ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מוינה לבלד

פורום אירופה
    4
    7
    4630
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • HANNYABR
      HANNYABR נערך לאחרונה על ידי

שלום
      אנחנו זוג מתכננים לטוס לשבוע לסלובניה דרך וינה , שבוע ראשון של נובמבר,לא פוחדים מקור רק שלא יהיה מושלג וקשה בדרכים , גשום הבנתי כל השנה.
      אך יש לי מספר שאלות
      1. מוינה לבלד יציאה בבוקר מוקדם - האם הנסיעה קשה ? יש מה לעצור בדרך ?
      2. האם בתקופה זאת מושלג ? לפי כל הנתונים שמצאתי לא רק פשוט קר בין 7-4 מעלות
      3. להלן המסלול שחשבתי עליו האם יש למשהו רעיון אחר ?
      יום א - הגעה לוינה בערב ולינה
      יום ב- יציאה מוקדמת לבלד + מצודת בלד ולינה בבלד
      יום ג - וינטגאר,קרנסקה גורה,סוצה,בוהין והר ווגל ולינה בבלד
      יום ד - לובליאנה למערת פוסטוינה לפורטורז' ולפיראן וחזרה ללינה בלובליאנה ? הגיוני ?
      יום ה - לובליאנה לסקוציאן ( לוותר ?") לקוסטנבצה ולסלונז' ואז לחזור ללינה בלובליאנה ?או לפלטויצה ולינה שם ?
      יום ו- מלובליאנה או מפלטויצה השאלה איפה נישן למריבור ומשם לוינה -לינה בוינה
      יום ז - טיסה בערב חזרה לארץ - כל חצי היום בוינה
      אשמח לשמוע הערות/הארות
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • r.o.
        r.o. נערך לאחרונה על ידי

מוינה לבלד
        מי שלא פוחד מקור - הידד!!!

אם אתם מגיעים בערב לוינה אין טעם להכנס , שדה התעופה לא קרוב לעיר, בסביבות שדה התעופה יש כמה ישובים כדאי למצוא מקום לינה שם ובבוקר לצאת לכיוון בלד.

הדרך מוינה מאד יפה ולא מעט ק"מ, בהחלט יכול לרדת קצת שלג, נקווה שלא, אם רק קר, עוברים במקומות נחמדים ועוצרים מפעם לפעם הנסיעה כ -400 ק"מ.

אין הגיון בנסיעה ביום אחד ללובליאנה ומשם למערת נטיפים ועוד להגיע לפיראן וחזרה.

הייתי מתכננת כך

יום 1 - הגעה לבלד בשעות אחר צהריים מוקדמות - התארגנות ללינה וטיול בסביבה. מה שתספיקו.

יום 2 - וינטגר, אגם בוהין, הר ווגל - רק אם מזג אויר בהיר. סוצ'ה לא שייך ליום זה.

יום 3 - יציאה מבלד לכיוון קראנסקה גורה, מעבר וורשיץ' אם לא ירד שלג, וירידה עד קובאריד,אם אין אפשרות לנסוע דרך ההרים - מעבר וורשיץ - לצאת ברכבת המכוניות מבוהיני עד מוסט נה סוצ'י , משם לכיוון טולמין לקניון מאד יפה טולמינסקה קוריטה
        http://www.google.co.il/images?q=tolminska&rls=com.micro soft%3Aen-us&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&s tartPage=1&redir_esc=&ei=htfeTNL4BuOAhAft0JWuDQ& oi=image_result_group&sa=X

ולהמשיך לכיוון פוסטוינה עם ביקור במערה, לבדוק עד איזו שעה הביקורים.

לינה בסביבה

יום 4 - מערת סקוצ'יאן- הרבה יותר מרשימה מפוסטוינה , גם מאתגרת יותר, ממנה לפיראן , ועלייה ללובליאנה,

יום 5- ירידה לסלוני ופוסטוינה , לינה בסלוני המקסימה.

יום 6 -נסיעה לכיוון מריבור או אוסטריה אפשר לעבור בשמורת הטבע לוגארסקה דולינה אם לא סגור ,
        וההמשך כפי שתכננת.

• hil
          hil נערך לאחרונה על ידי

מוינה לבלד
          אנחנו עשינו את פוסטוינה וסקוציאן באותו יום וזה עמוס.
          אפשר לותר על פוסטוינה שאמנם גדולה יותר , יש בה יותר נטיפים והיא יותר מתויקת ויש גם רכבת. הסיורים יוצאיםהפעם בשעה בערך
          בעוד שבסקוציאן זה משהו כמו 10,12,1330,1600
          צריך לבדוק באתר שלהם
          סקוציאן עדין מדהימה יותר טבעית יותר והבונוס נחל שזורם מתחת
          יש גם מסלול שעובר ליד המערה
          לובליאנה קרובה
          ביום זה של המערה סעו לסלוני לישון
          ואז תעשו ביום אחרי את פליטויצה ותחזרו חזרה לכוון הרצוי באותו יום
          נהיגה ארוכה אבל לא נורא
          • HANNYABR

מוינה לבלד
            תודה למגיבים
            עוד מספר שאלות אם ניתן
            1. בחזרה מפליטויצה ללובליאנה - יש דרך מומלצת ? 289 ק"מ אולי כדאי לעצור בדרך
            2. להזמין מלונות מראש או רק יומיים ולהשאיר עוד 5 לילות פתוח ? זאת לא עונת שיא אני מניחה שעדיף להשאיר חלק פתוח
            3.פיראן ופורטורוז' חובה או אפשר לוותר ? כי מאריך את הדרך ב 75 קמ לכל כיוון

תודה
            • r.o.
              r.o. נערך לאחרונה על ידי

מוינה לבלד
              אין מה לעשות, פליטוויצה מקום רחוק ונוסעים לשם הרבה אם רוצים להיות שם, לדעתי כל ק"מ שווה.

לגבי פיראן ופורטרוז - שום דבר אינו חובה!!!!!!!!!!

אם יש זמן נוסעים לשם, אם אין זמן, בזמן זה אתה במקום אחר רואה דברים יפים. אין חובות בטיול, צריך לנסוע בנחת ולהנות, מה שמחוץ למסלול - תוריד.

הצעתי לך מסלול - מנסיון , אני חושבת שהוא טוב ותוריד ממנו את פיראן. סלובניה כל כך קרובה , תמיד תוכל לנסוע שוב ולעשות השלמות.
              הייתי שם פעמיים ולא הגעתי לפיראן. אולי בפעם הבאה.
              • y y y
                y y y נערך לאחרונה על ידי

מוינה לבלד
                לטעמי הממש אישי, רק בדרך בין וינה לבלד יש אתרים ונופים הרבה הרבה יותר מעניינים מכל מה שתראו בטיול אח"כ, ולכן לעשות את הדרך הזאת בחצי יום רק בשביל להספיק את טירת בלד באותו יום (כשבדרך תחלפו על פני לא מעט טירות מרשימות הרבה יותר) נראה לי החלטה מוזרה. אני הייתי נותן לפחות יום שלם לדרך בין וינה לבלד בלי לתכנן עוד משהו באותו יום, מה גם שהימים בתקופה זו של השנה נגמרים ב-1630 בערך, וממש אין טעם לעלות לטירת בלד בחושך.

מעבר לכך מה שקורה בימים ה-ו לא ממש ברור לי. יום ה' אתם רוצים עוד לטייל בסקוצ'יאן ואח"כ לצאת לפילטויצה, וביום ו' אתם רוצים לסוע מפליטויצה עד לוינה (יותר מ-750 ק"מ חלקם בדרכים לא פשוטות, אני הייתי נזהר עם תכנון כזה), הכל טוב ויפה.....רק ש......לא נשאר זמן לטייל בפליטויצה! ביום ה' בחישוב ריאלי תגיעו לפליטויצה בסביבות 16:00, ביום ו' בשביל להיות ריאלים ושפויים תצטרכו לצאת מפליטויצה ב-09:00, בזבזתם יומיים על נסיעה לאתר שבכלל לא תספיקו לראות.

למען הסר ספק- לדעתי, בהתחשב ביעד הטיסה, במשך הטיול, במשך היום ובמזג האויר, פליטויצה לא שווה את המאמץ החריג הזה.
                • HANNYABR

מוינה לבלד
                  תודה רבה , אכן החלטתי להוריד את פלטויצה , נשאיר את זה לטיול אחר , הרעיון לראות הרבה ולא לצאת לטירונות , בנתיים יש לי שאלה נוספת יש בgoogle map כמה קוסטנביצה , איזה מהם היא העיירה עם המפלים בין הבתים ? זאת שרחוקה ממערת סקוציאן 16 ק"מ ? אם כך יש לי 2 אפשרויות , אנא עזרו לי לבחור

לצאת בבוקר מבלד לפוסטוינה ומשם לפורטורז ופיראן לישון שם ובבוקר לצאת לסקוציאן ולקוסטנביצה
                  או לחזור בלילה הקודם ללובליאנה ולצאת משם לסקוציאן ולקוסטנביצה ?
                  הדרך מפורטורז ללובליאנה חזרה אפשרית בחושך בערב או שזה מסוכן ? אני מבינה שזה 122 ק"מ השאלה אם לא כדאי לישון בפורטורוז ובבוקר לעשות את הדרך הזאת
                  תודה
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון