ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרקים באירופה

פורום אירופה
    4
    7
    5350
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sharkishark
      sharkishark נערך לאחרונה על ידי

היי
      קראתי קצת על טרקים באירופה ומצאתי את הבאים:
      tour de mont blanc
      corsica-gr20
      the haute route

אילו טרקים נוספים של לפחות שבוע מומלצים?
      בנוגע לtmb: כמה כסף בערך צריך אם התכנון לישון ולאכול בבקתות שלאורך הדרך? (ללא כרטיס הטיסה)

תודה Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • IO.
        IO. נערך לאחרונה על ידי

טרקים באירופה
        יש ה מ ו ן טרקים ארוכים באירופה.
        כמה דוגמאות לטרקים מומלצים:
        GR10 \ GR11 בפירינאים (צרפת \ ספרד)
        Carros de Foc (בפרק Aigüestortes בפירינאים הספרדיים)
        Alta Via 1-2 בדולומיטים
        Tour of the Matterhorn ו- Tour of the Jungfrau Region בשוויץ
        ועוד ועוד ועוד...
        אלו רק כמה מהפופולריים / מומלצים שבינהם.

לגבי עלויות לינה+אוכל ב- TMB - פרטתי בבלוג שלי (מצ"ב קישור) עלות בכל יום ואתה מוזמן לבדוק. העלויות פרט ללינה ואוכל (וטיסה + ביטוח + הגעה לתחילת הטרק) הן נמוכות מאוד - קצת נישנושים / שתיה / אוכל קל לערב ובמהלך היום, אולי שימוש ברכבל / תחבורה ציבורית לדילוד על מקטעים (ממש לא הכרחי!). וזהו פחות או יותר.
        • TMB - בלוג
        • sharkishark
          sharkishark נערך לאחרונה על ידי

טרקים באירופה
          אוקי בעניין הטרקים אני פשוט אקרא ואראה מה הכי מושך אותי...

אגב אם אטוס לבד...ואגיע לעיירת היציאה ...סביר להניח שאתקל בתיירים ואוכל להצטרף אליהם? כלומר יש שם בקתות שמגיעים אליהם ורובם שםתיירים שעומדיםלצאת למסלול או שיתכן ואגיע ולא יהייה עם מי לחבור לטיול?..
          • IO.
            IO. נערך לאחרונה על ידי

טרקים באירופה
            אם חשוב לך ללכת עם אנשים אחרים פשוט תבחר בטרק פופולרי ו... תהיה פתוח וחברותי.
            ב- TMB למשל יש הוואי מאוד מיוחד ונעים מסביב לטרק. פוגשים שוב ושוב את אותם אנשים פחות או יותר ובהחלט מקובל ללכת ביחד - גם אל לא את כל המסלול, לפחות קטעים.
            בכלל, אם אין לך נסיון בטרקים דומים - זה טרק ממש מצוין להתחיל בו.

ב- Walker's Haute Route גם נוצרת אחוות מטיילים נהדרת. אבל הולכים אותו קצת פחות אנשים וביומיים הראשונים - שהם משיקים למדי ל- TMB - פוגשים בד"כ יותר אנשי TMB - כך שההוואי של הטרק הזה מתחיל להתהוות ממש רק ביום הרביעי בערך.

באופן כללי, כשאני יוצאת לטרק לבד חשוב לי לדעת שאני עצמאית ויכולה באמת להשלים אותו לבד. מצד שני עד כה תמיד פגשתי אנשים שהיו לי מספיק מעניינים - מהנים - ב"אותו ראש" כדי שאבחר "לשלב כוחות" לפחות לחלקים מהמסלול.

בהצלחה!
            • IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

טרקים באירופה
              עוד הערה לגבי הסיכוי לפגוש מטרקים נוספים בעיירת היציאה -
              מנסיוני, הסיכוי עולה כשאתה ישן באכסניה (לעומת מלון) וכמובן כמה שיותר קרוב לנק' תחילת הטרק. אני לא יודעת אם זה נכון תמיד אבל זה הנסיון שלי.

לדוגמה, נק' ההתחלה המקובלת ביותר ב- TMB (שהוא מעגלי ולכן יש לו "נק' התחלה" רבות) היא בעיירה Les Houches שבעמק Chamonix.
              כדי לפגוש את אנשי ה- TMB עדיף ללון בלילה שלפני הטרק בעיירה עצמה (ולא ב- Chamonix הקרובה, שהיא גדולה יותר ומקסימה) ועדיף ללון בה באכסניה ולא במלון.
              למשל באכסניה הקטנה בה אני לנתי בלילה שלפני הטרק - כל האורחים היו לפני יומם הראשון בטרק! זה כמובן יכול להיות מיקרי אבל...
              • y y y
                y y y נערך לאחרונה על ידי

טרקים באירופה
                לגבי הטרקים- בכל מסגרת שטח באירופה יש אינסוף טרקים בכל אורך ודרגת קושי שתרצה, ולכן אין טעם לנסות להרכיב רשימה. יותר הגיוני, לדעתי, לשוטט קצת באינטרנט ולראות בגדול איזה איזור יותר מעניין אותך- יש הבדל מהותי בין הנופים של האלפים הצרפתיים לבין אלו של דרום טירול, לדוגמא. אני באופן אישי נמשך לאחרונים הרבה יותר מאשר לראשונים, אך לכל אחד יש את נוף החלומות שלו.
                מעבר לכך צריך לראות איזה סגנון טרק מחפשים- בטרקים הרריים בין בקתות יש המון נוף, אך בד"כ פחות מפגש עם אוכלוסיה מקומית. יש גם טרקים שמשלבים בין הרים לבין ירידה לעמקים, מה שלדעתי עושה את הטרק הרבה יותר מעניין, אבל צריך לדעת למצוא אותם אם זה מה שמחפשים. יש גם טרקים שמשלבים אתרים היסטורים כמו סנטיאגו דה קומפוסטלה והם מציעים בכלל חוויה אחרת (ומבחינה חברתית- עולים בהמון על כל הטרקים האחרים).
                נקודה אחרונה- לפני או אחרי טרק תמיד נחמד לבלות עוד כמה ימים באיזה עיר אירופאית, כך שסיום הטרק בקרבה לעיר מעניינת מוסיף לו לטעמי הרבה נקודות.
                לסיכום- תחליט על איזור ועל סגנון ואז תחזור לפה (או לאתרים אחרים) עם ראש פתוח ותמצא את מבוקשך. מימין ל-TMB ומשמאל לTMB יש טרקים לא פחות יפים, רק פחות נוכחים בפורום "למטייל".
                • אברהם רוזנבלום
                  אברהם רוזנבלום נערך לאחרונה על ידי

טרקים באירופה
                  שלום
                  יש פה בחור שפרסם כתבה על מסלול שעשה - חלק ממסלול ארוך שחוצה את שוויץ לרוחבה. הכתבה מתפרשת על פני 6 עמודים.
                  • כתבה מתוך גלויה
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון