ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יעד לירח דבש - מדגסקר ?

פורום אפריקה
    6
    17
    7479
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שגיא
      שגיא נערך לאחרונה על ידי

אישתי ואני מחפשים יעד לירח דבש
      זמן : 3-4 שבועות
      עד כה היינו בהרבה מקומות בעולם (יחד, וכל אחד וטיוליו לבד) דר' אמריקה, מרכז אמריקה, ארה"ב, דר' מז' אסיה, אוסטרליה ניו זילנד, הפילפינים, יעדים באירופה ועוד ...
      אנו מחפשים יעד שישלב טבע, נופים, חיות וחופים אקזוטיים לקינוח.
      עלה הרעיון לנסוע למדגסקר ולקנח באיי קומורוס השכנים
      האם מומלץ ?
      מה העלויות ?
      האם הזמן שמוקצב יספיק ?
      האם נוח לטייל שם ?
      אשמח להמלצות וחוות דעת
      אופציה אחרת שעלה היא סרי לנקה והמלדיביים .. אבל זה כבר לפורום אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שגיא
        שגיא נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
        עזרה ? מישהו ?
        • arthur dent
          arthur dent נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
          הי,

אמנם יש במדגסקר הדברים שאתה מחפש (טבע חיות נופים וחופים) אך לא הייתי רואה בה יעד קלאסי לירח דבש. זהו טיול קשה יחסית, גם אם אתם מורגלים לסוג טיולים כזה ממקומות אחרים בעולם. בירח דבש הייתי מחפש משהו קצת יותר מפנק...

• eugeng
            eugeng נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
            קודם כל לגבי מדגסקר, ראה הלינק מהנסיעה שלי

"חזרה ממדגסקר".
            לחץ על הלינק הבא כדי לקרוא:
            http://forum.lametayel.co.il/forum_rview/th-1137244/rid-4275 2"> http://forum.lametayel.co.il/forum_rview/th-1137244/rid-4275 2

ההבדל בין מדגסקר לסרי לנקה הוא בצורת הטיול. סרי לנקה יותר זולה, יותר קטנה, יותר צפופה. זה דומה לדרום הודו.
            מדגסקר הטיול יותר קשה, לוקח יותר זמן, יש שמורות טבע יותר יפות מסרי לנקה, יש למורים ואוכלוסיה שהיא שילוב בין אפריקה לדרום מזרח אסיה.
            תוכל להתרשם:
            מדגסקר, לפי הכתובת: http://www.eugenwonders.com/Madagascar.htm
            סרי לנקה לפי הכתובת: http://www.eugenwonders.com/Sri%20Lanka.htm
            הזמן שציינתה יותר מתאים למדגסקר, כי בסרי לנקה הטיול הרגיל הוא כשבועיים. התוספת של מלדיבים כמעט מכפיל את מחיר הטיול. אם רוצים נופש יש במדגסקר האי נוסי באי שהיא יותר זול ומצוין.

• עידו
              עידו נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
              וכמובן שאם מדובר בפעם הראשונה ביבשת, אפשר לבקר גם בטנזניה/קניה (לשלב ספארי עם טיפוס להר קניה, לדוגמא) ולקנח בחופי איי זנזיבר או איי פמבה.
              • שגיא
                שגיא נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                אמנם המונח "ירח דבש" מתקשר למשהו מפנק כמו שנטען כאן , אבל בשבילנו לא בהכרח, הכיוון הוא פשוט טיול שנהנה בו.
                בכל אופן, בשני המקומות הכיוון הוא לקנח במקום מפנק (אם במאלדיביים או באיי קומורו ליד מדגסקר)
                לפי מה שהבנתי הטיולים הן במדגסקר והן בסרי לנקה מומלצים לעשות עם נהג צמוד . אם כך מה יותר קשה בטיול במדגסקר מאשר סרי לנקה ?
                • littlerunaway
                  littlerunaway נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                  עם הזמן שיש לכם ואם אתם לא מפונקים, ממש לא חייבים נהג צמוד בסרי לנקה. דווקא הייתי ממליצה להשתמש בתחבורה ציבורית. היא זולה ותביא אותכם כמעט לכל מקום בגרושים.
                  • eugeng

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                    אם רוצים להשוואת ביו המקומות אז כך:
                    1. הטיול הנוח ביותר הוא אם נהג צמוד בשתי המקומות. אפשר לטייל גם בתחבורה ציבורית, בסרי לנקה יותר פשוט, במדגסקר יותר צפוף המרחקים גדולים יותר ולוקח הרבה זמן. אם נהג צמוד אין הבדל בין 2 המקומות.
                    2. אם רוצים נופש, במגדסקר יש נוסי ביי שהוא אי בצפון והוא מקום הנופש היפה ביותר שהייתי בו, יותר יפה מסיישל. לכן לא צריך לטוס לאיי קומורו. כמובן שיש את מלדיבים, אך ךא הייתי שם אז לא יכול להשוואת.
                    3. בסרי לנקה עושים טיול מעגלי, כי האי הוא שליש ממדגסקר ואם אוכלוסיה דומה. במדגסקר הטיול הוא שילוב של נסיעה וטיות פנים, כי מעשית קיים רק כביש אחד נורמלי ועוד כביש אחר בצפון וקו רכבת אחד. ביתר המקומות הכבישים בעייתים, לכן לוקח הרבה זמן להגיע ממקום למקום.
                    לסיכום: אם לוקחים רכב עם נהג, בשתי המקומות זה נוח, פשוט ושירותי התיירות טובים מאוד. לפי דעתי הסוביקטיבית מדגסקר יותר מענינית מסרי לנקה, אך כל אחד עם הטעם שלו. בכל מקרה מומלץ בחום להגיע לשתי המקומות.
                    • המקומות היפים ביותר מדגסקר
                    • R e e F
                      R e e F נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                      אם כקינוח תבחרו במלדיביים, דבר שאני באופן אישי מאוד ממליץ לכם, במיוחד כפינאלה לירח דבש, מסרי לנקה יהיה פשוט ומהיר יותר להגיע.

כפי שנאמר, לא חייבים נהג צמוד בסרי לנקה, ובודאי אם אתם מדברים על תקופה של 3-4 שבועות.
                      • האיים המלדיביים
                      • שגיא
                        שגיא נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                        לא נראה לי שהבנת - אין לי שום כוונה לטוס ממדגסקר למאלדיביים - אליהם אגיע רק אם אבחר באפשרות של טיול בסרי לנקה.

לגבי הנהג \ תחבורה ציבורית - אני יוצא מנקודת הנחה שלטייל עם נהג זו אופציה לא יקרה בצורה משמעותית אך הרבה יותר נוחה וחוסכת זמן מיותר , לא כך ?
                        • R e e F

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                          אכן, הרבה יותר הגיוני להגיע למלדיביים מסרי לנקה... Nod

לגבי נהג צמוד - 30-40$ ליום (בסרי לנקה) , אנחנו בחרנו באופציה הזו, אמנם מייקר מעט אך חוסך המון זמן ואתם תגיעו במהרה ממקום למקום מבלי להתברבר.

רצוי לסגור נהג דרך סוכנות מקומית שאתם כדאי לסגור כבר לינה וכניסות לאתרים, בסרי לנקה כמעט כל מקדש, פארק, או אתר עולים כסף. דרך סוכן מקומי יוצא זול יותר כי יש מחיר לתיירים ומחיר למקומיים. אותו הדבר לגבי בתי מלון. זה קשור במיסוי על התיירות.

מסרי לנקה, המשכנו למלדיביים... שבוע של גן עדן מפנק!
                          ma01.jpg ma02.jpg
                          ma01.jpg(גודל:10.42KB)ma02.jpg(גודל:10.67KB)

ma01.jpgma02.jpg
                          • eugeng

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                            בשתי המקומות מדגסקר וסרי לנקה הרבה יותר נוח ויחסית לא מיקר את הטיול בהרבה אם לוקחים רכב עם נהג צמוד. בסרי למנקה בגלל שהמדינה קטנה וצפופה יותר התחבורה הציבורית מפותחת יותר ונוחה יותר.
                            אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, תקחו רכב אם נהג במקומות הללו.
                            • שגיא
                              שגיא נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                              reef2003, האם סגרת נהג ומקומות לינה דרך סוכנות מקומית - הכל מבעוד מועד מהארץ ? או רק עם הגיעך סגרת את זה ?
                              יש לך קישורים של סוכנויות מומלצות כאלה ?
                              ובאותו נושא - שאלת קיטבג קטנה: כשמטיילים עם נהג ומגיעים בסופו של יום למלון, איפה הוא לן ?
                              • שגיא
                                שגיא נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                                eugeng , האם במדגסקר ניתן למצוא מקומות לינה בכל הרמות ?
                                האם איכותם זהה לאלו שבסרי לנקה ?
                                אגב , קראתי קצת לעומק על איי קומורו וכנראה שהם ירדו מהפרק מכיוון שמדובר באיים מוסלמים שאלכוהול ונשים לבושות בבגדי ים אינו מקובל שם..
                                לאור זאת אם אכן מדגסקר ייבחר כיעד , החופים שלו יהיו אזור המנוחה והנופש - האם בהם איזורי הלינה איכותיים ומפנקים ?
                                • R e e F

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                                  שלום שגיא,

סגרתי נהג דרך סוכנות מקומית שאתה למעשה סגרתי הכל בחלופות מיילים מהארץ.
                                  את ההמלצה על הסוכנות קיבלתי כאן באתר וראיתי כמה ממליצים והיום גם אני ועוד כמה מחבריי הפכנו להיות הממליצים על הסוכנות הזו.
                                  אני ביקשתי הצעת מחיר כוללת לנהג/מדריך + רכב ואן ממוזג, כניסות לכל האתרים , לינה על בסיס חצי פנסיון. ביקשתי ממנו שישלח לי מחיר הכל כולל הכל מבלי להיכנס כמה עולה כל דבר. בדקתי והשוויתי מקומות לינה שהוא הציע לי, כמובן כניסות לאתרים והערכה שנהג עם רכב זה 40$ ליום.
                                  איך שלא הפכתי את זה המחירים שהוא נתן היו זולים יותר.
                                  זול לפעמים חשוד, לא במקרה של FLYWING TOURS . הם עמדו בכל היעדים שסגרנו ומעבר לזה. עשו הכל כדי לגרום לנו תחושת סיפוק והנאה, לא התחשבנו איתנו על קטנות כמו מים מינרלים, עצירות לתה ופירות, טיפים לנותני שירות והוסיפו לנו כמה אתרים שלא היו בתכנון ולא ביקשו לו רופי אחד נוסף.

ולשאלת הקיטבג..
                                  אם אתה סוגר אתם לינה בבתי מלון או גסט האוסים, הם לנים בד"כ בחדר נהגים שמיועד לכך.
                                  לגבי ארוחות, בד"כ לוקחים אותך למסעדות שהן יקרות יחסית ואז הם מקבלים בפינת נהגים גם כן ארוחה. אני פתרתי את הבעיה בקלות... ביקשתי לא לקחת אותנו אותן מסעדות תיירים בהן ארוחה זוגית עולה משהו כמו 1200 רופי לזוג, ארוחת מזנון כוללת הכל! (גם אוכל מערבי וגם מקומי) פשוט ביקשתי מהנהג לקחת אותנו למסעדה שבה הוא היה אוכל אם לא היינו אתו וכך אכלנו במסעדה מקומית נקייה, אוכל מקומי טעים והייתי משלם את החשבון ל- 4 אנשים כ- 800 רופי.

למנהל הסוכנות קוראים אישרה, הוא אדיב, מיומן ומקצוען.
                                  אני ועוד כמה חברי פורום ממליצים עליו בחום.

מצרף לך קישורים והמלצות רלוונטיות.

מצטער שבאזור אפריקה - גלשנו לאסיה... Razz
                                  • סרי לנקה
                                  • flywingtours
                                  • דף פסייבוק
                                  • שגיא
                                    שגיא נערך לאחרונה על ידי

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                                    eugeng , האם במדגסקר ניתן למצוא מקומות לינה בכל הרמות ?
                                    האם איכותם זהה לאלו שבסרי לנקה ?
                                    אגב , קראתי קצת לעומק על איי קומורו וכנראה שהם ירדו מהפרק מכיוון שמדובר באיים מוסלמים שאלכוהול ונשים לבושות בבגדי ים אינו מקובל שם..
                                    לאור זאת אם אכן מדגסקר ייבחר כיעד , החופים שלו יהיו אזור המנוחה והנופש - האם בהם איזורי הלינה איכותיים ומפנקים ?
                                    • eugeng

יעד לירח דבש - מדגסקר ?
                                      במדגסקר יש מלונות בכל הרמות
                                      אנחנו הינו ברמה גבוה ומבחינה זאת היו לנו המלונות הטובים ביותר בהם התאכסנו עד היום וגם האוכל הטוב ביותר וכל זאת במחיר זול מאוד, כ- 80 אירו חצי פנסיון כולל אירוח הנהג למלון שווא ערך לחמישה כוכבים. הינו גם במלון יותר פשוט והוא היה בסדר גמור. יש גם מלונות זולים בכל מקום. מה שמייקר את את הטיול היא רק הטיסה שהיא היקרה ביותר מכמעט כל מקום אחר מתל אביב לטנא. כך שבסופו של דבר זה מתאזן. אני מקווה שאתיופיאן יתחיל לטוס לשם ואז תהיה הצפה של תיירים.
                                      לגבי נופש בנוסי באיי במדגסקר לפי דעתי זה מקום הנופש הטוב ביותר בו אני הייתי, יותר טוב בהשוואה לאיי סיישל הסמוכים, חופי גואה, חופי סיני או חופי תאילנד. בסרי לנקה אין חופים טובים לנופש כי הים סוער יחסית. במלדיבים לא הייתי, אך כנראה שהחופים שם טובים מאוד.
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון