חזרנו מהולנד!!!!!!!!!
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!בית אנה פרנק
התור היה גדול וארוך למרות השעה שבע וחצי. עמדנו בתור עם כולם.
הביקור היה מרגש. חובה לכל ילד ומבוגר. כניסה עלתה 4.5 יורו לילד מגיל 10 ולמבוגר 9 יורו.
הכי מרגש היה לעבור דרך הארונית המסתובבת מאחוריה נגלה אגף שלם למגורים, ולהיות בחדר שלה שבו תלתה תמונות מעיתונים כדי להוסיף לקירות הריקים קצת "שמחה"...
החלונות בחדר שלה מכוסים בבד שחור והחדר חשוך כי אסור היה לה להסתכל מהחלון שלא יגלו שמישהו גר או מסתתר שם. פשוט מצמרר, מרגש ועצוב.
הילדים שלי התרגשו שם מאוד. הסברנו להם על אנה פרנק וסיפרנו להם עליה עוד בבית. שניהם הכירו את הסיפור כמו סיפורים רבים אחרים על השואה, כי סבתא שלהם הייתה בגטו כשהייתה ילדה בת 4.
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!שוטטנו עוד קצת ברובע יורדאן וחזרנו לכיכר דאם. השעה כבר הייתה מאוחרת.
אכלנו פיצה וצ'יפס וחזרנו בחשמלית חזרה לחניון אולימפיק.
הילדים התעלפו מאחור במכונית.
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!שירלי,
עדיין מטיילת אתכם, ומתענגת
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!למחרת גשום בכל מקום.
עייפים עוד מאתמול, החלטנו לנסוע לגן חיות בורחר. נסיעה של 40 דק מלנדל לו. קנינו כרטיסים בקבלה אצלינו, ושילמנו יורו פחות לאדם.
זוג +2 יצא 70 יורו. חניה עוד 4 יורו.
התלבטתי על גן החיות הזה, אבל לא הצטערנו. גן חיות מקסים ומושקע. מחולק לעולמות. עולם הים, עולם הסוואנה, עולם הג'ונגל ועוד.
ראינו חיות מיוחדות מכל הסוגים והמינים. חלק מהגן בחוץ וחלק מקורה.
בילינו בגם כחמש שעות כולל ארוחת צהריים.
בדרך עצרנו במרכז ארנהיים בסופר והופ לבריכה המחוממת בכפר נופש. איזה כייף! בחוץ ירד גשם ואנחנו בבריכה מחוממת. -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!יום אוטרכט
יום מעונן וקצת גשום. חנינו בחניון הרכבת והלכנו ברגל למרכז העיר רבע שעה. במוזיאון רכבות היינו בבלגיה, כך שהחלטנו לוותר והמשכנו ישר למרכז העיר. עיר חמודה משובצת תעלות, מדרחובים בתי קפה וחנויות. מגדל פעמונים מנגן כל שעה.
הלכנו למוזיאון תיבות נגינה ושעונים. סיור יוצא כל שעה עגולה. מומלץ. הילדים קיבלו דף ארוך לחורר בו חורים ולהעביר במכונה וליצור כך מוסיקה. תיבות הנגינה הישנות, פועלות כך.
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!אחד המאכלים ההולנדים שנתקלנו בו הרבה הוא הקרוקטים.
בכל מקום, גם בתחנות דלק, יש תאים שממלאים כל יום ובהם קרוקטים מצופים פירורי לחם ממולאים בבשר, תירס, נודלס, תפו"א ועוד.
רק להכניס כמה יורו והקרוקט יוצא חם.
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!חזרנו לחניון במוזיאון הרכבת בסביבות שבע,
ומה גילינו?
המכונית שלנו נותרה לבד בחניון. כדי לצאית צריך לעבור מחסום, ואין לנו מושג איך לצאית...
עמדנו בשוק כמה דקות. ראינו כמה תיירים יפנים. דיברנו איתם ושאלנו אותם אם יש להם מושג איך יוצאים מהחניון... לא היה להם שום מושג.
מה עושים?
עברה אישה עם הבן שלה על אופניים. שמעה את השיחה שלנו עם היפנים ואמרה שצריך מטבע מיוחד עם חור כדי לצאית. את המטבע מקבלים במוזיאון הרכבת לטחר שמשלמים 4 יורו.
ומאיפה נביא מטבע כזה עם חור???
האישה אמרה שהאחראי גר ליד המוזיאון, אולי יתמזל מזלינו והוא יהיה בבית, ואם לא, אז מכסימום נישאר לישון באוטרכט....
להישאר לישון כאן? לי כבר היו דמעות בעיניים...
ואיזה לא נעים לדפוק עכשיו בבית פרטי של מישהו ולסביר ולהתחיל להסביר ולהתנצל. כמה לא נעים....ואיזו ברירה נותרה לנו? הלוואי שהאדון יהיה בבית.
דופקת לו על הדלת. פותח אדם נחמד עם כלב ענק לבן. איזה כלב יפה! אמרתי לו. הבת שלי כבר ליטפה אותו. קוראים לו אנג'ל.
איזה שם יפה! (במקרה השם של הגיס שלי...)
התחלתי להסביר לו מה קרה ולהתנצל, והיה לי כ"כ לא נעים...
האיש הנחמד הוציא מטבע עם חור ונתן לנו.
הבעל שלי הוציא את הארנק לשלם לו.
האיש הנחמד לא רצה לקחת כסף.
מצאנו את עצמינו משכנעים אותו לקחת כסף, אבל הוא התעקש שלא.
וכך יצאנו שמחים וטובי לב מהחניון שכמעט נתקענו בו, עם מטבע עם חור.
בחיי שהיה לנו מזל! -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!איזה יופי של טיול, הולנדי אמיתי.
אני גם נהנה מהסיפור שלך.
אלעד -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!היי שירלי
ביקור חוזר באשכול ובהולנד שלך משמח ומהנה מאד.
יעל
נ"ב - כיפק לצלם
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!מייק הממזר. העלה מחירים אה?... בשנה שעברה שילמנו 15 יורו לשעתיים. חוץ מזה, הסיפורים שלך שירלי מחזירים אותנו בערגה ובהנאה רבה ליולי 2011 עת שוטטנו בסימטאות חיטהורן. והמסעדה FRATTELI, אח FRATTELI שלנו. לא נשכח אותך שנים רבות. איזה קסם של מקום. לא כך, שירלי? השילוב של המסעדה על רקע תעלות המים, הבתים והכנסייה ליד, אולי אחד המראות היפים בעולם. הגזמתי? לא חושב.
השנה היינו ביער השחור ולדעתי שידרגנו את הטיול, גם בהיבט של הנופים וגם בהיבט של איכות האטרקציות והביקור ב - 3 מדינות (גרמניה, שוויץ וצרפת). אבל מה אני בכלל מבלבל לכם את המוח עם הטיול שלנו כאשר שירלי עומדת על הבמה ומספרת את הסיפור שלה. שירלי סליחה. -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!שירלי - כיף לטייל איתך,
סופגת כל מילה כמו ספוג, יש לנו עוד שבוע לחכות...
אם אפשר שאלה - מה הטמפרטורות שהיו לכם?
בתמונות של יום שימשי, אבל אנשים בכל זאת לבושים "חורפי"
במושגים שלנו?
מעיל רח מספיק או מעיל חורף דק?
מכנסים קצרים כמעט לא רואה בצילומים שלך...לא לקחת בכלל?
נעלי ספורט רגילים לא עמידים לגשם הולנדי?
סליחה שהתפרצתי...את יכולה לענות (או לא) אחר כך,
תמשיכי לספר - כולי אוזן,
ליליה -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!הי ליליה
תרגישי חופשי להתפרץ...
האמת שלקחתי מכנסיים קצרים אבל הם נשארו במזוודה....
לנו היו 12 יום של 17-18 מעלות. לפעמים 19-20.
רוב הימים לבשנו קצר או ארוך דק ומעל עליון דק. מעילי גשם דקים היו באוטו ולפי הצורך לקחנו אותם.
היינו עם נעלי ספורט. לא ירד מבול רציני.
אבל תבדקי את התחזית יום לפני ותראי, כי איך שחזרנו הייתה עלייה בטמפרטורות, כך שיכולים להיות גם ימים חמים. -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!יעל, קנינו מצלמה חדשה משולבת וידאו שהתגלתה כהצלחה.
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!שנמשיך?
חצי טיול מאחורינו. מראש ידענו שנקדיש יום שכולו מנוחה. יום בכפר נופש.
שכרנו אופניים . לבן ל- 5 ימים, שימשיך לנסוע בתוך הכפר בבוקר או כשחוזרים. ככל ששוכרים ליותר ימים זה יותר משתלם.
הבנים יצאו מחוץ לכפר נופש וראו המון סוסים ופרות. שבילי אופניים מסודרים בכל מקום, והכל מסביב ירוק וכפרי.
טיפ: אם אתם ישנים בכפר נופש, עדיף לשכור אופניים בכפר עצמו במקום בהוחה פלואה.
ההולנדים האלה... חיים טוב! נשארנו בכפר נופש ביום ראשון עם עוד הולנדים.
הילדים משחקים ליד האגם במשחקים, אומגה, טרמפולינה מגלשות, נדנדות, בחול ליד האגם. ההורים משקיפים עליהם ממרפסת עץ מעל האגם ומזמינים בינתיים קפה. החיים הטובים, כבר אמרתי?
ואיזו פעילות הביאו לילדים?
שתי מכוניות וולוו שחורות כמו לוח וגירים גדולים שהילדים יציירו כאוות נפשם...
שיחקנו גם מיני גולף ב- 12 יורו. היה מהנה מאוד. אכלנו במסעדה בכפר, היינו בבריכה, ועוד. היה כייף ובמקום.
לפעמים צריך גם להנות כמו ההולנדים... -
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!
-
חזרנו מהולנד!!!!!!!!!