ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

sitting in an English garden

פורום טיולי משפחות
    29
    185
    49434
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיקהמיקה
      מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

יום ראשון - סומרסט

ברווזונים.JPG פטל.jpg
      ברווזונים.JPG(גודל:18.85KB)פטל.jpg(גודל:13.55KB)

ברווזונים.JPGפטל.jpg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיקהמיקה

יום ראשון - סומרסט

P1010260.JPG ילדים מתבטלים בגן.JPG
        P1010260.JPG(גודל:20.12KB)ילדים מתבטלים בגן.JPG(גודל:15.21KB)

ילדים מתבטלים בגן.JPGP1010260.JPG
        • מיקהמיקה

יום ראשון - סומרסט
          לקראת הצהרים יצאנו לכיוון בריסטול שם התקיים הפסטיבל' בדרך עברנו בקניון צ'דר.
          נסענו בכביש המתפתל החולף בתוך אפיק הקניון כשמשני צדדיו נישאים המצוקים. לאורך הדרך ראינו מכוניות חונות במפרצי חנייה לצד הכביש ואנשים מטפסים על המצוקים.
          בן התשע ביקש לטפס ואבא שלו במפתיע הצטרף לרעיון. אז חנינו גם אנו באמצע השומקום. אני והקטנה נשארנו ברכב ואילו האב והבן יצאו לכבוש את מצוק צ'דר.

בסוף הדרך נמצאת העיירה צ'דר, שם אפשר לשלם הרבה כסף ולטפס יחד עם עוד עשרות תיירים....

מבחינת בני הטיפוס היה אחד משיאי הטיול ובדיעבד חבל שלא נשארנו באיזור ונהננו מהאפשרויות האתגריות שישנן במקום" כולל מערות נטיפים.

במעלה ההר.jpg צ
          במעלה ההר.jpg(גודל:13.15KB)צ'דר.jpg(גודל:24.69KB)

• צ'דר
          • the other side of summer
          צ'דר.jpgבמעלה ההר.jpg
          • מיקהמיקה

יום ראשון - סומרסט
            ומה לגבי פסטיבל הבלונים?

בשעה חמש הגענו לבריסטול לאיזור של הפסטיבל ביחד עם עוד מאות אנשים. בשטח הפסטיבל הוקם לונה פארק גדול ומגוון עצום של דוכני מזון. אנחנו הגענו עם אוכל לפיקניק שרכשנו בסופרמרקט והתמקמנו בנקודה מצויינת לצפייה. חיכינו לשעה שש בה הבלונים אמורים היו לעלות לשמיים.

לקראת השעה שש הופיעו בשמיים שישה מטוסי קרב שנתנו מופע ראווה של פעלולים. משהו כמו מטס חיל האוויר ביום העצמאות שלנו, אבל הרבה יותר מרשים....

ואז התחלנו לראות אנשים עוזבים....לא הבנו מה קורה והתחלנו לצעוד לכיוון ממנו הבלונים היו אמורים להמריא, שם שמענו שבשל הרוח העזה הבלונים לא יתרוממו.... Sad

מיהרנו לברוח מהמקום לפני שכל ההמון יעשה כמונו ונתקע בפקקים איומים, למזלנו גם הGPS החכם שלנו לא רצה להתקע בפקקים וכיוון אותנו בדרכים קטנות נטולות מכוניות חזרה לצימר.

מחר - פוגשים את המלך ארתור.
            • מיקהמיקה

יום שני - גלסטונברי
              יום שני בבוקר, נפרדים מהחתול וויסקי, מהצימר, מהכבשים, נותרו עוד שלושה ימים לטיול ומריחים כבר את הסוף.
              בערב עלינו להגיע לוינדזור, אך לפני כן אנחנו עוברים בגלסטונברי הסמוכה.

בדרך אני מספרת לילדים שני סיפורים, אחת אמיתי והשני אגדה.
              האגדה היא על המלך ארתור, על פיה הוא והמלכה גווינבר קבורים בtor שנמצא על גבעה החולשת על גלסטונברי. גלסטונברי עצמה מזוהה עם האי האגדי אבאלון.

הסיפור האמיתי הוא שלפני הרבה שנים אני ואביהם הגענו לGlastonbury Tor בטעות, בלילה חורפי וגשום בעודינו מחפשים מקום לינה. המקום היה מפחיד ומכושף ואני רק רציתי לברוח משם באותו לילה.

