דרום אמריקה - מרץ עד יולי
-
חברים אנא צריך בבקשה את תשומת ליבכם ועזרתכם.
בעזרת השם אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה בחודש מרץ.
מתכונת הטיול שאני מתוכננת להיות מדרום היבשת אל צפונה.
לשם כך אני מעוניין להתחיל בדרום ארגטינה, לאחר מכן דרום צילה, ואז לעלות צפונה יותר לכיוון ברזיל.
הבנתי שהאקלים לקראת מרץ בדרום ארגינטינה וצילה מאוד קריר ולכן חשוב לי לדעת אם מישהו היה במרץ שדרום ארגנטינה או צילה שייתן לי חוות דעת האם אפשר להתחיל את הטיול שם ולאיזה פרק זמן אפשר להישאר באתרים שבדרום ארגנטינה ודרום צילה.
בבקשה עיזרו לי בנושא, זה חשוב לי מאוד
תודה [= -
במרץ מקסים בדרום.שלכת אדומה מדהימה ומזג קר וסבירבמרץ מקסים בדרום.שלכת אדומה מדהימה ומזג קר וסביר. ברר קודם מה המזג באוסוואיה, ובקאלפטה.אל תוותר על הקרחון המתנפץ-פריטו מורנו ,ע"י קאלפטה. הכי מסעיר זה המסלול על הקרחון עצמו ולא רק בסירה המתקרבת. זה מסלול של חצי יום מדהים!!! -
במרץ מקסים בדרום.שלכת אדומה מדהימה ומזג קר וסבירזאת אומרת שאני יכול לשהות אפילו חודש בדרום ארגנטינה ובדרום צילה למרות מזג האוויר הקריר במרץ-אפריל? -
פטגוניה מאלףהי רועי
בוא ונתחיל מאלף:
דרום ארגנטינה ודרום צ'ילה יוצרות ביחד חבל ארץ המכונה פטגוניה.
חבל ארץ זה הוא עצום, מעבר לכל דמיון ישראלי פרוע, ולכן יש בו מגוון אזורי אקלים, וחשוב שתבין זאת, כדי שתבין שיש סוג של סדר בעונות שם.
אז בדרום פטגוניה (אושואיה, פונטה ארנס, פוארטו נטאלס, אל קלפאטה, אל צ'אלטן) תוכל לטייל ולטרק בערך עד אמצע-סוף מרץ;
במרכז פטגוניה (קראטרה אאוסטראל בעיקר) תוכל לטרק בערך עד אמצע-סוף אפריל;
בצפון פטגוניה (אזורי האגמים = ברילוצ'ה, פוקון ועוד, והאזורים הצפוניים להם) תוכל לטרק בערך עד אמצע-סוף מאי;
שים לב שאני משתמש במלה "לטרק", ומתכוון בכך לטיולים הכוללים לינה בשטח. טיולים שאינם כוללים לינה בשטח יכולים להתקיים גם לאחר התקופות שציינתי, אם כי בערבון-מוגבל בגלל מזג אוויר.
כעת, כאשר לפניך מפתח העונות בפטגוניה, אתה יכול לתכנן את המסלול שלך בחבל ארץ זה
אשמח לעזור בכל שאלה נוספת !
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות ה"קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
-
פטגוניה מאלףתודה רבה על המידע.
מה בנוגע לטורוסים ולויארקה? -
מפתחשוב הי
יציאה לפארק לאומי טורס דל פאיינה = מפוארטו נטאלס;
יציאה לפארק לאומי ויאריקה = מפוקון;
אשמח לעזור בכל שאלה נוספת !
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות ה"קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
-
הייתי באמצע אפריל בקלאפטה ,בקרחון והיה נהדרהייתי באמצע אפריל בקלאפטה -בקרחון פריטו מורינו והיה נהדר.
קר ,(4 מעלותמעל האפס- ביום), אך בהחלט סביר כשלבושים היטב, ואני מאד לא אוהבת קור..
צריך לברר מזג אויר בימים הספציפיים שתהיה.זה תלוי מזג אויר. -
תנאים מיוחדיםהקרחון המתנפץ יוצר סביבו תנאים מיוחדים ומיקרו אקלים מסוים, מה שמאפשר לבקר בו משך השנה כולה = מה גם שאין מדובר בטרק !
בשאר המקומות שצויינו בדרום פטגוניה התשובה באשר למזג האוויר נוגעת לכזה שמתאים לטיולים רגליים וטרקים, לכן אין להשוות בין הדברים !
אשמח לעזור בהזמנת כרטיס טיסה, וכן בכל שאלה נוספת !