להסתדר עם רכב בפריז
-
שלום לכולם
אנו נוסעים בספטמבר עם 3 בנותנו לטיול, עם רכב (ואן ל 9), שבסופו מגיעים לפריז. אנחנו מתלבטים האם להחזיר את הרכב עם הגעתנו ולהסתובב בפריז ברגל ובמטרו או להשאיר את הרכב ולהחזירו בסוף בשדה התעופה.
עיקר החשש שלנו הוא פקקים וחניה.
נשמח לשמוע מנסיונכם,
-
להסתדר עם רכב בפריזהחשש שלכם מוצדק. התחבורה הציבורית בפריז מצויינת. החזירו את הרכב ותתניידו ברגל או במטרו. -
להסתדר עם רכב בפריזחד משמעית - ברגל ובתחבורה ציבורית!
היא מעולה ונגישה ואין שום סיבה להכנס עם רכב לעיר, ובתוך כך לבזבז זמן יקר על פקקים ועל חיפושי חניה.
איך בא לי פריז.....
אורה -
להסתדר עם רכב בפריזחזרנו עכשו מארבעה ימים בפריס.
ראשית-חד משמעית - אין צורך ברכב בפריס.
שנית - אם אתם לנים בעיר , החזירו את הרכב ותתניידו במטרו. אם אתם לנים מחוץ לעיר , כמונו, ישנם חניונים גדולים מחוץ לעיר הצמודים לתחנת מטרו. לדוגמא : חניון Cours Marigny צמוד לתחנת מטרו Château de Vincennes או
חניון Porte d'Orléans סמוך לתחנת מטרו Porte d'Orléans .
יש בפריס רשת חניונים הפרוסה בעיר ואפשר למצוא את המיקום והמחירים בקישורים המצורפים.
דבר נוסף , יש הגבלת גובה בחניונים המקורים . הרכב שלכם גדול וצריך לבדוק את הגובה . -
להסתדר עם רכב בפריזאין ספק שהמטרו מצויין בפאריז אבל גם לי יצא פעם לעבור דרך פאריז ליעד אחר באירופה והיינו עם הרכב , בלי GPS ועם מפה תיירותית, היה לי מאד קל להתנייד עם הרכב ולא תאמיני היכן מצאתי חנייה - חינם-
בפלאס דה לה קונוקרד. חנייה נוספת היתה ליד מונפרנס, רחוב מאד קרוב לסקרה קר חנייה עם מדחן. אנו שרגילים להסתובב בכל ערי העולם עם רכב לא הפריע לנו לחפש חנייה העיקר שהרכב איתנו ונגיש.
אבל אצלכם כיון שזה סיום הטיול אתם יכולים קצת לחסוך בעלות השכרת הרכב בימים שמטיילים בפאריז.
רחל לבון -
להסתדר עם רכב בפריזתודה לכל העונים. מעודד לקרוא שאפשר להסתדר ללא הרכב.
האמת היא שעולות לנו כמה שאלות, כמו חיפוש חניה, פקקים ומצד שני נוחות בהתניידות, מקום לשים שקיות/מטריות ולא להסתובב איתן כל היום...
להתנייד במטרו מתחת לאדמה, האם לא מפסידים הרבה מפריז?
הקטנה שלנו בת 6 ואינה מורגלת בצעידות ארוכות.
אנו מתכננים יום דיסני (ואם יהיה כיף מאוד, אולי עוד אחד). האם נוח להתנייד לשם ברכבת?
עד עכשיו, בכל הטיולים הקודמים הסתובבנו עם רכב, אך לא שהינו בערים גדולות יותר מיום או יומיים (אנו מעדיפים לשהות ולטייל מחוץ לערים), כך שהרכב לא היווה בעיה.
בפריז, משום מה, אנו מתלבטים.
לפני 11 שנים היינו רק שנינו בפריז, בלי רכב והיה מקסים, אך זכור לי שבשלב מסויים כבר לא יכולתי ללכת...
ולגבי החסכון בכסף, האם יהיה ממש משמעותי. אם לוקחים בחשבון רכבת לדיסני וחזרה (ואולי פעמיים), מונית גדולה לשדה התעופה.
מצחיק שמכל הטיול שאנו מתכננים, נתקענו דווקא בהתלבטות הזו...
-
להסתדר עם רכב בפריזזה לא שאפשר להסתדר בפריז בלי מכונית, זה שקשה להסתדר עם מכונית. החניה יקרה ונדירה, הכבישים עמוסים (על אחת כמה וכמה בספטמבר, חודש בו כולם חוזרים לעבודה וללימודים), וממש לא פשוט למצוא את דרככם במהלך נסיעה (כן, גם עם ג'י פי אס).
גם אם תהיו עם מכונית, הרי שתמלמלו תודה לאל ותשאירו אותה במקום בו תמצאו חניה בבוקר, ולא תזיזו אותה מספר פעמים במהלך היום, כך שלא יהיה פרקטי להשתמש בה כמקום אכסון. עדיף למצוא מלון במקום מרכזי, ולחזור אליו לנוח בצהרים (אני חושבת על הילדה העייפה..) ואז גם להיפרד משקיות קניות וכאלו דברים.
המטרו הוא פרקטי מאד. אפשר לשלב גם עם אוטובוסים כדי לראות איך דברים נראים בעולם האמיתי. ואין מנוס מהליכה פה ושם. אבל גם מכונית לא תפתור לכם את זה, כי הדרך אל החניון וממנו (אין חניונים ציבוריים בכל פינה..) לא תהיה קצרה יותר.
לדיסני אפשר בקלות להגיע ברכבת (RER A). זה לא נראה לי שיקול. או לחלופין, להשאיר אצלכם את המכונית ליום הראשון בפריז, וביום הזה לנסוע לדיסני (אם כי גם שם הליכה מהחניונים אל הפארק עצמו).