עזרה על ברלין
-
שלום רב
אנחנו זוג פנסיונרים מעונינים לדעת האם יש הנחה לכרטיסי סניור בנלאומי אנחנו מעונינם לבקר במוזיאון פרגמון ,ובמוזיאון היהודי ,כמו כן לעשות שייט,לעלות על מגדל הטלויזיה ועוד...
ההתלבטות שלנו מה עדיף לנו לרכוש כרטיס וולקם כארד ל-5 ימים או לקנות כרטיס שבועי לתחבורה הציבורית ולהנות מהנחות פנסיונר.
בנוסף לאחד מאיתנו יש דרכון ארופאי האם נותן הטבות ,בנסיעות או במוזאונים.
תודה למשיבים חנה -
עזרה על ברליןיש הנחה במוזיאונים של ברלין לבעלי דרכון אירופאי.
ראי לגבי הפרגמון בקישור המצורף.
מציעה לכך שתנסי להתקדם בתהליך קניית כרטיסים אינטרנטי למקומות שאתם רוצים לבקר בהם ותראי אם יש הנחה לפנסיונרים .סביר מאוד שיש הנחה לפנסיונרים.
ניסיתי זאת לגבי הזמנת כרטיסים למופע ה-yma
ולמופע זה אפשר לרכוש כרטיס עם הנחה לפנסיונרים.
לגבי הוולקאם כארד- בדרך כלל הוא משתלם למשפחות, כיון שאין עלות לילדים המתלווים להוריהם בתחבורה הציבורית והוא מקנה הנחות לאתרים.
כמו כן יש כרטיס מוזיאונים ל-72 שעות במחיר של 19 אירו. אם אתם מתכוונים ללכת למוזיאון היהודי ולפרגמון ולמוזיאון נוסף, שהכרטיס מקנה אליו כניסה, אז הוא משתלם.
נילי -
יש הנחות מגוונותבתחבורה הציבורית
וגם במוזיאונים-
פנסיונרים משלמים חצי או פחות
שווה לבדוק באתר העיר
רוניה -
יש הנחות מגוונותתודה למשיבים וחג שמח -
נילי-לשאלתך- אין לי מושג כדאי שתשאלי כאן בפורום -
יש הנחות מגוונותחשבתי שאולי זכרוני בגד בי ולכן ניגשתי לאתר של המוזיאונים העירוניים של ברלין (בלינק שניתן קודם)- כמו שזכרתי, לא מצאתי שם, לא באתר באנגלית ולא באתר בגרמנית שום איזכור להנחות לפנסיונרים. הנחות ניתנות לסטודנטים, תלמידים, מובטלים (בכפוף לאישור לשכת העבודה הגרמנית), נכים או בעלי אישור ALG II (שלא נדע מצרות...). כמובן גם שלא מצאתי שום איזכור להנחה לבעלי דרכון אירופאי.
אם מישהו מצא מידע אחר מוזמן להעלותו ולהאיר את עינינו. -
בחוברת המוזיאונים מלשכת התיירות-חוברת נהדרת,אגב..מצויין במפורש הנחות לגימלאים
כל מוזיאון והמחיר שלו בדרכ-חצי מחיר
החוברת מומלצת מאד -
לגבי המחזיקים בדרכון אירופאיממעתיקה מתוך הלינק- לגבי הפרגאמון ובעלי האזרחות האירופאית-
PergamonPass
18,- EUR discounted admission 15,- EUR
5,50 EUR for children aged 6 to 18
asisi Panorama + temporary exhibitions + Pergamonmuseum - including "Roads of Arabia. " 26 Jan to 9 Apr 2012
Book tickets online
Pergamonmuseum with temporary exhibitions
13,- EUR discounted admission 6,50 EUR
without asisi PANORAMA - including "Roads of Arabia" 26 Jan to 9 Apr 2012
Book tickets online
area ticket
14,- EUR discounted admission 7,- EUR
Museum Island Berlin
asisi PANORAMA
13,- EUR discounted admission 8,50 EUR
5,50 EUR for children aged 6 to 18
360° PANORAMA without Pergamonmuseum
Book tickets online
נילי -
קושיה- ולא מן ההגדהמישהו אולי יודע מאיזה גיל אדם נחשב לפנסיונר בגרמניה?
נילי -
בחוברת המוזיאונים מלשכת התיירות-חוברת נהדרת,אגב..תודה למשיבים עדין לא ברור לי האם ההנחות לגימלאים כוללים גם גימלאים מחוץ לגרמניה או רק לתושבי גרמניה .כמו כן לא ברור לי הנחת למחזיק בדרכון ארופאי.תודה מראש והמשך גח שמח -
בחוברת המוזיאונים מלשכת התיירות-חוברת נהדרת,אגב..אני רואה שסדר המילים שובש בעת העתקה.
תפתחי את הלינק לפרגאמון ותראי שיש ההנחות שם ל-EUR .לדוגמא-כרטיס שעולה 13 אירו נמכר ב-6.5 אירו.
לא כתוב שם לגבי גימלאים, אבל אני סומכת על רוניה, שכתבה לך קודם. היא הייתה לפני מספר חודשים בברלין.
מתי אתם נוסעים?
אני נוסעת בסוף יוני עם אמי בת ה-80 , ובוודאי שאחזור עם מידע מעודכן.
נילי -
בחוברת המוזיאונים מלשכת התיירות-חוברת נהדרת,אגב..לנילי שלום
תודה על ההתענינות אנחנו טסים ב-8.7.12 בבוקר כך שאשמח לכל מידע
טיסה נעימה לך ןלאימך,כף לכן חנה -
היי חנהאנחנו חוזרות ב-4.7 , כך שאספיק לדווח לך.
נילי -
בחוברת המוזיאונים מלשכת התיירות-חוברת נהדרת,אגב..אני חושבת שהאותיות EUR הקוונה לאירו ולא לאירופה אולי אני טועה מה דעתך? -
בחוברת המוזיאונים מלשכת התיירות-חוברת נהדרת,אגב..היי חנה,
בקריאה נוספת אני חושבת שאת צודקת. ההכוונה היא להנחה למי שנכלל בקבוצה הזכאית להנחה.
אני זוכרת מוזיאונים שונים באירופה ואתרים שבהם הייתה הנחה לבעלי דרכון אירופאי ומהרתי לחפש זאת עבורך. טעות שלי בהבנת הכתוב.
נילי
-
עזרה על ברליןחנה שלום,
מצרפת כמה קישורים,
תיהנו
-
היי ליהיה ברור לי, שאם התנהל דיון בפורום בענייני הפנסיונרים, את כבר תמצאי אותו.
עם כל הכבוד להסתדרות הגימלאים לא הבנתי מדוע מישהו צריך להזדקק לתעודה ממנה. הרי זה לא רישיון בינלאומי...לא מספיק להסתכל בדרכונו של אדם ולראות את גילו?
אז אולי צריך להתקשר להסתדרות הגימלאים ולבקש מהם מידע על הנחות הניתנות לגימלאים בברלין....
נילי -
היי לינילי...
את מצפה ליותר מידיי מהסתדרות הגמלאים בישראל
לפרטים נוספים או לצורך קבלת סיוע מהסתדרות הגמלאים, ניתן לפנות באמצעות טלפון: 03-6921195/65/64
או פקס: 03-6921196.
להזמנת תעודה בינלאומית למי שהגיע לגיל 60
תעודת אזרח ותיק בינלאומית (באנגלית) ניתן לקבל על ידי התקשרות למשרד הרווחה בירושלים 02-6547025
זה אורך זמן - אבל זה חינם