בחזרה

3 שבועות בקוסטה ריקה

• המלצה לטיול ל3 שבועות בקוסטה ריקה
    טיולי יום
    תחומי עניין טבע

• 3 שבועות בקוסטה ריקה
    הייתי הולך על משהו בסגנון הזה:
    שדה"ת- פואס/לה פז- לה פורטונה+קאנו נגרו- מונטה ורדה- ליבריה ורינקון דה וייחה- פנינסולת ניקויה (תלוי איפה בפנינסולה אם אתם בעונת הצבים לצד הזה או לא)- מנואל אנטוניו- יש אפשרות לחוות את קורקובדו ליום ( לא הכי מומלץ, אבל אם רוצים- הכל אפשרי) או את מטה-פאלו, אבל זו נסיעה די ארוכה וצריך להחליט אם זה מסתדר בזמן
    באם לא- חזרה לכיוון סן חוזה-טורטוגרו וסיום בקאויטה או פוארטו וייחו ( למרות שהאורינטציה היא חופים שם- יש שם גם שמורות קטנות)

יש גם תלות אם אתם עם רכב או בלעדיו
    מה שציינתי פה יכול בהחלט להתאים לתחבורה ציבורית

• 3 שבועות בקוסטה ריקה
    עניתי לך בפורום הקודם ששלאת.. Smile

• 3 שבועות בקוסטה ריקה
    אני מתעניין במשהו די דומה, רציתי לדעת מה בערך העלות של טיול באורך דומה שבועיים וחצי נטו בקוסטה ריקה, זוג שלא מחפש להתפנק יותר מדיי אבל גם לא לישון בחורבות ולבשל לבד 3 ארוחות ביום. אטרקציות פה ושם וגם להתבטל על החוף.

ואגב לגבי תאריכים- האם אמצע נובמבר זו תקופה טובה, לפי המידע באינטרנט זה הסוף שך העונה הגשומה בהנחה שיש באפשרותי לדחות את התאריך זה כדאי?

• 3 שבועות בקוסטה ריקה
    לגבי העונה- נובמבר היא כמו עונת מעבר, אם תוכל לצאת לקראת סוף נובמבר יותר טוב ( כי אתה גם לא רוצה להיתקע למחירים ולהמולה של קריסטמס)- צפה לגשמי אחה"צ- שיכולים לקרות גם בעונה הכי טובה...

זכית ( או שלא) בהסבר מלא על הכנת תקציב שאני אשתמש בזה לשאלות דומות 🙂

הכנת תקציב- גישת גדליהו
    כמה דברים לפני הפירוט- הכנת תקציב צריכה להיות מפורטת יותר ככל שהתקציב לחוץ יותר
    ובד"כ רצוי וקל יותר להכין אותה לטיול בן מקסימום מספר שבועות. בטיול ארוך- קל יותר לאזן תקציב כי צורכים את האטרקציות והנסיעות על פני טווח זמן רחב יותר.
    תקציב מורכב מ-4 מרכיבים עיקריים ( בהנחה שטיסה וביטוח רפואי קונים כבר מראש לפני ומודעים לעלותו): לינה- תחבורה-אוכל ואטרקציות, מעבר לכך יש שונות- קניות,תקשורת, מס יציאה,ציוד שמגלים שצריך או שהתכלה וכו'.
    בעידן האינטרנט יש שפע מידע כמעט על הכל- היום יותר חשוב לדעת לסנן ולבחור את מה שעוזר לך.
    מאחר שעושים הערכת תקציב- ניתן להתחיל לבנות מחירים ע"ס חברה או שתיים ואח"כ לחפש איך להוזיל.
    אז קוסטה ריקה- שבועיים וחצי
    תחבורה: שתי אופציות- לשכור רכב או תחבורה ציבורית, במסלול שהוצע למעלה אין צורך בטיסות פנים.
    תחבורה- פןתחים אתר אינטנט של אחת מחברות ההשכרה המוכרות:
    ארבע על ארבע בחברת באדג'ט יעלה ( ונחוץ ברוב המקרים לקוסטה ריקה) לשבועיים כ-870$, סדאן אקונומית קטנה 470$- מדובר בלקיחה והחזרה באותו מקום ולא בשדה"ת ( לצורך העניין מאלחואלה), ללא ביטוחים מעבר לבסיסיס וללא תוספות
    דלק- מצאתי מחיר ללפני שנתיים לקוסטה ריקה של כ-1$ לליטר, וזה המחיר כיום בארה"ב אני אחשב את זה כ-1.5$, למרות שאני מאמין שזה פחות ( מי שרוצה להיות על בטוח- יכול לחשב לפי המחיר בישראל, שהוא מהיקרים בעולם).. מרחק מסן חוזה לפוארטו וייחו כ-225 ק"מ, עם לקיחת מרחקים בנוסף מסן חוזה לליבריה ולמנואל אנטוניו ולאזור פורטונה מקבלים עוד כ-400 ק"מ.
    נניח שרכב לוקח 10 ק"מ לליטר ( שונה בעיר מבשטח פתוח ומשתנה בין רכבים..). צריך כ-60 ליטר לטיול ( נראה לי מעט מדי למען האמת) מה שאומר כ-100$
    תחבורה ציבורית: אוטובוס בערך דולר אחד לשעת נסיעה, לפוארטו וייחו קצת יותר ברוב המקומות קצת פחות, ז"א סן חוזה לפוארטו וייחו כ-7$ לאדם, לפורטונה 3$, קפוס- כ-3 דולר, לליבריה כ-4$
    לינה- כמו שאמרתי מקום תרמילאי אבל לא "חור" אלא עם שירותים צמודים ואולי מאוורר יעלה כ-35$-40$ לזוג ( ממליץ לבחור שישוב שמתוכנן לשהות , לחפש המלצות למקומות לינה שנראים לכם ולחפש אח"כ את מחיריהם)
    אוכל- כמו שאמרת אינכם רוצים לבשל ( חופש...) – ארוחת בוקר שתארגנו ממאפיה שתכלול מאפה, לחם ושתיה יכולה להסתכם בעד 3$ ומכאן אפשר לעלות.
    ארוחת צהריים/ערב אפשר לפנות למה שקרוי "סודה"- מסעדה מקומית צנועה עם "מנת היום" שתעלה כ3-6$, פסט פוד יעלו בערך כמו בשאר העולם ( כ-6 דולר), ארוחה במסעדה- יכולה להיות כמו 12$ לפיצה שתשביע אחד מאוד רעב, בהנחה שתבחרו באופציות הזולות למרבית הזמן שסכום של 15-20$ לאדם יכסה אתכם ל-3 ארוחות ליום. ( אני תמיד טוען שהכי קל לחסוך זה באוכל- כדי לעמוד בתקציב). צריך גם לתקצב מים מינרלים או שתיה אחרת מבקבוקים סגורים ( בקבוק קולה קטן עולה 1.5$ בערך).

