התמצאות עם אייפון בסין
-
שלום,
כמה שאלות- אודה לעזרה:
1. איך ממולץ לרכוש חבילת אינטרנט 3G לאייפון בסין?
מישהו יודע על מחירים בין החברות השונות? (אני בסלקום)
2. איזו אפקלצית ניווט רגלי נוחה לסין?
איך מכניסים כתובות לניוט בסין? (לא דובר סינית. איך אשפר באנגלית)?
שאלה אחרת:
איזה חיסונים מומלץ לעשות לקראת חודש תרמלאות בסין?
פשוט ללכת לרופא משפחה? -
התמצאות עם אייפון בסיןלי יש סמסונג גוגל (אנדרואיד) ולא מכיר את האיפון שלך אבל בכל זאת -
בסין רכשתי סים מקומי פריפייד שמאפשר גלישה ושיחות מקומיות במחירים זולים (את התקורת לארץ עשיתי כמובן עם סקייפ, וייבר ווטסאפ ודומיהם).
לכן מפת גוגל ו GPS סיפקו אפשרויות ניווט וצלחות ביותר הן ברמה הארצית והן ברמת המקום והנקודה.
לגבי חיסונים פנה למרפאת המטיילים הקרובה אליך (חפש בגוגל או באתר. הם ייעצו לך על פי המידע שבידיהם, אבל בסוף היום ההחלטה היא שלך. לכן קרא על המחלות השכיחות ותלמד מהם הסיכונים ואיך להתמודד איתם. מנסיוני המלצות החברים באתר מאד סובייקיביות, אם בכלל. -
התמצאות עם אייפון בסיןרוני ככל הידוע לי סים נקנה במחוז מסויים בסין תקף רק לאותו מחוז ואם מגיעים למחוז אחר הסים לא ניתן לשימוש ידוע לך על כך משהו?? (אני אישית לוקח סללור רק למקרה חירום אבל משתמש בכרטיס חיוג בטלפונים ציבורים שפזורים בכל מקום בסין) -
התמצאות עם אייפון בסיןלפי האינפורמציה שקיבלתי כשקניתי את הסים ולפי ניסיון מועט (מבחינת כיסוי שטח) הסים עובד בכל סין.
קניתי בשנזן ועיקר השימוש היה באזור שנגחאי במשולש בין סוג'או, שנגחאי, הנאגג'או וההר הצהוב.
בנוסף גם טענתי אותו בכסף עוד פעם, בנוסף לקניה, בהאנגז'או.
זה בכל זאת חתיכת מרחק וכמה מחוזות שונים.
תקשורת ארצה אני עושה באינטרנט (דרך המחשב או הסמארטפון) בחינם וזה מספיק. בחרום - בטלפון, כי כסף כבר לא מדבר (לא יצא לי). ובסים המקומי - שחות מקומיות שונות כמו הזמנת חדרים, תחבורה וכד' אבל בעיקר לאינטרנט. -
התמצאות עם אייפון בסיןאוקי תודה על ההסבר,אני שומר על קשר עם הארץ דרך מיילים (כל נשוא הסקייפ זה שיחות שנתקעות כל שניה לא נוח)פעם ב3 ימים בערך הייתי עושה שיחה לארץ עם כרטיס חיוג שרכשתי בארץ (ל012 היה כרטיס בזמנו בשיתוף למטייל אז זה יוצא יותר משתלם מסלולארי)
הנייד שלי לוקח אותו לשתי מטרות שעון ושעון מעורר ובמקרה חירום להתקשר לארץ טפו טפו טפו לא יצא לי להתשמש בזה. -
התמצאות עם אייפון בסין1)באיזה אפלקציות נווטתם ברגל בסין? ניתן להכניס כתובות באנגלית?
2)קניתי סים לס. יש אפשרות לקנות רק חבילת אינטרנט מקומית בסין? ללא סים שיחות? את סים השיחות מטענים מראש בכסף? -
התמצאות עם אייפון בסיןמה הכוונה לניווט ברגל? זה לא מפה טופוגרפית 1:100000. במפות גוגל + GPS אפשר להסתדר בערים, בכבישים וכד'. היו מקומות ששכרנו קטנוע (לא בסין) וניווטנו מחוץ לעיר כנ"ל. לא הייתי עושה עם זה טרקים, אם לזה הכוונה. וכן, במפות גוגל אפשר לכתוב אנגלית.
לגבי סימלס - לא יודע. -
התמצאות עם אייפון בסיןהכוונה הייתה:
אם יש לי כתובת של מלון שאני שוהה בו
ואז צריך למצוא אותו ביחס למקום שלי.
אז איך להקליד כתובת שלו באנגלית?
בדקתי ובגוגל מפות באינטרנט הכל בסינית. -
התמצאות עם אייפון בסיןאני הייתי הולך עם המפות של לונלי פםלנט מה שיש בספר כבר מסומנים שם אתרים והן די ברורות.
אם הזמנת מלון מראש שלח להם מייל תבקש מהם שישלחו לך כתובת של המלון בסנית כדי שתוכל להגיע ביתר קלות.
מעבר לכך בכל מלון שתעצור בסין בלובי תיקח מהם כרטיס ביקור יש שם כתובת בסנית ומאחורה מפה קטנה כיצד מגעים למלון.
כדי לא להתברבר כשאתה מגיע לעיר חדשה תמיד באזור של תחנת הרכבת יש מלונות תתחיל את החיפוש משם. -
התמצאות עם אייפון בסיןבנדה, רכן כמו שאמרתי -
אתה מקליד באנגלית את השם ומקבל את המסלול שאתה צריך.
יותר מזה - אתה בוחר באופציה של תחבורה ציבורית (מצוייר אוטובוס בניגוד למכונית) ומקבל את קווי האוטובוסים המגיעים מנקודה א לנקודה ב.
וכנ"ל לגבי בליכה. זה נותן אפילו זמן הגעה משוער (לא כמו וויז, אבל מספיק טוב לטיול).
יחד עם זאת אני מניח שאין אינפורמציה לכל המקומות. בחודש שהייתי לאחרונה בסין זה עבד לי יוצא מהכלל, אז אני מניח שלכולם זה יעבוד.
אלא אם כן אייפון זה מכשיר דפוק, כי לי יש אנדרואיד
(נקסוס S של סמסונג).סתם.
פפקין, כל זה לא סותר את השימוש בלונלי שאני מאד ממליץ עליו, והבעתי דעתי בשרשור בנושא שהתעורר כאן לא מזמן בקשר לספרים למזרח.
אני רוצה להוסיף עוד עניין - אני חשוב שכל כלי, אם משתמשים בו נכון, משיג את התוצאה, אפילו מפה פשוטה של מקום, ותמיד אני מקפיד להשיג כזו, אם אפשר. -
התמצאות עם אייפון בסיןבעיקרון אני מסתדר די בקלות עם מפה למשל באי פוטושאן פזורים מפות ליד אתרים מסויימים אז תמיד הייתי מסתנכרן בין המפה בספר למפה על הלוח תצוגה(אגב חלק מהחוויה זה להמשיך גם בשבלים הצדדים וסוג של ללכת לאיבוד אם יש אצלך זמן אני חרשתי את פוטשואן ב3 ימי הליכה כדי לנסות לעשות סיבוב של האי עשיתי את רוב השטח נשאר קצת שזרקתי את זה).