ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גליישר פארק-שאלה

פורום צפון אמריקה
    3
    3
    1308
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ארז מלכי
      ארז מלכי נערך לאחרונה על ידי

שלום רב וחג סוכות שמח,

מקריאה בפורום אני מבין שלכביש החוצה את הפארק(GOING TO THE SUN) אסורה הגישה עם קראוון.
      האם בכביש הדרומי שמתחת לפארק(כביש מספר 2) יש גישה עם קראוון?

כמו כן,יש לנו 2 ימים לטייל בפארק וכפי שהבנתם אנו עם קראוון.
      מה מומלץ?
      האם למקם את הקראוון בחלק המזרחי או המערבי ומשם לצאת לטיולים עם ההסעות של הפארק?

אנו עם 2 בנו תקטנות בגילאים 2,4.
      איזה טיולים קצרים מומלצים(1.5-2.5 מייל)? היכן אפשר לראות בע"ח?

אודה לעזרתכם,כל מידע יהיה מועיל.

ארז
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אוֹרִי
        אוֹרִי נערך לאחרונה על ידי

גליישר פארק-שאלה
        שלום,

לא ידוע לי ולא נשמע לי סביר שיש מגבלה על כביש 2. אם אתה רוצה תשובה ודאית, אז הכי פשוט לשלוח שאלה לריינג'רים של הפארק דרך האתר שלהם. עשיתי זאת בעבר בנושאים פחות הרי גורל (כגון, האם הדב בתמונה הוא דב שחור או גריזלי?) וקיבלתי תשובה תוך יום (זה היה דב שחור).

אפשרויות הטיול בפארק הן רבות ואני מציע לכם בנוסף למה שיאמר לכם כאן, להציץ באתר הפארק במפות וברשימות המסלולים

http://www.nps.gov/glac/planyourvisit/hikingthetrails.htm

מהיומיים וחצי שהיינו שם אני יכול לומר כך - באופן יחסי יש יותר "בשר" בחלקו המזרחי של הפארק. יש את איזור מאני גליישר היפהפה. אנחנו עשינו שם את חלקו הראשון של המסלול לגרינל שהוא מישורי לאורך כמה ק"מ טובים, עם אגמים ויערות ומה לא. יש את איזור טו מדיסין שלא הספקנו וגם לאורך הדרך על השמש יש יותר אופציות לטיולים קצרים בקטע המזרחי. בעיקר הדברים אמורים לגבי איזור אגם סיינט מארי שבקצהו המערבי יש מערכת שבילים שמובילה למספר מפלים ונקודות תצפית לאורך חופו היפה של האגם. גם בלוגאן פאס יש מסלול קצר יחסית (עם קצת עליה) לתצפית על אגם נסתר ויפה. כדי לא לקפח את המערב, גם האיזור של הכניסה המערבית לאורך אגם מקדונלד הנופים נהדרים. טיול מדהים זה המסלול לאבאלנש לייק - רק שיש שם עליה שיכול להיות שהיא מעט מעבר למה שתהיו מסוגלים בהרכב שלכם. שווה לברר.

במסלול לאגם הנסתר ראינו עדרים של עזי הרים לבנות וממה שהבנתי הן די קבוע שם. מעבר לזה אני לא חושב שממש אפשר לקבוע איפה אפשר לראות חיות ואיפה פחות. נדמה לי שאיזור מאני גליישר יותר צפוף בדובים. אבל בסה"כ זה יותר עניין של מזל מאשר תכנון. צביים, מרמיטות וכדומה סביר שתראו. דוב, מוס ושאר חיות "נדירות" יותר - או שכן או שלא.

סה"כ, אם הייתי במצבכם, נראה לי שהייתי נוהג כך:
        מגיע ממזרח. ביום הראשון מתחיל מוקדם נסיעה בשאטל לאורך הדרך אל השמש. לא בהכרח חייבים עד הסוף. עושה עצירות, טיולים וכו'. ביתרת הזמן של אותו היום נוסע למאני גליישר. ביום למחרת ממשיך בצידו המזרחי לפי הצורך ואז מקיף מדרום ונכנס לביקור פרידה מצידו המערבי לסיום.
        • israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

גליישר פארק-שאלה
          גליישר היה לנו אחד הפארקים המוצלחים ביותר לצפייה בבע"ח. ב-GTTS ראינו הרבה ביגהורן שיפ ומאונטיין גוטס וגם דובה עם שני גורים. איזור מאני גליישר היה מדהים בעושר בע"ח החיים שבו. לא היתה לנו יציאה מהחדר שבה לא ראינו משהו "שווה". שני מוסים, שלושה גריזלים (מתוכם אחד קרוב מאד - עשרה מטר - שבנזוגי פגש על השביל) וכבר לא זוכרת מה עוד, אבל היו. אתם מוזמנים להציץ בסיכום בבלוג שלי (חפשו גליישר במנוע החיפוש שם). למעשה, מכל הפארקים בארה"ב, זה היה הפארק שהכי הפחיד אותי לטייל בו, מפאת ריכוז הגריזלים הגבוה יחסית. כל הזמן אנשים דיברו שם על דובים שהם ראו ממש על הטריילים, הרבה פעמים ממש קרוב לאיזור הבקתות.

כמובן, עניין של מזל, ושל צפייה בבני אדם - אם רואים רכבים עומדים לצד הכביש עם אורות מהבהבים, תמיד לעצור ולשאול אותם מה הם רואים. באופן כללי, אם אתם בגליישר, תסתובבו הרבה, ברכב וברגל ופיקחו עיניים. תמיד יש משהו מעניין.
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון