ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה לנעליים (וחשש קל)

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    6
    13
    5645
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • syaels
      syaels נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!
      עוד 3 חודשים אני טסה לניו זילנד, ואני מחפשת נעליים לקנות.
      אני מוכנה להשקיע בנעליים בגלל שזה ממש חשוב לי, יש לי בעיות ברכיים ופלטפוס רציני (כמובן שאוסיף מדרסים)
      השאלה היא לטיול כזה, שסביר להניח שמתוכו אני אעשה בערך 2-3 טרקים רציניים, וכל השאר טיולים יומיים
      עד כמה באמת צריך להשקיע בנעליים?

למשל בדגם שרציתי, שגם במבצע ועולה 340 שח אלו הפרטים:

נעל טיולים מודרנית, בגובה 3/4, אטומה למים ונושמת, קלת משקל במיוחד, מספקת נוחות עם תמיכה לכף הרגל
      אידיאלית לטיולים, והליכה בשטח עם משקל קל-בינוני על הגב, בתנאי מזג אויר קרים או רטובים
      חיזוק מגן בקדמת הנעל
      • ממברנה בטכנולוגיית Omni-Tech מספקת אטימות למים ורוח עם יכולת הנשימה והרחקת לחות, הטובה ביותר מבין כל החומרים המקבילים, אידיאלי לכל רמת פעילות בתנאי רטיבות וקור
      • מדרס Contour Comfort 2D (קישור להסבר) מדרס ארגונומי דו שכבתי מ-EVA, מספק תמיכה משופרת, בלימת זעזועים מצוינת, מוסיף נוחות יוצאת דופן, יכולת נשימה ואוורור, ניתן להחלפה
      • סוליה Omni-Grip Hike - אחיזת קרקע בתנועה קדימה, על גבי חול וקרקע חופשית
      זיזים הקפיים קשיחים להקניית יציבות תחת משקל
      אינה משאירה סימני החלקה בקרקע החלקה בקרקע
      • Techlite (קישור להסבר) בולם זעזועים, להקניית שיכוך זעזועים מצוין, מוצר ירוק המונע פגיעה בסביבה
      • הקשחה חיצונית בסוליה. למניעת נקעים והוספת יציבות
      • Gusseted tongue - לשון הנעל מחוברת בבד לגפה, למניעת חדירת לכלוך ומים

נשמע מבטיח, השאלה היא אם זה מספיק או שיש דברים אחרים שאני צריכה לשים עליהם את הדגש?

תודה לכל העונים והעוזרים!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מתא
        מתא נערך לאחרונה על ידי

המלצה לנעליים (וחשש קל)
        ומה עם שם החברה והדגם?
        • amir_sapir
          amir_sapir נערך לאחרונה על ידי

המלצה לנעליים (וחשש קל)
          מהמפרט הזה נראה שזאת נעל של קולומביה, נכון?

בלי לדעת על איזה דגם מדובר, ובלי להכנס לכל הפרטים הטכניים, אני הייתי אומר, שאם נעל טובה זה משהו שחשוב לך, במיוחד עם הבעיות שציינת, יהיה חכם מאוד להשקיע קצת יותר בנעל טובה הרבה יותר.
          • syaels

המלצה לנעליים (וחשש קל)
            אז מה זה אומר להשקיע יותר?
            להשקיע יותר כסף אין לי בעיה אבל האם זה בהכרח מדד לאיכות?
            מה לחפש בדיוק?

אני לא נעולה על הנעל הזו או על חברה מסויימת, פשוט אני לא יודעת מה לחפש בדיוק וכשאני נכנסת לחנויות טיולים כל מוכר אומר לי משהו אחר (לפעמים באותה החנות גם) ואני מרגישה בעיקר שפשוט דוחפים לי מלא ציוד יקר שאני לא באמת צריכה.

בכל זאת.. הנעל הזו תשמש אותי לטיול הזה בלבד וסביר להניח שלאחר מכן תשב בארון.

