זנזיבר - מספר שאלות
-
שלום,
אני וחברתי נוסעים לזנזיבר בספטמבר. התחלנו קצת לבדוק מלונות ולחפש מידע כיוון שההיגיון שלי אמר שככל שנקדים לסגור נשלם פחות מה גם שמדובר בעונת שיא.
לאחר עיון באתריהם של מלונות רבים בזנזיבר הגעתי למסקנה שאו שאני טועה ומי שמקבל מחיר טוב אלו אותם ישראלים שמדווחים פה בפורום או במדור 1001 טיפים שהגיעו בספונטניות התמקחו וקיבלו מחיר או שפשוט היה גל התייקרות רציני בשנה האחרונה כיוון שכל מלון שלא בדקתי יקר יותר בהשוואה לדיווחיהם של אנשים שכתבו פה בפורום.
מישהו יכול בבקשה לכוון אותי? האם לסגור מראש הכל או לסגור נגיד רק יומיים שלושה ואת שאר הלילות לסגור מזנזיבר (7-9 לילות בסה"כ)?
שאלה נוספת לגבי עלויות של ארוחות:
כמה עולה ארוחה במסעדה סטנדרטית? האם עדיף ללכת על חצי פנסיון (או אפילו הכל כלול ע"פ המלצה של מישהו פה) או שמחירי המסעדות מחוץ למלונות לא גבוהים במיוחד ועדיף להשאיר את היכולת לגוון (וכמובן גם מבחינת איכות האוכל)?
חצי פנסיון מקפיץ את המחיר מאוד והכל כלול במלון כמו דאבל טרי מגיע לכדי 350 דולר ללילה לזוג.
אשמח לקבל כל עצה -
זנזיבר - מספר שאלות350 צפיות ואף אחד לא יכול לעזור ?
אם באמת אף אחד לא יכול לעזור ולענות על השאלות שנשאלו מעלה, מישהו יכול לסבר את האוזן לגבי טיב החוף המזרחי? הבנתי שהמים בורחים בשפל השאלה היא האם באמת יש המון אצות וקיפודי ים בכל האיזורים כך שבעייתי להכנס שם למים או שיחסית זה בסדר? -
זנזיבר - מספר שאלותאהלן טל!
בקשר למלונות, המחירים תמיד משתנים, ספטמבר זו לא עונה דיי מתויירת ולכן היא גם יקרה יותר.
רמת המלון שציינתה- "דאבל טרי" הוא מלון 4 כוכבים וברמה טובה מאוד,
ומלונות ברמה הזאת אי אפשר להתמקח במחיר.
ארוחה במלון תעלה לך בסביבות ב- 15$.
האוכל באי טוב.
לא הייתי לוקח "פול בורד" במלון, באיחוד אם זו הפעם הראשונה שלכם באפיקה, מכיוון שאז אתם תוותרו כניראה על ארוחות מחוץ למלון במסעדות אותנטיות מקומיות- חוויה שאין כמותה.
אין מה לפחד מהם, במחיר של 5$ תקבלו הרבה יותר מהמלון, טעים יותר ויצא לכם לראות את התרבות האמתית של האי.
אתם נוחתים בסטון טאון- העיר היחידה באי, היא עיר עתיקה ומדהימה.
הייתי מציעה להעביר שם לילה- להסתובב בסימטאות העיר ולבלות במסעדות המגניבות שם. בסביבות 18:00 חנויות העיר נסגרות וכולם מגיעים לאחול בפארק המרכזי- "פורודני" - פשוט קרנבל אוכל גדול וזול כל יום, אפשר למצוא שם הכל- טעים וזול (אתם חייבים לנסות את מיץ כני הסוכר)
טיפ קטן- את המשכרות כדיי לכם לקנות הסטון טאון ולא בחופים- מבחר גדול יותר וזול יותר.
טוב, החופים המדוברים ביותר בזנזיבר נמצאים בצפון האי-
חוף "נונגווי" החוף החביב על הצעירים, שם הכל קורה.
עם בא לכם יותר להתבודד אז יש את חוף "קנגווה" לא רחוק מנונגווי- עד כדיי הליכה אחד מהשני, ופה נכנס הנושא של הגאות והשפל.
תופעה מדהימה, אם יצא לכם להגיע רגלית מחוף לחוף, אחרי כמה שעות כנראה שתצטרכו לקחת סירה בדרך חזור.
החופים המזרחיים יפים גם כן, אך דיי משעמם שם כי הם יותר באופי של מלונות גדולים "אול אינקלודד" ואין ברים וחיי חברה יותר מדיי באזור
בהצלחה
אריק
-
זנזיבר - מספר שאלותלגבי החוף המזרחי: השפל שם זה מראה סוריאליסטי ומטורף. אתה יוצא מהחדר בסביבות הצהריים ופשוט רואה את הים 400 מטר רחוק יותר ממה שהוא היה ערב לפני. חלק מהנשים של הכפר יוצאות עם דליים ומתחילות לאסוף כל מה שאפשר בזמן שאחרות יוצאות לקצור את חוות ה- sea weed שהן זורעות כמה מאות מטרים בתוך הים וניתן להגיע אליהן רק בשפל. המון סירות נשארות תקועות בחרבה ובג'מביאני אפילו נוצר sand bank, אבל צריך לשחות אליו. חוץ מזה החוף המזרחי משעמם למדי.
מסכים עם מה שנאמר פה לגבי סטון טאון- מומלץ להקדיש לפחות יום אם לא יותר לעיר לטובת שוק העבדים הישן, השווקים הרגילים, כמובן שוק הלילה ואפילו הפלגה של כמה שעות לפריזן איילנד. -
זנזיבר - מספר שאלותהי טל
אז ככה :
לגבי מחירים, אתם מגיעים בשיא העונה אז כמובן שקצת יקר
יש מלונות שאם תגיע לקבלה יהיה לך יותר קל להיתמקח ולהוציא מחיר טוב
ויש מלונות שלהפך אם אתם חושבים על הדאבל טריי כידאי שתזמין מראש אם תגיע לקבלה המחיר יהיה כימעט כפול 2 ולא כידאי להזמין הכל כלול כי יש מספיק מסעדות ומלונות קרובים כדי לאכול אוכל טוב וזול
לעומת זאת אם אתם תשארו בחוף המיזרחי גם אז זה תלוי איזה מלון אבל חלקם די רחוקים מכל מלון אחר ואים לא תזמין הכל כלול ארוחת ערב לאדם יכולה בקלות לעלות 30$.
אני גר בזנזיבר ב 6 שנים האחרונות אני אשמח להיות לך לעזר
אתה יכול ליצור איתי קשר במייל
אופז
-
זנזיבר - מספר שאלותמה לגביי אזהרות מסע - אין!
אבל אחוז גבוהה של מוסלמים, זה בטוח לסע עם ילדה קטנה?
-
זנזיבר - מספר שאלותהיי,
תודה רבה על התגובות, האמת שהפסקתי לעקוב אחרי שבמשך כמה ימים אף אחד לא ענה והופתעתי ממש כשנכנסתי "סתם לנסות אולי התמזל מזלי בכל זאת".
בכל אופן לצערי הרב בהיעדר סיוע כלשהו רוב הטיול תוכנן, חלקו אף שולם (טיסה ומלון אחד מתוך 3 אליהם החלטנו להגיע).
אז בעקבות סקרנותנו לחוות את שני החופים נגיע לזנזיבר ל-10 ימים, 4 ימים ראשונים בחוף המזרחי במלון מפנזי, 3 לילות לאחר מכן כנראה (עדיין לא סגור) במלון לנגי לנגי, ולקינוח 3 לילות במלון רויאל זנזיבר. המלון הראשון והאחרון הם על בסיס הכל כלול. התכנון הוא שבזמן השהייה במלון לנגי נצא בעיקר לאטרקציות המקומיות. ייתכן שיוצא שנשלם יקר אני לא יודע (2400 דולר כולל טיסות לאדם). בכל מקרה אשמח מאוד לקבל כל עצה שהיא בקשר לתכנון כאשר מלון לנגי ומלון רויאל זנזיבר עדיין לא שולמו, אטרקציות מומלצות.
אריק,
אני באופן אישי אינני מפחד כלל לאכול במסעדות "המקומיים", זה מה שעשיתי בדרום אמריקה, בתאילנד, בקניה ובכל מקום אחר אליו הגעתי ושבו יש לאנשים נטייה לחשוש. אבל מצד שני זו נסיעה שהיא בגדר בטן גב הפעם עם החברה ולכן לא לקחנו לילה בעיר. עם זאת מכיוון ש-3 לילות המתוכננים למלון לנגי הם ע"ב ארוחת בוקר אם יש מקומות מומלצים באזור החוף לארוחת ערב ו\או צהריים אשמח לשמוע. בחוף המזרחי בחרתי גם להעביר מספר לילות כיוון שהחוף עצמו יפה, רחב וכן מושפע מתופעת הגאות ושפל בצורה שאנשים מתארים קסומה. כמו כן יהיה נחמד לראות זריחה יום אחד ושקיעות בצדו השני של האי.
אופז, האם אתה רואה בבחירה שלי במלון רויאל זנזיבר כ"פינוק" לסוף שגיאה? המלון נראה יפה מאוד, בריכה המשקיפה על הים והשקיעה, משקאות חופשי עם בר בבריכה וכו'... המחיר למלון זה ספציפית הוא 180$ לאדם ללילה, בעוד לנגי עולה 50$ לאדם ללילה. אולי יש מלון אחר בו אתה ממליץ לסיים את הטיול שייתן תמורה טובה יותר לכסף? אשמח לשמוע... אני גם רואה לפי כתובת המייל שאתה עובד (או בעלים?) של חברת טיולים. אם יש לך הצעות כלשהן כמובן שאשמח לשמוע. ייתכן גם שנהיה מעוניינים בצלילה. בכל מקרה שלחתי לך מייל.
רביד, תודה גם לך על המידע. בסטון טאון כנראה כבר לא נין אבל אברר לגבי טיול יום לשם.
המון תודה למייעצים והעוזרים