טרק ברומניה
-
שלום לכולם,
אני ועוד חברה מתכננות טיול לפני צבא לקיץ הקרוב ומכיוון שהכיוון שלנו הוא ממש לא "בטן-גב", מסיבות, אלכוהול וים, חשבנו על רומניה כיעד נחמד לטרקים בהרי הקרפטים. קראתי כי רומניה היא יעד זול שזה כבר מעולה בשבילנו כי כסף ספייר לא ממש יש לנו כרגע, גם קראתי שיש המון טרקים בקרפטים ושתינו מאוד אוהבות טבע וטיולים רגליים.
השאלה אם היעד מתאים לשתי בנות, בנות 18 לבד, האם הוא ידידותי לתרמילאים מבחינת תחבורה והגעה למקומות, ואיזה טרקים מומלץ לעשות בפרק זמן של בערך 8 ימים?
כל עזרה תתקבל,
תודה רבה מראש, טל.
-
טרק ברומניהשלום טל !
אמת הדבר, הטיסה לרומניה זולה ( שעתיים וחצי בלבד ), ירוקה, מלאת מים, אנשים חמים שמוכנים לעזור ועדיין זולה יחסית לאירופה המערבית.
בדיוק עכשיו אני עוזר לשתי עלמות קצת יותר מבוגרות מכן, לתכנן טיול של 10 ימים ברומניה כולל טרקים ובטח יחזרו עם מידע וחוויות.
מצרף לכן אתר של הרי בוצאגי בו תמצאו מפת שבילים ( השניה מלמעלה ) וגם מפה טופוגרפית עם ציון הקאבאנות בהן ניתן ללון ( המפה התחתונה ). לחיצה שמאלית עם העכבר תגדיל את המפות.
תוכלו להיעזר בתחבורה הציבורית וגם לברר בקאבאנות אם יכולים לעזור לכן עם התחבורה.
רומניה די בטוחה ולא שמעתי על תקיפת תיירים, אך כמובן צריך לשמור על ערנות ולהישמר מטיפוסים מוזרים. -
טרק ברומניהשלום לכן
טרקים זה לא השטח שלי אבל אביא לכם לינק לאשכול שהומלצו בו כמה מסלולים. אין בעיה לטייל ברומניה בתנאי שלא מתקרבים לצוענים.
יש רכבות ברומניה אבל תצטרכו לתכנן מאיפה לאיפה. יש גם אוטובוסים אבל אנו שכרנו רכב כך שאיני יודעת להשיב לכן.
הספר של לונלי פלנט לרומניה מציין גם תחבורה ציבורית ממקום למקום אז כדאי שתרכשו אותו ותעזרו בו.
רחל לבון -
טרק ברומניהשלום רחל !
תודה על ההקפצה !
נדמה לי שבסוף לא נסעו כיוון שראיתי כאן פירסום על מכירת כרטיסי טיסה לרומניה, אולי רק חלק מהקבוצה.
בכל מקרה אף אחד לא חזר למסור חוויות.
נו, זה כנראה החינוך הקיבוצי של היום !
שנית, הן צעירות מדי כדי שישכירו להן רכב ( גיל מינימלי 24 ).
-
טרק ברומניהחזרתי מרומניה לפני שבוע. רומניה היא ממלכת טרקים והיתרון הוא בבקתות הרבות שפזורות שבהן ניתן לאכול וללון מה שמקל על הלוגיסטיקה ועל המשקל שסוחבים (כדאי לוודא שאכן הבקתה פעילה לפני הטרק).
יש 3 אזורים עיקרים לטרקים:
1) הרי בוגצי - נמצאים מעל סינאייה, פרדאל. יש המון מסלולים ברמות קושי שונות ובאורכים שונים. אזור יחסית מתוייר. עשיתי מספר מסלולים יומיים.
2) רכס פיאטרה קראולי - נמצא ליד זרנשטי. עשיתי מסלול של יום. אזור קשה להליכה עליות תלולות, דרדרות מצוקים מטורפים ובחלק מהמסלולים מומלץ לקחת מדריך.
