איפה כדאי להחליף כספים?
-
אין לי כרגע דולרים או יורו, אך ורק שקלים.
האם כדאי להמיר בארץ לדולרים או יורו, ורק בתאילנד לבאטים? האם לא אשלם פעמיים עמלה בהחלפה כזאת?
לפי מה שנראה לי, כדי לא לשלם פעמיים עמלה צריך להחליף ישירות משקלים לבאטים, ואת זה לא אוכל לעשות בתאילנד. אז יש לי שתי ברירות - או לעשות את זה בנתב"ג רגע לפני ההמראה (בעבר לקחו לי עמלה עצומה), או למצוא change בארץ שמחליף שקלים לבאטים בשער הוגן.
מה דעתכם? מה הייתם ממליצים לי לעשות?
והאם כדאי להוציא מראש סכום גדול? אני לא רוצה להיטלטל בטיול ג'יפים עם סכומי כסף גדולים עלי... ויש לי מאסטרכרד להוציא שם במידה ואתקע. -
איפה כדאי להחליף כספים?40% מהסכום שאתה מתכנן להוציא, תמיר בארץ לדולרים ושם לבאטים.
את השאר תמשוך בכרטיס אשראי תוך כדי תנועה. -
איפה כדאי להחליף כספים?אני תמיד ממיר בארץ משקלים לדולרים ופורט ע"פ הצורך בתאילנד,כ"כ חובה להצטייד בכרטיס אשראי בינלאומי לגיבוי,
אפשר להמיר בנתב"ג אך השער גרוע,
אפשר טרוול צ'ק (יתרון הביטוח),
אפשר משיכות כספים בכספומטים (ATM) בתאילנד,מאד נוח אך העמלות גבוהות יחסית.
כל אפשרות יש לה יתרונות וחסרונות,
לא הייתי שובר את הראש יותר מידי בנושא הטחון הזה,
בסופו של דבר מדובר ב-100 ש"ח +/- עמלות. -
אכן טחון אבל...מדוע כולם ממליצים להמיר לדולרים ואז לבאטים? הרי משלמים עמלה פעם אחת כשקונים דולרים ופעם שניה כשקונים באטים. האם לא כדאי לחסוך עמלה אחת ולהמיר ישר משקלים לבאטים?
זו פשוט נקודה שאני לא מצליח להבין... -
אכן טחון אבל...תראה אני לא יודע היום מה שער ההמרה בנתב"ג,
אבל לפני 10 שנים פרטתי 500 דולר(בשקלים)בנתב"ג לבהטים
וקיבלתי 38 בהט לדולר,
ובתאילנד הסתבר שמקבלים 42 בהט לדולר,
חשבון פשוט 2000 בהט פחות...
היום נדמה לי שיש שיפור אך עדיין לא שווה ולא מצדיק,
תנסה ותודיע לנו...
על המרה של 500 דולר בארץ משלמים 20 ש"ח...
-
אכן טחון אבל...טוב
הואיל ויש לי חברים בנתב"ג
בדקתי טלפונית את שער ההמרה בנתב"ג,
להלן התוצאות:
100 דולר מקבלים 2510 בהט (פחות 450 בהט מאשר בתאילנד)
370 ש"ח מקבלים 2700 בהט (פחות 260 בהט מאשר בתאילנד)
אז עכשיו בוודאות אפשר לומר שלא כדאי להמיר בנתב"ג!!! -
אכן טחון אבל...הסיבה שאתה לא מצליח להבין היא - כי אין שער יציג של בנק ישראל לבאט התאילנדי. ולכן אי אפשר להמיר ישירות משח לבאט.
אז כל בנק ממציא לו שער, שמגלם את העמלות ההמרה בין המטבעות דרך מטבע אחר.
-
שכחת דבר אחדהבחור רוצה להמיר משקלים לבאט.
במידה והיה לבחור דולרים, אכן יותר משתלם להמיר בתאילנד.
במקרה הספציפי הבור יצטרך להמיר משקלים לדולרים ומדולרים לבאט.
בכל מקרה תמיד ממליץ במידה ויש שקלים אז לקחת כסף תאילנדי מהארץ ואת כל השאר פשוט דרך ATM בתאילנד -
meninblackזו הסיבה שבדקתי בנתב"ג כמה מקבלים על המרת דולר ועל המרת שקלים,תראה בתגובה שלי... -
התבלבלתי כברמה שאתה אומר זה שעל המרה לדולרים בארץ ואז לבאטים בתאילנד, עדיין יוצא שאשלם פחות עמלה מאשר ישירות משקלים לבאטים בארץ?
לפי החישוב שלך: אם אני לוקח 370 ש"ח וממיר בארץ ל-100 דולר (בתשלום עמלה) ואז את ה-100 דולר אמיר בתאילנד - אקבל תמורתם 2960 באט.
לעומת זאת אם אמיר ישירות בארץ את ה-370 ש"ח לבאטים, אקבל 2700 באט.
כלומר ההפרש במה שאקבל הוא 260 באט, אבל מצד שני באופציה הראשונה שילמתי עמלת המרה משקלים לדולרים. אז השאלה היא באיזה אופציה אשלם פחות... -
התבלבלתי כברבוא נעשה קצת סדר,
בארץ על קניית 100 דולר בצ'יינג' אתה משלם בין 3.5-4 ש"ח יותר מהשער היציג
לעומת זאת אם תמיר שקלים לבהטים בנתב"ג אתה כביכול משלם 260 בהט יותר (כ-30 ש"ח)
זה החשבון הפשוט ביותר...
יום טוב