דרמסלה בינואר?
-
הי, אני מתכננת ליסוע בעוד כחודש להודו, והבנתי שבעונה זו עדיף ליסוע לדרום. מצד שני אני מתבאסת לפספס את דרמסלה- מישהו יודע עד כמה צפוי להיות קר שם בתחילת-אמצע ינואר? גשם? שלג? סופות?והאם יהיה שם ריק ממש ממטיילים?
מישהו היה שם בתקופה זו?
תודה!! -
דרמסלה בינואר?קצת קר, אבל בהחלט לא נורא
ורק אוסיף ואציין כי הייתי שם בפברואר - אבל אין הרבה הבדל במזה"א בין ינואר לפברואר
ולעניין עצמו: גשם, שלג וסופות בוודאי שאין בינואר. אז קצת קר (בלילה יכול להיות גם לעיתים קרוב לאפס) - אבל גם בארץ יכול להיות קר בחורף
בינואר מזה"א בד"כ יבש יחסית עם מעט גשמים וכאמור קצת קר - ביום סביב 10-15 מעלות ובלילה פחות מ 10 ולעיתים מתקרב לאפס. בכל מקרה חשוב להסביר: מקלאוד גאנג' אינה גבוהה מאד (1850 מ') ולכן פחות קר בה מאשר במנאלי למשל וכאמור זה די נדיר (אם כי יכול לקרות בכל זאת) שיהיה שלג במקלאוד. בד"כ השלג הוא בגבהים היותר גדולים. ולגבי מטיילים: מקלאוד גאנג' שוקקת ופעילה גם בינואר ויש שם לא מעט מטיילים זרים. הכפרים בהאגסו ודרמקוט די שוממים ממטיילם והגסאט האוסים והמסעדות שבהם סגורים בתקופה זו. אבל זהו גם יתרון - במקלאוד יש את כל המרכז של התרבות הטיבטית ובינואר בהחלט נחמד שם ולא עמוס
בקיצור - ממליץ בחום. אז יהיה קצת קר (ובמיוחד בלילה) אבל בהחלט ברמה נסבלת, והאווירה במקום נפלאה
-
דרמסלה בינואר? הייתי ומאוד ממליצה -
דרמסלה בינואר?לפי האינטרנט מקלוד גבוהה מאוד, 2,082 מטר. גבוהה בהרבה ממנאלי.
מי שמחפש את האוירה של באגסו ודרמקוט אין לו מה לחפש שם בתקופה הזו.
לדעתי בינואר כדאי לבקר במישורים ולא בהרים. -
דרמסלה בינואר? לא רעיון טוב כ"כראשית, מזג האויר קר. קר מאוד! (בלילות הטמפ' ממש נושקת ל-0)
שנית, אני לא בטוח שיהיה מה לעשות שם בלי ההווי התיירותי, כי מן הסתם זו לא עונת התיירות שם...
-
דרמסלה בינואר? לא רעיון טוב כ"כראשית תקשיבי לדברי פנינה ואריק!!
שנית, את נוסעת להודו בגלל תיירים או בגלל הודו????
יש תמיד תיירים בכל מקום גם אם זו לא העונה.
-
דרמסלה בינואר? לא רעיון טוב כ"כמאחר ולא הייתי בינואר אז אני מכבד את דבריהם של עמיתיי
שהציעו לך שכן להגיע לשם בינואר.
אני הייתי שלוש פעמים בדהרמסאלה בעונות התיירות,
בזמן שמזג האויר היה נעים ונוח, והיו תיירים.
קשה לי לדמיין את המקום שהוא קר וללא תיירות...
אבל שוב... מי שהיה שם בינואר מן הסתם חכם יותר ממני.
בכל מקרה,
תהני ותעשי חיים!
-
זה בדיוק הענין איילכשראיתי את הכותרת של תשובתך רציתי לשאול אותך אם היית שם בינואר. כי לפעמים דברים שרואים מכאן לא רואים משם...
גם אני חשבתי כמוך עד שנסעתי לשם בינואר והייתי מופתעת מאוד. ביום היה חמים ונעים, הלכתי עם חולצה קלילה, שרוולים ארוכים אמנם ושאל. בלילה הרי לא מסתובבים בחוץ בדרך כלל, אז בחדרים קיבלנו תנור חימום ועוד שמיכה ולא הרגשנו את הקור. הנוף היה מהמם (בעיקר מנאדי, הכפר הגבוה ביותר מעל דרמקוט) שרשרת הרים מושלגים קידמה את פניי בבוקר, כשקמתי מהשינה ופתחתי את החלון. ביום ישבתי במקלוד גאנג' בבית קפה והסתכלתי על המוני (כן!) הנזירים וגם התיירים שהסתובבו שם. אז נכון, המסעדה היפנית בסוף רחוב השוק הייתה סגורה ועוד כמה מסעדות קטנות. אבל היה עניין והיה יפה וצבעוני ובאמת, אני מאוד ממליצה להגיע בינואר לשם. הנה תמונה מהחדר שלי בכפר נאדי..
-
דרמסלה בינואר? לא רעיון טוב כ"כאיזה אריק צילה
?? תסתכלי מי זה
ולגבי כל אלו שאמרו על הקור: מקלאוד נמצאת בגובה של 1800+ מ' וזהו! - וזה בדוק עם אלטימטר - מד גובה. כל מי שמציין אחר באינטרנט מתבלבל עם הכפרים מסביב (למשל דרמקוט) שאכן הם יותר גבוהים ומגיעים ל 2000+. אבל זה לא במקלאוד! ובכל מקרה (וזה מנסיון גם בעונת החורף וגם בעונות אחרות) במקלאוד פחות קר מאשר במנאלי! וכן - יש גם לילות שהטמפ' מתקרבת לאפס מעלות בלילה - אבל גם בארץ יש לנו את זה
בקיצור - תסעי לדרמסלה ותהני