חזרנו מבודפשט...
-
שלום לכולם,
לפני יומיים חזרנו מבודפשט היפה והקרה.
נהנינו מאוד לטייל בה ביום, ולא פחות מכך - בלילה.
כמו שקראנו כאן ובמקומות אחרים, בודפשט מאוד יפה ונוחה לטיול.
מזג האויר היה קר מאוד, אך ירד רק מעט גשם ובשלג כלל לא נתקלנו.
כמה דברים שחשוב לי לציין:
1. בניגוד לכל מה שקראנו ושמענו לפני הנסיעה שלנו - ההונגרים הרבים שפגשנו בהם ושבהם נעזרנו היו חביבים מאוד ומסבירי פנים ולא חמוצים וחמורי סבר כפי שנאמר לנו.
2. המלון בו התארחנו - LA PRIMA FASHION HOTEL מאוד מאוד מומלץ!! מלון חדש, נקי ביותר, מעוצב בקפידה, ממוקם מצויין, ארוחת בוקר טובה, צוות עובדים אדיב ומסייע... בקיצור - לא פחות ממושלם!
ולסיום - שוב, תודה רבה לכל מי שסייע בעדנו בעצות, הסברים, תשובות וכו', ובעיקר - תודה למטייל המתמיד ולרונן. -
חזרנו מבודפשט...שמחה לקרוא שנהניתן וזו היתה בחירה מוצלחת להגיע לבודפשט בתקופת הכריסמס... ושנעזרתן בבלוג של המטייל המתמיד.
היה חגיגי ברחובות?
יש לך המלצות על מסעדות ובתי קפה שדגמתן, מקומות בילוי בערב?
כל טיפ יתקבל בברכה
כנראה שלא קראת את סיכום הטיול שלי בעיר
כל ההונגרים שפגשנו היו מקסימים, מסבירי פנים עם הרבה רצון לעזור... -
חזרנו מבודפשט...הי,
כיף לשמוע מכן ועל החוויות הטובות שעברתן.אשמח לשמוע עוד פרטים על אטרקציות,מסעדות,מרחצאות ועוד.זוקף את מרבית הקרדיט לידידנו המטייל המתמיד והבלוג הנהדר שלו.
ובנוסף תודה על המשוב והתודות שלכן לחברי הפורום.
לעיתים אני נתקל במשתתפים שקבלו סיוע וחזרו מטיול ללא שום שיתוף ואפילו ללא מילת תודה.לא שאני הייתי מתנהל אחרת אך זה בהחלט נעים ומכובד הדרך הזו.
אני פה להמשך חוויות החופשה החורפית.
רונן -
חזרנו מבודפשט...אני שמח שנהניתם. המלון הזה באמת מצויין וממוקם בדיוק במרכז בודפשט, ליד מדרחוב ואצי. אני לא זוכר שאנשים רבים טענו שההונגרים חם חמורי סבר. הבעיה היחידה אצלם שחלקם לא דוברים שפות זרות.
דרך אגב, רציתי להוסיף טיפ עוד לפני הנסיעה שלך:
עשרות מטרים מהמלון שלך, ברח' Régiposta utca 9-11, מחצר בצד ימין
יש בית קפה קטן בשם: SEMIRAMIS BABKAVEZO. כל יום יש להם קפה קלוי וטחון טרי. שם שתיתי את הקפה הטוב ביותר בבודפשט.
הערה למטייל המתמיד: תוכל להוסיף את בית הקפה הזה לבלוג שלך. -
חזרנו מבודפשט...
שלום לאחיות !
ברוך שובכן ! כייף לשמוע שנהניתן משהותכן החורפית בבודפשט ומבחירת
המלון המוצלחת.
נעים לשמוע מכן אם חזרתכן והשיתוף בחוויות.
כמו שחבריי ציינו לפני יהיה נחמד במידה ותוכלו קצת לפרט.
מודה גם לחברי על הפירגון הרב.
ל LBD-ניתן להוסיף את המלצתך לגבי המקום עם הקפה הטוב ביותר,
רק אבקש מספר הבהרות:[אני לא מבין גדול בקפה] באיזה סוגי קפה מדובר ? אספרסו,שחור,האם ניתן למצוא במקום הצע נוסף כגון עוגות או
מוצרים נוספים ? במידה ואתה זוכר עלויות עוד יותר טוב.
