לאוס ויאטנם קמבודיה
-
1- מעבר בנגקוק-לאוס- אני נוחתת בבנגקוק ב16\8 בבוקר ולא מעוניינת להשאר שם, אלא ישר לעבור ללאוס (לדרום לאוס- להתחיל באזור של 4000 האיים)- לאיזה מעבר גבול של לאוס מומלץ שאגיע? האם להגיע לשם משדה התעופה ישר, או שלנסוע קודם לקוואסן ומשם לנסוע? האם לקנות כרטיס כבר בארץ? ואיך מומלץ לנסוע- טיסה? אוטובוס? רכבת?
2- כרטיס סים מקומי לפלאפון- האם ניתן לקנות במדינות האלו סים מקומי (חברה שטיילה שם לפני כשנתיים אמרה שהיא לא מצאה שם- אולי כבר הגיע לשם..?)?
3- כסף- אני נוסעת לשבועיים לאוס, אחכ 3 שבועות ויאטנם ושבוע לקמבודיה- כמה כסף פחות או יותר צריך לכל מדינה?
4- כרטיס אשראי- בנוגע לכרטיס אשראי של הדואר- האם הוא תקף שם או שישנן בעיות איתו? איזה כרטיס עדיף לקחת לאזורים האלו-לאוס ויאטנם קמבודיה (הבנתי שיש מדינות שיש למשל בעיה עם אמריקן אקספרס..)
תודה, ענת -
לאוס ויאטנם קמבודיהשלום,
לא הייתה לי בעיה להשיג סים מקומי בויאטנם ובלאוס (בויאטנמי אפילו סידרו לי חבילת data זולה). בקמבודיה לא הייתי, אך אני מניח שגם שם זה אפשרי. אסייג לגבי לאוס שאת הסים קניתי בלואנג פראבנג. יכול להיות שאם תתחילי במקום נידח בדרום יהיה לך יותר קשה להשיג. לגבי ויאטנם לא הייתי דואג בכלל.
לפי מה שראיתי באתר של הדואר הכרטיס שלהם הוא כרטיס ויזה, ויכובד ע"י כל מקום\כספומט שמכבד ויזה.
אני תמיד נוסע גם עם ויזה וגם עם מאסטרכארד כדי להגיע לכיסוי מקסימלי וגם לצרכי גיבוי, אך נראה לי שויזה מספיק בהחלט.
-
לאוס ויאטנם קמבודיהלגבי מעבר הגבול לדרום לאוס, את צריכה להגיע לעיר אובון שבמזרח תאילנד. מבנגקוק יש טיסות, רכבת, אוטובוס.
קראי כאן:
http://family.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8+%D7%9 2%D7%91%D7%95%D7%9C+%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93+-+% D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A1+%D7%95%D7%9 7%D7%96%D7%A8%D7%94
-
לאוס ויאטנם קמבודיההיי ענת
1 - מעבר בנגקוק-לאוס- אני נוחתת בבנגקוק ב16\8 בבוקר ולא מעוניינת להשאר שם, אלא ישר לעבור ללאוס (לדרום לאוס- להתחיל באזור של 4000 האיים)- לאיזה מעבר גבול של לאוס מומלץ שאגיע? האם להגיע לשם משדה התעופה ישר, או שלנסוע קודם לקוואסן ומשם לנסוע? האם לקנות כרטיס כבר בארץ? ואיך מומלץ לנסוע- טיסה? אוטובוס? רכבת?
1.אין צורך להזמין מהארץ וניתן לעשות זאת מהקאווסאן,שם גם תקבלי אפשריות נוספות,
חשוב שתקראי את הטיפ של יוסי,יאפשר לך להבין את העניין.
2- כרטיס סים מקומי לפלאפון- האם ניתן לקנות במדינות האלו סים מקומי (חברה שטיילה שם לפני כשנתיים אמרה שהיא לא מצאה שם- אולי כבר הגיע לשם..?)?
2.הקידמה הגיעה גם למדינות אלו והמחירים שלנו(בארץ)מתחילים להתקרב למחירים שלהם (זולים) אין שום בעיה לרכוש כרטיס סים או אפילו לקבל ללא תמורה ,
3- כסף- אני נוסעת לשבועיים לאוס, אחכ 3 שבועות ויאטנם ושבוע לקמבודיה- כמה כסף פחות או יותר צריך לכל מדינה?
3.לאוס כ - 500 $,ויאטנם כ 700 $, קמבודיה כ - 300 $, המחיר יהיה ביחס למלונות ברמה גבוהה(לא תרמילאי),ואוכל אירופאי(לא מקומי)כולל נסיעות באוטובוסים,רכבות,גם שינה,ואטרקציות(טיול לסאפא,שייט הלונג ביי) לא כולל ויזות שצריך לכל המדינות ובכסףולא כולל טיסות .
4- כרטיס אשראי- בנוגע לכרטיס אשראי של הדואר- האם הוא תקף שם או שישנן בעיות איתו? איזה כרטיס עדיף לקחת לאזורים האלו-לאוס ויאטנם קמבודיה (הבנתי שיש מדינות שיש למשל בעיה עם אמריקן אקספרס..)
4.הזרך שאני עשיתי והיתה מאוד נוחה,פתיחת חשבון דולרי(מזומן)בארץ,
הנפקת 2 כרטיסיי אשראי 1 פעיל השני מוחבא ושמור היטב לגיבויי (אבדה,השחטה,)וכיוצ"ב,
בכל חור בשלושת המדינות יש ATM (כספומטים)שניתן למשוך כסף מזומן בעמלה קטנה מאוד, בקמבודיה ללא עמלה,חשוב להצטייד בכמה מאות דולרים בסכומים קטנים לדמיי קיום עד שמגיעים לכספומטים,במדינות אלו ניתן לרוב לשלם בכרטיס אשראי עבור כל מיני שרותים וקניות(ממש כמו בארץ).
ושיהיה בהצלחה
תודה, ענת -
לאוס ויאטנם קמבודיהעוד משהו ענת
לגביי סוג הכרטיס אשראי כמובן שכרטיס ויזה הוא המקובל ביותר,
בהחלט אפשרי גם כרטיסים אחרים.