ספורט 5: ברצלונה נגד אינטר שידור חי לצפייה ישירה - 29.04.2025 ליגת האלופות
-
לצפייה בשידור המשחק ליגת האלופות בספורט 5 לחצו כאן!ברצלונה כבר זכתה העונה בסופרקאפ הספרדי, גם את גביע המלך היא הניפה בשבת והיא רחוקה 180 דקות מגמר ליגת האלופות. כדי לשוב למעמד הנכסף אחרי עשור, היא תצטרך לעבור את אינטר - שבדיוק כמו הבלאוגרנה הייתה בעמדה מצוינת לזכות העונה בטרבל, אבל שני הפסדים רצופים בליגה ובין לבין 3:0 כואב במיוחד ממילאן שהוביל להדחתה בחצי הגמר, הובילו לכך שלמפגש עם ברצלונה היא מגיעה בידיעה שהיא עשויה לסיים את העונה בלא כלום. על פי "ספורט" הקטלוני, למרות שמרבית כוכביו של האנזי פליק שיחקו 120 דקות בשבת בניצחון על ריאל מדריד וחרף העובדה שבפני הקבוצה לוח זמנים מטורף של שישה משחקים ב-18 ימים, המאמן הגרמני צפוי להמשיך עם אותם 11 שפתחו בקלאסיקו. אלחנדרו באלדרה עשוי לשוב לסגל בשבת מול ויאדוליד, במטרה לשחק בגומלין במילאנו, אבל מחר לא ייכלל בסגל, כמו גם רוברט לבנדובסקי ומארק קסאדו. פליק תרגל באימון המסכם את ההרכב שעלה בקלאסיקו, משמע שוויצ'ך שצ'סני ימשיך בשער על אף חזרת מארק אנדרה טר שטגן לסגל, ג'רארד מרטין ימשיך כמגן ודני אולמו יועדף על פני פרמין לופס. בשלישיית ההתקפה, כצפוי, יעלו לאמין ימאל, ראפיניה ופראן טורס. יש לציין כי שבעה שחקנים שיחקו מעל 100 דקות בשבת - ז'ול קונדה, פאו קובארסי, איניגו מרטינס, לאמין ימאל, פדרי, ראפיניה ופראן טורס, אבל לא נראה שאחד מהם יירד לספסל. במסיבת העיתונאים לקראת המשחק אמר פליק: "שצ'סני ישחק בליגת האלופות, ההחלטה התקבלה. טר שטגן עשוי לשחק בליגה, אנחנו נבחן את האפשרות לבצע שם רוטציה. לגבי אינטר, בליגת האלופות זה סיפור אחר וגם אם היא אחרי שלושה הפסדים, כשהיא רחוקה 180 דקות מגמר ליגת אלופות, כל מה שקרה עד עכשיו לא משנה. אינטר קבוצה הגנתית נפלאה והמתפרצות שלה קטלניות, יהיה משחק קשה". לאמין ימאל, כוכבה הצעיר של ברצלונה בן ה-17, הציג ביטחון יוצא דופן במסיבת העיתונאים לקראת המשחק הראשון בחצי גמר ליגת האלופות מול אינטר מחר (רביעי). "כל עוד אני מנצח, אף אחד לא יכול לומר לי כלום. כשלא אנצח, אז כן", השיב בנחרצות למבקרים ההתנהגות שלו מחוץ למגרש. יאמאל, שעומד לציין 100 הופעות בברצלונה, מתייחס להישג המרשים: "בגילי מעט שחקנים שיחקו כל כך הרבה משחקים במועדון כמו ברצלונה. לשחק ברמה הזו ובמועדון הזה זה לא משהו שכל אחד יכול לעשות". הוא לא חושש מלחץ לקראת חצי גמר ליגת האלופות: "את הפחד השארתי בפארק במטארו לפני זמן רב. לא הייתי קורא לזה לחץ, צריך לצאת וליהנות" לקראת המפגש עם אינטר, ימאל מלא התרגשות: "זה חצי הגמר הראשון שלי ושל רבים בקבוצה. אנחנו מאוד רוצים להגיע לגמר ולהראות איזו קבוצה אנחנו". על היריבה האיטלקית, הוא מדגיש את לאוטארו ובארלה ומציין: "בהגנה הם קבוצה מאוד חזקה והם מוכיחים זאת. אנחנו טובים עם הכדור ושיחקנו כרגיל, כקבוצה". יאמאל אינו מתרשם מהמומנטום של אינטר: "אין קשר בין תחרות אחת לאחרת. אלה חצי גמר ליגת האלופות. הם ייתנו הכל. יהיה משחק מאוד מסובך".
ZDVזCVCZס