שמחתי לעזור ! -
חזרנו מבודפשט...
תודה על התענינותך.
בית הקפה הזה קטן ואינטימי. יש שם 3 שולחנות. מתתמים רק בקפה.
מבחר העוגות קטן ולא מרשים. גם אני לא מבין גדול בקפה, אבל אני אוהב לשתות קפה טוב ושם היה טעים מאוד. אני שתיתי קפה הפוך גדול ועלה 450 פורינט. נראה לי שאספרסו עולה 300 פורינט. המקום במרחק 30 מטר ממדרחוב ואצי, וכ-60 מטר ממלון MERCURE CITY CENTER.
כבר בעבר ציינתי: אם מתרחקים קצת ממסלולי התיירים, אפשר למצא בתי קפה, מסעדות ופאבים מצויינים וזולים.
קפה שחור לא ראיתי בבודפשט אולי במסעדות מזרחיות.
סוגי הקפה העיקריים בבתי הקפה בהונגריה:
--אספרסו קצר--Eszpresszo
--אספרסו ארוך--Hosszu Eszpresszo
--אספרסו כפול--Dupla Eszpresszo
--קפוצ'ינו--Cappucino
--קפה הפוך--Tejeskave
--קפה הפוך עם קצפת--Melange
תיקון טעות: בתגובה הקודמת צ"ל: ברח' Régiposta utca 9-11, בחצר בצד ימין.
-
חזרנו מבודפשט...שלום לכל החברים,
סוף סוף מתפנה ומפרטת מעט יותר לגבי הטיול שלנו בבודפשט...
למען האמת, המקומות בהם ביקרנו, בילינו ואכלנו הם המקומות המומלצים באתר זה... די הלכנו על בטוח וקשה לי להאמין שנוכל לחדש משהו (אולי רק לחזק ולתמוך בהמלצות הקיימות).
ביום הראשון לטיולנו (26/12 - עדיין חג בבודפשט) ניתן היה למצוא לא מעט מקומות פתוחים...
להפתעתנו אף מצאנו צ'נג אחד פתוח ברחוב ואצי וכשראינו את שער ההמרה שהוא מציע התחרטנו שקנינו פורינט בארץ ליום הראשון (מחשש שבשל החג לא נוכל להמיר כסף ביום זה). בארץ קיבלנו 43 פורינט לכל שקל לעומת 60 פורינט לכל שקל בבודפשט, ובמחשבה שנייה - עדיף היה להגיע לבודפשט עם יורו ולהחליף שם לכל הימים. אפילו בשדה התעופה ובבתי המלון שער החליפין טוב יותר מאשר בארץ!!
לאחר שקנינו כרטיס שבועי לתחבורה הציבורית בתחנת המטרו דיאק טר, נסענו לבודה המקסימה, וכמו כולם, ביקרנו בארמון המלך, בכנסיית מטיאס ובמצודת הדייגים. כמובן שנכנסו לשתות שוקו חם ולאכול מהעוגות המדהימות בקונדיטוריית "רוזרוום" שנמצאת מול הכנסייה.
ברדתנו מבודה המשכנו לאי מארגיט, שלא ממש נדהמנו מיופיו, כנראה בשל העובדה שבחורף הוא נראה הרבה פחות טוב מאשר בקיץ/באביב. העצים היו עירומים והכל אפור ועזוב...
אחה"צ אכלנו במסעדת "טרופיאה גריל" שנמצאת בסמוך לגשר מארגיט (בצד של בודה) ועל אף היותינו צמחוניות, לפחות בחו"ל, נהנינו מאוד מהמבחר והמטעמים ובהחלט מצאנו מה לאכול.
בערב עשינו שייט לילי בדנובה ונדהמנו מיופייה של העיר המוארת. נדהמנו גם לגלות שההמלצה שקראנו כאן בטיפים להשתמש בשם "ארקיע" בעת רכישת הכרטיסים לשיט אכן עובדת ובקלות רבה כל כך ומקנה הנחה של כ - 20 ש"ח לכרטיס לאדם...
רגע לפני שהלכנו לישון, עשינו סיבוב בשוק חג המולד בכיכר וורוסמארטי הנמצא בקרבת המלון ושוב נדהמנו מהיופי הרב ומהקישוטים הרבים לכבוד חג המולד.
הגענו למלון עייפים ומותשים, אך מאוד מאוד מרוצים.
למחרת בבוקר, היום השני לטיולנו, החלטנו להתמקד באיזור פשט וביקרנו בפרלמנט שבתקופה זו של השנה התור שם לרכישת הכרטיסים אינו כה ארוך (ובכל זאת עזר לנו שהגענו למקום עם הזמנה שנשלחה אלינו במייל בעקבות בקשתנו, כך שלא המתנו כלל...). לאחר מכן, ביקרנו באנדרטת הנעליים (מאוד מרגש), בית הכנסת הגדול, בזיליקת סנט סטפן (אישטוואן) ובשוק חג מולד נוסף, ויפה לא פחות, מול הכניסה לבזיליקה. ביום זה אכלנו במסעדה/פיצריה שנקראת "האגן דאן פיצריה" ונמצאת מול הכניסה לבית הכנסת. זהו מקום קטן ונעים עם אוכל טעים מאוד ובמחיר נמוך (תפריט לתיירים שכולל שתי מנות ספגטי/פיצה + 2 שתייה קלה + 2 קפה ו-2 עוגה בכ - 70 ש"ח). בערב אכלנו במסעדת "ואפיאנו" (כן, שוב ספגטי ופיצה, אלא מה...), התרשמנו מהמקום ומהשיטה, אך פחות מטעם האוכל (אולי כי כבר נמאס לנו מספגטי/פיצה?)
ביום השלישי לטיולנו סיירנו בכיכר הגיבורים ובפארק העירוני ונהנינו מאוד לראות אנשים וילדים מחליקים על הקרח, צעדנו לאורך שדרת אנדראשי היפה ומשם המשכנו לשוק המקורה (מקום נחמד, אך תיירותי מידי... לא ממש שוק - יותר "בוטיק הפרי, הירק והבשר" ובכל זאת - תחנת חובה, לדעתנו). אכלנו בקומה העליונה לנגוש מלוח (עם שמנת וגבינה צהובה) ולנגוש מתוק (עם נוטלה) - המתוק ניצח בגדול...
חזרנו למלון להשאיר שם קניות שעשינו ונסענו לסיור מודרך בבית האופרה ומשם למרחצאות סצ'ני (חוויה יפה, מחממת ומקפיאה לסירוגין, בעיקר נהנינו בבריכות החיצוניות).
בערב אכלנו באיזושהי מסעדה איטלקית (שאינני זוכרת את שמה) בכיכר פרנץ ליסט (כמובן - ספגטי ופיצה...).
ביום הרביעי לטיולנו החלטנו לצאת מבודפשט ונסענו ברכבת הפרברים לסנט אנדרה, שם טיילנו ברחובות היפים (ושוב בדוכנים שהוקמו לכבוד החג), ביקרנו במוזיאון המרציפן ובמוזיאון המיניאטורות המדהים (מומלץ מאוד!). אחרי שוקו חם ועוגה בבית הקפה הסמוך למוזיאון המרציפן המשכנו בדרכנו לוישיגראד, שם ביקרנו בארמון / מצודה ועשינו תצפית מרהיבה על עיקול הדנובה. רצינו להמשיך משם לאסטרוגום, אבל כבר היה מאוחר והבנו שהקתדרלה שם כבר סגורה ולכן עשינו פעמינו חזרה לבודפשט. אכלנו במסעדת "פור סייל" הנודעת (שוב ספגטי, אבל הפעם החלפנו את הפיצה בסלט יווני...) וקינוח מדהים (ומאוד מומלץ) של גביע ובו תחתית של עוגת ספוג עם קצפת וכל מיני דברים טעימים (זה נקרא משהו כמו "נודלס"...) וכמובן שנשנשנו עוד ועוד בוטנים. בתחילה זרקנו את הקליפות על הרצפה בחשאי (לקח לנו זמן להתרגל לרעיון שזה מותר...), אח"כ אפילו נהנינו מהעניין ועשינו זאת כמעט בהפגנתיות...
לסיום היום, רגע לפני שפרשנו למלון, עלינו לאנדרטת השחרור ועשינו משם תצפית לילית מופלאה על בודפשט המוארת (מומלץ מאוד למרות הקור והעייפות...).
ביום האחרון לטיולנו (מה כבר הגיע? איך מהר עובר הזמן כשנהנים...) החלטנו להתמקד בקניות. נסענו לאסיה סנטר שקראנו במקומות שונים שהוא הזול מבין הקניונים, אך התרשמנו שהוא אולי זול לעומת הקניונים שלנו בארץ, אך לא מספיק זול והחלטנו לנסוע לשוק הסיני. שם קנינו דברים רבים, כמובן לאחר שהתמקחנו על המחירים כמו ישראלים טובים. קנינו שם מתנות רבות לבני המשפחה במחירים מאוד זולים (טרנינגים בכ - 40 שקלים, מגפיים ב - 60 שקלים, צעיפים ב - 12 שקלים ועוד...). קנינו שם גם סוללות למצלמה, אך כצפוי, הן לא עבדו...
לאחר הקניות, פעולה שידועה כפותחת תיאבון, חזרנו שוב למסעדת "פור סייל", והפעם לאחר ניסיון טעים ומשמין, לקחנו את הקינוח המומלץ מיום קודם לכל אחת מאיתנו בנפרד...
חזרנו למלון, סידרנו את הקניות במזוודות ויאללה לשדה התעופה, בהרבה עצב ובמעט שמחה...
ולסיום, מאוד אהבנו את בודפשט ונדהמנו מרמת ההשקעה בקישוט רחובות העיר לכבוד חג המולד (לפני שנים הייתי בפריז בתקופה שלפני חג המולד, ולמרות יופייה הרב, היא לא היתה מקושטת עד כדי כך).
בטוחה שלא חידשתי הרבה בדברים שכתבתי, שכן הטיול שלנו נבנה בהתאם להמלצות שכבר נכתבו כאן ובכל זאת, מקווה שנהניתם לקרוא... -
חזרנו מבודפשט...
נהניתי לקרוא כל מה שכתבת
ושמחה שהיה מוצלח ונהניתן
ושהעיר היתה יפה ומיוחדת...
נראה שהספקתן המון המון
כל הנסיעות היו בתחבורה הציבורית?
גם הנסיעה מחוץ לעיר היתה בתחבורה ציבורית? לא מסובך?
ואיך התרשמתן מהמלון שבחרתן??
חידשת לי לגבי הטיפ הנחת "ארקיע" בשייט (לא בטוחה שהייתי יוצאת לשייט בדצמבר... באוגוסט זה היה מקפיא ובלתי אפשרי ורק רצינו שייגמר)
מקווה לטעום מתישהו את הקינוח שאהבתן..
סופשבוע נעים ותודה על השיתוף
-
חזרנו מבודפשט...שלום לאחיות,
שמחה שנהניתן מבודפשט היפה.
לא היה לי ספק שתהנו מהעיר,נכון במזג אויר חורפי היא קצת שונה(אי מרגרט ואולי הפארק העירוני)אבל גם לחורף יש את הקזסם משלו.
מאוד אשמח לשיתום תמונות בודפשט החורפית.היה שלג?תמונות שווקים?מעניין לראות אותם לאומת השווקים של אלזס.
לי,הנסיעה בתחבורה ציבורית מאוד נוחה,גם מחוץ לעיר.אין שום בעיה.
בתקופת אביב/קייץ,ממליצה מאוד לבקר במוזיאון הפתוח שנמצא קרוב מאוד לסנט אנדרה,להחליף לתלבןשת מקומית ולהצטלם למזכרת(לא הספקנו
)
http://www.hungary-tourist-guide.com/museums-in-szentendre.h tml#villagemuseum
אמה -
חזרנו מבודפשט...שלום ללי ולאמה,
ללי - הנסיעות כולן נעשו בתחבורה הציבורית שהיא מאוד נוחה וקלה להבנה. גם הנסיעות לסנט אנדרה ולוישיגראד, שנעשו בתחבורה הציבורית (לסנט אנדרה - ברכבת הפרברים ולוישיגראד - באוטובוס מסנט אנדרה) היו פשוטות ונוחות. לדעתי אין סיבה להצטרף לטיול מאורגן לאיזורים אלה, שכן הטיול יקר מידי, בעוד שההגעה לשם פשוטה וזולה (כמו גם הכניסה לאתרים שציינתי).
