ירושלים של זהב ושל GPS
-
לאוריכן אורי החנוכיות בבית אנה טיכו עדיין מוצגות שם לצערי לא צילמתי אותן.
לרונן אין ספק שלנו ירושלים מאד נגישה ולכן אין ספק שנבקר בה שוב ושוב. מצאתי אוצר קרוב לבית.
רחל לבון -
לאוריבהצלחה-מתישהוא תצטרכי גם לחפש את הגנים המיוחדים(סנונית ראשונה כבר ראיתי)אבל יש לי תחושה שפה חולון מנצחת בנוקאאוט.
עוד שתי תצפיות נוחות(ככה לסיום טיולים או בתחילת היום)-
1)טיילת ארמון הנציב(שהיא למעשה 3 טיילות מחוברות-האס,גולדמן ושרובר)שממנה אגב אפשר לראות על קו אחד לפנים את הר הבית ולאחור את ההרודיון.מיוחד בהחלט.
ואגב שמעתי(טרם בקרתי)שיש כביש חדש שמאפשר להגיע להרודיון במהירות ובבטחה מירושלים.
2)כפי שהבנתי באוניברסיטה המורמונית בהר הצופים טרם בקרתי-אז תצפית נהדרת ומקום מענין כולל האזנה לנגינת עוגב מרגשת.
בקיצור תקציבי לירושלים כמה וכמה שבתות ואם תוכלו פעם ביום חול(חו"ל)עוד יותר טוב..הביטוח לא יתמוטט..
שבת טובה
רונן -
לרונןאכן מעט מהגנים ראיתי גן בלומפילד שמאד התרשמתי ממנו וגן הפעמון שמתאים יותר בחלק של משחקי הילדים לילדים ולפיקניקים. אין ספק שבחולון יש המוווווון גנים לילדים ולמבוגרים. אבל כל עיר עם הייחוד שלה. מהגן של חולון אין נוף שנשקף של עיר עתיקה. אין לה גם הסטוריה רבת שנים כי היא עיר יחסית חדשה.
תודה על טיילת ארמון הנציב שהיא בהחלט בתיכנון עתידי והכנסיה המורמונית מקווה שנגיע גם אליה מתישהו.
בגן בלומפילד נמצאת המזרקה היפה של האריות והפסל לזכרם של הנופלים ממלחמת העצמאות.
-
לרונן
-
לרונןשבוע טוב לכם רחל ורפי,
אם הייתם בירושלים היון נשמח להמשיך ללמוד ולקרוא ולהתענג.
בברכה
רונן -
לרונןהיי רונן שבוע טוב גם לכם-
כפי שרציתי גם היום המשכנו בהכרות עם ירושלים. יצאנו בשעה 8.15 מהבית וחזרנו ב-17.00 אז טרם הספיקותי להוריד את התמונות למחשב ולראות מה יצא. היה יום מהנה מאד הפעם בניגוד לפעם הקודמת הספקתי לעשות קצת שיעורי בית ועדיין ה-GPS עזר לנו מאד להתנייע בתוך העיר.
האתר הראשון שרציתי לבקר היה כנסיית מריה מגדלנה (זו עם בצלי הזהב)וכמו שרוניה אמרה לקחתי את הכביש משמאל לכנסיית גת שמנים ובפנייה הראשונה ימינה. זהו כביש צר מאד בשיפוע חד של כמעט 45 מעלות. הלב שלי צנח מטה במהלך הנסיעה כי אין מקום לשתי מכוניות שינועו זו לקראת זו. כשהגענו לרחבה הראשונה ליד הכניסה לבית הקברות שבהר הזיתים עצרנו את הרכב, ורפי הציע שנלך ברגל לפחות עד כנסיית הדמעה. התחלנו ללכת ואז ראיתי שאנו יורדים בשיפוע חד מאד, אמרתי לרפי שאין סיכוי אח"כ שאני גם אעלה עלייה שכזו אז מהר מאד הרמתי ידיים או רגליים, חזרנו לרכב ונסענו שוב למצפה של רחבעם זאבי לצפות על הנוף המרהיב משם. היום בבוקר היה קר מאד בירושלים ונשבה רוח קרה והשמש התחבאה מידי פעם בין עננים ואז הרגיש עוד יותר קר. למרות שהייתי לבושה עם חולצה, סוודר וסווטשר מפליז היה לי קר.
משם נסענו לבית החולים אוגוסטה ויקטוריה שצמוד אליו ניצבת אחת הכנסיות הכי יפות שראיתי בארץ. אבל זה כבר מחייב הוכחות אז אמשיך אחרי שאוריד תמונות למחשב. -
לרחלהכנסיה הכי יפה היתה מונחת לרגלייך...
אעפ שגם המזכרת- 1 מתוך 5- שהותיר בעיר הקיסר וילהלם מביקור בן שבוע בעיר יפה גם היא....
כתבתי לך שזו עלייה תלולה מאד
לא הגעתם לדמעה- חבל זו אחת הפינות האהובות עלי בעיר
אם תחליטי לבקר בי-ם שוב בשבת הקרובה ודאי תפגשי בי בזמן הטיפוס או באחת הכנסיות בהר
יש לי אורחים שהפכו לקבוצה וביקשו טיול....
י-ם נורא יפה עכשיו ומקושטת לקראת החג
באשר לגנים
הוסיפי את גן הורדים ליד הכנסת
גן השושנים ברחביה
גינה יפה ליד מנזר סן סימון נהדרת כמסלול הליכה....
הגן היפני במוזיאון
ויש עוד גינות קטנות ומקסימות
אגב אין מה לדאוג במעלה הזיתים הנהגים מנוסים ומקסימום איד מהם חוזר ומפנה מקום על ידי כניסה למפרצון קטן בעליה
תודה על העידכונים ובטוחה שיש לך תמונות מקסימות
רוניה -
עוד משהופליז? עכשיו? בי-ם?
זה אולי מתאים למקומיים- למבקרים-רק מעיל וצעיף וכוכע אכן- מאודדדדד קר עכשיו בעיר במיוחד בחלקיה הגבוהים
רוניה -
לנירית- סגור בין 12:00 ל 14:00ואולי בסופה"ש האזרחית יסגרו גם אם כי איני בטוחה בזה -
לרחל- נראה שבעוד שבועיים אתם מגיעים שוב לירושלים..תראי למה....
-
לרחל- נראה שבעוד שבועיים אתם מגיעים שוב לירושלים..כי ירושלים היא של זהב אבל גם של אור....
-
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושליםלרוניה ערב טוב
רשמתי בתודה את כל הגנים שמנית ואולי ביום שישי הבא נעשה נסיון נוף להגיע לכנסיית הדמעה ואחריה למגדלנה ולרדת עד גת שמנים ולמטה לקחת ספיישל שיביא אותנו לרכב אבל בדרך העוקפת כי את הכביש התלול הזה לא מוכנה שוב ברכב.
התמונות שלך של החנוכיות הדולקות מאד יפות!!!
נראה לי שהאור היחיד שאוכל לראות בשבועות הקרובים יהיה אור הפלורוסנט במשרדי.
ונשוב לכנסיית אוגוסטה ויקטוריה כפי שציינת רוניה אכן זו אחת המתנות שהשאיר הקיסר וילהלם השני בהר הזיתים בירושלים. ב-1898
ביקר הקיסר יחד עם אשתו אוגוסטה בא"י ומי בא לפגוש אותו? לא אחר מאשר הרצל. את הבניין היפיפה בנה לכבוד אשתו אוגוסטה ויקטוריה.בשנה זו הונחה אבן הפינה למבנה בית החולים והוא נחנך רק ב-1910.
כשהגענו למקום ראשית היקפנו אותו והתפעלנו מהצורה החיצונית של כל המתחם הכולל גם את בית החולים. התפעלנו גם מהנוף הנשקף בסיב ואז לא הפסקנו להתפעל בתוך המבנה. בפנים נכונה לנו הפתעה נעימה - תזמורת התאמנה לקראת מופע שהיה צריך להתקיים באותו היום בצהרים. לאחר סקירת המבנה התיישבנו והאזנו למוסיקה של מוצארט שנוגנה בפאתוס על ידם.האקוסטיקה בכנסייה מופלאה וממליצה לעקוב אחר מופעים במקום הנערכים מידי פעם בפעם. דרך אירגון המורים ניתן להשיג כרטיסים בחצי מחיר כך סיפרה לי גיסתי שהשתתפה בקונצרט שנערך אתמול בלאטרון.
-
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושלים
-
-
-
-
-
-
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושליםליד האולם של הכנסיה ישנו אולם גדול המשמש לתערוכת תמונות של ילדים פלסטיניים. ומייד אח"כ רצינו להעפיל למגדל. המעלית היתה מקולקלת והתחלנו ברגל לפתע שמענו שירת ביפנית. הגענו לחדר קטן יותר שהיתה שם קבוצת יפנים עם שקופיות ותמונות ביפנית ושרו ביפנית. הזוי לגמרי.
למגדל התחלנו לעלות אבל המדרגות לא נגמרו וכשראיתי את גרם המדרגות שעוד מצפה כדי להגיע למעלה שיניתי כיוון למטה.
-