מה להביא מהארץ ?
-
שלום,
אנחנו זוג שמגיע לניו יורק ל-10 ימיים ב-23/06,
נעזרנו רבות בפורום בתכנון המסלול - תודה רבה.
לעצם השאלה אנחנו אמורים לישון אצל משפחה בלונג איילנד מה ניתן לקנות להם מתנה ? למישהו יש רעיון מקורי ?
בתודה מראש ובברכת שבוע טוב,
רועי -
מה להביא מהארץ ?חנוכיה יפה
פמוטים יפים
חמסות יש מזול מאוד ועד יקרות מאוד
-
האם הם בכלל ישראלים? יהודים?כמה אתם מתכוונים להשקיע?
אני, באופן אישי, בתור מי שחיתה כמה שנים בארה"ב, דווקא לא הייתי ממליצה על דברי יודאיקה, מאחר שכל אורח שמגיע מהארץ חושב שיהיה הכי מקורי להביא פריטי יודאיקה, או חמסות וכו'. אז הבתים הולכים ומתמלאים בעוד חנוכיות, עוד פמוטים, עוד ועוד חמסות שתלויות על הקיר - ולא כולם אוהבים את הרעיון.
אם הם לא יהודים, או שהזיקה שלהם ליהדות לא מאד חזקה, בכלל אני לא רואה הגיון להביא להם משהו כמו חנוכיה או פמוטים.
אני מאד אוהבת להביא כמתנה במקרים דומים את המפות של חברת "יגר", שניתן למצוא בין השאר גם במשביר לצרכן וב"קיקה". אלה מפות מצויינות, עמידות בפני כתמים, ובארה"ב מעולם לא הצלחתי להשיג דבר כזה. בת דודתי (שגרה בארגנטינה) דואגת בכל ביקור שלה בארץ להצטייד במפות כאלה.
אם אלה ישראלים, שיש להם בבית ילדים שנולדו בארץ או שמבקרים בה הרבה, הייתי ממליצה להביא להם שקיות ממתקים כאלה של עלית, מאחר שזה מסוג הדברים שתמיד אוהבים.
עוד רעיון לישראלים: דיסקים של מוסיקה ישראלית עכשווית. למרבה הצער, אין כיום באינטרנט שום אתר שממנו ניתן לקנות שירים ישראליים ולהוריד אותם, כך שדיסק של שירים בעברית יכול להיות נפלא (שוב: רק בתנאי שהם ישראלים דוברי עברית). -
מה להביא מהארץ ?בהמשך להודעתה של mabat, להזכירכם שחוקית צריך להצהיר בכניסה לארה"ב על מתנות ואם ערכן עולה על $100, יש לשלם מכס של 10% (flat rate).
יש שתי סוגים של מתנות: מתנה שלא קשורה בישראל. למשל להביא להם בקבוק ויסקי או קוניאק או משהו דומה, שתקנו בדיוטי פרי בארץ.
הסוג השני הוא מתנות הקשורות בישראל. דיסק המוזיקה הישראלית הוא אפשרות אחת, אבל לא בטוח כמה זה יהיה טוב למי שאיננו ישראלי או לפחות יהודי.
אפשרות שניה. מתנה שהבאתי לקרובים אמריקאנים אצלם התאכסנתי היא DVD מישראל על ירושלים או ים המלח או נופים של הארץ וכו'. מתנה די צנועה, אבל עם קשר ישראלי חזק. אם מדובר בנוצרים, אני חושב שיש גם DVD שמתמקד יותר באתרים הנוצריים. -
מה להביא מהארץ ?עוד אפשרות שבה אנו משתמשים היא להביא בקבוק יין מקומי
יש בארץ היצע של יין סביר ואף טוב ולא יקר.
ממתקים ביחוד באזורי אוכלוסיה ישראלית אין בעיה להשיג ואפילו יותר בזול מאשר בארץ - יין נדיר בהרבה -
מה להביא מהארץ ?כפי שנאמר, וכמו בכל מקרה של מתנה, זה תלוי מאוד מי המקבל ומה מערכת היחסים שלכם עימו.
אדם דתי יעריך מן הסתם פריטים הקשורים לדתו בעוד שאדם חופשי מדת עלול לראות בזה עלבון.
בקבוק יין איכותי "ישמח לב אנוש" בתנאי שהאיש איננו מנוע משתיית יין.
חמסה הינה קמע, שכלל איננו "יהודי", ומקורו בעבודת אלילים של אלת הירח הקרתגית, פריט ששוב עשוי לשמח את האחד שמאמין בזה ולהעליב את האחר, שרואה בזה אמונה תפלה ועבודת אלילים.
בקיצור, בחירת מתנה ראויה היא תמיד מבצע קשה שמחייב הכרת המקבל והתאמת ליכולת והרצון התקציביים של הנותן. -
-
מה להביא מהארץ ?משהו שימושי ומהודר שאני נוהגת לתת כמתנה גם בארץ, (אנחנו שייכים למעטים שבעיקרון לא נותנים שיקים) תיבה לשקיות תה מעץ עם עיטור מכסף על המכסה. מתוצרת הצורפים או חדד.( לא לפרסומת רק לסיע באיתור החפץ) יש בגדלים שונים ומכאן גם בטווח מחירים נרחב. -
מה להביא מהארץ ?אנחנו התארחנו בשנה שעברה בשני צימרים באירופה, והבאנו למארחת משחות וקרמים על בסיס מוצרי ים המלח . התקבל בברכה (ובהפתעה)
לאחר יומיים-שלושה כשהיא השתמשה בזה, זכינו לתודה גדולה, שנשמעה מהלב ולא רק מנימוס.
לא היה יקר, קצת מעל 100 ש"ח עבור שתי מתנות. -
מה להביא מהארץ ?גם אני נוהגת להביא מוצרי קוסמטיקה וספא של ים המלח .
המארחים שלי בארה"ב אינם מעונינים שאחליף את המתנה .
כשהיו כאן בביקור לפני שנה - זה הדבר היחידי שהם קנו .
-
מה להביא מהארץ ?רק ספרו לי מה הדרך הטובה ביותר להעלות יין למטוס.
לפני שנים, תמיד הייתי מעלה אותו איתי, אבל מאז הנחיות הבטיחות החדשות, לא ניתן בכלל להכניס נוזלים לתא הנוסעים, ואם רוצים להביא יין צריך לשים אותו במזוודה, ואת זה אף פעם לא העזתי לנסות, מפחד שאיזה סבל יחליט להשתמש במזוודה שלי בתור צלחת מעופפת... -
מה להביא מהארץ ?קוסמטיקה של ים המלח מוכרים בכל קניון בעגלות.
יין- אני נוהגת לקחת איתי באופן קבוע, לחובבי יינות טובים יין כוטיק ישראלי זו חגיגה. אין בעיה במזודה. בחנות אורזים לי ברשת ןבקופסה ובנוסף אני מכניסה לנילון חזק שמא... ומכניסה בתוך ריפודים של בגדים. מעולם לא קרה ליין דבר.