בחזרה
בחזרה
שירשור העונה הרטובה
-
לכל אלו השוקלים נסיעה בעונה הרטובה מוקדש השירשור הבא:
למען הבהרה- אף אחד כאן לא חזאי מה שהיה בשנה אחת, לא בהכרח יעיד על שנה אחרת. אם ירד גשם בדיוק בשבועיים של הטיול שלכם וכל שאר העונה הרטובה היה לוהט- זה באמת לא יעזור לכם...
אז יש את התשובה הרגילה- יורד גשם , בעיקר מתבטא בממטרים חזקים לזמן קצר בשעות אחה"צ/ערב. אבל אפשר גם ליפול על יום גשום לגמרי- בעיקר באזורים המיוערים.ויש גם מצב להוריקנים בחופים הקריביים... ובכלל עם שינוי האקלים בכדה"א קשה לנבא...
אבל - מאחר ושאלות על מזג האוויר חוזרות ונשנות, והגולשים הנאמנים של הפורום מתעייפים מלחזור על עצמם כל שבוע-שבועיים
העתקתי פה תגובות של גולשים שונים על מזג האוויר,
מי שטייל ורוצה להוסיף את זוית הראיה/ החוויה שלו מוזמן לשרשר.
מי שדבריו מהעבר מובאים פה והוא רוצה להציגם אחרת- יתקבל בברכה..
מי שיוצא לטיול ורוצה לחזור עם רשמיו, בעתיד הקרוב אני אשים את השירשור הזה בקישורי הפורום ( מצד שמאל)...
בינתיים אחרי ההקדמה הארוכה, הנה ההעתק-הדבק של תשובות מזג האוויר:
Aviv_physio:
אני תמיד מעדיף בתחילת העונה הגשומה.. פחות תיירים, יותר זול
והסיכוי לראות בעלי חיים גדול יותר.. אני הייתי בספטמבר היה מעולה
Ari0252:
הייתי גם ביולי שזה העונה הגשומה והייה מזג אוויר טוב ,גשם שעה עד שעתיים ביום ,קצת לחות וזהו.
Yanix:
הייתי לפני כמה שנים באוגוסט בקוסטה ריקה. היה זה שיא העונה הגשומה וירד לא מעט גשם במהלך השבועיים וחצי שהייתי שם, אבל... זה לא כל כך הפריע לטייל. הגשם לרוב בא בשעות אחה"ץ ערב ורוב הימים היו שמשיים ונוחים לטייל. עם הזמן "השתכללנו" וכיוונו את שעות הארוחות לגשם וזה היה מעולה.
המקום היחיד שאני זוכר שהגשם הכריע אותנו היה בטרק של צ'יריפו, שבו פשוט חזרנו על עקבותינו כמה מאות מטרים לפני הפסגה וזה היה קצת מבאס.
Krembo202:
אני הייתי בקוסטה ריקה בספטמבר שנה שעברה ובדיוק ספגנו שלוחה דרומית של הוריקן שהיכה בעיקר בגואטמלה. היה מאוד גשום, והחופים היו די ריקים.
אוגוסט זה תחילת העונה של ההוריקנים, אז יש סיכוי גבוה יותר למזג אויר טוב.
Loly27:
הייתי לפני שנתיים לתקופה של חודש בין אמצע אוגוסט לאמצע ספטמבר.
אני מניחה שמזג אוויר הוא פונקציה גם של מזל, אבל מה שהיה אצלי זה שדווקא באיזור הפסיפי היה מזג אוויר מצויין, ויכולתי להנות מחוף הים מאוד, יש ימים שפתאם מתחיל גשם מטורף בסביבות ארבע בצהריים לאיזה שעה ואז מפסיק, לא הפריע בכלל.(עושים ארוחת צהריים\אינטרנט\שנ"צ)
לעומת זאת כשהייתי באיזור הקאריבי , היה יותר מעונן , וגם כשלא היה גשם לא תמיד היה שטוף שמש.