הילדים גומעים בשקיקה את הסיפור ורוצים לראות את הtor.

אחרי שסוגרים מעגל עם המקום מלא המסתורין מגיעים לעיר, שכולה מישמש של 'עידן חדש', יוגה, בודהיזם, פליטי שנות השישים, שיק אקולוגי והרבה הרבה תרבות קלטית ומחוות לאגדהת המלך ארתור.

בתיה הצבעונים של העיירה תורמים לאווירה הקסומה שבה.

אני בוחרת לשבת בבית קפה שהוא תמהיל של הטרנד הבריאותי עם קלפי טארוט על מנת לחוש את האווירה לעומק..... Very Happy

בדרך לוינדזור חולפים על פני מקום מיסטי לא פחות, סטונהנג'. על אף שידענו למה לצפות, כולנו התרשמנו ביותר!!!!!!

P1010281.JPG אבאלון.JPG
              P1010281.JPG(גודל:23.07KB)אבאלון.JPG(גודל:19.25KB)

• avalon
              אבאלון.JPGP1010281.JPG
              • מיקהמיקה

יום שני - גלסטונברי
                התמונה של הטור באדיבות ויקפדיה.
                P1010280.JPG Torre_de_Glastonbury.JPG
                P1010280.JPG(גודל:21.92KB)Torre_de_Glastonbury.JPG(גודל:6.08KB)

P1010280.JPGTorre_de_Glastonbury.JPG
                • noa Xscotland
                  noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

cheddar gorge
                  נכון מקום יפהפה?

כל כך הרבה פעמים המלצתי על המקום הזה... לדעתי את הראשונה בפורום שגם חוזרת ומדווחת שהיתה שם.

הסיפור שלך מקסים והתמונות עוד יותר. זאת של הפטל - מושלמת! והילדים שיושבים להם רגועים על הדשא, שקועים בשלהם - אין מילים.

(ועכשיו אחכה בשקט להמשך)

נעה
                  • Ronen. 0
                    Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

cheddar gorge
                    מיקה-את מביאה אנגליה מאד מאד מגוונת ושונה ממה שרובנו שמענו ובודאי ראינו.ממש מעורר מחשבה להתחיל לקחת את אנגליה ברצינות.
                    יופי.כמובן פה להמשך.
                    רונן
                    • מיקהמיקה

cheddar gorge
                      רונן,
                      ממליצה בחום לקחת את אנגליה ברצינות, אשמח לעזור לך כשיגיע היום ועימי בטח גם שאר המומחיות לאנגליה בפורום.
                      ואפרופו מומחיות, נעה, התגובות שלך גורמות לי אושר, את היחידה שיכולה להעיד שמה שאני מספרת זה אמת ולא פרי דימיוני.... Laughing Very Happy
                      • osi30
                        osi30 נערך לאחרונה על ידי

cheddar gorge
                        מיקה,
                        מקסים החלק הזה של הטיול שלכם! (איזור שכמובן טרם הייתי בו).
                        וגם אני הייתי שמחה "להתבטל" בגן האחוזה המדהים.
                        האם יש לך תמונות גם מן הדירה עצמה בה התאכסנתם? (את כבר יודעת שאני מתעניינת מאוד באדריכלות פנים של דירות בחו"ל... Cool Laughing)

והפסקול נהדר, כבר אמרתי?

אוסי

אה, ועכשיו שמתי לב ששמת קישור לצימר. תודה!
                        אבל תמונות בכלל יתקבלו בברכה.

• מיקהמיקה

cheddar gorge
                          היי אוסי,
                          ממליצה לך לתכנן ביקור עתידי בדרום מערב אנגליה - לצד סומרסט היפה אפשר לשלב גם את מחוז דבון (עם הערבה שלה שהיוותה השראה לסופרים כמו דפנה דה מוריה) ואת קורנוול (שם עדיין לא הייתי, אבל אני מפנטזת על טיול עתידי).
                          • מיקהמיקה

וינדזור
                            הסיבה לשהות בת היומיים בוינדזור הייתה כמובן 'לגולנד' - ה-אטרקציה שהבן חיכה לה מתחילת הטיול.
                            את המלון שלנו בוינדזור הזמנו כחלק מחבילה עם לגולנד. באתר האינטרנט הוא תואר כאחוזה לשעבר שהפכה למלון ידידותי לילדים.

כל הכתוב לעיל נכון, למעט מידע מהותי אחד - החדרים למשפחות אינם נמצאים במבנה האחוזה, אלא בבניין נפרד וחדש.

אז נכון שבדרך לחדר האוכל (העמוס לעייפה במשפחות עם ילדים שממהרים ללגולנד) חולפים במשטחי הדשא המרשימים של האחוזה, אולם החדרים היו הכי בסיסים שיש ולא כפי שדימיינתי לי.

למרבה המזל שודרגנו מחדר משפחתי לשני חדרים עם דלת מקשרת כך שהיה מקום לכל הבלאגן שצברנו במהלך הטיול.

בהתחלה דיי התבאסתי, אבל המיקום המוצלח של המלון, 7 דקות נסיעה ממרכז וינדזור היה מעולה ואפשר לנו להפוך את וינדזור החמודה והמלכותית לעיר הבית שלנו במשך שלושה ימים.

הייתרון של וינדזור, שפע של מסעדות, רק תבחר...
                            בערב הראשון אכלנו בZIZI האיטקלית המוצלחת ובערב השני, אחרי לגולנד בחרנו בווגממה. שתיהן טובות וידידותיות לילדים.
                            חנות מגדנים בוינדזור טירת וינדזור
                            חנות מגדנים בוינדזור(גודל:18.79KB)טירת וינדזור(גודל:20.29KB)

• המלון שלנו
                            חנות מגדנים בוינדזורטירת וינדזור
                            • מיקהמיקה

יום לפני אחרון - לגולנד
                              את לגולנד השארנו ליום הלפני אחרון לטיול, על מנת לשמור על רמת מתח במהלך הטיול.
                              בן התשע וחצי מגדיר את השהות בלגולנד שיום הכי מוצלח בטיול, אם כי אני חושבת שהוא נמצא בגבול העליון של ההנאה מהמקום, כי המתקנים כבר לא היו מפחידים עבורו.

כמו כן, המקום נאה ואסתטי, אבל אחרי אפטלינג (פעמיים) כבר אין את ה"וואו" המתבקש.

בכל זאת, היה יום מהנה, לגדול, לקטנה ואפילו לי, שהעזתי ועליתי על אחד מהמתקנים היותר נועזים והיותר רטובים....(טיפ - הביאו מעילי גשם או שכמיות, גם אם זה יום שמשי, זה יעיל מאד במתקנים הרטובים).

אם יש שאלות ספצפיות על המקום, אשמח לענות.

מחר - גם משמח וגם עצוב.....

לגולנד.JPG מתקן חביב ולא מפחיד.JPG
                              לגולנד.JPG(גודל:19.17KB)מתקן חביב ולא מפחיד.JPG(גודל:21.18KB)

• another brick in the wall
                              מתקן חביב ולא מפחיד.JPGלגולנד.JPG
                              • Ronen. 0
                                Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

יום לפני אחרון - לגולנד
                                מיקה-ממשיך לעקוב בהנאה אחרי אנגליה הרומנטית שלך.
                                האמת שקורנוול אכן שובה את דמיוני אז אשמח אם תסעי לשם בקרוב..(חכם על תקציב ונסיון של אחרים..).מה שמראה שיש מעבר ללונדון מספר טיולים אפשריים ושווים.
                                יש בארץ גנים אנגליים או שמזכירים לפחות?
                                הגנים בזכרון שונים וגם הבהאיים למיטב הבנתי!?

רונן
                                • אניגמה
                                  אניגמה נערך לאחרונה על ידי

מיקמוך
                                  כמו שקית תה..... טובלת ויוצאת, נושמת וצוללת. תוסיפי את שריטת הסופרים,בתי הקפה (תודה לאלוהים על חסדים קטנים), חנויות ספרים (דחוף את הכתובת של זו שליד המפסטד) והגנים, שבויה בקיסמך....
                                  • מיקהמיקה

מיקמוך
                                    אניגמה,
                                    בכמה משפטים בודדים הצלחת לתפוס ולתמצת את המהות האנגלית של הטיול שלנו.
                                    אגב, בטיול בבאת' - את, אוסי ונעה הייתן במחשבותי וחיפשתי אחר המלון הקטן 'שלך'.

ולעניינים פרקטיים - חנות הספרים נמצאת בhigh street של המפסטד, יחסית במעלה הרחוב, בסמוך לנות גלידת יוגורט.

זו חנות יחסית גדולה (שתי קומות), כך שלא תפספסי אותה.

