וינה והסביבה..
-
לא יודעת אם הכותרת טובה. צריכה את עזרתכם.
חשבתי שכבר לא נצא הקיץ ( רק חזרנו) אבל מסתמנת אפשרות גיחה ל 9-10 ימים לוינה.
אני מניחה שנרצה להקדיש מספר ימים לעיר ( כמה כדאי עם מתבגרים ?) ואח"כ לצאת קצת לסביבה הכפרית ( או הפןך)
כאן השאלה - לאיזה כיוון כדאי לפנות. כזה שלא יעלה על שעתיים - שלוש נסיעה ( חוזרים מוינה) ויאפשר כמה ימים של טיולי כוכב בסביבה כפרית עם אטרקציות למתבגרים.
אם המסלול יכלול רק עיירות ואגמים תולים אותי.
יש חיה כזאת ? עוד לא למדתי את האזור לעומק. רעיון שעלה רק אתמול ועדיין אין כרטיסים.
אשמח לעזרה
שבוע טוב
איריס -
וינה והסביבה..הי איריס
לא כזה מומחה אבל אנסה לעזור
לוינה הייתי מקדיש 5 ימים של טיול נינוח ולא לחוץ
חלק מהכיף זה ההסתובבות ברחובות עצמם
ישנם האתרים הקלאסים (ארמון שונבורן,הופבורג,הפראטר (כיוון שלא משלמים כניסה הייתי הולך אליו פעמים משעות אחרה"צ),המוזיאונים היפים,הנאשמרקט,אי הדנובה,שוק ויקטור אדלר )
יש גם פארק מים חביב,מוזיאון שוקולד וכיוצ"ב
מסביב לוינה-מצרף לך כתבה שבזמנו שמרתי לפני הנסיעה שלנו
אגב לו אני הייתי נוסע עכשיו לתשעה ימים הייתי נוסע יום אחד לבודפסט ברכב או ברכבת (קצת יותר משעתיים ברכב)
זהו לבינתיים
וינה נהדרת
-
וינה והסביבה..תשמעי, איריס, קודם כל תרכשו כרטיסים. כדי שלא יתחרטו לך החבר'ה...
אורנה -
וינה והסביבה..ליאור , תודה. בבודפשט כבר היינו ונראה לי שנוותר הפעם. יש לך אולי קישור זמין לדירה בה שהיתם ?
תודה על הקישור , הולכת לקרוא.
אורנה
פגעת בנקודה הרגישה. יש סכוי גדול שנהיה רק שלשה..
בכל זאת - רעיונות ?
איריס -
וינה והסביבה..הנה הלינק לדירה שלנו
בחרנו את דירה מספר 5
חדר שינה+סלון+מזגנים
דירה ברמה גבוהה ביותר,והמיקום הוא אחד היתרונות הגדולים
גם ברטיסלבה במרחק נסיעה סביר ביותר (אם זה מענין אתכם)
מצרף לך עוד לינק לקישור שבו נעזרתי
-
וינה והסביבה..כשאנחנו נסענו לאוסטריה, זה היה לעשרה ימים כשהנחיתה וההמראה מוינה, בהם שהינו שבוע בחבל זלצורגלנד על שפע האטקרציות שבו והכרטיס השווה שלו... עוד שלושה ימים היינו באיזור האגמים, בדיעבד היה עדיף לשהות בוינה. כך שניתן להגיע מוינה גם לכמה ימים לאזור זלצבורגלנד ולשלב בין השניים. -
וינה והסביבה..היי איריס,
בחירה נהדרת לחופשה עירונית. וינה יפייפייה!!
אנסה לעזור- כמה אפשרויות מחוץ לוינה ובמרחק נסיעה קצר:
1. עיירת המרחצאות באדן:
http://www.badenonline.at/en/tourismus/tourismus.html
2. האגם תת הקרקעי Seegrotte בעיירה Hinterbruhl:
3. טירת לקסנבורג Laxenburg Castle
http://www.schloss-laxenburg.at
אפשרות נוספת, להגיע בשייט של כשעה-שעה וחצי לברטיסלבה.
-
וינה והסביבה..איריס יקרה,
לצערי, את הרעיונות את היא זו שתתני לי בבוא היום...
שם עדיין לא היינו.
