יפן - קרינה
-
בוקר טוב
בד"כ כותבת בפורום משפחות.
הבת שלי ביקשה טיול בת מצווה ליפן. חשבנו לנסוע במרץ 2013 בטיול מאורגן אם ובת.
הסוגייה שמטרידה אותי כמובו - הקרינה
עד כמה בטוח לנסוע עכשיו ליפן ? מה ידוע מבחינת התפשטות הקרינה ?
אודה לכל עיצה
איריס -
יפן - קרינההי,
למיטב ידיעתי, ואני ממש לא מומחית בתחום, אבל מדברת מדי פעם עם בחור יפני שחי בארץ ומשפחתו שם -
אפשרי לטייל באיזור טוקיו ודרומה (וגם באי הצפוני).
מכיוון שרוב הטיולים הסטנדרטיים (לשבועיים שלושה) במיילא מתמקדים באיזור ההוא - אין בעיה לנסוע.
כרגע אני לא יכולה לשאול את הבחור כי הוא בעצמו נסע לשם
כשדיברנו על הקרינה עוד בתקופה ההיא של הצונמי, הוא היה נראה מאוד מודאג מהקרינה, ולא נראה לי שהוא יסכן את עצמו ואת ילדיו.
אז אם הוא שם, אני מניחה שזה מסביר הכל.
תהנו!
יפן זה אחד הטיולים הכי יפים שלי!!! -
מציעה להתייעץ עם אקי מבית שלום ביפן הוא דובר עברית -
מציעה להתייעץ עם אקי מבית שלום ביפן הוא דובר עבריתתודה לכן ! -
יפן - קרינהאני טסה בקרוב ליפן ויש לי חברה שכרגע ביפן, ההמלצות שקיבלנו הם לא לנסוע לשום עיר מעל טוקיו אלא לכיוון מטה (איזור קיוטו-אוסקה ואף יותר מטה לכיוון הירושימה).
יש מספיק מה לעשות באיזור הזה למשך שבועיים-שלושה -
יפן - קרינההומור שחור להגיד שאנחנו נוסעים להירושימה כדי לברוח מקרינה....נקווה שהיפנים יתאוששו מהמכה הזאת. -
יפן - קרינהלפי מה שאני שומעת,
דווקא השנה מלא אנשים מתעניינים ביפן....
אכן נקווה שהכל יחזור לקדמותו!
-
יפן - קרינהאיפה אפשר למצוא מידע מוסמך על זה?
אני בהריון וחוששת שיש סכנה באוכל בטוקיו.
תודה! -
יפן - קרינההיי איריס,
לא קשור לקרינה, אבל בכל זאת: ציינת שאת מתכננת טיול מאורגן. אפשר עדיין "להדיח" אותך לתכנן טיול עצמאי במקום מאורגן? זה מאוד פשוט, כנראה זול יותר, ובלי כל החסרונות הידועים של טיול מאורגן. עשינו את זה עם ילדינו והיה מאוד מוצלח. יפן יעד מקסים לכל גיל - בחירה מעולה.
יובל
-
יפן - קרינהלא נראה לי שיש מידע מוסמך...
ראשית - מזל טוב!
דברי עם הרופא שלך. האם הוא מאשר? האם גם חושש מקרינה?
בדקי היטב לגבי ביטוח בהריון... וגם לא מומלץ לטוס לאחר שבוע 25 (או משהו כזה) - שוב מטעמי ביטוח... כלומר אפשר לטוס, אבל במקרה שמשהו קורה בד"כ אין כיסוי לפגיה, וזה יקר מאוד בשבועות כאלה מוקדמים.
דווקא ליפן (בד"כ) אין צורך בחיסונים - שזה כבר טוב!!!!
דבר נוסף - האוכל -
הימנעי כמובן מסושי, ודגים/בשרים נאים (שיש שם בשפע, כמובן)....
בהצלחה -
יפן - קרינהתודה רבה על האיחולים. אני אהיה בתחילת השליש השני שזה שלב שבד"כ אין בעיה לטוס ואדאג לביטוח ולאזהרות הידועות לתזונה וגובה וכו.
אחד השיקולים לטוס ליפן הוא שזו מדינה מערבית ואין צורך בחיסונים ולכן הסיכון בהריון יחסית נמוך.
עם זאת, אני חוששת מכך שאולי מסוכן לאכול שם מאכלים שנחשפו לקרינה, במיוחד בטוקיו.
באתרים הרשמיים ביפן ובארה"ב אומרים שאין בעיה בטוקיו ודרומה אך מסביבי עדיין מועלות ספקות וחששות ולא מצאתי מידע מרגיע בשום אתר ישראלי. -
יפן - קרינהלמיטב הבנתי (נכון ללפני חצי שנה) היפנים כ"כ מסודרים, שמייד חוקקו חוקים בנוגע לסימון המאכלים מהאזור הנגוע, ולכן זה אמור להיות מסומן באופן ברור (אבל נראה לי ביפנית
) והיפנים קונים אותו כדי לעזור לנפגעי הצונמי/קרינה (איך שלא יקראו לזה) ואחרי שקונים - מיד משמידים.
במסעדות משתמשים כמובן באוכל תקין ולא נגוע.
לגבי גובה - לא זכורות לי שום בעיות עם גבהים.. היינו בטאקאיאמה ולא היה בעייתי בכלל.