אנגליה-סקוטלנד-אירלנד
-
שלום לכולם,
אני בתחילת שלבי תכנון הטיול לסוף ספטמבר הקרוב לאנגליה סקוטלנד ואירלנד כאשר המטרה היא לנחות בלונדון לקחת רכב ולהתחיל את הטיול כמסלול מעגלי שחוזר ללונדון. אני עוד לא ממש מתמצאת באתרים ורציתי לדעת ככה בגדול מה הם המקומות שאסור להחמיץ וכמה ימים כדאי להקדיש לכל מקום.
יש ברשותנו 14-17 ימים לטיול, אנחנו נוסעים אמא (50+) אח גדול (29) ואני (25) ככה שפחות מעניינות אותנו אטרקציות לילדים.
תודה מראש לכל המשיבים,
רוני. -
אנגליה-סקוטלנד-אירלנדתיקון: יש לנו בין 14 ל- 21 ימים לטיול. -
אנגליה-סקוטלנד-אירלנדהיי,
שאלה לא פשוטה...
ראשית יש הבדל די גדול בין שבועיים לשלושה. מה שמשותף לשניהם הוא שלא הייתי מנסה לכסות גם את אנגליה, גם את סקוטלנד וגם את אירלנד בזמן הזה.
תבחרו שתיים מתוך השלוש.
נניח טיול של שלושה שבועות - 5 ימים לונדון, 5-6 ימים אנגליה לכיוון סקוטלנד ועוד שבוע וחצי בסקוטלנד עצמה.
או 3 ימים לונדון, עליה לסקוטלנד ל-9 ימים ו-9 ימים באירלנד.
כמובן שאפשר גם לחלק לשבוע, שבוע, שבוע, אבל לטעמי יש כאן נסיון לכסות שטח גדול, יפה ומיוחד, במעט זמן יחסית.
לגבי מקומות ספציפיים, אני הייתי אומר שבלונדון אפשר לשהות הרבה זמן מבלי להשתעמם, כי יש בה כ"כ הרבה מה לראות - פארקים, מוזיאונים, אטרקציות תיירותיות, הארמון, הכנסיות, הכיכרות המוכרות, הופעות בווסט אנד, לונדון ווקס...
באירלנד, ממליצים על טבעת דינגל. לא היינו בה, אבל היא בהחלט היעד המועדף לנסיעה הבאה לאי הירוק. אני מאוד ממליץ על הצפון, שהינו פחות תיירותי, אבל מקסים ומדהים ביופיו. -
אנגליה-סקוטלנד-אירלנדמצטרף לתגובה הקודמת לא תוכלו לכסות את שלוש המדינות בטיול אחד- לדעתי תצטרכו לבחור בין לונדון + אירלנד לבין לונדון + סקוטלנד.
לסקוטלנד כדאי להקדיש לפחות 10 ימים (כמובן שעדיף כמה שיותר
).
לדעתי מקומות החובה בסקוטלנד:
1. האי סקיי (לפחות 3 ימים) - המקום הכי יפה/מיוחד/פראי/מדהים בסקוטלנד.
2. החופים בצפון (durness וסביבותיה)
3. עיר הבירה- אידנברו.
4. כביש B8024 והאיזור שדרומית לאובן.
כדי לקצר נסיעות כדאי לשקול טיסה פנימית בין לונדון לסקוטלנד (עם איזיג'ט יש לכם 3 אפשרויות אדינברו, גלאזגו ואינברנס- תוכלו לנחות במקום אחד ולהמריא ממקום אחר)
מצרף לכם את סיפור הטיול שלנו ממאי-יוני האחרונים בו תוכלו להתרשם מהתמונות ולקבל רעיונות. אנחנו אמנם נסענו עם 2 ילדות קטנות, אך אל דאגה בסקוטלנד אין יותר מדי אטרקציות לילדים
רובי
-
אנגליה-סקוטלנד-אירלנדקודם כל תודה רבה על התגובות!
שנית, על מנת לכסות את שלושת האזורים, מהו הזמן המינימלי הנדרש?
והאם יש ספר טיולים שאתם ממליצים עליו / נעזרתם בו בטיול? -
אנגליה-סקוטלנד-אירלנדמסכים עם קודמיי. עדיף להתמקד ולחוות יותר ממקום אחד מאשר לדלג. הייתי מקדיש לפחות שבועיים לסקוטלנד, שבוע לונדון, ומשאיר את אירלנד לטיול הבא.
אל תוותר על סקאיי - לפחות שלושה ימים. נסה לקחת שייט בדרום האי (תלוי מזג אוויר)
מבשלות וויסקי - חוויה נעימה וטעימה. מומלץ לנסות כמה בכדי להבדיל בין הטעמים ושיטות ההכנה השונות.
אם אתם חובבי הליכה - יש מסלולים מרהיבים. אם לא - גם הנהיגה שם נחמדה (כשמתרגלים לכבישים הצרים ולכיוון ההפוך) -
אנגליה-סקוטלנד-אירלנדתודה רבה על התגובה והעצה!
אכן החלטנו לשמור את אירלנד לטיול נפרד ולהתמקד בסוקטלנד ואנגליה הפעם. בלונדון היינו בעבר ולכן נוכל למצות אותה בפחות משבוע.
כעת כל שנותר הוא לבנות את הטיול
שוב תודה לכולם על התגובה והעזרה!