סים של TaSim
-
שוקלת לרכוש את הסים של TaSim.. מכיון שאנחנו מתוכננים לפחות ל-3 נסיעות במשך השנה הקרובה (תודה לאיזיג'ט ולג'מוס שגילה לנו אותם), ואנחנו צריכים אפשרות להתקשר מיד אחרי שנוחתים גם לישראל וגם בתוך אירופה, ומספר ישראלי קבוע יכול להיות עבורנו יתרון גדול, ולכן נראה לנו שזה מתאים לנו.
אבל לפני כן הייתי שמחה לשמוע אם יש מישהו שבאמת השתמש ויכול להמליץ (או להזהיר, אם יש ממה).
האם למישהו יש המלצה על משהו אחר דומה?
-
סים של TaSimטוב, אז עכשו כבר מצאתי את זה
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3521849/srch-sim #msg_3521849
וגם את זה
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3528711/srch-tas im#msg_3528711
אז כנראה שאלך על זה. -
סים של TaSimממליצה, ממליצה מאוד. קל לתפעול וחיוני.
חוץ מההשקעה הראשונה של הכרטיס ששילמתי (נדמה לי 20 יורו).
יצא לי לדבר שבוע שלם ב- 5 יורו
.
נשמר לנסיעות הבאות ותודה ענקית למסבירים והממליצים. -
סים של TaSimהייתי ממליץ לבדוק גם חלופה של רכישת כרטיס סים מקומי.
זו האפשרות הזולה ביותר (שאני מצאתי) לצורך שיחות מקומיות (למשל לבירור שעות פתיחה של אתרים).
רכישת 2 סימים מקומיים מאפשרת שיחות זולות בין 2 חלקי משפחה מפוצלת.
כרטיס סים עולה כ- 10 יורו והוא כבר טעון בדר"כ. זה אמור להספיק לטיול כולו ומקס' "טוענים" אותו בכל קיוסק.
בעיה קשה יותר היא כרטיס דאטא לצורך גלישה סלולרית בחו"ל.
כאן האפשרויות הזולות הן תמיד (שוב, לפי מה שאני בדקתי) כרטיס סים מקומי (pre paid data sim card).
הקושי עלול להיות נושא ההגדרות - לכו תגדירו בסמרטפון אינטרנט כשממענה הקולי הוא בצרפתית.
כדאי להעזר באתר הזה, שמרכז מידע לגבי תקשורת סלולרית בכל העולם.
http://prepaidwithdata.wikia.com/wiki/Pay_as_you_go_sim_with _data_Wiki
או למשל לשאול באתר הזה (צרפת היא רק דוגמא)
http://www.quora.com/Which-is-the-best-prepaid-SIM-card-with -data-in-France -
סים של TaSimסים מקומי הוא פתרון טוב (אנחנו קונים כזה בקנדה) אבל יש לו כמה "מגרעות", שעבורנו הן משמעותיות -
1. אנחנו מעדיפים לדעת את המספר מראש ולהשאיר לאילו שצריכים להתקשר אלינו.
2. זקוקים לסים מיד עם הנחיתה ואין לנו את הזמן ללכת לחפש מקום שבו מוכרים את הסים.
אבל זה אנחנו. לאחרים זה יכול להיות פתרון טוב ואולי גם יותר זול -
סים של TaSimיש גם סים לחו"ל שעכשיו התחילו למכור בדואר.
-
סים של TaSimלגבי דאטה אני לגמרי מסכים. הכי זול זה ספק מקומי.
לגבי שיחות טלפון זה אולי נכון תעריפית למי שנוסע לאותו יעד מספר פעמים אבל למרבית המטיילים הגולשים בפורום זה לא יעיל. סים מקומי לא מחזיר עודף ולא נשמר לטיול הבא ליעד אחר.הוא לא מתפקד כמקומי( אם בכלל)אם עוברים מדינה ליום יומיים. לא מדבר על הזמן שנדרש בתחילת הטיול לרכישה שלו( לא בכל שדות התעופה מוכרים סימים).
את היתרונות וההמלצות שלי לגבי הסים של TAsim
כבר כתבתי בקישורים שצרפה ריקי.
ג׳מוס
-
סים של TaSimהי
אני מנסה לעשות סדר במידע.
איזה הגדרות אינטרנט יש לעשות בעזרת VOICE MAIL כשאר קונים SIM מקומי.
לתומי חשבתי שאני קונה SIM מקומי שהוא PRE PAID, מכניסה אותו ל IPHONE שלי והנה יש לי אפשרות לעשות שיחות ולגלוש ( שזה מה שיותר מעניין אותי ) דרך ה IPHONE
בדיוק כמו שהייתי קונה כרטיס PRE PAID של רשת סלולרית כלשהי ושמה בטלפון שלי.
מה אני מפספסת? למה זה מסובך.
-
סים של TaSimג'מוס, תסביר גם לי על הדאטה.
ראיתי באתר שמגה אחד של גלישה עולה 5 יורו. לא מדברת האם זה יקר או זול (כל אחד יעשה את השיקול לפי צרכיו), רק רוצה לדעת האם זה מסובך להגדיר את זה? במה זה כרוך? -
סים של TaSimריקי איפה ראית מחיר של מגה ב 5 יורו
באתר של TASIM למדינות אירופה המחיר הוא 0.05 יורו ל 100K ז"א מגה אחד הוא 0.5 יורו ( שגם זה לא זול במיוחד אבל 5 זה מטורף ) -
סים של TaSimריקי
צריך להגדיר במכשיר הסמארטפון את השרת והסיסמה.
אין לי מושג איך עושים את זה במכשיר שיש לך.
הכי טוב זה לפנות לתמיכה שלהם לפני הנסיעה ולשאול.
מה שכן, למי שיש אייפון המחובר לדאטה, אפשר להגדיר אותו כראוטר ולגלוש גם בלפטופ
על אותה דאטה!
ג׳מוס -
סים של TaSimאיילת - אני אשתדל להרחיב בערב. בדיוק כמו בארץ, יש הבדל בין שיחות בחו"ל לבין גלישה בחו"ל.
כל מה שקשור לשיחות ישנם הפתרונות שהוצגו כאן - רכישת סים בינ"ל בארץ,רכישת סים מקומי בחו"ל וכמובן רכישת חבילה בינ"ל באמצעות הספק הסלולרי הישראלי. לטעמי, ההבדלים ביניהם אינם דרמטיים ואפשר לבחור לפי צרכים משתנים. בכל מה שקשור לגלישה, הפתרון הזול ביותר (בוודאי עם ילדים שגולשים)הוא רכישה של דאטה סים מקומי. אחרת העלויות אסטרונומיות. לגבי כמה דאטא צריך, אז בפעם האחרונה שהשתמשתי בארץ שימוש משפחתי אינטנסיבי בטיול (המכשיר שלי שימש כנקודת גישה והיה מחובר לוויז כל הזמן ושני ילדים גלשו "חופשי" פייס/יו טיוב וכד'', ) צרכנו 3 ג'יגה במשך 3 ימים
אני מניח שזה מה שנצרוך במשך 10 ימים בחו"ל תחת בקרת הורים לגבי שעות שימוש ושימוש חופשי לניווט מחוץ לרכב.
אגב, אנחנו בחו"ל לוקחים 4 מכשירים. 2 עם סים מקומי, אחד עם תוכנית חו"ל של הספק הישראלי ואחד עם דטה שים מקומי.
ג'מוס - גם בשיחות טלפון כדאי לבדוק לפני כל טיול לגופו את האפשרות הזולה ביותר. פעם אחרונה שהשתמשתי (בצ'כיה בדצמבר האחרון) הכי זול היה דווקא סים מקומי. -
סים של TaSimהיי ג'מוס
אנחנו אמורים להיות בטיול הקרוב בגרמניה שווייץ אוסטריה ואיטליה
מה העלות לדקה לשיחות יוצאות ונכנסות והאם יש אופציה למיקרו סים לאייפון
תודה רבה -
סים של TaSimיש כאן מחשבון שימוש. תכניס את המדינה אליה אתה נוסע ולאן אתה רוצה להתקשר. ברוב מדינות מערב אירופה המחירים דומים.
https://secure.tasim.com/Default.aspx?lang=He -
סים של TaSimתודה בדקתי
ויש אופציה לבחור מיקרו סים או סים רגיל במהלך הרכישה
נשמע אחלה
אני זורק את הסים האסטוני לפח
תודה רבה -
סים של TaSimבועז תודה.
אבל עדיין לא הבנתי מה הקושי ברכישת SIM מקומי טעון בכסף והכנסתו לטלפון וזהו זה. למה צריך להתעסק עם IVR בשפות זרות וכו? -
סים של TaSimאני יכולה לספר מה אנחנו חווינו ביער השחור.
נסענו עם אייפון וגלקסי והיה ברור שנגיע וביום יומיים הראשונים נקנה סים מקומי לכל אחד משני המכשירים (שתי משפחות).
בדקנו מול סלקום האם פתוח לחול. בדקו אמרו כן.
בפרייבורג נכנסנו לחנות ענקית בקניון ורכשנו שני סימים מקומיים לטלפון וטוקן לגלישה ללפ טופ.
נסענו שמחים וטובי לב להינטרזרטן. כשהגענו וניסנו לתפעל כלום לא הצליח. לא התרגום לגרמנית של בעל הבית ולא ניסיונות חוזרים ונישנים שלנו.
נכנסנו לחנות בהינטרזרטן ושם הם אמרו שאלו סימים של אחת מהחברות הכי גדולות אבל אין להם קליטה בהינטרזרטן....
בקיצור היה ממש מבאס כל הימים ביער ללא טלפוןוללא אינטרנט.
לנסיעה מאוחרת יותר כבר קנינו tasim והיה בסדר גמור.
-
סים של TaSimתודה מירב זה מאוד משכנע ללכת לכיוון של TASIM
איך מחירי הגלישה של TASIM? -
סים של TaSimמגה אחד של גלישה עולה 0.5 יורו. אפשר גם לקנות חבילות.
יש תעריפים באתר שלהם.
מכיון שבמלון יש WIFI ויש לנו GPS, לא נראה לי שנזדקק להרבה גלישה. אבל אם צריך פתאום לבדוק משהו באמצע היום, לא נראה לי שזה יגזול הרבה כסף. (בסוף משהו עוד יחשוב שיש לי מניות שם - נשבעת לכם שלא
)
-
סים של TaSimיש לי ניסיון מצ'כיה.
כרטיס סים מקומי, שנקנה בנמ"ת.
הסתבר שכדי להפעיל אותו צריך היה להכניס pin code ואחר כך לבצע איזו שהיא אקטיביזציה (או לשלוח אס אם אס) ורק אז זה עובד. הבעיה הייתה שההוראות היו בצ'כית. זה נפתר תוך שנייה כשהגענו למלון והצוות עזר לנו. הם גם הראו לי איך להגיע לתפריט שמדבר אנגלית ואז עשיתי את זה לבד בסים נוסף, בלי בעיה.
מה שכדאי כנראה לעשות זה להפעיל את הסים במעמד הרכישה. כלכלית, אין פתרון זול מזה - לשיחות מקומיות ובין בני המשפחה.