• מיקהמיקה

היום האחרון
                                      ניסיתי לדחות את הכתיבה על היום האחרון, כי בתוך תוכי אני עדיין לא מוכנה להפרד מאנגליה. אבל כנראה שהגיע הזמן להיפרד ובאמת לחזור לשגרה....

הטיסה שלנו הייתה ב22:30 ויש לנו יום שלם לפנינו.
                                      אני בדר"כ משתדלת שהיום האחרון יהיה מוצלח כדי לסיים את הטיול עם טעם טוב, לא תמיד זה מצליח....

בבוקר עשינו קפיצה אחרונה לוינדזור, להספיק לראות את חילופי המשמר. אלא שבאוגוסט החילופין נערכים רק בימים אי זוגיים, כך שנרשמה אכזבה קלה, בעיקר אצל הקטנה שהתלהבה מאד מהאווירה המלכותית בוינדזור.

החלטנו לנסוע לגני קיו כדי לא להתרחק יותר מדי מאיזור שדה התעופה.
                                      אחרי התברברות קלה הגענו לחנייה של הגנים ואז גילינו כי המדחן מקבל רק כסף מזומן ולא שטרות ולנו חסרו 15 סנט לסכום המלא. הפכנו את כל הכיסים, הארנקים והמגירות שברכב. נאדה. הנה היום האחרון הולך להשתבש.... Crying or Very Sad

לפתע עלה לי רעיון 'גאוני' פסעתי בצעדה מהירה (מרחק של 5 דקות) עד לכניסה וביקשתי מהקופאי האדיב לפרוט לי את השטר, בה בעת כבר שילמתי את דמי הכניסה. חזרתי במרוצה לרכב ושוב צעדתי, הפעם ביחד עם כולם לכניסה.
                                      בדיוק ברגע זה, ממש עבורינו, יצאה השמש ואת פנינו קיבל פארק אנגלי מופלא.
                                      פתחנו את המפה שקיבלנו והבנו שהגן מלא אטרקציות ואנחנו הולכים לבלות בו את כ-ל היום.
                                      מנווטת בלי גיפיאס.JPG תמונה אימפרסיוניסטית.JPG
                                      מנווטת בלי גיפיאס.JPG(גודל:14.91KB)תמונה אימפרסיוניסטית.JPG(גודל:28.77KB)

• here comes the sun
                                      תמונה אימפרסיוניסטית.JPGמנווטת בלי גיפיאס.JPG
                                      • מיקהמיקה

היום האחרון
                                        אז מה יש בו בגן שכל כך הלהיב את כולנו:

* המון המון עצים ובחלק מהגן יש ממש תחושה של טיול ביער.

* המון המון דשאים שאפשר לדרוך עליהם ואפילו לרוץ.

*אווזים וברווזים שחשים ביטחון בקרב אנשים ואפשר ממש להתקרב אליהם. הילדים מאד התלהבו מהמגע הבלתי אמצעי עם האווזים. בשלב מסויים הם אפילו התחילו לחקות אותם....

* חממות, אגמים, גשרים, פרחים, גנים מיבשות שונות. פשוט הולכים והנוף הירוק משתנה לו, פעם אנחנו ביוון, פעם ביפן ושוב חוזרים לאנגליה.

* בתי קפה 'שווים'. במיוחד מומלץ בית הקפה הידידותי לילדים. יש שם מנות מתאימות לפעוטות ושפע של עוגות להורים. איזור בית הקפה עמוס באימהות אנגליות עם עגלות, עשה לי חשק לבלות חופשת לידה באנגליה (אוסי, יש לך הזדמנות...)

בנוסף יש עוד שתי אטרקציות שקסמו לילדים.
                                        אבל לפני כן כמה תמונות של ידידנו האווזים.

במקום דרוך.JPG בשורה צעד
                                        במקום דרוך.JPG(גודל:14.89KB)בשורה צעד(גודל:26.21KB)

• kew gardens
                                        במקום דרוך.JPGבשורה צעד
                                        • מיקהמיקה

היום האחרון

הולך כמו אווז.JPG הולכת כמו אווזה
                                          הולך כמו אווז.JPG(גודל:11.77KB)הולכת כמו אווזה(גודל:21.95KB)

הולך כמו אווז.JPGהולכת כמו אווזה
                                          • איריס ס.
                                            איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

היום האחרון
                                            מיקה

השלמתי קריאה. מקסים !

עשית לי המון חשק לגלות פינות נוספות באנגליה.

איריס
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 7 / 10
                                            • פוסט ראשון