חניה באמסטרדם
-
הי,
רציתי לברר האם ישנם בפרברי אמסטרדם חניונים מסוג חנה וסע, רצוי חינמיים.
אנחנו מתכננים ללון מחוץ לעיר אבל לא היינו רוצים להיכנס עם הרכב למרכז העיר.
תודה על העזרה.
ת.
-
חניה באמסטרדםלמיטב ידיעתי אין חניות חינם באמסטרדם, כפי שאין ארוחות חינם בארצינו המיוזעת
... החניון המומלץ ביותר (בגלל קרבתו היחסית למרכז העיר ונוחות הגישה לטראם) הוא החניון האולימפי. בגלל שהוא נוח הוא גם מאוד עמוס (למעט בסופ"ש לפי הניסיון האישי שלנו) ועלולים לעמוד זמן ניכר בתור ע"מ להכנס. יש לשים לב שעומדים בנתיב הכניסה לחניון P+R שבמתחם ולא לחניונים הרגילים. הבא בתור לדעת המומחים (לא אני!) הוא חניון ארנה. מקבלים גם כרטיסים לטראם הלוך וחזור.
-
חניה באמסטרדם - שאלה על רכבאני מבין שיהיה לכם רכב...
בדיוק רציתי לשאול את הפורום בעניין רכב. חברה שלי ואני נוסעים גם לאמסטרדם ואנחנו רוצים רכב איתנו כדי שנוכל לנסוע לכל מקום שאפשרי. אנחנו בונים לעצמנו מסלול. והגענו למצב שאנחנו רוצים רכב.
יש לכם כיוון מאיפה כדי להשכיר רכב? -
חניה באמסטרדםתודה על הטיפ -
חניה באמסטרדםבכל חניוני ה P+R מקבלים כרטיס לתחבורה ציבורית לכל נוסעי הרכב (מקס' 5 נדמה לי) במחיר כולל של 7 או 8 יורו ליום שלם. שווה ביותר.
את כל הפרטים ניתן למצוא באתר של P+R (גוגל ימצא בקלות).
יש חניונים גם במרכז העיר, אבל חניה מבוקר עד ערב יקרה מאוד שם.
בתוך כביש הטבעת A10 אין בכלל חניה חינם באמסטרדם. מחוץ ל A10 יש אזורים עם חניה חינם גם באמצע שבוע, והרבה יותר אזורים בסופי שבוע, אבל משם צריך כבר טראם כדי להגיע למרכז, אז עדיף לחנות ב P+R.
חניה חינם בכל ימות השבוע אפשר למצוא ליד פרק Amstel לאורך רחוב Europaboulevard.
ובמענה ליהודה:
לדעתי לא כדאי להחזיק רכב שכור לכל התקופה שאתם באמסטרדם אלא אם כן יש לכם חניה חינם במלון. בתוך אמסטרדם אין שום ערך מוסף לשימוש באוטו. אם אתם יכולים לתכנן את הימים שבהם תרצו לנסוע, ולקבע אותם רק בתחילת או סוף הטיול, תוכלו להשכיר אוטו לתקופה קצרה יותר ולהסתבך פחות (או ללון חלק מהזמן מחוץ לעיר).
להשכרת רכב לטווח קצר (פחות מיום) עם תשלום פר שעה/ק"מ, יש חברה שנקראת Greenwheels. המכוניות שלהם עומדות במקומות אסטרטגיים ברחבי העיר וניתן להזמין אותם לתקופה המבוקשת, ולעשות בהם שימוש קל ונוח. זה הכי זול שיש.
אינני יודע אם תיירים יכולים לעשות שימוש בחברה הזאת, אבל תעזרו קצת בתרגומון גוגל ותנסו להבין מהאתר איך זה עובד (אני אף פעם לא עשיתי שימוש בחברה הזאת - יש לי מספיק מכוניות משל עצמי...
)
https://http://www.greenwheels.com/nl/Home/Particulieren/Hom e.html
ואם זה לא מסתדר, פשוט תבדוק מי מבין חברות ההשכרה המוכרות מציע את הדיל ההכי זול למכונית קטנה בסגנון של פיג'ו 107 (לדעתי אתם לא צריכים יותר מזה). -
תגיע ברכבת ותחסוך כאב ראש
-
חניה באמסטרדם - שאלה על רכבSIXT
כשעמדנו בתור לקבלת הרכב דלפקי כל החברות היו פנויים ורק בסיקסט היה תור. זה מוכיח שהם הכי טובים. -
חניה באמסטרדם - שאלה על רכבמה זה הוכחה...
זה לא מוכיח כלום, אולי חוץ מזה שבאותו זמן הם אולי היו הכי זולים. -
חניה באמסטרדם - שאלה על רכבטוב, תודה על התשובה, אני אברר על הסיקסט כפי שכתבת לי. אבל מה דעתכם על חברות כמו אוויס, או הרץ, שמעתם משהו עליהם? גם בדיוק עכשיו קראתי בעוד פורום של טיולים ששם מישהו כתב על אלבר שמשכירים שם רכב ויש להם קשר לחברת טריפטי דולר (כך הוא כתב בהודעה) שמעתם? יש ניסיון על זה?
-
חניה באמסטרדםבחניה של האולימפיק סטדיום המחיר הוא 8 יורו ליום כולל עד 5 כרטיסים (ולא יותר ... צריכים להחזיר אותם בסוף!) לנסיעה לעיר (שעה מרגע ה"נקירה") וחזרה בסוף היום לחניה (שוב ... שעה מרגע ה"נקירה").
הכרטיסים טובים רק לטראם ... ליד החניה יש מס' 16 ו- 24 שמגיעים עד למרכז העיר (סנטרל סטיישן).
ניתן לרדת בדרך ולשלב נסיעה בקווים אחרים במסגרת מגבלת השעה.
אנחנו היינו ביום ראשון לפני שבוע והחניה באולימפיק סטדיום היתה ריקה! , לעומת זאת "שכנים" מהכפר היו ביום שלישי ו"נתקעו" שעתיים ועשר דק' בכניסה לחניה ...