3) הרי פגראש - האוכף שנמצא על כביש טראנספרשן הוא נקודת מוצא מעולה. משם ניתן לטפס על המולדבאנו (ההר הגוה ביתר ברומניה)ועל פסגות אחרות. -
טרק ברומניהערב טוב אילן!!!
שמת לב איך אנו נרתמנו להשיב בדיוק באותה העת רק שהקדמת אותי בדקה.
אני לא הפניתי אותם להשכרת רכב - רק ציינתי שאיני מעורה בתחבורה ציבורית כיון שאנחנו שכרנו רכב. אני יודעת לגבי גיל השכרת רכב הרי אל תשכח שיש לי בנות שנסעו לחו"ל וכשהגיע הזמן המתאים רק אז יכלו לשכור רכב.
לא ראיתי פרסום על מכירת כרטיסי טיסה לרומניה.
רחל לבון -
טרק ברומניהיחי ההבדל הקטן !
אתה התניידת עם רכב שכור והן בתחבורה ציבורית, לכן מסרתי רק את מפת הרי בוצאגי שם יותר קל להתנייד בתחבורה ציבורית.
הידעת שאין תחבורה ציבורית העוברת דרך הטראנספאגאראשן ולכן קצת בעייתי להגיע לאוכף הנזכר. גם לתחילת המסלולים בפיאטרה קראיולוי נדרשת הקפצה.
קודם יחליטו שזה מה שהן אוהבות ונמשיך לעזור.
-
טרק ברומניההיי שוב,
קודם כל תודה רבה לכל העוזרים!
אתם כותבים שיש המון מקומות לינה בטרקים, מדובר בקבינות מסודרות עם מקלחת, שרותים ומיטות מוצעות או בקתות פשוטות ביותר ואנחנו צריכות להביא שק"שים?
שאלה נוספת היא כמה ימים אורך הטרק בהרי הפגאראש לפסגת המולדבאנו,
ומה רמת הקושי שלו?
שוב תודה רבה על העזרה, טל.
-
טרק ברומניהלטל שלום
לא אילן ולא אני לא עשינו טרקים קשים שאתה מתכוון לעשות. אין לי מושג לגבי שק"ש אם צריך להביא או לא - לדעתי כדאי להביא מקסימום מיותר אבל שזה לא יהיה ההיפך.
לגבי דרגות קושי באותו לינק שצירפתי לך אם לוחצים על הלשוניות יש תיאור של המסלול , משך זמן הטיול, פירוט הקושי, גבהים וכד'.
אז פתחתי עבורך הלינק ובסוף הרשימה תמצא את המבוקש ואולי עוד יעדים שיעניינו אותך.
רחל לבון -
טרק ברומניההיי רחל !
את הדוברות את עושה בחינם בתור חברים או תגישי לי חשבונית בסוף החודש ?
שלום טל !
אגלה לך סוד קטן, לפני יומיים קיבלתי מחברי הרומני מפות סימון שבילים בכמה מהרי רומניה ( גם הרי הפאגאראש ).
אני באמת לא יודע איזה טרק עשה ברק, אך לטרקים בהרי רומניה ממש מומלץ ציוד תקני כולל הכנסת השק"ש-ים והבגדים בשקיות ניילון אם אתן רוצות לישון במקום יבש.
לא יודע למה שאלת לגבי פסגת מולדובאנו שהיא הגבוה בהרי רומניה 2544 מ'( זה רשום במפת השבילים ).
מצרף לך תיאור של טרק מבאלאה לאק לפיסגת מולדובאנו שלקח שלושה וחצי יום עם לינות באוהלים.
המאמר ברומנית אך מיסטר גווגל תירגם אותו לאנגלית באדיבותו הרבה.
התרגם לאנגלית יותר מדוייק מהתרגם לעברית ומקווה שאחרי הבגרות תסתדרי עם האנגלית.
הערה : מצטער, אך התרגום באנגלית אינו עובר, זה נשאר ברומנית. אני גולש דרך דפדפן כרום וישנה אפשרות לתרגום ע"י לחצן תרגום בסרגל העליון ). אם לאו נסי העתק-הדבק בתרגומון של מיסטר גווגל.