ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון ארצות הברית או דרום קנדה

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית קנדה
    3
    5
    58
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Iacob_3305612
      Iacob_3305612 נערך לאחרונה על ידי

• שלום רב,
      • אשמח לקבל עיצה לטיול של כ-5 ימים במקום מיוחד בצפון ארצות הברית או דרום קנדה , משהו שבדרך כלל לא מגיעים אליו בטיול רגיל לארצות הברית או קנדה. אני נמצא 3 שבועות בצפון אמריקה(כבר הייתי פעמים בצפון אמריקה) כאשר מלבד Chicago שאני מתכוון להיות בערך 3-4 ימים הולך לטייל ב - Yellowstone, Park Glacier , Park Teton. אין לי בעיה לטוס 2-3 שעות. כל עיצה תתקבל בברכה ובתודה!
      dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @Iacob_3305612 נערך לאחרונה על ידי

@iacob_3305612 ארצות הברית גדולה מאד ויש בה הרבה מקומות יפים מחוץ לתוואי המסלולים שאליהם זורמים רוב התיירים. לא ציינת באיזה חודש אתה מתעתד לטייל. האם אתה כבר שם. אני אניח שאין בעיית מזג אויר ואתן לך מספר הצעות מהטיולים שעשיתי בארה"ב. אני גם לא יודע מה מעניין אותך לראות וכמובן שאציין מקומות שעניין אותי לבקר בהם.

1. ההצעה הראשונה מתמקדת באזורי הפארקים בהם אתה מתעתד לטייל. אם נצא מגרנד טטון, אפשר לטייל בצפון מדינת וויומינג ובמדינת קולוראדו. במקרה זה, תוכל להמשיך ליעד הבא שלך משדה התעופה בדנבר, שהוא כמובן שדה תעופה מרכזי. ממערב למזרח אני ממליץ על ביקור בעירה Cody. מזרחה משם, ביקור ב- Bighorn Canyon National Recreation Area. אחר כך, לעלות להרי הביגהורן ולרדת לעיר שרידן. ניתן להמשיך מזרחה עד ל- Devil's Tower. בקולוראדו יש שורה של פארקים לאומיים שתוכל לבקר בהם, ולמעשה תוכל להעביר את כל הזמן העומד לרשותך במדינת קולוראדו. כמובן שאתרים אלו הם פופולריים בקרב אמריקנים וגם תיירים מחוץ לארה"ב.
        2. אתה יכול לצאת משיקגו לטיול במדינות הסמוכות. אין שם אתרי "חובה" שכל התיירים רצים אליהם, אבל בהחלט תמצא שם יופי. ההצעה הראשונה שלי היא לפנות צפונה למדינת ויסקונסין. ביקור קצר בעיר מילווקי וממנה למדיסון, בירת ויסקונסין. במרחק לא גדול ממדיסון אפשר לבקר במערת נטיפים, במתחם שעוצב על ידי הארכיטקט פרנק לויד רייט (Taliesin) והמלצה חמה על ביקור ושיט ב- Wisconsin Dells. הטיול שלי לקח אותי אחר כך צפונה לאגם סופריור, שם עשיתי שיט בין Apostle Islands. זו יכולה להיות נקודת מוצא גם להמשך מזרחה ל- Upper Peninsula של מישיגן או להכנס למינסוטה ולהמשיך לאורך אגם סופריור עד לגבול הקנדי.
        3. אפשר לצאת מגרנד טטון דרומה ביוטה ולבקר אתרים שונים, שחלקם מאד פופלריים כמו הפארקים הלאומיים שליד העירה מואב. גם שם ניתן להכנס לקולוראדו לחלקה המערבי וגם שם יש פארקים לאומיים ואטרקציות אחרות.

בהמשך ל- 1, אפשר להמשיך מזרחה מ- Devil's Tower לגבעות השחורות. איזור יפהפה בדקוטה הדרומית. כולם מזכירים תמיד את הר ראשור, אבל יש הרבה מה לראות מעבר להר ראשמור. הרים, אגמים, מפלי מים, חיות (שאת רובן ודאי תפגוש בפארקים האחרים) וכו'.

Iacob_3305612 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Iacob_3305612
          Iacob_3305612 @dhz נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה. אני נוסעה בעוד חודשיים

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dhz
            dhz @Iacob_3305612 נערך לאחרונה על ידי

@iacob_3305612 אם את נוסעת בעוד חודשיים, כלומר בקיץ, אז מזג האוויר איננו מהווה מגבלה לאף אחת מההצעות שהעליתי. האיזורים התיירותיים ובודאי פארקים כמו ילוסטון, גרנד טטון וגליישר יהיו מלאי מבקרים. גם הפארקים באיזור מואב יהיו מלאי מבקרים (במיוחד פארק ארצ'ס) וגם יהיה שם חם. אני מניח שגם בגבעות השחורות יהיו לא מעט מבקרים. צפון מדינת וויומינג איננו אזור מלא תיירים. לגבי ויסקונסין ומישיגן, אני חושב שיש לא מעט תיירים (אמריקנים בעיקר) אבל כמובן שלא כמו בפארקים הלאומיים במערב. הביקור שלי היה בתקופה יותר מאוחרת. בסתיו ולא בקיץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dregev03
              dregev03 נערך לאחרונה על ידי

לא ברור מאיפה אתה מתכנן להגיע ל3 הפארקים שציינת. זה יכול להשפיע על ההמלצה. כמו שכתבת בכותרת זה יכול לאפשר גיחה לרוקיס הקנדים ומשם לרדת דרומה לגליישר…..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון