פרוייקט 'סרטנים'
-
פרוייקט 'סרטנים'- תגידו, אלו אינם חייזרים?.כשמסתכלים עליה, על הדרך שהם באופן בלתי צפויי רצים פתאום ימינה או שמאלה במקום ישר או לאחור, כשהם 'מסתכלים' עליכם ופותחים לראתך זוג צבתות מאיימות. כשהם 'נעלמים' פתאום תחת האדמה, כשהם 'קופאים' פתאום במקומם 'ונעלמים' במרחב.....
וואלה, חייזרים. אין הסבר אחר.
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים !'סרטני הכנר' הם 'מהיפים' במשפחת הסרטנים.
בדרך כלל מופיעים בהם שני צבעים עקריים. כחול וכתום או צהוב וירוק.
בכל מקרה, סרטנים אלו הם קטנטנים והרבה מטיילים חולפים על פניהם לפעמים מבלי להבחין בהם.
הסרטנים צולמו בדר אס סלאם.
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים !לגברות אין צבת גדולה ומאיימת
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים !לכל סרטן 'סימנים אישיים' על גבו שבעזרתם מבדילים כל אחד מהאחרים.
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים ! וטעימיםהיי צפריר
אם לא היית מעביר הודעה בפורום המשפחות, לא היתי יודגע שגם באפריקה יש סרטנים
לא מבין כלום בסרטנים, אבל רק תתן לי כזה לאכול וישששש.
אני אעלה כן רק כמה תמונות בשביל בלוטות הרוק שלכם
.אף סרטן לא אכלתי באפריקה,אבל בארופה ובאגן הים התיכון
.
נתחיל משוק הדגים בברגן ונראה כמה סבלנות תהיה לי בכדי להעלות חלק מהשפע הטעים והצבעוני הזה.
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים ! וטעימים
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים ! וטעימים
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים ! וטעימיםאת אלה אכלתי במונטנגרו.
-
פרוייקט 'סרטנים'- כמה שאנחנו יפים ! וטעימיםואלו בעלי צבטות מהעיירה צאבטאט בקרואטיה.
-
אומגה 3 לבלוטות הטעם והריר וחגיגה לעינייםכמה תמונות ממזנון ומסעדה של אוניה בדרך לנורד קאפ בנורבגיה.
-
אומגה 3 לבלוטות הטעם והריר וחגיגה לעיניים
-
אומגה 3 לבלוטות הטעם והריר וחגיגה לעינייםהיי צפריר,
פעם ראשונה בפורום הזה, ורק בגללך.
אין לי מה לתרום, שכן אני בורה לחלוטין בתחום זה,
אלא להחמיא לך על הידע המדהים והתמונות הנהדרות.
נילי
-
סרטני כל העולם - התאחדו! -
סרטנים-סוף הדרךמוות טבעי או מוות מדי אוייב טבעי ואולי מוות מזיהום סביבתי.
בסוף כולם מתים.
הצפורים הן האויב הטבעי מספר אחד של הסרטנים.
כשסרטן מת, בהרבה מקרים, סרטנים אחרים מפרקים את גופתו וניזונים על השאריות.
-
סרטנים-סוף הדרךמותו של סרטן
הבטן הרכה פונה למעלה. הצבתות לא יגנו עליו יותר.
-
סרטנים - מהנשאר מהם בסוף?למעשה כלום....
השלדים המרוקנים מתוכן, 'נטחנים' על ידי הגלים והחצץ עד שהם הופכים לאבק ושוקעים על הקרקעית.
הצבתות, שגם הן עשויות מחומר קשה כעצם, נשארות מונחות גם הם עד שגם הן נטחנות ונעלמות לנצח.
לפעמים, תוך טיול לאורך החוף, נתקלים כאן ושם בצבתות שמשמשות תזכורת לסרטן שהיה פעם בעליהן.
-
סרטנים - מהנשאר מהם בסוף?בתחילה, נשאר הצבע. בהמשך, גם הוא דוהה.
-
סרטנים - היכן ניתן ללמוד עליהם משהו?ספרים רבותי, ספרים!
מאמין שבכל מדינה תיירותית, בחנויות הספרים (ביחוד במדורים המוקדשים לאותה מדינה) ימצאו בין שאר ספרי המסעות, הגיאוגרפיה וההסטוריה, גם ספרים שיעסקו בחי ובצומח, באגמים בימים ובדגים.
שם אפשר יהיה למצוא ספר רפראנס שיעסוק גם בסרטנים המקומיים.
הנה דוגמא לספר רפראנס אחד שב'אגף הסרטן' שבו אפשר למצוא לא רק מגדיר צבעוני, אלא גם הרבה מידע נוסף.
-
סרטנים - היכן ניתן ללמוד עליהם משהו?אפשרות אחרת ללמוד על סרטנים, יהיו דפי המידע.
בארצות רבות ראיתי מדריכים אוחזים דפי מידע מנויילנים לשטח שבהם אפשר לפחות לזהות חיות, צמחים, דגים, עצים .... וגם סרטנים
הנה דוגמא
-
פרוייקט 'סרטנים' - מי יאכל את מי?שאלה 'עתיקה'
מי יאכל את מי?
לפי שרידים מאובנים שנמצאו ברחבי העולם, הסרטנים הקדימו את המין האנושי במיליוני שנים.
עתה נשאלת השאלה: מי יאכל את מי בסופו של יום? הם אותנו, ברדת היום על האנושות, או אנו, בני האדם?
תשובות?