים והארבעים ואווירת המלחמה בבריטניה ועד שנות השישים והשבעים על אווירת ההיפים והפסיכדליה שלהן.
שימו לב (בעיקר הגולשת רבקה) ללבוש התקופתי של ביתי המתאים לאווירה של המוזיאון....
-
יום שלישי - השמיני לטיול
-
יום שלישי - השמיני לטיול
-
יום שלישי - השמיני לטיוליצאנו מהמוזיאון בשעה אחת והעיירה כבר החלה להתמלא. התיישבנו לארוחת צהרים אנגלית במסעדה ליד הגשר, כשיצאנו מהמסעדה מזג האוויר הפך לשמשי במיוחד ואוטובוסים עמוסי תיירים מילאו את העיירה. אנגלים משוגעים קיפצצו בנהר, גם הילדים שלי רצו לחלוץ נעליים ולשכשך בנהר, אך לצערי מכיוון שהמוצא שלי פולני ולא בריטי נאלצתי לסרב...
אך כפיצוי 'התרתי' להם לאכול גלידה על שפת הנהר, יחד עם משפחות נוספות שניצלו את הופעתה של השמש לפיקניק מאולתר.
המשכנו לטייל בחנויות העיירה ואז גם הגיע תורי ליהנות. מצאתי לי בית קפה מתוק במיוחד והתענגתי על קפה עם עוגייה.
בסוף היום חשבנו לבקר במודל המינאטורי של הכפר, אבל המחיר הגבוה גרם לנו לוותר על הרעיון, גם המבוך ליד החנייה שלנו שהובטח לבן בתחילת היום היה כבר סגור.
אבל השעה הייתה רק חמש, הכל אמנם נסגר, אך השמש שוקעת מאוחר. הילדים נזכרו שהבטחתי להם ללכת לגן השעשועים האתגרי בעיירה שלנו וכך עשינו. מבחינת הילדים, הגן והגלידה היו שיאם של היום. -
יום שלישי - השמיני לטיול
-
יום שלישי - השמיני לטיולגן השעשועים אינו שונה בהרבה מגני שעשועים מושקעים שיש כאן בארץ...אבל הנוף שנשקף ממנו.....