המלון שבחרנו היה מעולה מכל בחינה אפשרית ואם נגיע אי פעם לבודפשט בשנית, נשמח להתארח בו שוב.
לגבי השיט - הוא נעשה באונייה פנורמית סגורה (עם חלונות זכוכית ענקיים) ואף מחוממת, כך שמזג האויר בחוץ כלל לא פגם בהנאתנו מהמראות המרהיבים של בודפשט המוארת בלילה.
לאמה - מזג האויר היה קר מאוד, אך בטיול כמו בטיול, מתעטפים היטב (צעיף, כובע, כפפות וכו') ונהנים... שלג לא ירד כלל וגם הגשם שירד, למעט היום האחרון לטיולנו, היה מועט וירד בממטרים בודדים.
לגבי התמונות - אני מעט "מוגבלת" בנושא המחשב. אשתדל לברר כיצד עושים זאת ולהכניס מספר תמונות שיעידו על האווירה המדהימה, עליה כתבתי.
שיהיה לכולנו סוף שבוע נעים
ובעיקר הרבה נסיעות וטיולים... -
חזרנו מבודפשט...לאחיות הגזעיות שלום,
היה כיף לשמוע את החוויות וגם ללמוד שכיף לשוט בתקופה הזו בספינה המחוממת וגם לשמוע שנהניתם ברוב המקומות שאני אהבתי.
בבית הכנסת לא הייתן?
מקדיש לכן ולאוהבי בודפשט כמה תמונות.
רונן
-
חזרנו מבודפשט...
-
חזרנו מבודפשט...מקדיש לכן צילום של בית הכנסת הניאולוגי בבודפשט המיוחד במינו ותמונה מאחת המסעדות האהובות על הישראלים-גם אלו הצמחוניות שבינינו.
שנה אזרחית טובה
רונן
-
חזרנו מבודפשט...הי רונן,
אכן היינו בבית הכנסת ביום השני לטיולנו והתרשמנו ממנו מאוד.
תודה על התמונות היפות...
סוף שבוע נעים -
חזרנו מבודפשט...
שלום שוב לאחיות !
נהניתי לקרוא את מסלולכן במשך שהותכן בבודפשט ולמרות ששעות האור
הרבה יותר קצרות בעונה זאת של השנה ולמרות מזג האוויר,הספקתן
יפה מאד !
יופי שבחרתן ונהניתם במרחצאות סצ'ני[אני עדיין לא הצלחתי לשכנע
את עצמי להכנס למים בעונה זאת]
אתמול נפגשתי עם ידיד שחזר מבודפשט לא מזמן והביא לי פרוספקט
של המלון בו התאכסנתם. לאחרונה נפתחו מספר מלונות בוטיק במרכז
העיר כאשר החדיש ביותר הוא המלון בו התאכסנתם.
אחד המלונות הוא מלון COSMO FASHION הממוקם בVACI UTCA 77 ומיקומו
כ 200 מ' לפני השוק המקורה .מלון זה נפתח בסוף שנת 2010.
מלון בוטיק נוסף,קצת יותר וותיק הוא ALTA MODA FASHION הממוקם
בNADOR UTCA 13 ומיקומו כ300 מ' אחרי ככר של קונדיטויית ג'רבו,בין
בזיליקת סנט אישטוואן לדנובה.
לפי הכתיבה שלכן אפשר לחוש עד כמה נהניתן בבודפשט.
תודה על שיתוף והמשך נסיעות מוצלח לא פחות מהנוכחי !
רונן המסעדה עם הפתקים זאת הפור סייל ?
-
חזרנו מבודפשט...
שלום לבנות !
