יצאנו להולנד זוג + 2 ילדים קטנים (4,1) ל-8 ימים.
לפני שאתחיל לרשום על הולנד אני חושב שמחובתי לציין שלטייל עם 2 ילדים קטנים זה מאד קשה ולפעמים בלתי נסבל. כל אחד צריך לשאול את עצמו עם הילדים שלו מסוגלים לדבר כזה ואם הוא מסוגל להתמודד עם זה. לגביי אמסטרדם עם ילדים אז זו עיר של צעירים נהנתנים ולראות עגלת תינוק הינו מראה נדיר מאד (אלא אם כן אתה מרחיק לשכונות המגורים אבל זה לא רלוונטי).
נתחיל... הגענו לאמסטרדם בשלהי אוגוסט למלון לוקסר (יש קישור). המלון (3 כוכבים) נמצא במקום הכי מרכזי שיש לאמסטרדם להציע: 3 דקות הליכה מתחנת הרכבת, 5 דקות הליכה מכיכר דאם, 2 דקות מהחלונות האדומים, ברחוב של כל המסעדות, הקופישופס, כמה גלריות וכל השאר. הרחוב הוא המקום הכי עמוס באמסטרדם יותר מכל רחוב או כיכר אחרים והוא פעיל מסביב לשעון. המלון עצמו מאד שקט, מאד נעים, נקי, ממוזג, חדרים מרווחים מספיק, כל האנשים שעובדים במלון ידידותיים מאד ותמיד שמחים לעזור, אסור לעשן בכלל בשטחי המלון והצוות מקפיד על זה והאוויר נקי כמו על פסגת האלפים. יש עמדת אינטרנט חופשית לאורחי המלון וגם אינטרנט אלחוטי באיזור הלובי. בתוכנית המקורית שלנו הזמנו מראש ל-4 ימים ובסוף נשארו לעוד 4 ימים.
כסף? יקר מאד אך עדיין ניתן למצוא מחירים של ישראל במקומות ספציפיים, לא לבוא לשופינג.
איפה לאכול? חסר איפה, בכל פינה, רחוב או כיכר יש מסעדה או בית קפה או גלידריה או הציפס שלהם. בעיקרון ברחוב של המלון יש מלא מסעדות, ברחוב הראשי הסמוך יש את חנות הציפס מספר אחד באמסטרדם (כהגדרתם אף על פי שבוולנדאם יש אחת הרבה יותר טובה, בהמשך...), יש את מקדונלדס ודומיהם. אני כן אמליץ על מסעדה איטלקית שנמצאת מול המלון שהיינו בו (לוקסר) עם אוכל מעולה, זולה מאד וטיפ- תבקשו לשבת ליד החלון ותגלו נוף לתעלה המרכזית. אם תיכנסו לאחת מחנויות המסעדה המהירה ווק-טו-וולק תדעו שהיא שייכת לאותו ישראלי שמנהל את פלאפל מעוז.
מה לעשות? בטח קראתם כל כך הרבה חומר שכבר אתם חשים שאתם מכירים את המקום מבלי להיות בו. אז בכל זאת אני אנסה למקד- רחוב דאם והכיכר שלו הינם מרכז החיים של העיר, בערב קצת יותר רגוע שם וניתן לראות הופעות רחוב בכיכר (כולל מופע הבועות-סבון שריתק את הילדים שלי). אפשר לקחת טראם כמה תחנות ואתם בליידספליין שמתחזק לקראת הלילה. אפשר גם לקחת טראם לכיכר רמברנדט היותר רגועה והרבה יותר יפה עם תאורה מיוחדת וגינה מתוחזקת במרכזה. לטייל בשעות היום בשכונת יורדאן, לטייל בשוק של יורדאן או בשוק אלברט קויפ (לא דומה בכלל לשוק בישראל), לטייל בין התעלות ופשוט לחוש את העיר והאנרגיות שלה. אם בא לכם להיות במקום שבו ההולנדים האמיתיים הולכים אליו ונמצא ממש במרכז העיר תלכו לכיכר ספוי (מצורף קישור) שנמצא בין דאם לליידספליין, עדיף להגיע אחריי 5 בערב ביום שישי.
