נעלי הרים
-
בוקר טוב לכולם,
שאלה לי לטיילים הרגליים: ראיתי מחירים של נעלי הרים, והזדעזעתי!!
הבעיה - תמי אומרת ע"ס ניסיון שבשביל לטייל בשבילים בשוויץ צריך אותן.
מה עושים?? יש הצעות לפיתרון??
תודה,
אורנה -
נעלי הריםאורנה, לא התכוונתי לנעלים של טפסנים מקצועיים. לא חייבים נעליים גבוהות, או נעלים שמתאימות לטיפוסים בהימליה, אבל כן כדאי לדעתי לשים לב שהסוליה לא חלקה ולכן מחליקה אלא שיש אחיזת קרקע טובה, ושהנעלים לא מחדירות מים. יש גם נעלי התעמלות כאלה. ושוב, הכל תלוי בתכניות שלכם וברצינות המסלולים שאתם מתכננים.
אגב אנחנו נאלצנו לקנות נעליים בגלל האיחור בהגעת מזוודה, ועשינו את זה ב visp, היכן שאתם מתכוונים ממילא לעצור. היו כמה חנויות נעליים וספורט במרכז למיטב זכרוני. אבל אם היחס בין היורו לפרנק ישאר, אז עדיף לקנות בצרפת. כך או כך, יש לקוות שהפרנק ירד...
-
נעלי הריםאגב, אם אתם נוהגים לגלוש, אז גם נעלים שיש לכם לאחרי הסקי יכולות להתאים להליכות כמובן. -
נעלי הריםעבור מבוגרים, לדעתי זו השקעה טובה. בהנחה שזה לא חד פעמי.
בניגוד להרגלי, ממליצה על למטייל
כמובן למטייל עודפים!
לא חייבים את הפירמה הכי יקרה, אבל מומלץ שתהיה סולית ויבראם. לפחות זה מה שהמליצו בעבר, אולי היום יש המלצות יותר מעודכנות.
לי יש נעליים שקניתי לניו זילנד שהם גם נגד מים (במידה מוגבלת), נדמה לי - אני קצת בבלאק אאוט - אבל נדמה לי שזה נקרא גורטקס. הנעליים האלה מבאסות בארץ, חמות מדי. אז אחכ קניתי נעליים טובות אבל שהגפה שלהן אוורירית יותר, והן גם היו הרבה יותר זולות (בעודפים, נדמה לי כ-400 שח), ואני מטיילת איתן גם בארץ וגם בטיולי קיץ באירופה. סביר שזה יספיק לכם גם.
הבעיה מבחינתי זה הילדים, כי פה זה השקעה לשנה אחת, ופה גם אני מתלבטת מה עושים.
חוצמזה, נראה לי כדאי לשאול גם בפורום ציוד, אבל להדגיש להם את הצרכים שלכם כמובן, שהם לא כשל תרמילאים שיוצאים לטרקים.
-
נעלי הריםלפני שנה וחצי, לקראת הנסיעה ליוון, קניתי נעלי טיולים לעצמי, בפעם הראשונה בחיי. גם לי זכורים המושגים "ויבראם" (לסוליה) ו"גורטקס" (כנגד מים), ואולי גם אני לא מעודכנת. מצאתי מבצע אדיר ושילמתי 350 ש"ח בלבד. הנעליים מכוערות. אולי החנות רצתה להיפטר מהן. אולי הן גם לא הטובות ביותר שיש, אבל הן טובות דיין ומשדרגות לי את חווית הטיולים (גם המעטים שאני עושה בארץ).
למסלולים שעשינו בשוויץ לפני שנתיים, כאלה שבהם הולכים מתחנת רכבל לאחרת, לא היה ממש צורך לדעתי. נעלי ספורט טובות מספקות לצורך הזה, ושוב - מובן שכיף לטייל איתן.
השנה לקחתי אותן לטיול איטליה-שוויץ, כי ידעתי שיעזרו לי גם במעט הטיולים הרגליים שנעשה ובעיקר בחוויית השלג של המונבלאן. על השלג כמעט לא דרכנו בסופו של דבר וקשה לי לחוות דעה בנושא. ביוון טיילנו בגשם ולא נרטבתי בקצה הציפורן. בטיול האחרון הן עזרו לי מאוד במסלול אחד שבו הלכנו בשביל לא מסומן (דווקא בשוויץ. אם את זוכרת את חווית הטיול במעבר סן ברנרד - שם זה היה), אבל זו חוויה די יוצאת דופן ובשביל מסלול אחד כזה אין הכרח לקנות נעליים.