אני חייב לכן הסבר. לכל חבריי שנוסעים לבודפשט ונוחתים בימי ראשון
או .בימי חג , המלצתי תמיד הייתה להצטייד בפורינטים בארץ בכמות
מספקת עבור היום הראשון ובהמשך לפרוט כסף אצל הצ'נג'רים המקומיים.ככה אני נוהג בעצמי וזאת לא האפשרות היחידה.אם חזרתם
לארץ אנחנו נוהגים בין היתר להשוות בין כדאיות הרכישה בארץ לבין
הרכישה בחו"ל ולרוב הפער נע בין 7% עד 11% לטובת בודפשט.
[בזמן רגיל ולא בתקופה של פיחות מואץ של הפורינט כלפי יתר המטבעות]
כאשר נקבתן בתמורה של 43 פורינט עבור שקל לקנייה בארץ לעותת תמורה
של 60 פורינט בבודפשט,חשתי אי נוחות עקב המלצתי לרכוש פורינט בארץ
כאשר ההפרש ביניהם היה מעל 40% ֵ
היום היה לי קצת זמן והחלטתי לנסות לבדוק ממה נבע הפער הגדול.
נכנסתי דרך אתר "המרה " לבדוק את שערי ההמרה של פורינט נכון להיום :
1 אורו=319 פורינט 1 דולר=250 פורינט 0.0155 ש"ח = 1 פורינט
כלמר 1 ש"ח= 65 פורינט בבודפשט !!!!!!
לאחר מכן הרמתי טלפון לצ'נגר פלייס סניף בזל בת'א :03-6246689
ושאלתי אותם כמה יעלה קניית 10000 פורינט ותשובתם הייתה 167 ש"ח.
1 פורינט= 0.0167 ש"ח
כלומר 1 ש"ח= 60 פורינט
לכן ההפרש במקרה זה בין קנייה בארץ לבין רכישה בחו"ל היה עומד על
בערך 9% בלבד !!!
לכן,השערתי היא שברכישה בארץ נפלתם על חלפן לא הגון במיוחד.
הבנתי מתאורך שלא לקחתם את הנושא ברצינות יתר והמשכתם להנות
בכיף לאורך כל שהותכם.
מאחל המשך טיולים מוצלחים גם בעתיד ! -
חזרנו מבודפשט...למטייל המתמיד שלום,
המלצתך לרכוש פורינטים בארץ ליום הראשון לטיולנו הייתה בהחלט במקומה, שכן עדיף "ללכת על בטוח" ולהגיע עם פורינטים ליום הראשון ולא להתברבר בחיפוש אחר חלפנים, שיכלו גם לא להימצא לאור העובדה שהגענו בחג...
אכן נפלנו על חלפן לא הגון במיוחד (צ'נג'ר פלייס בירושלים - סניף בן יהודה) שכששאלתי אותו אם הוא מודע לכך ששער החליפין שהוא מציע מאוד לא הוגן תשובתו הייתה "אני יודע, אבל אנו היחידים שמוכרים פורינט בארץ...".
מאחר שקנינו בארץ רק מעט פורינטים (כאמור, ליום הראשון בלבד) ההפסד הכספי לא היה ממש משמעותי ובוודאי שלא פגם בהנאתנו מן הטיול.
המלצותיך ועצותיך המלומדות עזרו לנו מאוד ותרמו רבות להנאתנו מן הטיול, כך שאין ספק שהרווח עולה על ההפסד...
שרק נטייל ונהנה,
יעל
(הגיע הזמן שאחתום בשמי ולא בכינוי שלי באתר, שנראה כמו שם של חברת תעופה...
) -
חזרנו מבודפשט...ערב טוב יעל
בעקבות רונן, אני מוסיף כמה תמונות אבל של חורף אמיתי בבודפסט.(צולם בינואר 2010)
-
חזרנו מבודפשט...
-
חזרנו מבודפשט...
היי יעל !
נעים להכיר והדבר הכי חשוב שבאמת נהניתן !
תודה ושתמשיכו לנסוע ולהנות !
לאורי- תמונות השלג מקסימות והתפעלתי מהן מייד עם העלתן לאוויר.
אני עדיין לא הספקתי לתפוס שלג בבודפשט.
LBD טיפלתי בנושא בית הקפה !