אני רק יודעת שחשוב לי שהיא תהיה אטומה למים ככל שניתן, שתהיה נוחה וטובה ככל האפשר. אז על מה לשים דגש?
            • kritzy
              kritzy נערך לאחרונה על ידי

המלצה לנעליים (וחשש קל)
              הייי, לפי מה שכתבת אני מבין שאת הולכת בעיקר לטיולים קלים וכמה טרקים ספציפים, 2-3 יכול להיות שעלייך לבחון אולי לא לקנות נעל הליכה גבוהה ולפי הסוג של הטרקים הגדולים אולי לבחון לקנות נעל הליכה לא גבוהה, זאת אומרת אם הטרקים הגדולים שלך לא אמורים להיות טיפוסי הרים מטורפים או הליכה בשלג אלא נטו צעידה בשביל אולי שווה לבחון זאת, מה שחשוב בקניית נעל טיולים טובה ומוצלחת היא לשים לב לשני דברים:
              1. סוליה: לא יעזור כמה לוקשים ימכרו לך בחוץ סוליייה שהיא לא Vibram יא סוליה לא מוצלחת, זה הסוליה שכל חברות הנעליים הטוות ביותר משתמשות בה ואין פה עוררין בכלל, יש חברות שמכינות סוליות משלהן columbia למשל, חשוב מאוד שתשימי לי לזה נעל בלי ויברם לא קונים,
              דבר שני GORE-TEX: גורטקס זוהי השיטה הכי טובה שיש כיום בנעליים למניעת רטיבות ונדיפותה במהירות האפשרית, גם כאן נעל בלי זה, אין על מה לדבר לאחר שסיננתי לך את הנעליים אפשר לדבר על כל השטויות שרשומת בהודעה 3D והOMNI לא יודע מה זה אומר אבל סבבה,
              מבחינת הבעיה הבריאותית, תיזהרי, אני לא יודע מה המדד של הבעיה שלך אבל אולי שווה לקנות מדרסים בולמי זעזועים או אנטומים לנעל, זה כבר תתיעצי עם רופא משפחה, את גם ככה הולכת לקופה בשביל חיסונים אז על הדרך

כמה חברות נעליים טובות שיוכלו להיות טובות לך( כל החברות משתמשות בויברם ובגורטקס כברירת מחדל אבל לוודא עם כל דגם שאת בודקת:
              SCARPA: נעלים טובות שהדגש שלהם על נוחות (מאוד רכות יחסית לנעל הליכה)
              VASQE: חברה טובה ומובילה
              GASPO: דגם שיכול להיות לך טובה הוא דגם הSAND או הTREK LUX)WINDTEX( לי יש את הטרק לוקס, אחלה נעליים
              TREZZTA
              אלו כמה חברות, אם את צריכה עוד עזרה, תחזירי תשובה או פני אליי במייל

יום מעולה!
              • cedric
                cedric נערך לאחרונה על ידי

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                טוב, אז אחרי שהציעו לך כמעט את כל החברות שקיימות בשוק ושכחו את "אסולו", "גרי ספורט" ו"גרמונט" (ובטח עוד כמה על הדרך), נראה לישאת הכיוון והרצון שלך את יודעת.
                לגבי ה-VIBRAM, לא מסכים לגמרי עם מה שנכתב, אבל זה מדד ראשוני וקל לזיהוי, אבל ברב המקרים הנעל תהיה מעט קשיחה, ולפי התיאור שלך, את מעדיפה נעל רכה וקלה יחסית, וכמו שציינת היא כנראה לא תשמש אותך אחרי הטיול ואין לך תכנון לצאת לכיבוש פסגות בטיול.
                המלצה שלי, השווי בים 2 עד 3 זוגות שונים, רכות יחסית, גבוהה או 3/4, אטומה למים, לא חייבת GTX כי זה יקפיץ את המחיר ולא בטוח שאת צריכה להשקיע הרבה.
                החשוב מכל, מה שנוח, המחיר הוא לא מדד לנוחות, אולי לטיב ואיכות אבל לא לנוחות. יש נעליים מעולות גם בחנויות הרגילות של למטייל, אבל מכיוון שהתקציב שלך לא גבוה או יותר נכון כוונת השימוש שלך היא עדינה יחסית, נסי את הנעליים בחנויות העודפים, והכי חשוב - מה שנוח זה מה שמתאים!
                • syaels

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                  קודם כל תודה רבה לשניכם, זה ממש עוזר Razz

הטרקים שאני עומדת לעשות הם המילפורד, הרוטברן והקפלר (אם אתם מכירים) מדובר בטרקים שבעיקר מטפסים הרבה ולגובה, ואורכים בין 3-4 ימים כל אחד.
                  כמו כן המזג אוויר בניו זילנד משוגע ואני צריכה לצפות להרבה גשם ובוץ במקומות מסויימים.

אז מסיור בקטלוג של למטייל- בכל נעלי הנשים שעונות על הדרישות של VIBRAM ו GORTEX
                  מדובר רק בנעליים גבוהות.

מה התועלת של נעליים גבוהות לעומת 3/4?
                  הסבירות לנקע וכו' גבוהה יותר ב3/4?
                  ומה ההבדל בין בולם זעזועים EVA לפוליאוריטן?

שאלה נוספת, שלא קשורה לנעליים, (מצטערת אם אני חופרת) בקשר למעיל פליז.
                  גם פה שמעתי המון ממוכרים שונים-
                  חלק ממליצים על מעיל שהוא 200 ומחמם כמו 300
                  וחלק אומרים פשוט לקנות 300 שיהיה עבה ומחמם.
                  מה דעתכם מנסיונכם?
                  • efi.shtain
                    efi.shtain נערך לאחרונה על ידי

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                    קודם כל, הערה קטנה בקשר לkritzy,
                    נאמר שנעל בלי Gore-Tex אין על מה לדבר, וכמדומני בwindtex של gaspo אין ממברנת Gore tex, ככה שההמלצה בטלה.

מה יעשה נעל טובה לנעל טובה לך?
                    ההתאמה על הרגל, חייב למדוד, נתונים מסביב והכל זה יפה, הרבה חברות מייצרות ציוד דומה, נעל מעולה שמתאימה ל99 אחוז מהאוכלוסיה יכולה להיות ממש גרועה ולא נוחה לך, קחי את זה בחשבון ולכי למדוד נעליים.
                    תנעלי אותם כמה וכמה דקות עם הגרביים וחשוב ביותר עם המדרסים! שאת הולכת להשתמש איתם, זה יכול להשפיע על המידה של הנעל באופן שימנע שימוש אם לא לוקחים את זה מראש בחשבון.

לדעתי, אם את הולכת ללכת הרבה בשיפועים (עליה לגובה וכו') קחי נעל גבוהה שתחזיק נכון את הקרסול והעקב. המועדות לנפילה ועיקום היא גבוהה באיזורים הררים שהולכים בשיפוע ויש הרבה סלעים באיזור, עדיף אחיזה רגל טובה כמה שיותר.
                    מה ההבדל בין נעל גבוהה ל3/4? צורה, איוורור של הרגל, אחיזה של הרגל, אטימות למים, עלויות עקב יותר חומר וכו', קשיחות הנעל והעמידות שלה במשאות (זה שאת סוחבת 15-20 קילו על הגב אומר שהנעל סוחבת 15-20 + המשקל שלך על הגב שלה... זה כבד לנעל)

Gore-Tex, אכן הממברנה הכי יעילה היום נגד מים, קחי בחשבון שזה טוב ויעיל לאיזורים קרים ורטובים! באיזורים חמים ורטובים או סתם איזורים חמים כמו בארץ בקיץ, נעל כזאת זה סיוט למי שאין רגליים סופר יבשות! הנעל הרבה יותר חמה כי היא אטומה (למרות שהיא נושמת הודות לGore tex), מזיעים בה הרבה יותר וזה אחלה מתכון ליבלות ופטריות, ככה שלארץ, לרוב הטיולים בקיץ אני דווקא לא ממליץ על gore tex וגם לא על נעל גבוהה. אפשר לחסוך כסף ולהנות הרבה יותר מ3/4 ורגליים מאווררות.

לסיכום, כמו שאמרת, עליות מרובות וירידות מרובות, איזורים רטובים אני מניח וקרים, נעל גבוהה עם Gore tex. סולייה של ויבראם אכן לוקחת את רוב הסוליות בשטח.

יש אינסוף נעליים כאלו! תגדירי לעצמך תקציב מועדף + חריגה מקסימלית, קחי את המדרסים והגרביים שלך, לכי תמדדי כמה זוגות, לכי עם כל זוג בחנות, לכי עם הנעליים בשיפועים (בחנויות מקצועיות יש שיפועים מיועדים לבדיקת נעליים), תראי כמה נוח לך איתם, כמה הרגל מתחממת, קחי בחשבון שרגל מתרחבת בסוף יום הליכה, תראי שנשאר מקום לאצבעות ברגליים בירידות ושהרגל לא בורחת מהנעל.

