טיול לנורבגיה
-
אני ובן זוגי מעוניינים לתכנן טיול של כחודש וחצי לקייץ הבא. אנחנו מחפשים יעד עם הרבה טבע, נוף מרשים וטיולים.
לפני כשנתיים היינו בניו זילנד ואנחנו מחפשים סגנון טיול דומה, אנחנו יכולים לצאת לטיול רק בחודשי הקייץ הישראלי ולכן חשבנו על נורבגיה.
כמה שאלות-
1. מה העונה האידיאלית לטיול בנורבגיה? ומה פרק הזמן המומלץ?
2. אנחנו נורא רוצים טיול ולינה ברכב עצמו, האם זה נהוג שם? מבדיקה מהירה ברשת הצלחתי למצוא רק קארוונים להשכרה, האם ניתן להשכיר ואן מאובזר? (אני מניחה שזה במחיר יותר שפוי).
3. אם משכירים רכב פרטי - מה האפשרויות ללינה?
4. אם למישהו יש מסלול טיול מומלץ לפרק זמן כזה אשמח לשמוע.
תודה רבה
-
טיול לנורבגיהבוקר טוב
1. התקופה המומלצת - יוני-אוגוסט
2. לא נפגשתי באנשים ישנים ברכב. יש קמפינגים שאפשר ללון בהם בבקתות או באוהלים וזו הצורה הזולה ללינה. אנו לנו לרוב בבקתות אך בטיול הראשון שלנו לנו באוהלים ורק כשירד גשם נכנסנו לבקתות.
3. השכרת רכב פרטי כדאי לשכור רק לסיבוב מעגלי כי השכרה חד כיוונית מאד מאד יקרה - ממש מכפילה את עצמה. ממליצה שתחפשו כמה השכרה כיום לחודש וחצי ותראו אם מבחינת התקציב שלכם זה מעשי לנסוע לנורבגיה לתקופה כה ארוכה.
4. אני נסעתי בטיול האחרון לשלושה שבועות בלבד אבל זה יכול להוות לכם בסיס לבניית טיול. אפשר להתחיל את המסלול מאוסלו לבקר בצוק המטיף. לשהות יומיים שלושה בפארק יוטהיימן והנה נוסף עוד שבוע ולהגיע עד לנורד קייפ בפרק זמן כזה. ענהלי היתה ב-3 שבועות עד נורד קייפ כך שחודש וחצי יש מספיק זמן.
אצרף לכם את הכתבות שלי.
רחל לבון -
טיול לנורבגיהבוקר טוב!
נורבגיה היא אכן יעד מדהים לטיול ארוך! אם אהבתם את ניו זילנד, קרוב לודאי שתאהבו אותה - ואני יכולה להשוות רק מתמונות, ניו זילנד עדיין בגדר חלום.
כמו שכתבה רחל - עונת הטיולים הרשמית מתחילה מיוני ועד אמצע אוגוסט, אך היו כאן אנשים שנסעו במאי ונהנו מימים יבשים ויפים.
חודש וחצי זה זמן יפה ומרשים לטיול כזה, המשמעות של הזמן הזה הוא שתוכלו לחרוש את נורבגיה לאורכה - תוכלו לראות גם את החלק היותר מתוייר בדרום והחלק היותר פראי בצפון. השאלה העיקרית היא מה מסגרת התקציב שלכם, כי נורבגיה היא לא זולה, בלשון המעטה.
שני אלמנטים יכולים להוזיל מאוד את הטיול:
טיסה - מציעה לחפש את הטיסה הזולה ביותר לאירופה לנקודה שבה יש טיסת לואו-קוסט במחיר באמת נמוך לנורבגיה. חברת הלואוקוסט שאני מכירה היא נורוויג'ן (יש עוד!) ולהם יש טיסת חד-שבועית מהארץ לשטוקהולם - לא בטוחה שהיא זולה - טעון בדיקה. http://www.norwegian.com/en/
רכב - גם כאן צריכים להיות מאוד יצירתיים. למשל, שכירת רכב בשבדיה זולה בהרבה, אז אם שוכרים בעיר הגובלת/קרובה לנורבגיה - מרוויחים. כמו שרחל כתבה - החזרה במקום מרוחק ממקום הלקיחה גוררת תשלום מאוד גבוה.
לשאלתך - לא ידוע לי על ואנים מאובזרים, אך הלינה היא לא המרכיב היקר. יש בקתות בכל רמות המחירים בקמפינגים, ופתרונות לינה זולים בקיץ כמו פנימיות שהופכות ל"מלונות" וכמובן אם אתם יכולים לקחת בחשבון אוהל זה יעזור לכם מאוד.
פגשנו הרבה מאוד מטיילים, בכל הגילאים - תרים את נורבגיה ע"ג אופנועים.
נראה לי, שאחרי בדיקה תקציבית תוכלו לקבוע מהי מסגרת הזמן שלכם ולפי זה גם לקבוע מסלול. אם תחפרו כאן בפורום - לאורך השנים ניתנו כאן עצות זהב לדרכים להוזלת הטיול הזה, ומצרפת לכם את האחרון שלנו לצפון.
רבקה
-
טיול לנורבגיהאופציה 1 -לשכור קראוון בגרמניה ולצאת לכיוון סקנדינביה ולהחזיר בגרמניה יש המון כאלה (יותר זולים הקראוונים בגרמניה אבל כדאי לעשות חישוב כלכלי אולי כדאי לקחת בדנמרק)
אופציה 2 -אם אתם חברה של שטח לקנות אוהל ושקי שינה טובים ולישון בקמפינגים או בטבע- מאוד מקובל
אופציה 3- לישון בצימרים בדרך ויש הרבה
אופציה 4- לשכור רכב סטיישן לקפל מושבים אחוריים בלילה לפרוש מזרונים ושקי שינה ולישון באוטו (אני בצעירותי ביליתי שלושה חודשים בדרכים בצורה זו)
-
טיול לנורבגיהתודה לכולכם על התשובות.
#מסגרת התקציב שלנו היא בערך 15,000-20,000 ש"ח לאדם, ההערכה הגסה שלי הייתה חודש וחצי, כמובן שאפשר גם פחות, הייתי שמחה לשמוע מה ההמלצות לפרק זמן מספק שם.
#מאכזב לשמוע שלינה בואן לא מקובלת, אבל אני מניחה שיש אלטרנטיבות לא פחות טובות.
רציתי לדעת, בקמפינגים ניתן לישון או באוהלים או בבקתות?
איך זה עובד בבקתות? מה הטווח מחירים? (זה נשמע יקר), צריך להזמין מקומות מראש? אנחנו לא רוצים להיות מתוכננים עד כדי כך...
בנוגע לאוהל - מה שמטריד אותי זה נושא הגשמים, הבנתי שיש הרבה גשמים גם בקייץ, ומנסיני לישון לילה גשום באוהל זה דיי נורא.
הרעיון של לינה בסטיישן הוא מצוין (זה מה שעשינו בטיול הקודם), אבל לא מצאתי סטיישנים להשכרה, ברמת העיקרון זה אפשרי?
#האם ריאלי לתכנן בנורבגיה מסלול מעגלי? אם לא - איך כן מומלץ לעשות את זה עם רכב שכור? (הבנתי שהחזרה בנקודה אחרת גוררת תשלום כבד).
בנוגע להשכרה במדינה אחרת - אין לי נסיון בכלל באירופה, אפשר להשכיר בשבדיה למשל ולהחזיר בנורבגיה? או שבכל מקרה אאלץ לחזור לנק' ההתחלה?
תודה רבה לכם על התשובות, עזרתם לי מאד. -
טיול לנורבגיההנסיון האחרון שלנו בנורבגיה הוא ב-2009 ורק בחלק הצפוני.
יש בקמפנינגים בקתות מכל הסוגים - כאלה ללא שירותים, כאלה עם, וכאלה עם צ'ופרים שילמנו על חדר 300 קרונות וגם 800 קרונות. אני זוכרת שראיתי באחד הקמפינגים מחירון - מקום להעמיד אוהל - 50 קרונות.
אני כמובן מציעה לבדוק מחירים עדכניים.
בצפון יש גם רורבורגים - בקתות ל-6 ול-8 אנשים - כמו דורמיטורי באכסניה ושם כמובן המחירים זולים יותר, אבל הם נחטפים מהר. וטיפ חשוב, שבודאי תיתקלו בו הרבה - אם תביאו אתכם סדינים וציפות - תשלמו פחות!
לי נראה, ואומר בזהירות, שאפשר בתכנון נכון להסתדר בתקציב שלכם כל התקופה, וגם לעשות טיול מעגלי מהדרום לצפון. כמובן שצריך להחזיר את הרכב לאותו מקום.
אין צורך להזמין מקומות לינה, אלא במקומות שידועים כבעייתים. ברגע שתגבשו מסלול אפשר יהיה לרדת לפרטים האלה.
בהצלחה
רבקה -
טיול לנורבגיהאו לאוסטריה
היי
טיילנו בנורבגיה ב 2003 המדהימה
ולאחריה טיילנו באוסטריה ב 2006 המהממת.
מציע לשקול לנסוע למינכן ומשם להדרים לאוסטריה א"כ לשוויץ ואפילו לצפון איטילה לאזור הדולומיטים, נופים מהממים.
שכרו קרוואן לשניים במינכן ובצעו טיול בכייף.
נופים מדהימים תוכלו לפגוש גם בדרום אמריקה ( בברזיל וארגנטינה), משם חזרנו לפני מספר חודשים :
תצפית מהר הסוכר ומהקורקבדו בריו דה ג'נרו, מפלי איגוואסו,
קרחון פיריטו מורנו, ברילוצ'ה ועוד, "פנטסטיק".
שם לא צריך לשכור רכב.
תהנו
-
טיול לנורבגיהאו לאוסטריההייתי אומרת שצריך למתוח מעט את מסגרת התקציב לחודש וחצי
לכ-50000 ש"ח אבל תוכלו להוזיל אם תישנו באוהל חלק מהזמן כשלא יורד גשם. אנו שכרנו רוב הזמן בקתות בקמפינגים ואלו היו בקתות גדולות שעלותן היתה בין 800 קרונות ל-1500 קרונות הכי יקרה בסורטלנד.
אבל קיבלנו בית שלם באנדנס ב-700 קרונות. אכלנו בדרך כלל פעם ביום במסעדה ואתם יכולים אולי להסתפק בבישול עצמי ולהוזיל עלות זאת.
הרכב ששכרנו היה סטיישן וולבו 70 STW כך שלפחות לגבי נורבגיה קיים רכב סטיישן.
אנו לקחנו שקי שינה והיה מאד נוח איתם - אם תלונו באוהל אז בוודאי שיתאים לכם לקחת שקי שינה.
בטיול הראשון שלנו לסקנדינביה לנו באוהלים ורק בימי גשם לנו בבקתות.
ב-36 יום אז התחלנו בקופנהגן, עברנו לשבדיה ביקרנו בכמה אתרים בה, עברנו לפינלנד ראינו את הלסינקי, ביקרנו עד צפון המדינה בה עברנו לנורבגיה אליה הגענו עד נורד קייפ וירדנו לכל אורכה לרבות פיורדים רבים שנכנסנו אליהם עד אוסלו, המשכנו דרך שבדיה לגוטבורג בה לקחנו מעבורת לדנמרק, נסענו בה מזרחה עד שהגענו לקופנהגן חזרה.
כך שב-45 יום רק נורבגיה זה יספיק לכם לטיול מעגלי בתנאי שתמשכו קצת את הנסיעה בהתאם לשעות האור הרבות. אפשר להכנס ע"פ הנסיון מעכשיו לקמפינג בשעה 19.00 ולמעט הלופוטים שהמנו לינות מראש כי הזהירו אותנו ממחסור בלינות שם, בכל היתר היה ספונטני.
רחל לבון -
טיול לנורבגיהשלום,
טיילנו פעם אחרונה לנורבגיה בקיץ שעבר, ומצטרפת לתשובה של רבקה.
אנחנו מצאנו לינות בבקתות גם ב250 קרונות (בקתה פשוטה, נקייה, ללא שירותים פרטיים וגם ללא שמיכות).
הלינות בבקתות מאד זולה, ואם משלבים עם לינת אוהל בכלל מוזילים מאד.
בסופרים אפשר למצוא אוכל במחיר סביר, והטבע=בחינם.
בניגוד לשוויץ, אין גם הרבה רכבלים יקרים, ורק צריך לקחת בחשבון מעבורות שעלולות לייקר את הטיול וגם כמה כבישי אגרה.
הייתי שוקלת שכירת רכב בשבדיה (אולי שטוקהולם) וטיול מעגלי משם.
אני חושבת (לא יכולה להתחייב, כמובן) ש50K ש"ח יספיקו לקצת יותר מחודש, בתנאים חסכוניים.