אטרקציות- כשבוחרים יעד אני מניח שבד"כ שומעים עליו כמה דברים ורוצים לעשות כמה דברים.
    לפיכך מתרשמים מכמה אטרקציות בולטות של קוסטה ריקה:
    רפטינג- כ- 65$
    מפלי לה פז- 35$
    כניסה לפואס- 10$
    מעיינות חמים טבקון – 65$ ( או 45$ תלוי כנראה בדיל)- אפשר גם למצוא יותר זולים ופחות מפוארים.
    טיול סוסים בפורטונה למפלים-25$ ו- 10$ לכניסה
    כניסה לשמורת מונטה ורדה- 12$, סיור מודרך ל-3 שעות – 15$ ( בנוסף לכניסה..)
    קנופי ( חברת סלבהטורה כדוגמא) במונטה ורדה- 45$ לאדם
    כניסה למנואל אנטוניו- 6$
    סיור לקנו נגרו- כ-55$ אם יוצאים מלה פורטונה, אם מארגנים לבד בלוס צ'ילס יצא יותר זול.
    הגעה מקריארי לטורטוגרו- כ-12$ ( יותר ממוין)
    סיור צבים בטורטוגרו- אני זוכר 10$ מאוד מזמן....
    הסתייגויות- לגבי אטרקציות- צריך לבדוק מה מקבלים בכל מחיר- צריך לחפש חברות מומלצות, מה למשל אורך וקושי הרפטינג, בטיחות בקנופי וכמה רמפות יש וכו' ולמצוא את שביל הביניים שיתאים לתקציב.

הישארות על חוף ים עם הוצאות יומיות רק על אוכל ולינה- היא דרך מצוינת לאזן תקציב ולהוריד אותו פר יום בכללי!!!

בקיצור- ניתן לסכם, ואני מאלה שמעדיפים לשים יותר בתכנון ואח"כ להתחיל להצטמצם:
    תחבורה ציבורית- 5$ ליום ( לא כולל תחבורה מיוחדת- שניתן לעיתים לספוג בעלויות השוטפות או באטרקציות))
    אוכל- 20$ ( 3 ארוחות ליום- אחת סודה והשניה סודה/מסעדה לסירוגין)
    לינה ( לאדם בחדר לזוג)- 20$
    אטרקציות- 25 ליום ( חישבתי 400$ על 17 יום, עשיתי אתכם פעילים למדי Laughing )
    שונות- 10$ ( 15% בנוסף לכל העלויות)
    סה"כ – 80$ ליום לאדם. ( תחליטו לפי החישוב אם תוכלו בפחות וזה אפשרי- רק אתם מכירים את עצמכם)
    מאחר ומדובר בשבועיים- אפשר לבחור אטרקציות ולמצוא את העלויות שלהם, כמו גם של התחבורה בצורה הרבה יותר מדויקת. אני בד"כ עושה קצת הגזמה למעלה- מעדיף לחזור עם עודף מאשר להיתקע בלי ולוותר על דברים....
    נסיעה טובה

בחזרה