הודו בנובמבר דצמבר
-
היי,
אני שוקלת לנסוע להודו בנובמבר - דצמבר, אולי גם ינואר.
קראתי כאן, באחת הכתבות, שזו תקופה מתאימה לטיול במרכז/דרום הודו.
ומה עם צפון הודו? לא מתאים בכלל, או שאפשר גם כן?
תודה
-
הודו בנובמבר דצמברתלוי למה את קוראת צפון הודו. אם הכוונה היא לאזור דלהי, רג'סטאן, ורנאסי וכו' - זה זמן מצוין. אם הכוונה לאזורים הגבוהים של ההימלאיה - פחות מתאים, אבל אפשרי אולי בכמה מקומות. -
הודו בנובמבר דצמברשלום,
סליחה על ההתפרצות לשרשור, אבל איזה מקומות למשל, כי גם אני חושבת על צפון הודו ונוסעת באוקטובר לתקופה של חצי שנה-חושבת להתחיל בצפון, איזור רישיקש, לה, לאדאק,כאלו, נאמר לי כי מאוקטובר כבר לא כדאי להיות שם, שזה קר מידי? אגב ורנאסי זה לא יותר איזור מרכז נחשב? -
הודו בנובמבר דצמברלא לגמרי הבנתי את השאלה. ספציפית לגבי המקומות ששאלת : אוקטובר מצוין לרישיקש, אבל לדאק (ובכלל זה העיר לה) פחות מתאימים, למרות שאני מניח שאפשר אם מאוד מתעקשים ומוותרים על מרבית הטרקים.
וראנסי נמצאת די צפונית, נניח לקו האמצע של הודו. בד"כ כשמדברים על מרכז הודו מתכוונים למדינות מהרשטרה, מאדיה פראדש, ביהאר ואוריסה. אבל מה זה משנה בעצם ? גם האזור הזה מתאים לטיול באוקטובר.
טיול נעים ! -
הודו בנובמבר דצמברתודה על התגובה, אמקד יותר את השאלה:
כאמור הנסיעה היא מאוקטובר למשך חצי שנה, כיוון שהבנתי מאנשים שבנפאל מטראקים רק באביב וסתיו, ובאיזור צפון הודו- שהזכרת, לא מתאימה התקופה שלאחר אוקטובר (כולל) נוצר אצלי בלבול, כי חשבתי להגיע להודו-איזור קטמנדו,לעלות לנפאל,משם לצפון הודו ולאחר מכן למרכז או להדרים..
האם זה אפשרי, או "שנגזר" עליי לטייל במרכז/דרום הודו רק בגלל שבחרתי לטייל בחודשים אוקטובר-אפריל?
אשמח שתעזרו לי... -
הודו בנובמבר דצמבראוקטובר מתאים לטיול בנפאל וגם לטרקים בה. לעומת זאת, זה כבר מעט מאוחר לטיול באזורי הימצ'אל פראדש, לדאק והאזורים הגבוהים של אוטרקאנד. אוקטובר אולי עוד אפשרי, אבל בחורף כבר נהיה באמת קר. רק אציין שאני לא אומר את זה מניסיון אישי.
כל העונה הזאת מתאימה הרבה יותר למרכז והדרום, ולכל אזור נמוך אחר.
באפריל את כבר יכולה לשקול עלייה צפונה, למשל לאזור דהרמסאלה, אבל צריך לבדוק מה מזג האוויר באופן ספציפי במהלך הטיול. -
הודו בנובמבר דצמברשוב, ממש כתודה על התגובה..
קראתי באחד הפורומים כאן,ועלתה בי שאלה נוספת, אם אפשר לעזור- מרץ אפריל נחשב לאביב, לכן יש מצב שזה גם יהיה זמן טוב לטייל בנפאל? ואז אולי אהפוך לגמרי את המסלול שחשבתי עליו..???
בנוסף, האם מישהו יודע לגבי מומבאי, אילו דברים ניתן לעשות בה?????? כי גם לשם אני מתעתדת להגיע, ולא בדיוק יודעת,מכירה...(כפי שניתן כבר להבין)
תודה, תודה תודה (מראש...) -
הודו בנובמבר דצמבראוקטובר הוא גם זמן טוב למערב בנגל (דרג'ילינג) ולסיקים.
-
הודו בנובמבר דצמברתודה על התגובה גלית, ומה לגבי חודשים מרץ-אפריל בצפון הודו, איזורי להדאק ? -
הודו בנובמבר דצמברלדאק פתוחה לתיירות בין יוני לספטמבר. בחודשים אוקטובר-מאי היא יעד לתיירות חורף (הארדקור) בלבד.
לכן צריך לשים לב שכשמדברים על "צפון הודו" מתכוונים להרבה אזורים, שלכל אחד מהם יש תנאים אקלימיים שונים. -
הודו בנובמבר דצמברהבנתי, תודה!!! אם כן עוד שאלה- מרץ-אפריל לאיזור נפאל? (אמרו לי אביב זו עונה מתאימה לשם...)? -
הודו בנובמבר דצמברזו בדיוק העונה המומלצת לטרקים ולטיול בכלל בנפאל. -
הודו בנובמבר דצמבראוקיי, תודה לך