בכל מקרה לסיכום הטיול מבחינת מזג האוויר, הייתי עושה את זה שוב במגבלות שהיו לי (יכולתי ליסוע רק בתקופה הזו-חופשת סמסטר)
לכן אם זה או זה או כלום אז ברור שלבחור בזה!
אני לא אכחיש שהיו רגעים שהמזג אוויר קצת ביאס, אבל רוב הזמן נהננו מאוד , סן חוזה היתה גשומה כל הזמן. אבל בחופים הרבה יותר טוב.
FNM:
ספטמבר זאת סוף העונה הגשומה. אפשר לטייל, מכסימום "מסתתרים" כשיורד גשם. תהיי קשובה לדיווחים על הוריקנים, מתריעים עךיהם לרוב כמה ימים מראש ואפשר להיערך בהתאם
וגם: ביולי אוגוסט בדר"כ חם ורטוב, אבל לא מזג אוויר שמונע להנות, גם כשנמצאים בחוץ. מכסימום נכנסים למסעדה או מקום סגור אחר עד יעבור זעם (והוא בדרך כלל עובר בזמן סביר)..
אורי:
העונה הגשומה לרוב לא מעכבת. אני טיילתי שם גם במשך העונה הגשומה
. מזג האוויר חם, ולרוב הגשם מתרכז במטחים חזקים וקצרים בשעות אחר הצהריים.
Galit:
יולי-אוקטובר הם העונה הגשומה במרכז אמריקה ולכן לא נחשבים לעונה הקלאסית לטייל שם. למרות זאת, בדרך כלל הגשם לא מפריע לטיול (בטח לא ברמה כזו שדורשת שינוי יעד או מועד), אלא אם מזלכם ממש רע.
כשאני טיילתי שם, למשל, היה לי מזג אוויר מצויין שלא השפיע לי על התוכניות בכלל (למעט עניינים נקודתיים). בחור שפגשתי בגואטמלה, לעומתז את, סיפר לי שהגיע לקוסטה ריקה כמה שבועות אחרי והדרכים בצד הקריבי היו חסומות כמעט לחלוטין כך שהוא ויתר עליו, ובניקרגוואה המצב אפילו היה יותר גרוע, כך שהוא נשאר בה ארבעה ימים ולא יותר. מצד שני, מדובר על קיץ 2005 - הקיץ של קתרינה, ההוריקנים ומפולות הבוץ. לא בטוחה אם זו תקופה מאפיינת
ולמישהו אחר היא ענתה גם :
כן ולא - (טיילתי בקוסטה ריקה באוגוסט פחות או יותר מתחילתו ועד סופו) ואמנם הגשם לא הפריע משמעותית לטיול, אבל כן היו שמורות ש"פספסתי" בגלל הגשם. גם מהשמורה בקאוויטה וגם מהשמורה במונטה ורדה נאלצתי "לחתוך" אחרי פחות משעתיים, בלי שראיתי ולו חיה אחת. אז בקאוויטה זו אמנם הייתה חוויה זכורה לטוב, אבל רק כי זה התפתח לסיטואציה הזויה ומשעשעת. גם לטראק בקורקובדו בגשם שוטף הייתה חוויה מלאת עוצמה, אבל מאתגרת הרבה יותר (את הדרך חזרה, לדוגמא, עשיתי ביום שטוף שמש וההבדלים היו עצומים). מצד שני, פגשתי מישהו בגואטמלה שהגיע לקוסטה ריקה שבועיים אחרי בערך, וויתר על כל הצד הפאסיפי כי הדרכים היו חסומות.
אז צריך להתכונן נפשית לגמישות מסוימת ולכך שלא תמיד דברים יקרו לפי התכנון. לפני שאת מתבאסת, צריך לסייג ולומר שזה היה בקיץ של 2005, שהיה תקופה מאד קיצונית מבחינת מזג האוויר (קתרינה ודומיהן).
Dedi.a:
מבחינת העונה הגשומה:
הטמפ' גבוהות ובגלל הגשם והקרבה לים גם הלחות. הגשם עצמו יורד משהו כמו 3 שעות ביום. אבל גם זה לא קבוע ולא בהכרח. לפי מה שאחרים כתבו פה בפורום, אם מתכננים את הטיול טוב, זה לא אמור להוות מטרד.
אייל ה.:
משמעות הדבר היא בד"כ ממטרים בשעות אחה"צ והערב ובוץ למחרת. יתכנו ימים מעוננים גם.
מצד שני, הנהרות זורמים בעוצמה, הכול ירוק ונקי
כריסטינה:
זו בעיקרון לא העונה וזה הרווח שלך. היא לא כל כך גשומה כמו שמפחידים. בצד הקריבי כמעט ואין גשם. החופים נגישים בהחלט.
הכל כיף ומגניב וזול יותר.
ואל תאמיני לכל הלחוצים לגבי המזג אויר. אנחנו הינו בספטמבר אוקטובר שזה שיא העונה הגשומה - לא יכולנו לבקש טוב מזה.
-
שירשור העונה הרטובה- עוד כמה לתוספתNoa ge:
במשך חודשיים מסוף יוני עד סוף אוגוסט,
הייתי רק במקסיקו וגוואטמלה ואני יכולה להגיד שהיה מעולה והמזג אוויר לא הפריע אבל תלוי בזה גם מזל כי זו העונה הגשומה ובאיזור של החופים היה כמה ימים של גשם שאנשים נשארו בחדרים שלמזלי פספסנו כי הגענו לשם מאוחר יותר.
לסיכום אני יכולה להגיד שזה לא הגביל אותנו בשום דבר והרבה מטיילים שם בתקופה הזאת
Kravchyk:
אני טיילתי באוגוסט ספטמבר וסך הכל היה אפשר לטייל והגשם לא הפריע מי יודע מה. הוא גם בא בשעות די קבועות. מסכים עם NOA GE שזה הרבה עניין של מזל - בפעם השנייה שלי במרכז אמריקה הייתי בינואר, שזו ה עונה לטייל שם, והיו לי ימים שלמים של גשם.
Asafdv:
אני הייתי בפנמה בתחילת ספטמבר האחרון ומזג האוויר היה מושלם
tamar_v16:
אנחנו היינו במקסיקו בספטמבר והיה מדהים
VS160784:
אני הייתי שם בקוסטה ריקה בספטמבר בשנה שעברה,
ומבחינת מזג אוויר- בעיקרון יורד כמעט כל יום גשם החל משעות אחה"צ,
כשיש ימים שהוא די חזק ויש ימים יותר שמשיים.
לא יכולה להגיד שזה הפריע לטיול כי עדיין חם. רוב הטיולים בקוסטה ריקה הם יומיים, ומתחילים מוקדם בבוקר ומסתיימים גם ככה עד אחר הצהריים אז כשאתה בטיול לרוב לא יורד גשם, וגם אם כן זה לא כזה נורא.
בערבים- גשום הרבה פעמים, אבל בערב גם ככה די מת שם, לפחות במקומות שאנחנו היינו בהם- לה פורטונה, מונטה ורדה, קפוס- מנואל אנטוניו, וקרוקובדו.
אולי בעיירות גלישה יותר צעיר ונחמד. לא יודעת
אושרה ק. הוסיפה על קוסטה ריקה בחגי ספטמבר-אוקטובר:
היינו בקוסטה ריקה בתקופת החגים שנה שעברה.
בסוף ספטמבר היינו בטורטוגרו והיה חם בטרוף.
בתחילת אוקטובר כבר היגענו למרכז המדינה והתחיל הגשם המדובר שכמו שעון מופיע בשעה 16:00.
במהלך הטיול נפלנו על מיני סערה שעברה במרכז אמריקה ושוליה הגיעו גם לקוסטה ריקה. במשך שלושה-ארבעה ימים היה גשם שוטף.
מצד שני,
חברה שהיתה בדצמבר נפלה גם היא על גשם שוטף במשך שבוע.
בקיצור, מה זה משנה?
זה קו המשווה. תמיד יכול לרדת גשם.