כמות הכסף שיש לקחת לפראג
-
שלום לכולם..
הסתכלתי על הטיפים באתר והבנתי שכדאי להחליף לקרונות בפראג עצמה, אבל מה שלא הצלחתי להבין זה כמה קרונות בערך מספיקות לשבוע ימים בפראג? אני כנראה לא מתכוון ללכת למופעי אופירה(שהבנתי שהם יקרים) ורציתי לדעת כמה קרונות בממוצע צריך לקחת לשבוע? אבל שבוע שבו אני רוצה לחיות טוב..
תודה רבה
-
כמות הכסף שיש לקחת לפראגאפשר להשיג קרונות צ'כיות בארץ, לעיתים צריך להזמין מראש - וזו אופציה לא רעה בכלל, רק תברר במשרדי החלפנות הגדולים שיש להם הרבה סניפים בארץ.
לגבי כרטיסים לאופרה - הם ממש לא יקרים יחסית לארץ - 150-200 ש"ח במקומות מעולים, ואפילו פחות במקומות הזולים יותר וחוויה לכל החיים (ר' קישור). אפשר להזמין באינטרנט, ומדפיסים בבית.
כך שההנחות שלך מבוססות על שמועות לא ממש מדויקות. -
כמות הכסף שיש לקחת לפראגמציעה לא להמיר בבת אחת לקרונות את כל הסכום שתחליט לקחת,
תצטייד ביורו ותפרטו במנות קטנות במהלך השהייה - לפי הצורך, בכל האזורים התירותיים תמצא צ'ינג'ים להמרת כספים.
סיור חינם - מצורף קישור
הסיור היומי החינמי מתחיל כל יום בשעה 11 בבוקר - ליד השעון האסטרונומי, את המדריך מזהים על-פי המטרייה הזהובה. הסיורים באנגלית.
כדאי ללכת לאחד ממופעי התאטרון השחור.
תיהנה -
סיור חינם - פראגכל יום בשעות 11:00 ו-14:00 יוצאים סיורים בחינם, מכיכר השעון האסטרונומי בפראג
את המדריכים תזהו לפי המטריות צהובות עליהן רשום: English ו- Spanish.
הסיור נערך בעיר החדשה, בעיר העתיקה, ברובע יהודי ולאורך הנהר.
הסיור אורך כשעתיים. מומלץ בחום! (כתב: e.s )
סיור חינמי נוסף- מצורף קישור:
הסיור ארך כשלוש שעות. הסיור כלל את מרבית האתרים היחודיים של העיר העתיקה ובכלל זה גם בשלושת בתי הכנסת. הסיור היה מצויין וכלל הסברים היסטוריים מרתקים. הסיור איננו כרוך בתשלום ומשתתפי (כ-30 במספר) מוזמנים לתת טיפ למדריכים בסופם. הסיור בשפה האנגלית ובספרדית.
(כתב: perrysh)
אשתי ואני הצטרפנו להדרכה קבוצתית בפראג. בקבוצתנו היינו 15 מטיילים מכל קצוות העולם, ההדרכה בשפה האנגלית (אפשרי גם בספרדית). נפגשים בכיכר השעון האסטרונומי על יד סטארבקס ב-10:45 או ב-13:45, ומשם הולכים לנקודת היציאה שהיא גם כן בכיכר השעון, אך ליד משרד התיירות הצ'כי. היציאה למסלול ב- 11:00 או 14:00. ההדרכה מתבצעת על ידי חבר'ה צעירים, אשר מעבירים את ההדרכה בצורה מעניינת ומרתקת מאוד. ההדרכה שמתחילה בכיכר השעון ומסתיימת על יד גשר קארל, נמשכת כשלוש שעות. ההדרכה על הרובע היהודי היא מינימליסטית, להדרכה מעמיקה על הרובע היהודי קחו את רומן. אין צורך בהרשמה, רק להגיע לנקודות המפגש. (כתב: ganspan) -
כמות הכסף שיש לקחת לפראגלפני 5 שנים עלה לנו 100$ לזוג ליום בהנחה שמלון כבר שולם.