בדרך מוינה לבלד
-
שלום
אנחנו (זוג + 3 בגילאי 8-14) נוחתים ב-9 בבוקר בוינה, בכוונה להגיע לבלד סלובניה עד אחה"צ.
אשמח להמלצה ל-2-3 נקודות עצירה למנוחה ואולי ביקור בדרך שיחלקו אותה בצורה נכונה, נוחה ומעניינת.
כמו כן: האם מומלץ להמשיך על A2 עד ל Villach ולרדת לסלובניה דרך המנהרה ליד JESENICE? (הבנתי שעולה 7 יורו ולעיתים יש שם פקקים). מה האפשרות המומלצת השנייה?
אני רואה שאפשר להדרים מקלגנפורט על כביש 91, עד Ljubno ואז לחזור לבלד.
תודה
ארז -
בדרך מוינה לבלדהי
אנחנו מתכננים את אותה הדרך בעוד פחות משבועיים ימים. אנחנו נלון ב PODNART שנמצאת 8 דק' מ LJUBNO ולכן אני חושבת לנסוע בדרך השניה שהזכרת.
בדקתי ואיני רואה שהמנהרה מקצרת זמנים.
עצירות אפשריות בגראץ ובקלגנפורט. חשבתי אולי לעצור גם בפירמידונגל - מגדל התצפית, אבל זה מאריך את הדרך בעוד חצי שעה.. לא יודעת אם תהיה מוטיבציה.
אפשרות שניה -
נסיעה דרך קלגנפורט ,אגם ווטרסיי , וילאך עד לקרנסקה גורה ועצירה במגלשות. ( זו עצירה נחמדה שתחסוך לנו זמן בסבוב וורשיץ). מאריך את הדרך בחצי שעה.
אם נחליט לוותר על המגלשות באותו היום ניסע דרך כביש 91.
עוד שאלה - איפה קונים את מדבקת האוטוסטרדה בכניסה לסלובניה. האם יש בכל תחנת דלק ?
גם אני אשמח לתובנות ממי שכבר ניסה.
איריס
-
בדרך מוינה לבלדהיי איריס,
המקומות שציינת לעצירה מצויינים, רק שכבר יחסית קרובים לבלד. רק גראץ באמת מחלקת את הדרך.
נראה לי שלעצור ועוד לגלוש בקרנסקה גורה אחרי שקמנו באמצע הלילה, טסנו לוינה ונסענו 4 שעות - גדול עלינו.
אני מעדיף להגיע לדירה בבלד ולהעביר את המשך היום במנוחה ואגירת כוחות להמשך.
אז כמוך - מחכה לעוד נקודה או שתיים לעצירה
תודה
ארז -
בדרך מוינה לבלדשלום לכולם, גם אנחנו עומדים לעשות את אותה הדרך בעוד 3 שבועות.. נראה לי שניסע דרך קרנסקה גורה אך לא הייתי מתכננת את המגלשה לאותו היום מכיוון שהיא פתוחה רק עד 16:00. בהתחשב בכך שלפני 10:30 לא יוצאים משדה התעופה + עצירות להתרעננות והרבה קפה זה כבר יהיה לחוץ. מה שכן קראתי בספר לטיולי משפחות של סיגלית שבאוסטריה יש מגלשת הרים שמצריכה סטייה של 20 דקות מהכביש הראשי. ( עמ׳ 171). לא הצלחתי לקבל תגובות בפורום לגבי מגלשה זו אז אולי נהיה הראשונים..בנוסף אפשרי לעשות הפסקה לרחצה באגם וורת׳ר. שתהיה נסיעה טובה, דפנה. -
בדרך מוינה לבלדיש משהו במה שאתה אומר.. רק שאנחנו מגיעים לבלד אחרי 4 ימים בוינה , אז לנו אולי יתאים להוציא קצת מרץ במגלשות.
כמובן הכל בתאוריה ואולי גם אנחנו נעדיף להגיע קודם כל לצימר ומקסימום לצאת לטיול ערב בבלד או אחת העיירות הסמוכות לצימר שלנו..
אני צריכה לבדוק קצת על גראץ. לא ממש בדקתי. צריכה לראות אם היא יכולה לעניין את הנוער שלנו אחרי וינה.
איריס -
בדרך מוינה לבלדדפנה תודה
זה הקישור למגלשות
http://www.klippitz.at/sommer/pages/de/rodelbahn.php
באמת מחלקות לא רע את הדרך..
אני רק מקווה שלא מדובר במגלשות הלא בטיחותיות שהזכיר פעם אלון..
גם אפשרות.
איריס -
בדרך מוינה לבלדאיריס תודה על הקישור. נראה לי שהחבר׳ה שלי דווקא יאהבו את הרעיון של המגלשה. מנסיון של טיול קודם זה פתיח טוב לטיול. כמובן גם רחצה באגם תעשה להם את זה.. -
בדרך מוינה לבלדהיי ארז,
חברים שלנו חזרו עכשיו מטיול בסלובניה דרך וינה,
לאחר טיסה+ 4 שעות נסיעה לבלד היו די גמורים, העצירות שעשו הם רק כדי לנוח ולאכול, כך שהתוכניות שלך ל"לא לעשות כלום" נכונות,
בהצלחה,
ליליה
-
בדרך מוינה לבלדתודה ליליה.
אז נותר לי רק למצוא מקום נחמד לעצירות.
אמשיך להמתין להמלצות של מי שכבר עשה את הדרך.
-
בדרך מוינה לבלדהיי,
חזרנו לפני כמה ימים מטיול בסלובניה. עשינו את הדרך מוינה לבלד אחדי טיסה . עצרנו רק לאכול ולהתאוורר. מבחינתנו ממש לא היה אפשרי לעשות עצירות יותר רציניות. הנסיעה אחרי טיסה ושינה חלקית בלילה היא מאד מעייפת.נסיעה טובה. סלובניה מקסימה. -
בדרך מוינה לבלדגם אנחנו עומדים לעבור את הדרך הזו בדיוק בשבת הבאה.
לא תכננו עצירות בדרך, למעט הפסקות התרעננות.
מעדיפים להגיע כמה שיותר מוקדם לדירה ולצאת בערב, לאחר מנוחה קצרה, לפסטיבל בבלד.
מאמינה שנעצור בדרך בתחנות דלק והתרעננות.
אם יש מקומות מומלצים יותר, אשמח לדעת.
לורה