מה לעשות עם ילדים קטנים? בכיכר דאם יש את הופעת הרחוב של בועות-הסבון. יש את הפארקים הענקיים עם הציפורים והברווזים. ויש גימבורי, כן זה לא בושה ללכת לגימבורי ולתת לילדים לפרוק אנרגיה במיוחד בימי גשם, לכו לגימבורי טון-פון (מצורף קישור) שהוא אחד הגדולים שתיראו בחיים שלכם אם לא הכי גדול שיש (אורך של מגרש כדורגל), נמצא צמוד לבית הכנסת הפורטוגזי ומכיל בתוכו מתקנים שונים בהתאם לגילאים השונים כולל מגרש קט רגל על פרקט.
מחוץ לאמסטרדם? ברור! תעשו ביום אחד את כפרי הדייגים וולנדאם ומרקן: קחו מתחנת הרכבת אוטובוס לוולנדאם (בערך 40 דקות נסיעה) שהינו כפר דייגים בהגדרה אבל תכלס עיירה ציורית ומזמינה, תטיילו בטיילת של המקום, תשבו לאכול קצת וטיפ- אחרי המסעדה האחרונה בטיילת מצד ימין (כאשר מסכלים על הים) תרדו ברמפה לכיוון הים ותפנו ימינה ותגלו חוף קטן, אינטימי ושליו. על הטיילת תחפשו דוכן פשוט של ציפס בשם הציפס של המלך והמלכה (קונינג וקונינגן), הכי טוב שאכלתי. לאחר מכן תעלו על מעבורת למרקן, הפלגה רגועה של 20 דקות ותגיעו לכפר דיייגם אמיתי ואותנטי, הכל ירוק ויפה, בתים כמו בתמונה, הכל שליו ופסטורלי. את הכפר ניתן לעשות רגלית מצד לצד עד 5 דקות ואני ממליץ בחום רב למצוא את המסעדה שבלב היישוב צמוד לגשר מעל תעלה (כשתראו תדעו ומצורף קישור). חזרה באוטובוס ממרקן (בערך כ-30 דקות נסיעה).
ביום אחר קחו אוטובוס מתחנת הרכבת למקום בשם זנסה סחאנס (בערך 40 דקות נסיעה) שלמעשה אמור לייצג את הולנד האמיתית עם הטחנות רוח והאותנטיות. בכניסה תמצאו הפעלות לילדים וכשתעברו הלאה תגיעו למוזיאון שלהם לייצור גבינות ולחנות שמוכרת את מיטב התוצרת ההולנדית. בהמשך מגיעים לטחנות הרוח וניתן לעלות עליהם ואם יש מזל ויש רוח אז לראות את הטחנה עובדת. האיזור עצמו מאד יפה והיישוב הצמוד אליו פעיל ומרגיש אמיתי. יש תחושת מיסחור באוויר אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם כי המקום מיוחד. ניתן לעשות הפלגה לצד השני של הנהר ולראות את המשך היישוב ובסוף לקחת רכבת חזרה לאמסטרדם או להישאר בצד שהתחלתם בו ולחזור באוטובוס.
מקום שלישי ואחרון הינה העיר דלפט, ואם יש לי משהו להגיד על דלפט זה שאם לא הייתה אמסטרדם אז כל העולם היה נוהר לדלפט המום מהעיר היפה הזאת, אבל לצערה של דלפט כל תשומת הלב מרוכזת באמסטרדם ולכן דלפט זוכה בתואר מיני-אמסטרדם. התעלות שם יותר יפות משל אמסטרדם, הכיכר המרכזית עצומה ומיוחדת והעיר שלווה מאד. הגענו ברכבת תוך שעה ותוך 2 דקות אתה במרכז העיר ועוד כמה דקות ואתה בכיכר המרכזית. אנחנו נתקענו כמה שעות בכיכר המרכזית ולא זכינו לראות מעבר לכך.
אם יש למישהו שאלות, מוזמן לשלוח אליי אימייל.