לבת שלי - אני לא קונה, והיא גם לא היתה מסכימה ללכת בכאלה מכוערות. אם לנסות לסכם את הנושא: אני מסכימה עם ענת שלאנשים מבוגרים מאוד מוצלח להחזיק נעליים כאלה בבית, גם בשביל הטיולים בארץ. וכשנוסעים לשוויץ - זו הזדמנות. הרבה פעמים אנחנו קונים משהו לקראת טיול (מצלמה, תיק, שכמייה או אפילו מטרייה) ומשדרגים בכך את הציוד שלנו באופן כללי. מבחינתי העיקר הוא שהן מחזיקות מצוין את הרגליים, יותר מנעלי ספורט, ומונעות כאבים למינהם. -
נעלי הריםתודה לשלושתכן, מניחה שהבעיה העיקרית היא באמת עם הילדים. בעלי מן הסתם לא ירצה ממילא לעצמו... ולהשקיע סכומים כאלה לנעליים לשבוע בשביל הילדים זו בעיה (כאמור, אנחנו מטיילים הרבה גם בארץ, אבל נעלי התעמלות זה בסדר גמור). אצטרך לחשוב על פתרון.
אורנה -
נעלי הריםלפני שהיו לי נעלי הרים טיילתי גם בשוויץ עם נעלי התעמלות. זה לא נורא.
לדעתי היתרון הכי גדול של נעלי הרים טובות זה שהן מחזיקות מצוין את הרגלים ופחות מחליקות בזכות הסוליה. הילדים גם ככה גמישים יותר והחזקה טובה של הרגל נשמעת לי פחות קריטית, והסיכון שישברו איזה רגל מההחלקה הוא נמוך יותר מאשר אצלנו..
נשאר היתרון של העמידות למים (פחות אם זה לא גורטקס אבל עדיין יותר עמיד) אבל תקחו בתיק גרביים להחלפה למקרה שהרגליים תטבענה קצת בשלג, ותקוו שלא יתפוס אתכם מבול באמצע טיול. בניו זילנד את יכולה לצאת לטיול של 3-4 שעות עם שמיים תכולים ושמש יפה ובאמצע לתפוס מבול היסטרי (שגם נעלי הגורטקס לא עזרו לי בכלל. הייתי מעלה תמונה אם לא הייתי בחולצת טריקו לבנה באירוע ההוא
). בשוויץ אני חושבת שזה פחות קורה.
בקיצור, תפנקי את עצמך, ויש לך זמן לחפש דיל טוב, ושהאחרים כבר יסתדרו! -
נעלי הריםויבראם וגורטקס הן טכנולוגיות (סוליה ואטימות למים), אבל לא חייבים אותן ספציפית.
המלצה שלי לקנות נעליים בחו"ל, בכל חנויות הספורט הגדולות יש מחלקה של זוגות בודדים וגם תמיד יש מבצעים.
השנה קנינו ברשת אינטר-ספורט (פזורה בכל אירופה) בצרפת, נעלי הליכה גבוהות לילדים ב-17 אירו לזוג (McKinley).
בשנה שעברה, קניתי נעלי הליכה אטומות למים ב-40 אירו באוסטריה (Seven Summits), גם באינטר-ספורט.
אז נכון שזה לא קולומביה או סלומון אבל הנעליים נוחות, אטומות למים ונותנות אחלה יחס של עלות/תועלת.
קצת חפירה אבל לדעתי כדאי לחכות לחו"ל,
אלון. -
נעלי הריםענת ואלון,
תודה רבה!
אורנה -
מזוודת 4 גלגלים איכותיתבהמשך לנעליים,מחפש מזוודות 4 גלגלים רכות וקלות- איכותיות במיוחד-אין הגבלת מחיר ! מיועדות לטיולי הרכבות שלנו בשנה הבאה
מישהו יכול להמליץ ?(תנו דגם,לא חנות-כדי שלא נסתבך!
