ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פלורידה 2012 - חוויות וטיפים

פורום צפון אמריקה
    14
    71
    26246
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • צביקה
      צביקה נערך לאחרונה על ידי

חולק על נושא הטיפים בשובר החיוב
      סיקרן אותי, אז נברתי בשוברים מהטיול האחרון בניו אינגלנד וקנדה ומסתבר... שנינו צודקים. יש לי מקרים משני הסוגים.
      עושה רושם, שבמסעדות הטובות יותר, הכל ממוסד והשיטה היא כפי שתיארתי ולראיה סריקת שתי דוגמאות (האחת מטורונטו והשניה מבוסטון) של ה"לפני" וה"אחרי" הוספת הטיפ לחשבון מצורפת להודעה זו.
      מכיון שאני חובב גורמה, רוב המסעדות שנהגתי לבחור לארוחת הערב היו מהסוג הזה ולכן גם רוב המקרים והקבלות שלי הם כאלה.
      דוגמא 1.jpeg דוגמא 2.jpeg
      דוגמא 1.jpeg(גודל:5.00KB)דוגמא 2.jpeg(גודל:5.04KB)

דוגמא 2.jpegדוגמא 1.jpeg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צביקה

מכיון שאי אפשר לצרף יותר משתי תמונות להודעה הקודמת, אז להודעה הזו אצרף דוגמא מהסוג שתואם לתהליך שאתה תיארת, אבל גם שם השובר החתום שנשאר בידי המסעדה הוא רק זה שמילאת בו את שורת הטיפ ואת שורת הסה"כ ובידיך נשאר ההעתק שגם אותו ממלאים ידנית.
        דוגמא 3.jpeg
        דוגמא 3.jpeg(גודל:4.42KB)

דוגמא 3.jpeg
        • נוסע מתמיד
          נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

צביקה שלום,
          לא שיערתי, שהשרשור של תאור הטיול שלי יהפך לדיון על תשלום במסעדות,
          אבל בהחלט אין לי התנגדות לכך. Smile Smile Smile
          האם כשאתה אומר מסעדות "טובות" יותר, אתה מתכוון למסעדות "יקרות" יותר?
          אני מפרגן לך מכל הלב להנות ממסעדות גורמה, אבל אנחנו לעולם לא נשלם במסעדה מחירים כמו ששילמת, ובאמת שיהיה לך/לכם לבריאות!!!
          כמו שכתבתי בתחילת השרשור, המסעדות שלנו נבחרו בקפידה ע"י הנוסעת המתמידה אחרי עיון מדוקדק בחוות דעת בטריפאדוויזור, YELP
          ו-CITYSPOON, וגם אחרי בדיקת תפריטי המסעדות באינטרנט, אם אפשר, כשחלק נכבד מהשיקולים הוא המחיר.
          כשאנחנו מגיעים למסעדה אנחנו תמיד בודקים את התפריט והמחירים בחוץ, ואם המחירים נראים לנו מופרזים, עוברים למסעדה אחרת.
          לא פעם כבר ישבנו במסעדה, ראינו את התפריט והחלטנו שלא מתאים לנו בגלל המחירים, ועזבנו.
          אחד מכללי האצבע שלנו בנוגע לרמת המחירים במסעדה הוא מחיר המרק. איננו מוכנים לשלם עבור CUP יותר מ-5$.
          איננו אוכלים בכלל במקדונלדס Very Happy , או ברשתות מזון מהיר אחרות, אבל נהנינו מאד מסניפים של רשתות כמו "אוליב גארדן" ו-"בונפיש גריל", ואפילו "חטאנו" מפעם לפעם בסניפי "רד לובסטר" או "אפלבי'ס".
          הרשתות האלה הן בשבילנו ברירת מחדל מצויינת ומוצלחת כשאין לנו באיזור מסוים מסעדות אחרות מקומיות, אבל בכל מקרה המחיר במסעדה הוא בהחלט שיקול, ואצלנו מחיר של למעלה מ-60$ לארוחת ערב זוגית הוא חריג מאד ונדיר מאד ובקצה הגבול העליון אותו אנחנו מוכנים לשלם.
          מנסיוננו רב השנים - מחיר גבוה איננו מהווה כל ערובה לאיכות המזון, ונהנינו הרבה פעמים ממסעדות "זולות" הרבה יותר.
          כמו שכתבתי היינו כבר 3 פעמים בארה"ב (במדינות שמניתי), וגם 3 פעמים בקנדה (כל פעם כחודש) במערב, במזרח, וגם בטורונטו, ואף פעם לא נתקלתי בשיטת תשלום כמו שאתה מתאר, ואני מעריך מאד את העובדה שטרחת לחפש את השוברים ולהציג אותם.
          • eddy alk
            eddy alk נערך לאחרונה על ידי

תודה

מחכה כבר לדיווח על הטיול הבא שיהיה

ליאורה
            • ofer cohen
              ofer cohen נערך לאחרונה על ידי

תודה על הפירוט לקחתי מספר דברים לחודש הבא Smile

לגבי מסעדות , אני תמיד משלם במזומן וזה חוסך לי את הבדיקות בסיום הטיול.
              • נוסע מתמיד

עופר שלום,
                תודה על הפרגון בנוגע לתאור הטיול..
                בעניין התשלום במסעדות במזומן - אכן זו אפשרות, אך היא מחייבת כמובן לקיחת סכום נוסף לא מבוטל במזומן.
                מכיון שהוצאנו על אוכל קצת יותר מ-2000$, אז כמובן שהיינו צריכים לקחת עוד כ-2000$, מעבר ל-1000$ הרגילים שאנו לוקחים.
                כמובן שזה מעמיד בסיכון סכום גדול יותר, שיהיה ברשותנו, שלא לדבר על העלות היותר גבוהה של רכישת דולרים לפי שער מזומן במקום לפי שער העברות והמחאות.
                אינני חושב שנכון לחשוד בכולם, בגלל שני רמאים קטנים ועלובים.
                מה גם שאני באופן מוחלט בודק תמיד את השוברים עליהם חתמנו מול החיוב בפועל, בכל מקום בעולם, וגם בארץ!!!
                • may east
                  may east נערך לאחרונה על ידי

"אינני חושב שנכון לחשוד בכולם, בגלל שני רמאים קטנים ועלובים."

ובואו נבין מה ה"נזק" שהיה ... כמה דולרים מסכנים.
                  • נוסע מתמיד

ל- MAY EAST,

זו כבר פעם שניה שאתה מקנטר אותי בשרשור זה בנוגע לסכומים הקטנים,
                    בעיניך, שעליהם כתבתי.

האם זה קשור לעובדה, שבעבר הערתי לך על ניצול הפורום לצורך מכירה פרטית של כרטיסי סים???

הדולרים שלי, אינם "מסכנים" בכלל, ואני מתכוון להמשיך ולשמור עליהם בקפדנות.
                    • נוסע מתמיד

אחרי הנסיון (הרע) שהיה לי בטיול זה, חיפשתי ברשת מידע על הונאות של מלצרים במסעדות, ע"י זיוף הטיפים. ראו בלינק למטה.

וגם על הונאות בכלל בכרטיסי אשראי, ראו בלינק השני, שמתוכו הוצאתי פיסקה זו:

Gas pumps are a popular target for skimmers, especially during vacation season, when more Americans are on the road. Skimmers can be inserted inside a pump without any telltale signs. Last summer, skimming attacks at gas stations in one northern Florida county surged so much that local law-enforcement officials suggested consumers use only cash to pay for gas, according to reports provided to BankInfoSecurity.com, an industry publication

גם אצלי ההונאה בוצעה בצפון פלורידה, בעיר PERRY.

מסקנות:
                      1. לשלם עבור דלק רק במזומן כמו שהמליץ לי מוני.
                      2. לשמור את שוברי החיוב מהמסעדות (ובכלל) ולהשוות אותם מול החיוב בפועל, גם אם מדובר רק על דולרים בודדים...
                      • הונאות של מלצרים בטיפים
                      • הונאות בכרטיסי אשראי
                      • צביקה

על מזון, אוכל ושאר ירקות
                        לגבי המחיר שכל אחד מוכן לשלם עבור תמורה מסוימת, ברור שזה שונה מאדם לאדם עפ"י עולם הערכים שלו וסדר העדיפויות שלו. אין וגם לא יכול להיות בזה "נכון" או "לא נכון" גורף לכולם.

יש מי שמוכן (אני לא) להוציא על כרטיס למשחק כדורגל סכום גבוה יותר מזה שאני מוכן להוציא על ארוחת גורמה טובה ומיוחדת.

יש מי שמוכן להוציא (אני כן) על כרטיס למרוץ מכוניות פורמולה 1 סכום גבוה יותר מזה שאני מוכן להוציא על ארוחת גורמה טובה ומיוחדת.

יש מי שמוכן להוציא על כרטיס למופע סכום גבוה יותר מזה שאני מוכן להוציא על ארוחת גורמה טובה ומיוחדת.

כדי להקצין, רובכם כאן מוכנים להוציא עשרות אלפי שקלים כדי לצפות ב"עלים צבעוניים" Razz (טיולי שלכת).

כאמור, הכל ענין של סדר עדיפיות אישי.

אצלי, כחובב גורמה, יש אבחנה בין "מזון" לבין "אוכל".
                        בהגדרות האישיות שלי:
                        מזון = צורך קיומי של הגוף.
                        אוכל = צורך נפשי, חוויתי, אמנותי.

בחו"ל, אני מחפש את המיוחד ורוצה לחוות את התרבות המקומית, שבעיני כוללת גם את חווית האוכל המקומית.

עבור "מזון", גם אני מחפש Value For Money.

נכון, שמחיר הארוחה לבדו, אינו מבטיח את איכותה, אבל ברור שבבמחירים של ארוחות במסעדות זולות, לא תוכלנה להתקיים כלכלית מסעדות גורמה (חומרי גלם איכותיים ויקרים, המון פחת שנזרק לפח כבר בשלב החיתוך כדי להשתמש בטוב ביותר, פחת נוסף נזרק לפח כשמשהו לא יוצא מושלם, תהליכי הכנה מורכבים וכד'), אבל בהחלט בין שתי מסעדות בקטגוריות דומות, אי אפשר להסיק דרוג איכותי רק עפ"י מחיר הארוחה.
                        גם אני מנוסה מאוד בהרבה מאוד נסיעות לחו"ל ובהרבה עוד יותר מסעדות ונוכחתי, שאפילו הדרוג באתרי הגורמה איננו מבטיח מסקנה זהה אצלי: נתקלתי במסעדות של כוכב מישלן אחד, שהיו טובות בעיני מכאלה של מסעדות מסוימות אחרות של שנים או שלושה כוכבים (שזה המכסימום למי שאינו מתמצא), או מסעדות של דרוג 20 בזאגאט, שהיו טובות בעיני ממסעדה מסוימת שקיבלה בזאגאט דרוג של 26 (המכסימום הוא 30).

עבור "אוכל", כמו לכל יצירה אמנותית אחרת, אין מחיר שהוא "מופרז". כמו בכל תחום אחר בחיים, יש מחיר שהוא מעבר ליכולתי הכלכלית, או מעבר לסולם העדיפויות שלי על מה אני מוציא את כספי.
                        לכן הבחירה שלי במסעדות, גם היא עפ"י תפריטים, עלויות וחוות דעת, אבל מאתרים של חובבי גורמה (מישלן, זאגאט וכד') ולא מאתרי תיירות.
                        כשאין לי זמן לארוחה של "אוכל", אני מסתפק בארוחה של "מזון".
                        ברור, שמסיבות כלכליות ומאילוצי זמן, גם רוב הארוחות שלי, הן לצערי ארוחות של "מזון".

• נוסע מתמיד

על מזון, אוכל ושאר ירקות
                          צביקה,
                          אני מכבד מאד את העדפותיך (שאינן העדפותי), ומאחל לך הנאות רבות דומות בעתיד. אני מאד מעריך את העובדה, שטרחת ופרטת כאן את השקפת עולמך והעדפותיך. Smile Smile Smile
                          • may east
                            may east נערך לאחרונה על ידי

לא יודע מה אתה רוצה ממני. ואף אחד לא מקנטר.
                            זו הביקורת שלי. לא רוצה, אל תקבל. אל תהיה ריגשי.

פשוט מציין שלא לכל אחד יש את הזמן להשקיע באיסוף כל הקבלות ובבדיקה של כל הסנטים למינהם.
                            גם לא לכל אחד יש זמן להכין רשימות של 5/6 מלונות פונטציאליים לכל אתר, כל שכן למסעדות.
                            וגם אם דפקו אותי ב 2$. אז יאללה, שיהיה להם לתרופות.

ובוא נעצור כאן בבקשה.

• segev17
                              segev17 נערך לאחרונה על ידי

על מזון, אוכל ושאר ירקות
                              יפה כתבת!
                              ועכשיו אני יודע לאן אני אפנה בבקשה להמלצה על מסעדה טובה...
                              Smile
                              • נוסע מתמיד

תראה מה כתוב בהודעה, שבסופה אתה מעוניין לעצור את הדיון:

עקיצות - "ריגשי", "כל הסנטים למיניהם",
                                התנשאות - "אם דפקו אותי בשני דולר, שיהיה להם לתרופות", "לא לכל אחד יש את הזמן להשקיע..."

