sitting in an English garden
-
היום הרביעי - מזרח לונדוןהיום הוא היום האחרון לשהותנו בלונדון ועלינו להספיק שוק אחד לפחות.
השוק שנבחר הוא ספיטלפילדס, בעקבות המלצתה של אוסי.
אני מאד אהבתי את השוק - גם את השילוב של מבנה חדש בתוך המבנה הישן המקורי וכל הפיתוח שנעשה באיזור וגם את השוק עצמו, שכולל ביום שישי בעיקר בגדים, תכשיטים ואיזור של אספנים, המציגים לראווה תקליטים וCD. אם כי היה מאד מוזר שרב המוכרים הם סינים, קצת נתן תחושה שגם כל ההיצע בשוק made in china.
אני אהבתי גם את החנויות הקבועות בשוק, עם אווירה מאד חזקה של רטרו. ואנחנו משפחה שמאד בעניין של רטרו.
וכמובן אי אפשר להתעלם משפע בתי הקפה והמסעדות ואכן לאחר הביקור בשוק, עצרנו באחד מבתי הקפה להתרעננות (סורי אוסי, היה מוקדם מדי לגי'רף, אבל אל דאגה, הגי'רפות עוד יחזרו....).
אחרי השוק פנינו מועדות למוזיאון הילדות בbathenal green, על המפה זה נראה ממש קרוב לשוק ולפיכך פצחנו בצעדה רגלית. אלא שהמרחק ארוך וחולף באיזור לא ממש חביב של לונדון. לילדים היה קצת קשה לחוות את הפן הזה של העיר, רגע לפני שהם כמעט נשברו הגענו לבסוף למוזיאון.
המוזיאון מקסים (ויש לצידו תחנת תחתית, כך שאין צורך לצעוד). הבן והאב סיירו בכל המוזיאון ונהנו מאוסף הצעצועים המרשים, אני והקטנה התבייתנו על תערוכה מקסימה המתבססת על הספרים של ג'ודית קר, סופרת בריטית מוערכת שכתבה את The Tiger Who Came To Tea. ספר ילדים אנגלי מפורסם משנות השבעים שהפך להצגה שרצה עד היום.
מסיימים את המוזיאון וכבר אחה"צ. אני חייבת לסיים את פרק לונדון עם המפסטד הית'. עד שאנחנו מגיעים בחזרה להמפסטד הילדים כבר רעבים, מבטיחים להם שנמצא משהו לאכול בדרך לפארק והדבר היחידי שמוצאים הוא גלידה, נתפשר על גלידה?????
מלקקים גלידה בפארק היפה, אבל הרעב לא עובר ולכן מטיילים רגלית עד לאיזור המסעדות 'שלנו' ומסיימים את היום בסניף נוסף של גי'רף.
זהו סיימנו את פרק לונדון, מחר עוברים לכפר ואין כמו פול מקרטני על מנת לחתום את הביקור בעיר האינטנסיבית אך נפלאה!!!!!
-
היום הרביעי - מזרח לונדון
-
אפשר פרטים על הגירף? תודה! -
אפשר פרטים על הגירף? תודה!הי מיקה
התחלתי לקרוא את הדיווח המקסים שלך על לונדון. אכן חפפנו קצת בימים. לדעתי ביום רביעי יש מצב שהצטלבו דרכנו בקובנט גרדן.
אולי גם ליד סנט. פול. אכלנו גם אנחנו בפיצה אקספרס וגם אנחנו אהבנו.
שאר הבחירות היו שונות וזה מה שיפה בלונדון. כל כך מגוונת.
הילדים שלי בגיל שהם יודעים כבר מה הם רוצים לראות ואנחנו זרמנו איתם. לפחות בחלק הזה של הטיול.
חברת המוניות היתה בסדר ? אנחנו היינו מרוצים מאד.
בחמישי גם אנחנו חווינו את המבול , אבל כבר היינו בדרך הביתה.
מחכה להמשך
איריס -
אפשר פרטים על הגירף? תודה!היי איריס,
כעת אני סקרנית, אולי באמת נתקלנו זו בזו בקובנט....באמת שמעתי עברית...
-
היום החמישי - יוצאים לכפריום שבת, מזג אוויר נעים ואנו אוספים את הרכב השכור ויוצאים לכפר.
בדרך מחכה לנו מפגש מרגש עם חברים מישראל שבדיוק סיימו את שבועיים אנגליה שלהם וחוזרים בלילה ארצה. אנחנו קובעים לפגוש אותם בארמון בלנהיים שם מתרחשת פעילות של ימי ביניים - מופעי אבירים וכד'.
קצת עמוס בבלנהיים ולפיכך אנחנו דווקא מתחילים באיזור של חממת הפרפרים, המבוך וגן השעשעוים. הילדים כל כך שמחים לפגוש אחד את השני שממש לא משנה להם איפה הם. את המבוך הם דווקא פותרים ביעילות הרבה יותר גדולה מאשר ההורים. חברתי מספקת לי שפע של טיפים על הקוטסוולדס שישפיעו על טיולנו בהמשך.
בשעה שלוש ורבע מתחיל מופע האבירים האחרון להיום ובשלוש אנחנו בדרכנו לרכבת הקטנה שתקח אותנו למופע, אלא שדווקא היום הרכבת אינה פועלת.
אז מתחילים לחצות את גני בלנהיים ברגל, מזל שלא יורד גשם. השלטים למופע מתעתעים ולוקחים אותנו בדרך עוקפת, ברקע נשמעים קולות הקרב ואני וחברתי בדאגה שהילדים יפספסו....
אל דאגה - לא פיספסנו, אבל הילדים פשוט לא התעניינו במופע. כנראה הם כבר קצת גדולים לאבירים, חברתי מספרת לי שבטירת וורוויק העיקרון דיי דומה רק יותר צפוף, אני מבררת עם בני האם הוא מעוניין ללכת והוא פוסק שלא. אטרקציה אחת בזה הרגע התבטלה.
שני האבות לעומת זאת מאד מתעניינים ואני מוצאת את האווירה באירוע כמאד נעימה ובכלל לא מעיקה או ממוסחרת (בניגוד למה שחברתי מספרת על וורויק).
המופע מלווה כולו במוזיקה קלטית, אך מסתיים בשירם המפורסם של קווין we are the champion.
אנו נפרדים מחברינו על כוס קפה בבית הקפה של הארמון, יוצאים לשיטוט קצרצר בוודסטוק וממשיכים בבטחה לכיוון הקוטג' בברודווי מפקידים את מלאכת הניווט בידיו האמונות של ידידנו החדש הGPS.
-
היום החמישי - יוצאים לכפרתמונות מארמון בלנהיים ומוודסטוק.
-
היום החמישי - יוצאים לכפרהי מיקה,
איזה יופי. כבר הגענו לכפר.
(מזל שגם את אהבת את ספיטלפילדס, אחרת הייתי מרגישה רע מאוד להיות "אחראית" ליום הזה...
- הי! והזיזו את הארנבים למקום אחר משנה שעברה!)
במוזיאון הילדות טרם הייתי, ואני שמחה על ההמלצה שלך, כי התלבטתי עליו וכעת אני משוכנעת שייכנס לביקור הבא (ואז אחזיר לך עם יום בהשראת מיקה...
).
אז מה עשיתם במקום וורוויק?
-
אפשר פרטים על הגירף? תודה!בבקשה:
http://www.giraffe.net/ -
היום החמישי - יוצאים לכפרהיי אוסי,
הוויתור על וורוויק נותר עימי כסוג של 'כמעט פספוס' וזאת כי לא מצאנו תחליף אחר שענה על כל הציפיות, מאידך כנראה שגם בוורוויק הם לא היו נהנים בעיקר בגלל הצפיפות (הבן והאב ביקשו מקומות לא הומים) ואז חבל על הזמן והכסף.... -
היום החמישי - ברודווירגע לפני שאנחנו מגיעים לקוטג' כמה מילים על הנפשות הפועלות.
אב המשפחה - חובב עתיקות ונוסטלגיה, נמצא בסוף תהליך של בניית בית ולפיכל עסוק מאד, אם לא לומר אובססיבי בכל מה שקשור בתחום. השנה ההתמקדות שלו הייתה בכלים וחפצי נוי למטבח ובגינון (מה שהיה ממש מעולה לעומת שנים קודמות בה נאלצנו להתמקד בחלונות, תריסים ופירזולים).
אם המשפחה - אנגלופילית מילדות וחובבת בתי קפה.
הבן הבכור - בן תשע, חובב כל מה שקשור באדרנלין, טיפוס וגלישה - מגלשות הרים, אומגות, צוקים, פארקי חבלים - כן אני יודעת שבחרנו מדינה ממש לא בשבילו, יתוקן בשנה הבאה!
הבת הקטנה - בת שש, חובבת חנויות ספרים וקינוחים.
הבקשה של בני המשפחה בתכנון שלי הייתה מקומות שאינם עמוסי תיירים, במטרה לנסות לחיות כמו המקומיים. למעט לגולנד שהובטח לבן, אכן ניסינו להמנע מצפיפות. לטוב ולרע, ע"ע וורוויק שנפסל.
את הקוטג' שלנו שכרנו בעיירה ברודווי. לטעמי אחת העיירות היפות בקוטסוולדס, אם לא ה...
בתים מאבן זהובה, רחוב ראשי רחב ידיים עם רחבת דשא לכל אורכו וחנויות מתוקות ובתי תה. חיפשתי מקום שגם בשעות אחה"צ המאוחרים שנחזור לקוטג' לא יהיה שומם וכך אכן היה. לאחר יום הטיול היינו עוברים בעיירה, מי לגן המשחקים, מי לסופרמרקט ונהנים מעוד שעה קלה של 'אורבניות' בריטית.
הקוטג' עצמו שכן בסמטה קטנה מרחק הליכה מהרחוב הראשי.
בית חמוד, מטופח ובעיקר פונקציונלי. מטבח מצוייד, שני חדרי שינה נעימים ונוף משגע. אולי בגלל שהיה לנו כה נעים בקוטג', יצא שכל יום יצאנו ממנו מאוחר ובערבים נהננו סתם לשהות בו ולאכול ארוחת ערב מושקעת שהכין הבעל (ומי שטף כלים??????? ומי עשה כביסה??????...טוב, לא נתחיל בקיטורים.....)
עלות: 600 פאונד לשבוע, כולל הכל.
-
היום החמישי - ברודוויבסמוך לקוטג' שלנו, ממנו אגב, נשקף נוף מדהים של גבעות עגולות וירוקות להכאיב, עובר שביל ההליכה המפורסם של הקוטסוולדס. פשוט צריך לפתוח שער עץ ולהתחיל לצעוד....בינות כבשים....וכבשים...ומה שהן מותירות על הקרקע.....
.... אנחנו הבנו את העיקרון אחרי כמה מטרים וסבנו אחורה.
-
היום החמישי - ברודווימיקה
יפה הסיפור, יפה הפסקול, יפות התמונות והכי יפה שרק התחלנו...
ממשיכה לעקוב בהנאה
יעל -
היום החמישי - ברודוויוואי איך כיף לי. חצי יום מוקדש היום לאנגליה בזכותך ובזכות איריס, וגם הספקתי לטייל עם ריני בלואר ואפילו הספקתי כבר שלוש מכונות כביסה...
מיקה זאת הזדמנות ראשונה להודות לך על כל העצות הטובות שלך לבלגיה אבל אני אעשה את זה גם "רשמית" בסיפור לכשיבוא.
בינתיים נהנית מאנגליה שלך ומי יודע אולי את ואוסי תצליחו להעביר אותי לצד האנגלופילי של המפה.
תודה
אלונה -
היום החמישי - ברודוויאלונה ברוכה הבאה לארץ!!!!!!
ברוכה הבאה אלי לסיפור.
מחכה שתגמרי עם כל הסידורים כי אחרי התובנות המשפחתיות של אנגליה (יגיע בסוף היספור, יש למה לחכות...), כנראה שנה הבאה אנחנו חוזרים לגזרת בנלוקס. -
היום החמישי - ברודווימיקה
איזה תמונות יפות מהקוטסוולדס. עשית לי געגוע וחלפו רק שבועיים..
לברודווי לא הגענו , אבל לטירת ווריק דוקא כן . היו אנשים ( הרבה) אבל לא הרגשנו צפיפות. המקום גדול. בעיננו היה מוצלח.
ממליצה לא להתעצל ולערוך סיור על החומות . לא קל , המון מדרגות חלק מהן צרות ותלולות , אבל הפיצוי מגיע בדמות נוף מרהיב!!
איריס
-
היום החמישי - ברודוויהיי,
אותי את לא צריכה לשכנע, אני אוהבת טירות. איכשהו הבנתי שיש שם בעיקר מופעי אבירים והבן העדיף משהו 'פעיל' אז וויתרנו, הלכנו לטירה אחרת, פחות צפופה בהרבה, אך עם זאת גם פחות 'מעניינת'.
מה שדווקא לא הצלחנו למצוא כתחליף, הוא מסלול הליכה אתגרי בטבע. הלכנו הרבה בכרי דשא ירוקים וגנים אנגליים, אבל טבע קצת יותר פראי לא הצלחנו למצוא. -
sitting in an English gardenנפלא.
וכמובן שהכותרת של האשכול נפלאה לא פחות.
הלכתי לחפש את השורה בשיר ולבדוק שאכן כך.
שיר מקסים.
חן חן. -
sitting in an English gardenמיקה מיקה, ברוכים הבאים!
סיפור מקסים ותמונות יפהפיות.
אנו בלונדון ובאנגליה עוד לא היינו.... מתחילה לאסוף רעיונות לטיול הבא. מחכה להמשך בסקרנות רבה.
רונית -
כפר אנגלי - יום ראשון - היום הראשון (והשישי לטיול)אחרי שינה ארוכה במיוחד קמים לבוקר גשום במיוחד.
לא מתרגשים, כי זה בדיוק היום שנועד לקניות של אוכל ואצלנו מניסיון זה לוקח יום שלם.
מתחילים בהתלבטות - האם נשלח את הבעל למאפייה הקרובה להביא לחמניות ומאפים? (אני בעד) או שמא נאכל ארוחת בוקר בבית קפה במרכז הקניות אליו אנחנו נוסעים? (הבעל בעד ומי אני שאסרב לבית קפה).
אז נוסעים רעבים....וכמובן מתברברים קצת עד שמוצאים את מרכז הקניות.
איפה נאכל את ארוחת הבוקר???? זועקת הבטן שלי. אפשרות א' - בחנות האוכל של מרקס אנד ספנסר הזכורה לטוב מלונדון. שם אמנם יש אוכל טעים, אבל אין קפה
. אז אולי ב'קוסטה' המתהדרים בקפה אמיתי? אבל האוכל אינו עונה על דרישות הסף של הילדים
. בסוף קונים אוכל בM&S, קפה בקוסטה ואוכלים באוטו....מזל שיורד גשם אחרת הייתי ממש מתבאסת.
מצטיידים במזון לגדוד בסופר הענק והמקפיא, מישהו כנראה החליט להתאמן לעונה הבאה של מסטר שף....כעת כשיש אוכל אפשר להתפצל - האב + שני הילדים הולכים לחנות של משחקי מחשב ואילו אני מגששת מה הקטע של הSALES בענף הביגוד. אחרי רבע שעה הוא כבר מסמס לי שהם מגיעים 'לארח לי לחברה'....למרות ההפרעה הבלתי רצויה הצלחתי לרכוש חולצה עבורי וסוודר אפור משגע לילדה.
מסתכלים בשעון - השעה כבר ארבע, ושוב רעבים. יש במתחם 'פיצה האט' ידידותית להפליא לילדים. בכל אותו הזמן הגשם, אגב, ממשיך לרדת.
גם כשאנו חוזרים לקוטג' ורוצים לערוך טיול רגלי קצר הגשם לא מתכוון לקחת הפסקה ואי לכך הפיתרון הוא להתפנק בקוטג' ולראות במשותף סרט DVD שהבאתי למטרה זאת - "צ'ארלי בממלכת השוקולד" שהפך ללהיט של הבית במשך כל השבוע.
ארוחת הערב המושקעת נערכת לצלילי הביטלס ומסתיימת בריקודים סוערים....כן, כן....
מחר קמים מוקדם ליריד עתיקות.