)
תודה!
חגי -
מזוודת 4 גלגלים איכותיתחגי,
אתה באמת נוסע לטיול רכבות, או שיש כאן מסר סמוי-גלוי?
אורנה -
מזוודת 4 גלגלים איכותיתאורנה-אין שום מסר..
נסענו כזוג לפני שנה לשני טיולים רכבות -במאי לאוסטריה ,בספטמבר לשוייץ (קצת איטליה) -מסע בברנינה אקספרס.
במאי הקרוב-טירול,בווריה,נגיעה בדולומיטים.בקיץ-מג'נבה-לסטרזה.
רוצים לרכוש את המזוודות הכי טובות בעולם (קבלתי אישור מהבנקאית לתקציב בלתי מוגבל..) כי משקל המזוודות והשינוע שלהם ברכבת-הוא אבן הנגף העיקרית של מסע שכזה.
אז יש לך המלצה ?
חגי -
מזוודת 4 גלגלים איכותיתחגי,
זה לא אתה שהזהרת אותי לא מזמן מטיול רכבות??
ולגבי הבנקאית שלך - איפה משיגים כזו?
וברצינות, אמנם המזוודות שלנו לא רעות ואפילו יחסית קלות, אני חושבת, אבל אין לי מושג מה הדגם. נראה לי שבכל חנות תיקים ומזוודות טובה (...) אפשר למצוא.
אורנה -
מזוודת 4 גלגלים איכותיתהי אורנה,
לגבי טיולי רכבות-אנחנו אוהבים מאוד כזוג ...עם ילדים-מעדיפים לנסוע ברכב-אולי לזה התכוונת...
והבנקאית-צריך להתחתן איתה
-
מזוודת 4 גלגלים איכותית, ובעניין מקלות הליכה...או קיי, היה מישהו שהזהיר אותי שלוח הזמנים לחוץ וכו' והיה נדמה לי שזה אתה.
התכנון שלי הוא רכבת מברן לצרמט, והוא דווקא כן כולל ילדים... מקווה שזו תהיה חוויה חיובית.
ועוד משהו לטובת הקהל הדומם: בחפירותיי ראיתי שמקלות הליכה (אף פעם לא השתמשתי, אבל מצד שני - אף פעם לא צעדתי בשבילים הרריים באירופה, ואומרים שזה עוזר) אפשר לשכור, לפחות בצרמט, על בסיס יומי.
גם ציוד סקי כמובן (כולל לבוש, כולל לילדים).
נעלי הרים - לא ראיתי...
(מעניין אם אפילו בשוויץ יותר זול מפה...)
אורנה -
מזוודת 4 גלגלים איכותית, ובעניין מקלות הליכה...באמת לא הייתי שוכרת נעלי הליכה, כי הרגל צריכה להתרגל אליהם. לא קל מיד בהתחלה, בטח אם את לא רגילה ללכת עם נעל במשקל כזה.
כשאת קונה חדשה, קריטי שתלכי איתה קצת בארץ (ביום יום, לא בטיול) כמה ימים, גם כדי להתרגל וגם כדי "לשבור" אותה, שתהיה פחות קשה. -
מזוודת 4 גלגלים איכותית, ובעניין מקלות הליכה...ענת,
תודה על העצה הטובה. האמת, אני בספק אם אקנה גם לעצמי. אמנם אני חובבת מושבעת של נעליים
, אבל נראה לי מוגזם להשקיע סכום כזה רק כי החלטתי לטייל כמה ימים בהרים...
אורנה -
בחזרה לענייני הנעלייםאורנה,
יכולה להצטרף לקודמי וקודמותיי. שנים התבלטתי אם לרכוש/להשקיע בנעלי הליכה , ותמיד קינאתי במקומיים (הגרמניים, השווצרים, האוסטרים, ואפילו בארה"ב), ההולכים המקוצועיים, שמתוקתקים להמדרין בציוד כהלכה. ו...החלטתי לפני כשנתיים לרכוש לעצמי נעלי הליכה, הגבלתי לעצמי את סכום הרכישה (300 ש"ח), ואכן מצאתי אחלה נעליים ומכוערות לתפארת. והם תמיד נדחפים למזוודה, ותפוסים נפח נכבד, ותמיד את מתלבטת אם לקחת אותם איתי (בנוסף!! לנעלי הספורט), והם תמיד משרתים אותי נאמנה.
ולאחרונה חזרתי משוויץ, ובימים היפים נעלתי את נעלי הספורט והיה ליכיף, ובימים בהם מזג האויר כלל גשם, השתמשתי בהם (אפילו בהליכה עירונית רבת שעות).
לדעתי, הם לא מחליפים את נעלי הספורט, כי הם עדיין יותר מגושמות, אך לתנאי גשם (שלג!) וטיול שלא על שביל מסודר - הם אחלה.
אז צריך פעם אחת להחליט לצלול ל"השקעה"...ולהנות ממנה בשנים הקרובות. וזו גם סיבה טובה תמיד לנסוע לטייל
, הרי יש נעליים, לא ? -
בחזרה לענייני הנעלייםכמה תובנות טריות:
קניתי בארה"ב נעלי התעמלות חדשות של חברה ידועה, וקיבלתי הרצאה מהמוכר. מסתבר שהם מודעים לשימוש בנעליים שמיועדות להליכה עירונית גם בשבילים ולכן מייצרים סוגים עם סוליה שפחות מחליקה על עלים יבשים שנרטבים בגשם (הוא אמר שזה מאוד מסוכן...) - החריצים בסוליה יותר עמוקים. אני יודעת שגם מחירי נעלי ההתעמלות בארץ מרקיעי שחקים, אבל כמו ענת אני חושבת שצריך ללכת עם נעליים כברת דרך לפני שהן משמשות להליכה בטיול.
בעניין נעלי הליכה: נכון שיש המלצה גורפת שהן חשובות להליכה ארוכה ומחזיקות את הרגת וכו', אבל צריך שכל המלצה תתאים לנו אישית. אני למשל מתעייפת יותר עם נעליים שמגיעות עד הקרסול, הרגליים כואבות יותר. צריכה שהמדרס בפנים יהיה רך ועדיף שהנעל "תנשום" אחרת מתפתחות יבלות. בקיצור, נעלי התעמלות עדיפות לי.
ותגלית הטיול האחרון: מקלות הליכה. הזמנתי מקלות הליכה דרך הנקודות של למטייל, סחבתי אותן כל הדרך לארה"ב, והן התגלו כסיוע מצויין! הרבה יותר קל לטפס (לא ממש טיפוס, אתם יודעים, כזה מסודר של תיירים) איתם ועוד יותר קל לרדת, וכיוון שכל המטיילים מסביב הולכים איתם אז גם לא הרגשנו יוצאי דופן... שווה השקעה בעיניי!
מזוודות - אני מעדיפה לא להשקיע בהן הרבה. לא קונה את הזולות ביותר, אבל גם לא יקרות. מהסיבה הפשוטה שנוהגים בהן באגרסיביות רבה בשדות התעופה - זורקים אותן, מפילים אותן ועוד כל מיני שעדיף שלא נדע. כך שהבלאי שלהן מהיר וגדול, ובמחירים הסבירים פחות כואב הלב להתחדש בהן כמה שיותר. עצה שימושית - תבחר את הכי צבעוניות, בצבעים הכי משוגעים - כי לכולם לכולם יש עכשיו מזוודות אדומות וקשה לזהות אותן על המסוע בשדה התעופה....
רבקה -
בחזרה לענייני הנעלייםגליה,
תודה. אם העניין העיקרי בנעלי הרים הוא האטימות למים, נראה לי שיש יסוד לקוות שבצרמאט זה פחות קריטי - מזג האויר שם, כך הבנתי, הוא שמשי יחסית. ובכל מקרה - לימים גשומים מקווה שאמצא רעיונות אחרים בעיירה (ראיתי באתר שלהם שלא חסר...). נעלי ספורט טובות יש לי (מבקרת די הרבה בחדר כושר
, וגם צועדת איתם בשבילים פה ושם...
, והן די בסדר
)
רבקה,
תודה. מקלות הליכה זה פחות בעייתי כי גיליתי שאפשר לשכור... (צריך שניים או מספיק אחד? שוב, לא מדובר בטיפוס הרים מקצועי... סתם שיהיה יותר נוח בירידות, בייחוד בלי נעלי הרים
)
אורנה