חלק גדול מאד מהגולשים בפורום משקיעים זמן רב (חודשים רבים) בתכנון הטיול שלהם, ויש להם זמן להכין 5/6 אופציות של מלונות לכל מקום, וגם אופציות של מסעדות. להם היה מיועד תאור הטיול בו השקעתי זמן רב ומאמץ, לרבות הטיפים והסיפורים הפיקנטיים (שבהם זלזלת כל כך), וגם התמונות שאני מעלה עכשיו.

תנסה לחשוב לפני שאתה יורה מהמותן תגובה בפורום באופן אנונימי לאדם שאינך מכיר. האם היית מגיב פנים אל פנים באותה צורה???

קח לדוגמא את הדיון התרבותי שניהלתי כאן עם הגולש צביקה, למרות שיש בינינו חילוקי דעות וסדרי עדיפויות שונים לחלוטין.

עכשיו אפשר לסיים...
                                • נוסע מתמיד

לאחר
                                  השקעת הזמן והמאמץ בהעלאת התאור לפורום,
                                  ולפני
                                  שתאור זה "טובע" במעמקי הפורום,
                                  זה הזמן לתודות -
                                  לכל מי שהתעניין (למעלה מ-4300 כניסות פאסיביות),
                                  ובמיוחד למי שטרח לפרגן באופן אקטיבי -
                                  שמוליק
                                  ערן carmonle
                                  tulush 1
                                  ofer cohen
                                  איריס ס. ו- ליאורה eddy alk, שטרחו לפרגן 3 פעמים (!!!)
                                  צביקה - שאיתו נהלתי דיון קצר ומעניין בנושא מסעדות

תודה לכוווולכם!!!
                                  • Eran Carmon
                                    Eran Carmon נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני רוצה להודות שנית לנוסע המתמיד על פרסום זה שיעזור לנו בטיול הקרוב בתחילת מארס בפלורידה (10 ימים) ולאחר מכן בניו יורק.

בהמלצתו של הנוסע המתמיד הוספתי לילה נוסף (שני) ב-Key West בצימר שהיה להם לילה פנוי מתאים ללוח הזמנים שלנו בטיול. אני מצרף קישור ל-2 הצימרים בהם נשהה בקיי ווסט:

הראשון - http://www.papashideaway.com/index.htm (כ-$190 כולל מיסים)

והשני - http://www.keywestbandb.com/ (כ-$250 דולר כולל מיסים)

ערן

• נוסע מתמיד

ערן,
                                      שוב תודה רבה על הפירגון.
                                      אני ממתין לתאור הטיול שלכם, כדי "לחזור" למקומות בהם בקרנו לאחרונה.
                                      בילוי נעים!
                                      • צביקה

נוסע מתמיד,
                                        שוב תודה על ההשקעה האדירה ועל דיון תרבותי לגופו של ענין ולא לגופו של אדם.
                                        המלצה, אם טרם עשית זאת ממילא: העתק את כל התיאור והתמונות גם לבלוג אישי, אלבום תמונות, טיפים וכד׳. זה גם יקל על מציאת החומר בעתיד וגם יקנה לך קצת נקודות אצל ״למטייל״.
                                        לחיי הטיול הבא !
                                        • נוסע מתמיד

צביקה,

תודה רבה!!!

אתה (והאחרים) מוזמנים לראות גם את תיאורי הטיולים שלנו באירופה,
                                          בפורום אירופה, תחת אותו שם. יש שם כ-6 כאלה.
                                          • גלית הותיקה
                                            גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

פלורידה 2012 -
                                            שוב בהמשך לתמונות. כל הכבוד על ההשקעה וההתמדה. אני באמת חושבת שנכון יהיה לעלות את הסיכום כבלוג על מנת שהחומרים היחודיים לא יבלעו במאגרי הפורום. לא מתכוונת לעורר דיון מחודש אבל גם אני הרבה פעמים בתחושה שאין לי כוונה או אנגרגיות להתווכח על פערים של 2-3 דולר בדומה לטעות בסופר בארץ שאם היא אינה בוטה בצורה קיצונית לא אעכב את התור בשביל זה גם אם אני יודעת שבהתנהגות קלוקלת זו שלי אני בעצם משתפת פעולה עם תקלות צרכניות לא תקינות. בכל מקרה זה ודאי לא מהותה של התגובה שלי ואני שבה ומדגישה כי נהניתי מאד לקרוא את הסיכום והנאתכם מורגשת. מאחלת לכם עוד המון טיולים רגועים באופיים ומאחלת לעצמי ללמוד איך לזרום רגוע ולא להזמין את כל המלונות שנה מראש. תודה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון