תאונות בהודו
-
אני עוד מעט נוסעת להודו וקראתי שיש שם המון תאונות דרכים עם הרבה הרוגים ופצועים, בעיקר בגלל הנהיגה שלהם, הדרכים המשובשות והרכבים הישנים. התחלתי קצת לפחד.. מה אתם אומרים? -
תאונות בהודומה את מצפה שנגיד? -
נכון יש גם בישראל -
נכון יש גם בישראלכמו אלה שלפני - הרבה אין מה לעשות אבל זה לא צריך להרתיע מלצאת.
דבר אחד אוסיף -
היכן שזה תלוי בנוסע, אפשר וצריך להעיר לנהג על נהיגה פרועה. זה נכון במיוחד ברכבים קטנים שלנוסע הבודד יש אפשרות להעיר לנהג. כמו ברכב שנשכר פרטית או ברכבי הסעה קטנים כמו מוניות וואנים. לא פעם ולא פעמיים הערנו לנהג כזה שיאט, שינהג נעים יותר.
יחד עם זה מה תגידי לנהג שהעמיס 30 איש בואן של 12 עם נוסע שיושב יחד עם הנהג על כסא הנהג
-
תאונות בהודו
הודעה משעשעת...
את מזכירה לי את הפעם הראשונה שלי בנסיעה בג'יפ בדרך מלה למנאלי...
פחדתי פחד מוות מהנהיגה המהירה של הנהג (גופטה שמו), שללא ספק היה גם שיכור, בדרך לא סלולה ומפותלת, שהיתה אגב, דו-סטרית אבל עם נתיב אחד, לצד תהום למרגלות ההימלאיה הגבוהה, ותוסיפי לכל זה, גשמים לסירוגין וראות לקויה.
נשמע מלחיץ, הא?
לא רק אני נלחצתי, אלא כמעט כל הנוסעים שהיו בג'יפ, למעט בחור אחד. שטייל זו הפעם השנייה בהודו... הוא צִיחֵק למראות הפרצופים שלנו, וניסה להרגיע... אני זוכר את המשפט שאמר, שֶלְּיָמִים גם אני אמרתי אותו, באותו כביש,לאחרים.
"זו הדרך שלו, הוא מכיר אותה, תירגעו ותסמכו עליו."
אם את מתכוונת לנהוג - זו אכן יכולה להיות בעיה, אבל אני בטוח שאת לא תעשי את זה
אז מה שנותר הוא באמת לסמוך על הנהג...
-
תאונות בהודויופי, תודה לכם, קצת נרגעתי
-
תאונות בהודואני חושבת שאם מישהו יבדוק סטטיסטית - יחסית למספר התושבים, מספר התאונות בארץ גבוה בהרבה מזה שבהודו....
ואם תגידי לנהג: דירה דירה (חיריק בדלת, סגול בריש) - לאט לאט, הוא יחייך ויעתר לך. -
תאונות בהודופנינה, נחשפתי פעם להיקף התאונות בהודו (לא רק תאונות דרכים - בכלל) והמספרים שם גבוהים גם באחוזים. לצערי אין לי קישור לנתונים כי שמעתי אותם מכלי שני מחוקרת באוניברסיטה של פונה. רק שהחשיפה שלנו לתאונות בישראל הרבה יותר גבוהה (מן הסתם). -
תאונות בהודופנינה
החלטתי לבדוק את זה סטטיסטית
-
תאונות בהודואייל,
משעמם לך?????
מכל 6 השנים בהודו- פעם אחת פרחה נשמתי- בג"יפ בין סוקייה לדרג'ילינג אחרי חתונה מקומית.
מי שמכיר את האיזור יודע כי:
הכביש במצב , איך נאמר "על הפנים".
באמצע יש את מסילת רכבת הצעצוע.
תאורה בלילה- מה זה ??
ונדחסו איזה 10 לתוך הג'יפ.
והנהג- חשב שהוא במונטה קרלו!
אה כן- ירד גשם כך שהכביש היה רטוב וזורם....
וכל זה עבור 10 רופי!!!!
כל יתר הנסיעות כולל פעמיים לה הימצ'אל - לא הייתה שום בעיה.
יש לתיין כי הנהגים מכירים את הדרך, ומספר התאונות גדול יותר המישורי הודו מאשר בהימליה.
אין לי סטטיסטיקה אייל
-
תאונות בהודוחחח,
צילה, לא ממש משעמם לי (או יותר נכון; ממש לא משעמם לי:)), אבל אני טיפוס כזה, שכששומע על משהו שאיני יודע, אני בודק...
מאחר וזה היה ככ קל לבדוק את זה, אז עשיתי זאת...
10 רופי ?!?!?!?
זה כלום בשביל "לונה פארק"
-
תאונות בהודואייל, תודה על הלינק. זה מאלף.
מסתבר שמצבנו כלל לא רע בכל פרמטר.
וכן, בהודו יותר גרוע אבל לא בשמים בהשוואה למדינות עולם שלישי. -
תאונות בהודואתה צודק אייל,
סקרנות זה/זו בי'ס מעולה -
תאונות בהודונכון
-
כל הכבוד איילכנראה שגלית צודקת - הכל עניין של מודעות
-
תאונות בהודו
החכמתי ...
לייק!