אורנה -
וינה והסביבה..הי איריס,
כיף -כיף לכם!
לטעמי, שווה להתאמץ ולנסוע ולבלות כמה ימים באזור האגמים.
גם עיירות מקסימות ואגמים, אבל גם מגלשות, מערת קרח, מכרה מלח, תצפיות...
אהבתי מאד את וינה, אבל הסביבה הכפרית הסמוכה אליה "לא עשתה לי את זה"...
יש כמובן את אזור הדנובה והיין. כמה טירות ואזור נחמד מאד.
דרומה יש יערות ואגם (עד כמה שזוכרת עם אפשרות לסורט מים), רק חלפנו, אבל נראה יפה.
בכל מקרה-בטוחה ששתהנו בל מה שתבחרו.
-
וינה והסביבה..תודה רבה לכל המגיבים. אתמול לא היה לי אינטרנט כל הערב , אז סליחה על התגובה המאוחרת.
ליאור ויורם - תודה גדולה. הוספתם כמה קישורים טובים. מצאתי שם דברים שיכולים לעניין אותנו.
לא שוללת גם מעבר לסלובקיה. אבל נראה לי שהזמן קצר לטיול בסלובקיה.. בכל אופן הבטחתי לילדים עיר גדולה והייתי רוצה להשאיר לוינה מספיק זמן.
בזלצבורגלנד והאגמים היינו ( אמנם לפני כמעט 6 שנים.. לפני שדווחתי בפורום). האזור מקסים אבל היינו רוצים לנסות משהו חדש.
נראה לי שאזור הדנובה , באדן יכול להתאים , אבל לא בטוחה שהוא ממלא ארבעה חמישה ימים עם מתבגרים.
( לי אין בעיה לעצור בכל בית קפה בכל עיירה יפה , אבל זה לא ילך עם הח'ברה שלי..)
מה עם גראץ , נפת שטיריה ? זוכרת שיונית היתה פעם עם מתבגרים וסיפרה. לא מוצאת את זה עכשיו.
מישהו זוכר ? יונית אולי ..
שוב תודה
איריס -
וינה והסביבה..הי איריס
מצטרפת לקודמיי החכמים, וינה נהדרת.
יצאנו ממנה לאזור עמק ווכאו שזה בדיוק, בול בשבילך. בתי קפה, טירות, עיירות, סימטאות, עוגות, מנזרים ודנובה אחת שולטת. לא התעמקנו אז באטרקציות למתבגרים לכן לצערי לא יכולה לתרום לך הרבה.
זאת הדירה שלנו בוינה. המיקום שלה פשוט פנטסטי.
http://www.duschelapartments.com/en/apartments/18_apartment- opernring-ii/overview/
הקדשנו לוינה 6 ימים נינוחים ולא שבענו.
שיהיה בוקר נפלא
אלונה -
וינה / סלובקיההיי איריס,
מצרפת כמה קישורים.
תבלו -
וינה / סלובקיה -
וינה / סלובקיההיי איריס,
אם הילדים שלך חובבי פעילות (מגלשות הרים, טיפוס וכד') אז האיזור של עמק ווכאו יהיה קצת פנסיונרי עבורם. אם כי אפשר לדוושו באופניים.
יש גם את מחוז בורגנלנד שנמצא דרומית לוינה. מצ"ב לינק על פעילויות למשפחות, בעיקר סביב האגם, אפשר לעצור בדרך בבאדן.
אבל אם הייתי במקומך (ואני שוקלת בקיץ 2013 להיות במקומך....) הייתי משלבת בין וינה לסלובקיה. מכל מה שקראתי כאן עד כה נשמע לי שילוב נהדר!!!! -
וינה והסביבה..הי איריס,
אנחנו טיילנו מוינה לגרץ ושטיריה הלוך וחזור לוינה.
אטרקציות למתבגרים ? אינני יודע. אם הכוונה לחוויות אדרנליניות - לא. אולי מתקנים מסוימים בפראטר בוינה. בין השאר היה שם קארטינג מהיר מאוד.
אם בכיוון "חינוכי", המוזיאון הטכני בוינה מהנה למדי.
בכל אופן, את חוויותינו אז תיעדתי בשרשור שבקישור. -
וינה והסביבה..איריס
לא מציעה מתוך לינה בוינה -לטייל ביעד אחר באזור
(אגב, הייתי גם בחלק הצפוני סביב הדנובה וגם בחלק הדרומי באזור גרץ,שניהם אופציה ל3-4-5 ימים נוספים)
הייתי מפצלת את הלינות לחצי חצי.
אחרת הנסיעות הלוך ושוב-יהרגו אתכם.
(..ויש אטרקציות מהסוג המוכר של פארקי חבלים,מגלשות הרים...) -
וינה והסביבה..שוב תודה לכולם.
נתתם לי הרבה רעיונות.
יונית - הכוונה לא היתה להתגורר בוינה כמוקד כוכב. הלינה גם מאד יקרה.. אלא לצאת לאזור נוסף ל 5 לילות.
משום מה איני שומעת התלהבות ( או שאני טועה) מאזור גרץ ואזור הדנובה.. האם הם אינם מספיק מעניינים / יפים לדעתך ?
אשמח לקבל הפניה לאותן אטרקציות שהזכרת.
צביקה - משום מה פרח לי הטיול שלכם. טוב שצרפת. הולכת להזכר
תודה גם לכן אלונה , לי ומיקה על התוספות
אלונה - הדירה שלכם נראית לי קטנה עבורנו. צריכה לפחות 2 חדרי שינה . אבל יש שם דירות נוספות ( אם כי המחירים בשמיים..). ננסה
מיקה ולי גם אני מתחילה להתלהב מסלובקיה.
יש כבר מסגרת ראשונית של 10 לילות וימים. ( רצינו טיפה פחות , ככה אפשרו כרטיסי הבונוס)
נניח שנקדיש 4 לילות לוינה - האם יש טעם לצאת לחמישה/ שישה לילות לסלובקיה או לשמור לטיול אחר?..
אם כן , איפה כדאי להתמקד ? מה לדעתכם ילהיב יותר מתבגרים? נכון לעכשיו הידע שלי בסלובקיה מסתכם בידיעה שיש טטרה נמוכים גבוהים וגם ברטיסלבה אחת.
שוב תודה וסליחה שאני קצת מפוזרת הפעם
הטיול הזה הוא מחטף ומתארגן מהר במונחים שלי..
איריס
-
וינה והסביבה..איריס את באמת קצת מפוזרת........
אנחנו היינו שנה שעברה בוינה וסלובקיה
ובהחלט 10 ימים מספיקים
תני לי את הרכב הנוסעים כי יצאתי קצת מבולבל
בנוסף תפרטי מה בדיוק מעניין אתכם מבחינת אטרקציות
ותזהרו מהקורקינטים הצהובים...... -
וינה והסביבה..הי ליאור
מסגרת של 10 לילות . אני מקווה שנהיה חמישה. אנחנו ההורים , בן ( כמעט 20) , בן 18 , בת 11.
הבנים עוד מתנדנדים..
כרטיסים הוזמנו אבל עוד לא כורטסו. אני מחכה להחלטה של הבנים עד מחר. אם נהיה רק שלשה יהיה יותר קל מבחינת מסלול ולינה אבל תהיה אמא אווזה אחת מבואסת..
הבנים אוהבים ערים גדולות , ארמונות , מוזאונים , גני חיות . גם מסלולים בטבע ( לא ארוכים מדי)/ קניונים יתאימו.
פארקי חבלים , מגלשות הרים , רכבלים גם הולך..
מערות נטיפים / קרח / מלח מאד מתאים למרות שהיינו בכאלה בהרבה מקומות אחרים.
פארקי מים - לא ממש. אולי עבור הקטנה.
ועוד משהו - איפה שלא נהיה חייב להיות אינטרנט אלחוטי , אחרת זה לא עובר..
איריס -
וינה והסביבה..איריס,
מידע על האזור אין לי, אז רק להחזיק לך אצבעות שהבנים יחליטו בחיוב ולא תתבאסי (כמה שאני מבינה אותך!)
או ומצאתי גם את זה בוינה:
http://www.anaustriaattraction.com/austria-attractions-qz/mu seum-of-medical-history.htm
http://www.flickr.com/photos/curiousexpeditions/sets/7215760 2734884092/detail/
אולי יעניין?