אחרי שיהיו לך 3-4 אופציות, תחזרי לכאן ויהיה יותר קל לעזור לך ולכוון אותך, כי בכל מקרה ה3-4 אופציות האלה יהיו טובות בשבילך, נשאר רק לבחור את ההכי טובה ע"פ הנתונים היבשים
                    • kritzy

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                      חחח. שתי הערות,
                      נעליים של גרמונט וגרי ספורט אני פחות מכיר, וחוץ מזה סיננתי חלק כי אין מה לזרוק עלייה את כל החברות שיש, מיינתי את הכי טובות לדעתי, ולדעתי אסולו פחות טובות מהרבה חברה שמעתי שהם מתפרקות מהר, במיוחד באזורים הררים, אבל זה הכל עניין של דעה,
                      הערה שנייה, לגבי הוינדטקס, בסופו של דבר כל העצות מגיעות מניסיון בדיעבד, כמו זאת בדיעבד אין לי גור טקס לכן רשמתי לשים לב שיהיה, לא כל הבחירות שלנו מושלמות Smile
                      ומעבר לכך חזרה לעניין, באמת רצוי שתלכי תמדדי כמה דגמים ותחזרי לפורום הזה אם דמים ספציפים
                      • kritzy

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                        לגביי המעיל,
                        מה זה 200 ו300? תבהירי את העניין, מבחינתי זה רק מספר?!!?!
                        • syaels

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                          חח תודה, המידע שנתתם לי בינתיים עזר לי להתפקס לפני הגעה לחנות.
                          כמו זה שאני מחפשת נעל גבוהה, וגם הדגש על בולם זעזועים וסוג הסוליה.

אז מה ההבדל בין EVA לפוליארטן בבולמי זעזועים?

והמושגים של 100,200,300 זה מבחינת העובי של הבד בפולרטק (שגם זה הבנתי שמהווה מן "תו תקן" שכזה לפליזים)
                          • cedric
                            cedric נערך לאחרונה על ידי

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                            קודם מספרים של פליסים - אכן, 100,200,300 זה עובי (נכון יותר משקל הבד אבל קל יותר להבין את זה כעובי) הבד - עבה יותר כולא יותר חום ומבודד יותר ולכן חם יותר (לא מחמם יותר). מה שהציעו לך - 200 שמחמם כמו 300, זה סוג בד של חברת פורטק שנקרא thermal pro, והוא עושה את זה בזמן שאת אקטיבית הודות למבנה הבד והאריגה שלו, הוא דק יותר אך יכול לכוא חום בצורה טובה מאד, אבל במצבים סטטים (כמו ישיבה באוהל), הוא דק יותר ולכן שומר חום ומבודד פחות. פליס מעולה להליכות ולאנשים שלא סובלים יותר מדי מקור, או משתמשים בגופיות טרמיות ועוד..או למי שנוסע למקום בו הטמפרטורות לא נמוכות מדי (גם יחסי לפי כמה הבנאדם סובל מקור).

לגבי נעל גבוהה טובה ושומרת יותר על הקרסול או לא - וויכוח שלא ייגמר, ולדעתי - אם את לא מתכוונת לסחוב משקלים גדולים מדי על הגב, גם נעל 3/4 תעשה את העבודה, ויש כאלו טובות אטומות למים או מעור מלא היכולות להתאים לך, וגם יהיו קלות יותר, אולי אפילו תשתמשי בהם בארץ, ויהיה לך כיף יותר ללכת איתן ביום יום, כל זה כמובן והן נוחות לך.

לא יכול לעזור בנוגע לטרקים שציינת, היעד הזה עדיין מסומן כיעד עתידי....
                            • kritzy

המלצה לנעליים (וחשש קל)
                              הבדל בין פוליארטן לEVA
                              למיטב ידעתי זה פשוט רכות וגמישות, האחד קשוח יותר לדעעתי הפוליארטן והEVA יותר רך וגמיש,
                              שמחפשים סוליה עדיף לחפש סוליה שהיא משולבת

תקנו אותי מישהו אם אני טועה
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון