לא נפתר יומיים בנורבגיה - התלבטות והתייעצות
-
שלום לכולם,
בשבוע הבא נהיה בכנס באוסלו. אנחנו זוג בני 50~.
לאחר הכנס הוספנו יומיים לטיול. אנחנו אוהבי טבע וטיולים בו.
ממה שהצלחתי לראות עד כה יש שתי אפשרויות לבלות את היומיים האלו:
- האפשרות הרגילה - טיולים וסיורים בעיר, מוזיאונים, שיט לפיורד של אוסלו וכד'.
- הרפתקה - מישהו המליץ לי על הקונספט של Norway in a nutshell - יציאה ברכבת (לילה?) לברגן ואז חזרה ברכבת העוברת בדרך הפיורדים, בשיט בפיורד ובעוד מקומות מקסימים. אני מודה שאחרי שראיתי את האופציה (יש כמה אתרים באינטרנט שמציעים אותה) היא מאוד קוסמת לי. השאלה אם זה לא מוגזם מדי ובזבזני לבלות הרבה זמן בנסיעה בהתחשב בכך שיש לנו זמן מאוד מוגבל (וזו פעם ראשונה שלנו בנורבגיה)
- אשמח לשמוע כל המלצה בנושא.
- צביקה
-
אוסלו עצמה לא הכי מעניינת, אני חושבת שתוכלו להכיר אותה מספיק טוב בימי הכנס ולא הייתי מקדישה לה עוד יומיים תמימים. התוכנית של נורבגיה בקליפת אגוז לפי התרשמותי לא מיועדת לחובבי טבע אלא לחובבי סימון וי על מקומות בעולם. אני הייתי עושה משהו כזה- טסה מאוסלו לאולסונד בערב של סיום הכנס, לוקחת רכב ונוסעת לגיירנגר או משהו בסגנון ומטיילת ברצינות באזור עד לחזרה בטיסה לאוסלו לקראת חזרה הביתה. זה יתן טעימה וחשק לטיול מעמיק יותר. לדעתי לא יעלה יותר מהטיול החפוז שהציעו לך, ועם יותר ערך מוסף.
-
יומיים זה מעט זמן בכל מקרה. תבדקו כמה אפשרויות. ה"נורווגיה בקליפת אגוז" זו נסיעה ברכבת עד מירדל, אחר כך רכבת הפלום באנה , שייט בנרופיורד שמתחרה טוב מאד בגיירנגרפיורד ונסיעה לתצפית. אפשר לעשות הפסקת לינה באזור הזה-וזה מה שהייתי עושה -וחזרה לאוסלו או המשך לברגן. בכל מקרה לא הייתי ממליצה לנסוע בלילה את רוב הדרך כי מדובר בנסיעה מרהיבה אפשר להרכיב את החבילה לבד...להוסיף עוד טיול בפלום או גודוונגן בהתאם למזג האוויר ולרצונות. תבדקו לעומק את האפשרות הזו. היא כן מאפשרת "לטעום" מנורווגיה עם כמה נופים כן מדהימים. טיסה לאולסון , שכירת רכב והחזרתו וטיסה חזרה-לא בטוח תתן יותר עומק לטיול. ועוד משהו לדעתי אוסלו מעניינת מאד ויש גם טבע די יפה קרוב אליה-אבל לא הנופים של פיורדים דרמטיים ומפלים עוצמתיים כל כך כמו בפיורדים. ואת זהה ניתן לטעום נהדר בטיול דומה לקליפת אגוז. בתנאי ש>חתכו" אותו באמצע עם לינה באזור בסביבת הנרופיורד...הייתי לנה בפלום או אאורלנד בהנחה שתמצאו מקום.