שבת ברומא
-
שלום לכולם
אנחנו (זוג + 3 ילדים) מתעתדים לשבות עוד שבועיים ברומא
אשמח לקבל המלצות על מלון כשר באיזור הגטו
או על מסעדות שמוכרות אוכל מוכן לשבת
ומלונות ללא חשש חילול שבת
תודה -
שבת ברומאאתה שואל על מלונות כשרים ? הסנדלר הולך יחף....
יש בגיטו מלון יהודי כשר ,אממה הוא יקר מאוד נדמה לי 120 יורו ללילה. יש חדרים של יהודים עם ארוחת בוקר שהיא די בסיסית קרואסון שוקולד וקפה או תה. באזור במחיר של פחות מ100 יורו ללילה עם אפשרות לקבל בשבת פלטה . תקיש בגוגל את מילות המפתח באנגלית .
אנחנו היינו באזור של פיאצה בולוניה בצפון העיר רחוק מהגיטו . יש קהילה טריפולטאית, יש להם בית כנסת מסעדות כשרות בשרי וחלבי ויש אפשרות לרכוש אוכל מוכן לשבת והיה לנו בדירה פלטה עם מיחם לשבת.
לדעתי עדיף להיות קרוב לגיטו כי אפשר לטייל בשבת בכל האזור. -
שבת ברומאתודה רוני
אני מודע למלונות שציינת (כרמל, מגדל פאלאס, ופנתיאון)
אממה בשבת לזוג ו3 ילדים לא כ"כ יספיק
ארוחת בוקר בסיסית שלא לדבר על סעודת ליל שבת
שלחתי מייל לחב"ד לגבי אירוח והם ענו לי
שהם מתעסקים עם אירוח רק באיזור הקהילה הטריפוליטאית
והפנו אותי למייל של הבית כנסת הגדול
מהם אני עדיין ממתין לתשובה
אם מישהו מכיר מסעדה שמוכרת אוכל מוכן לשבת זה יפתור לנו את הבעיה -
שבת ברומאהקהילה הטריפולטאית היא באזור פיאצה בולוניה. יש להם בית כנסת שהוסב מאולם קולנוע...רובם לא דתיים.
באזור יש b&b של יהודים בניהם יהודי דתי . ויכול להיות שזה יתאים לך לשבת ויש אכן מסעדה אחת עם אוכל בשרי כולל אוכל מוכן לשבת. יש גם מסעדה חלבית עם עוגות טעימות.
7 -
שבת ברומאלקחת שמה מלון לא בא בחשבון
היות ואנחנו רוצים לטייל בשבת במרכז העיר
ידוע לך שם המסעדה הבשרית ורמת הכשרות שלה -
שבת ברומאיהודה שלום
המקום שבו שהינו נקרא קפוצ'ינו ויש לידם מקום שנקרא home in rome השני הוא בבעלות משפחה שומרת כשרות וממוקמים באזור פיאצה בולוניה רחוק מהמרכז
קפוצ'ינו החדרים קצת קטנים אבל מספקים פלטה ומיחם בשבת.
יש אתר שנקר chagat.it ובו פרסום על אוכל כשר כולל לשבת לא ברור לי היכן הוא ממוקם כנראה קצת רחוק מהגיטו , העברית שם קצת עילגת אבל מובנת.
אני שמעתי שחב"ד קצת מסתייגים מהרב של רומא לדעתם הוא לא מספיק דתי(הוא רופא)
ברומא תמצאו מעט יהודים שומרי מצוות , רוב שומרי המצוות ברומא עברו למילנו או עלו ארצה.
בפירנצה יש רב ישראלי בשם יוסי לוי שחותנו גר לידנו בירושלים ,פרופ' פירסטנברג שזכה בפרס ישראל במתמטיקה.